Új hozzászólás Aktív témák
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Köszi, gyári hűtővel? Hány fokos úgy?? Bár nekem is ment vele 3,2Ghz-n
ASUS P5KC-n még..
"900 mhz-ig, deeh annyira meg úgyse tuningolod fel." <-? mondjuk igaz, addig nem, 1200igEgy E6750-esnek szal 65nm procinak mennyi a max feszültség amit adni lehet neki? Gari már nincs rá, nem szeretném elfüstölni!
Mondjuk 1.35nél többet nem nagyon szeretnék adni neki! Majd a hőmérséklettől függ, meg a MAX fesztől
3,6Ghz a cél amúgy
-
Antos
csendes tag
A rammal nincs baj,mert az megy 900 mhz-en is 5.5.5.15-ben.
Meg amikor húzom a procit, vissza is veszem a ramokat,hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet,ahogy húzom fel a procit, ,kb 300 mhz-et ha húzok rajta,már be is sípol a videokártya.
A codegen tényleg szar,ment is nekem tönkre az a szutyok,jó hogy a gépem nem cseszte el. Most nem codegen van,de nem is sokkal márkásabb, úgyhogy inkább csak megerősítést várok tőletek, hogy tényleg kicsi lenne a tápom, a konfigomhoz, és azért lassul a videokártya.Kinéztem egy chieftec 650-eset, meg is venném,csak tudnám biztosan,hogy az e a baja. -
z0d1AK
nagyúr
nah, a HT-t megtaláltam, át is állítottam 4-re, a CPU Frequency-t 250-re, a memóriáknak 1.85V-ot állítottam(1.95V a max), a procinak 1.1V-ot,
így meg most 2520Mhz-t(4800+) a memória meg 840mhz-n megy így
ha fentebb veszem, mondjuk 250-re, akkor már nem jó, mit tegyek?
adjak több feszt a procinak?
de mennyit, ami még nem is gyilkolja meg... -
proof88
addikt
link
A Core Duo az intel régebbi Core architektúrára épülő procijai, nem volt asztali változat, csak mobil!
A Core2Duo már van asztali és mobil változatban is, az intel Core2 architektúrájára épül.
A Pentium Dual Core márkanév is Core2 architektúra, csak lassabb a Core2Duo-knál, mert kisebb az fsb, a cache... Tehát amit Pentium Dual Core néven látsz, az gyengébb, mint azonos órajelű Core2Duo.
A Core Duo pedig mondom, régebbi, és én már nem vennék ilyennel laptopot.A Pentium Dual Core asztali procik az E2xyz ill E5xyz jelzésűek. A Core2Duo asztali procik az E4xyz, E7xyz, E8xyz jelzésűek.
Van egyébként Celeron Dual Core is, és ez is Core2 architektúra, asztali verzióik E1xyz jelzésűek.Figyelem! A Pentium Dual Core procik nem egyenlőek a Pentium D procikkal, amik bár szintén kétmagosak, közük nincs a Core2 architektúrához, mert a P4 korszak utolsó, Presler nevű magjára épülnek. Ami Prescott mag utáni, ha így már ismerősebb. Tehát a Pentium D az 2 db P4-es proci egy tokban. A Pentium Dual Core meg 2 db Core2-es proci egy tokban. Bár asszem az is más, hogy a PentiumD-nél külön szilícium lapkákon volt a két mag, az új kétmagosoknál meg már egy szilícium lakpán vannak, de nem tudom. Nem akarok hülyeséget mondani.
A vicces még a jelölésben az, hogy amíg a Pentium D az kétmagos (azért van ott a D), addig a régi Celeron D-k egyáltalán nem kétmagosak.Amiket fent írtam jelzéseket, pl. E2xyz, stb azok mások a mobil prociknál, sajnos ezekben nem vagyok képben!
-
Bator92
tag
Hello!
Adtunk feszt a procinak és a RAM-oknak, emeljük az FSB-t, de már 3Ghz körül nem akar bebootolni a gép. A RAM-okat is akármennyire állítjuk (700 vagy 1000Mhz környékére) nem akar bebootolni. Mi lehet a baj? Nem akarom elhinni, hogy ennyi a maximum. Mit lehet tenni?
Konfigom:
ASUS P5B
E6420
4x1GB Kingmax 1066Mhz
8800GTS (320MB)A coolerrel sem lenne baj, mert az meg ASUS Silent Knight Al. Pont azért vettem ,hogy tudjam egy kicsit tovább húzni, mert már gyári hűtővel is 2,8Ghz-n volt. Erre meg csak 100Mhz-t tudtam húzni, ami meg semmi.
Lécci segítsetek. Előre is kösz.
-
kulerr
őstag
Nagy bátorságra vall arra buzdítani, hogy gyári hűtővel majd 1 gigát húzzon a procin, arról nem is beszélve h minden proci más és más...lehet h neked nem melegszik de azt honnan tudod h az övé mennyire fog? Egy próbát megér mondjuk de folyamatosan nézze a maghő alakulását...
-
qdak
addikt
hell0 az 1ik game Q3 arena megy rendesen nem akad a másik 1 régi game, biosban nem találom hol kell :S igy nincs v nem tudom h fix 100 ra visza veszi e :S ezért szeretném megnézni v mi progival h menyin mehet, nem tudok feszt emelni 2667@3520 orthos stabil
lehet szedek le ujj biost ?
vmi tipp még ? -
Crytek
nagyúr
Éppen erről magyarázok nem tudom hogy melyik a cpu feszültség a biosban !!!! Csak ezt a Vcore voltage-et taléltam mást nem nemtudom-ez a proci egyátalán.
3ghz nekem bőven elég nem akarom leégetni a gépem
Csak az a baj nem értek ilyenekhez hisze ezt a CPU feszültséget sem találom meg a ramok arányát sem és ezek nélkül nem lehet tuningolni -
komisz
csendes tag
a proci,alapfeszen,a ramokat,meg 700 Mhz-re húztam.800 mhz-m 2.0v-nál is kifagyott.a lapban,meg hiába állítgatom a szorzót,ugyanúgy 9-es marad.ezt nem értem miért.a ramnak,hol tudnék szorzót állítani?most próbálkozok egy ilyen lehetőséggel,hogy 1400Fsb,ram 700 Mhz,proci,alapfeszen,ram autón a VTT,meg 20%-on.ja NB,meg 1.4V-on.meglátjuk mi sül ki belőle.
-
kulerr
őstag
nem egészen...abban igazad van h a későbbi stpepes procik között nagyobb eséllyel fogsz ki tuningosabb darabot, de ne felejtsük el h L2-be B2 ... is voltak brutál darabok, és a későbbi steppesekben is vannak antituningos darabok..
itt arról van szó h az eredeti gyártási, és vagy alapanyag előállítási technológiát továbbfejlesztik és ezt egy új stepping jelöléssel látják el ergo jobb stabilabb procit állítanak elő természetesen a procihoz rendelt gyári órajelhez.
A meg egy másik történet h mi ezt meg húzzuk -
lipi67
nagyúr
Bocs,elkalandoztam,de látomKMT-től megkaptad a választ.Igen ez természetes,hiba egy szál se
.Én se kapcsolnám ki ha tudnám(nem tudom)de ha nem lenne Vdroop,azért nem vennék bele.Akkor van baj,ha nagyon magas.S igen,terhelésre tovább esik a fesz.Ezért kell bosból bátran többet adni,s energiakütyüket bekapcsolni.Igy ha csak netezel,nincs terhelés,visszaveszi a feszt..
-
KMT
addikt
Nem nekem szántad, de azért válaszolok.
Teljesen normális, hogy terheléskor csökken a fesz, ez a vdrop. Biosban lehet ki tudod kapcsolni (mondjuk nem érdemes, mert károsodhat a proc a pillanatnyi magas fesztől), loadline calibration a neve, ha van ilyen.
Orthost inkább 9-es prioritáson használd, valamint nézd meg small fft teszttel is, szerintem 70 fok körül lesznek a magok.
-
lipi67
nagyúr
"ezzel a hűtővel"-Ez is benne volt..sajna.A procit lehet húzni,de..melegedik is majd,gyengécske a lap is,s 2,66Vs 3GHz ..nem sok mindent érezne.
Egy prescott 3GHz-es leget talán 3,4GHz környékén,de azt meg nagyon kell hűteni.A 2,8-as is kazán,s alapon nem jobb mint a 2,66-os amit venni akar(sokat használtam)
Nem akartam belemenni..de nem sok értelme van..Jó proci,sok mindent tud-de ez..nem azHerogabi:Ahogy mondták itt előttem:ADATLAP!!!Kben vszínü,hogy sok a memóriád és 64bites Vista miatt gondolták meg a Dx10.
-
Gyufaaa
veterán
Ez jó! Köszke!
Mielőtt ebbe belevágnék egy pár kérdés. Az alaplapom bírja ezt?
Gyári hűtővel elbírja a proc? Illetve, most azt csináltam, hogy: Gyári érték így van 1.35-re van belőve. Azt ott is hagytam. Csak a proci frekvenciáját toltam fel eddig 230-ra így kaptam egy 2865-ös értéket. Ez így is jó lehet vagy ez nem jó? Ha ezt megcsinálom amit te leírtál jó az everest is tesztelni? Vagy amit most én ügyködtem az ugyan azt az eredményt hozta?
-
lipi67
nagyúr
Hali!2GB-os v 2x1GB?
Kben meg:Simán!Mennyi fesszel?Hát amin nem hibázik1,8-ról indulsz.2,V az alap
(Úgy értem,"semmi jelentősége"a ram élettartamát nézve.-sok 965-ös deszka régebbi biosa(plIB9-es lapom is)alapból 2V-on indított.-
Zájec barátom a 667-es kingmaxjait futtat 900 fölött,s asszem nálam is 800-as kingmaxok 960-on mentek 24/7-be.(megkeresem)
Bocs a késői reagálás miatt,nemrég értem hatza,szívtam egy géppelMOD: Furán hangzik,de a 2GB-os moduloknak sokszor kevesebb is elég..
-
lipi67
nagyúr
A procidtól függ.Nekem VID 1,35V(drooppolva 1,296V-on 3,4GHz volt)Mennyit adhatsz?Valós fesz gyárival is lehet 1,4V-de ez sok mindentől függ.(melegedés,megéri-e(hoz e ammyit)
Megkeresem a 6750-es tesztjeimet este(most mennem kell 2 géphez)s beszélünk.
Addig is.Nem akarok visszatértni a régi témához,s kellemes barátunkhoz,de a 2xxx-be írták,s kaptam"felhatalmazást"hogy linkeljem..[link]
MOD:Addig ..ha megnyugtat:45nm-es proci 24/7-be valós 1,375-ön gond nélkül működik!!!,Nálam kapott 1,5V-ot is.65-ös meg.2xxx szaladgált 1,76-on,A 6750 1,55V-on ment 3744-et léggel.Ezek a felső határaim.De valós 1,4V az simán....
léptemBár a fesz öli meg,de a hő is számít
szard le a prime 95-öt!Orthost neki!!!!(az is jó 65-nek s jobban fűt!!!)Ha azt bírja..mehet 24/7-be!!!) -
KMT
addikt
Nehogy auto voltage-ot használjon, mert az nagyon túlfeszelhet.
Ha szerencséje van, megy az 3 GHz felett is.Bandee2:
Core Temp-pel nézd meg, hogy mennyi a VID-je, ebből már lehet egy-két dologra következtetni.
SZVSZ adjál neki bios-ból 1,4 - 1,45 V-ot, fsb-t rakd kb 280-ra, ram szorzó 3.2 körül jó lesz, ram kapjon +0,2 - 0,25 V-ot, pci-e frekit fixáld, és nagyjából jó lesz. Aztán ha bírja (orthos), akkor mehet az fsb feljebb, vagy a fesz lejjebb. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged