- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Memóriakártya topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- TCL LCD és LED TV-k
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
Csak azért írom 3 Topikba,mert sürgősen várom a választ!
Most láttam,hogy Daemon09[link] ugyanezt a procit 1.45v-el hajtja ugyanezzel a hűtéssel.
Felcsillant a szemem,mert 1.395-1,4v-el nekem vitte a 4GHz-et,de azt mondtátok magas a hőfok terhelés alatt és 24/7-ben nem jó így.Most az a kérdés,hogy ha 1.4v-n 4GHz-en hajtanám akkor mennyit rövidül az élettartama a CPU-nak?
2-3 évig még el fogja bírni vagy kipusztul? (A 3 év mondjuk már túlzás,mert nem valószínü,hogy addig megtartom!) -
zaja8
aktív tag
Hello!
Van egy windsor magos A64 X2 5000+ om. (2600MHZ)
Ezt szeretném legalább 3GHZ-re tuningolni, volt emelés nélkül ez megoldható?
és szerintetek lesz-e érezhető változás, illetve jobb lenne ha vennék egy gyárilag 3GHZ-eset?Válaszokat előre is kösz!
-
nbl2
senior tag
válasz
birozoli7800 #8396 üzenetére
Ne legyen auton. Vagy 1:1 be legyne vagy a Mhz-t lehet állítani és akkor ne menj 667 fölé.
A procid meg fog menni 3Ghz-is. -
birozoli7800
senior tag
ÉS még egy kérdés. Sry de most jutott eszembe. 667-es ramok vannak a gépembe ezeket hogy állítsam be hogy jó legyen hisz minden AUTO-n van.
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
Már napok óta szenvedem a lapommal. (Asrock Conroe 1333) Egyáltalán nem lehet vele tuningolni. (Lehet én nem csinálok valamit jól) segítsetek!
Először is a cpu/pci freki-t async-re állítottam hogy csak a cpu-nak a feszültségét állítsa. Megemeltem az fsb-t 200-ról 210-re a rendszer feláll orthos stabil. (1 óra) Még a 220 is stabilnak bizonyul de ha feljebb állítom már nem áll fel a rendszer. Valamit nem jól csinálok vagy ennyire gyenge lenne a lap?
Abba már csak reménykedem hogy nem a procim a gyenge hiszen láttam már szép erednményeket e2200-al.
2420 mhz sztem nagyon kevés egy ilyen procitól. -
-
honyike
aktív tag
Hello!
Az igazat megvallva nem vagyok valami nagy a tuning terén...
Én úgy kezdtem, hogy próbálkoztam!
Ennek a topiknak az első hozzászólása mondjuk egy tökéletes alap, abból kiindulva szerintem TE is rájössz/megtanulod a dolgokat!
Mivel még nem volt dolgom 4magos procival, meg AMD-s gépem van, ezért nemigazán tudok segíteni részletes leírásban, de viszont, ha van időd, és vállalkozó szellemű vagy, akkor szépen lassan kezdd el változtatni az értékeke!
De mint ahogy azt írtam, a topik első hozzászólását tanulmányozd át!
Meg persze sok, jóval okosabb fórumtárs is van itt, akik valószínűleg tudnak segíteni!
-
Tomate
veterán
-
honyike
aktív tag
Hello!
Van egy Asus M2N-E SLI lapom, benne egy AMD Athlon X2 3600+-os procc! A memóriáim: 2X 512MB 667MHz és 1GB 800MHZ.
A proci kicsit meg van húzva: kép
A kérdés, hogy a RAM-okat hogy, és mennyire húzhatom mag! Vagy hagyjam őket, annyi gyorsulást úgyse nyernék az egészen?
Köszi!
-
Aviszti
tag
sziasztok van egy 6400+ black edition procim hozzá egy m3n78 lap és egyszerüen nem tudok feszt adni a procinak szerintetek ez miért van ?
-
zaja8
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném az A64 X2 5000+ procimat tuningolni
!
Ebben szeretnék némi segítséget kérni.
Alapórajelen 2600MHZ-en ketyeg, és én 3000MHZ-re szeretném megtuningolni.
Most az lenne a kérdésem hogy ennyihez kéne-e voltot emelni?(egyébként everestel néztem hogy mennyi volton megy, ahová az van irva hogy 1.1-1.4ig és most alapból 1.4-en fut, tehát voltot nem is tudnék emelni?)
Illetve annyi még hogy a tuningot biosban, az FSB-nél kell megtenni, vagy inkább valami program, vagy mi?
ja meg a gyári hűtést igy kikell cserélnem komolyabbra, és ha igen milyenre?
Asszem mindent megkérdeztem ami szükséges lehetElőre is köszönök mindent!
-
-
puttputt
őstag
Köszi, ezért megfontolom!
MSN-en is jöhetett valami... újabban használom azt is...
Remélem, megoldódik.
Amit észlelek, hogy fagyogat néha, néha be sem boot-ol rendesen, néha meg hozza a kis fekete kockákat, vagy befeketíti az egész böngészőablakot, pl. mikor ide írok.
Egy frissítéssel rendbejön (általában), de utána szinte használhatatlan lesz a net.
No, meg a Mozilla is szétesik mostanság... ezért gyanakodtam valami netről kapott vírusra... nem tudom, mennyi köze van a tuninghoz mindezeknek, de nem hiszem, hogy sok, mert 1,3 fölé nem vitte aktívan a VCore-t, 65 fok fölé még csak load-ban sem ment a hőmérséklet. Általában a ramok miatt szokott nyavalyogni még..., ugye E-s BSOD, meg memory dump. Kivegyem a 2x1Gb Kingstont? Állítólag a 2xdual jobb tuninghoz...
Vagy állítsam 5-5-5...-ra 4-4-4-ről? Hogyan?
A 2,2V elég a memóriáknak? Hogy lehet megelőzni, kiszűrni, hogy ne dump-oljon? -
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Hát... nem tudom. Az Everest tényleges értéket mutatott, de mindegy is.
A lényeg, hogy már vagy 1,5 órája stabil, most 45 fokos, de már túl van több telepítésen, 1 komolyabb videókonvertáláson (65 fok fölé ott sem ment, pedig rendesen megdolgoztatta), hiba nélkül.
A fórumon belül voltak "pixelesedések", meg elfeketedett a böngésző képernyője a fórumba írás közben..., de ez lehet vírus, stb. is. -
nbl2
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #8370 üzenetére
Igen nálunk is. Azért, mert ki lehet választani, hány processzormagot használj a teszthez, ezért CPU2=CPU1+CPU1!
-
puttputt
őstag
Az Everest jól mér mindent.
Corporate Edition 5.0.0.1650 -
puttputt
őstag
válasz
Oxy.kiraly #8370 üzenetére
Bocs, igazad van... félreírtam. Lényeg:
1,27-et (1,3-nál nem többet) mutat a Cpuz, a biosban 1,38-ra van állítva. Ennyi kell a 445fsb-hez és a 4.05Ghz-hez.
A Ramok 2,25-ön vannak...
Egy újabb cpuz verzió segíthet? Bár ez a legújabb, amit a honlap ajánl a bal sarokban... -
Oxy.kiraly
tag
Ezek szerint nálatok is lényegesen kisseb eredményt ad a CPU 1? azaz a felét?
-
puttputt
őstag
Én továbbra sem értem, hogy miért mutat kb. 1,5V fesszel kevesebbet a cpuz, mint amit biosban beállítottam... van erre jobb mérési eszköz?
-
nbl2
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #8364 üzenetére
Hol tudod te ezt kiválasztani?
Egyébként miért ne lenne az? Egy magot használ vagy kettőt. -
Elmör
őstag
válasz
Oxy.kiraly #8364 üzenetére
Nem is tudtam, hogy lehet külön méretni a magokat!
Nekem logikusan az jön le ezekből a számokból, hogy a CPU2 lenne az, hogy mindkét magot dolgoztatja, a CPU 1 meg amikor csak az egyiket, ezért fele akkora az eredmény kb. Lehetséges? -
Oxy.kiraly
tag
Sziasztok!
Adott egy E5200 , meg egy P35 .
Everest alatt a sebesség mérésnél, (CPU Queen..... FSB...) ki lehet választani h, melyik proci magot mérje. A CPU 2----12686, a CPU 1 ------6356 az én mérésem alapján!
Ez normális, h nem egyforma a teljesítménye???
Köszi!
Oxy -
Főcske
tag
űdv az normális hogy a magfesz bios-ba 1.35 alapba 1.32 orthos-al 1.28-1.272
-
puttputt
őstag
Végül stabilan a 3,92 van meg... lipi által leírt beállításokkal, csak kicsit több fesz kellett a biosban a boot-hoz... mondjuk a leszabályzók miatt így is "csak" 1,296-1,32V körül mozog a boot után, szóval nem gond...
A ramok maradjanak 2,2V-on 1:1-ben? -
nbl2
senior tag
Múltkor láttam egy teszte a 266 vs. 333 FSB-ről. Alig volt 1-2% különbség közte? Mégis hol fogom én érezni, hogy ha a procim nem 266- hanem 400FSB-n megy?
-
Joyrider
tag
-
puttputt
őstag
Voila!
Lipi67
Kicsit több fesz van azért megintcsak..., azt elárulom, de legyen igaza CPU-z-nek
Amúgy ki van kapcsolva minden "környezetgazdálkodási-változó", de legyen igaza...
Érdemes meglesni a kép alján a hőmérsékletet is... 45-46 fok... -
puttputt
őstag
Lehet, hogy ez menni fog, mindjárt meg is próbálom. Közben ráleltem a 18-as biosra, fel is raktam a 17 helyett... lehet, hogy ezzel még szebben fog muzsikálni.
Mindenesetre a V-fesz stabilizáláshoz tényleg ki kell kapcsolnom minden + energiatakarékos funkciót, mert CPU-z továbbra is, load-ok után ragaszkodik ahhoz, hogy a jelenlegi 3,87-et (ezen totál stabil) 1,200V-tal tolja ki a lap..., ami azért enyhe túlzás, ennyire nem jó a lap
Szóval 1,34-re van a biosban állítva...
Mindjárt megnézem, sikerül-e az általad leírtakkal is...
Az új bios-ról azt nyilatkozták, hogy jobban bánik a ramokkal... igen, volt, hogy az előzőnél állítgattam a ramokon, s CMOS-clear, de azonnal...
Amúgy 45 fok fölött eddig nem nagyon láttam a hőt, s ha nem megy 60 fölé load-ban (mondjuk, ha majd lesz egy komolyabb játékteszt...), akkor meg leszek vele elégedve.
Meg addig kéne szereznem még pasztát..., bár a felpasztázáshoz ki kell vennem a lapot, ez nem viccMost a táp és a felillesztett hűtő közt van kb. 1 centi hely, még lecsatolni sem tudom a hűtőt normálisan - fel meg pláne nem -, ha nem veszem ki a lapot.
-
nbl2
senior tag
Mire jó a proci FPO-ja és ami az? mit lehet ebből megállapítani?
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #8334 üzenetére
Akkor tetszik a hűtő!Ez a lényeg.Egy 8400-nek a 9*400 alapon nem lehet gond.Viszont 9*445-höz azért kell emelni ám.Magas a VID-ed,le fogja szarni a feszt(jó értelemben)Bios 1,325v-on nézted?
Biosban:
9*445
cpunak 1,345v
ICH :1,55v
MCH:1,37körül
VTT:1,29v
Glref 63%v 63,5%ezt nézd meg légyszi!!!!
dokee78Nyiregyen nem ismersz senkit?Nekem nyiregyi a fél rokonságom.Ha arra járok,összefuthatnánk 1x ha gondolod.. -
lipi67
nagyúr
válasz
Joyrider #8333 üzenetére
Szia!
Sajnos nem volt még alkalmam ilyen procit tesztelni,de ez se lehet más.
Én a legmagasabb szorzóval próbálkoznék először,s a lapom topikjába beugranék,hogy melyik bios a legjobb erre a célra.(sajna nagyon nem mind1).Ha minden ok,akkor meg Go!
Kevés volt az adat!!!(majd légyszi kicsit bővebben fogalmazz(link is jöhet),s hátha kiokoskodunk valamit! -
harcikoca
senior tag
hi, valaki nemtudja megmondani, hogy van-e olyan program amivel a táp ventilátorján tudok állítni?
-
dokee78
félisten
Mindenkinek megy alacsony fesszel,bezzeg az én szarom,meg 4GHz-en sem megy!
Ha lakna a közelemben egy hozzáérő,elvinném neki a gépem,hogy nézze meg mit lehet kihozni belőle! -
puttputt
őstag
válasz
dokee78 #8336 üzenetére
No igen... én is csak fesz emeléssel, de végül eljutottam 3,98-ig... ami érdekes, hogy CPU-z-vel nézve, 1,288 a fesz..., holott a biosban 1,37 van állítva..., s a leszabályzók mind ki vannak kapcsolva. Na ezt tessék összeadni. Vagy cseréljek cpuz verziót? Ez a legújabb...
-
dokee78
félisten
Hát jo szar 8200-at vettem anno!
3.75GHz (500x7.5) és 1,248v el 10mp-nél hibát dob a Prime95!
Egyedül 1.368v-vel nem hibáziik,beszarok!
-
puttputt
őstag
Igen, annyi. Annyin volt a biosban is, végül is megnéztem, nem vitte feljebb, az a minimum-érték, ami beállítható.
Na, felszenvedtem a hűtőt, jól szerepel.
Csukott házzal 40-45 fok terheletlenül /50 fölé terhelve sem igen ment, mert mindig visszarántotta/, nyitottal 6-8 fokkal kevesebb. Menne még lejjebb is, de nem lettem ellátva túl sok pasztával... pár pötty, azt' annyi.
Tényleg szépen süvít ki az Asuson a hideg levegő, nagyon jó eljárás, stb. Sikerült rendesen lerögzíteni, aztán minden OK is volt. /Persze, ehhez a művelethez ki kellett szednem az alaplapot..., de túl vagyok rajta/
Most 3600mhz-n vagyok, így abszolút stabil, bár kicsit köhögve indult a win.
Az fsb most kerek 400, ramok 1:1-ben a CPU-val 700mhz-n 2,2V, a CPU VCore-ja elég alacsony, így is szépen viszi 1.272V.
A biosban mondjuk csak 553/800/1066fsb-t ír ki..., a legújabb van fent.
Nem kéne ott megjelennie az 1333-nak +-ban?
Hogy tudnám elérni azt a fránya 4ghz-t (450 körüli fsb-vel vinné) legalább?
Biztos a beállításokban kéne még ügyeskedni valamit, de vagy újraindult, vagy fagyott hol itt, hol ott, vagy kékhalál ezen a sebességen (4ghz)... nyilván nem volt rendesen beállítva vmi.
Szerintem a szorzóval lehet gond... túl magas szorzóval akarom, vagy miért?
Mikor lejjebb vettem a szorzót, rögtön rendbe jött minden, szépen betöltött.
Mit kéne ahhoz állítani, hogy minél magasabb első tagú szorzót tehessek?
Mennyi lehet a max.?
(6x/9x-es a második érték...) -
Joyrider
tag
Szia Lipi67!
E7400-et próbáltál esetleg tuningolni?
10,5-öz szorzóval a max 3,9GHz volt, de nem volt tökéletes..
9-es szorzóval az fsb most 425, de szeretném még feljebb is nyomni, hogy meglegyen a 4GHz.
Ha esetleg van tapasztalatod ezzel a procival, örülnék ha megosztanád, hogy neked sikerült-e illetve mit tudtál kihozni belőle?Köszi
-
lipi67
nagyúr
válasz
TazLeacher #8329 üzenetére
(#8331) puttputt: Mennyi a VID?1,25V?
-
-
TazLeacher
nagyúr
Valahogy ezzel a részével nem igazán foglalkoztam. Az nem is lepett meg, hogy alapon tuningolható. Az is természetes, hogy szoktak olyat csinálni, hogy az a min. fesz, amin elmegy alap órajelen. De ilyennel megvallom őszintén még nem futottam össze. Mondjuk bevallom őszintén én inkább a Q széria közelében mozogtam eddig...
-
TecK
tag
Sziasztok!
Nos,énse vagyok nagyon jártas a tuningban,de mivel Vistát használok,és nagy gamer vagyok ezért kéne egy kis procihúzás
(Vista zabálja az fps-t)
Nos,naggyábol tudom mit hogy kéne állítani,de nemtudom hogy kell optimálisra főleg,hogy adódott egy gondom.
Megnézhetitek a konfigom,nemrégi kb fél éves,és amióta vistám van , ez a probléma fennáll.
A következő lenne:Ha játsszok vagy csak ügyeskedek a gépen (de inkább játék közbe) foglya magát a gép és befagy ( csak resi segithet) . Nemtudom ezt mér csinálja de most táp váltáson gondolkozok,de venni is fogok,mert ez az energon nem birja azt a mhz-et amit én szeretnék.Nemszokta olyanj sürün csinálni,mondjuk nem is lehet tudni éppen mikor gondolja azt h megfagy.Memóriákat kizárom,mert már végigpróbáltam őket,egyenként is,meg cserélgettem is őket,de ezt csinálta.XPt azért váltottam le mert valamiért kékhalálozott CoD2 ből való kilépéskor.En a tápra gyanakszom,de hát ki tudja.Vagy esetleg driver gond?
Mostmár az a baj h alapon is befagy amit eddig nemcsinált csak ha kicsit megvolt emelve az órajel.PLS segítsetek
-
lipi67
nagyúr
válasz
TazLeacher #8325 üzenetére
Sejtettem(reméltem),h nem kételkedés
.Engem az lep meg,meglep Téged.Ha egy proci VID/Vdroop alatt nem tuningolható,az elég gáz.2xxx-nél akár 50%,vagy még több.Nézd majd át légyszi ezt a táblázatunkta,s a topikot!Eredmények is jöhetnek,mindenkit szeretettel várunk!!!!!
puttputt"csak az auto 1,14-1,2"---Ez mit takar?Nyugtass meg,h feszt biosban nem hagysz sose auto-n.Normal vagy pontos érték!!!(auto-n bármi miatt olyan extrém túlfeszt kaphat-úgy értem tulfeszelheti a lap a procit,hogy meg is hó!!)
1,14-az mi?Takarékos VID?8200-nél 1,2v-os VID sztem nagyon jó.
[Topikja-itt küldheted be az eredményeidet]
[s maga a táblázat ahova feltesszük] -
nbl2
senior tag
válasz
TazLeacher #8325 üzenetére
Pedig van ilyen, csak ki kell fogni!
-
lipi67
nagyúr
-
puttputt
őstag
oks, most látom, hogy már szerepelt, csak még nem volt időm visszaolvasni
na jóvanna
Még annyit, részemről az előző téma zárása-képpen, hogy mennyire probléma az, ha 1x-2x eddig már nagyon magas hőmérsékletre ugrott a proci pl. videótömörítésnél- aztán persze a végén vissza 50-re...? Jobban mondva ez az 1-2 alkalom okoz-e a processzornak visszavonhatatlan "traumát".
Legalábbis, ha az Everest-et néztem (100TJ-vel!), s elvonatkoztatok a "szenzorhibás processzorok" tárgykörétől és teljesen objektív szemmel vizsgálom... -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #8314 üzenetére
Nem...
A TJ.Max különbségéből határozza meg,az az etalon.Te rontod el!
MINDEN PROGI JÓL MÉR!!!Állítsd be a TJ.Maxot 100-ra és lőn világosság!Mind uazt fogja mutatni.
Bios?Nem!
A progikban.
Everest:fájl/beállítások/hardverfigyelés/Tj.max hőmérséklet
Core Temp:0.99.3 -tudja
Real emp:Settings/Set TJ.maxMind uazt fogja mutatni!!!
-
puttputt
őstag
Mondom én, röhej ez az egész hőmérsékletmérés... Real Temp-ben átraktam a TJ max-ot 100-ról 70-re, máris 60 fokot ír ki hőmérsékletre... "that's all"...
Ja, most teljes load-nál, videótömörítés ürügyén. -
puttputt
őstag
Az szép... nem tudom, szerintem rendszerint szar a szenzor, mert most 95 fokot mutat közvetlen bekapcsolás után, hideg szobában, ami mondjuk lehetetlen... (Még jó, hogy ki van kapcsolva az "auto shutdown"...)
Tegnap, 2 óra után 50 fokkal kapcsolt le végül is. Ez már értelmesebb, gyári hűtővel is.
Az illesztés rendben van, van valamennyi paszta is, a TJ-max-ot biosban kell állítani?
Meg mondjuk nem az Everest a hőmérséklet-mérők királya, ezt is tudom..., főleg, hogy most raktam fel az 5.0-sat, s ez mérte ezt a "hülyeséget"... Mellesleg valós 100 foknál már rég ki kellett volna, hogy fagyjak...
Milyen normális mérő létezik, ami legalább megközelítőleg jó értékeket mutat? -
lipi67
nagyúr
Á!Nem a ház(bár csupa lyuk..
)
3venti a fő ok.Engem nem zavar ha nem csendes.Az 1ik olyan hangos maxon,de nyomja mint az állat.5200-nél nemtom,de az se kevés alapon.
Nálam 14-kupak-27 és 35 a magok(27 szarul kezd de terhelésre belejön s nagyjából 1ütt futnak.)Kupak meg nem izgat,Egy kis IHS senkinek se árt..-bár ha szar lenne,s polírraéredt,akkor nem 35°-on kezdene..Nem?
Na aluszok,fáradt vagyok..Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #8305 üzenetére
Egy 8xxx proci terheletlenül (mind1,h 1,2 vagy 1,375v-ot kap!!!)zárt házban(szellőző..).21-23°-os szobában 33°-40°között van.Hűtőtől függetlenül.Ha több,az rossz illeszkedés,szar paszta,vagy nem jól beállított TJ.Max érték.(a magok között lehet nagy eltérés is,(szarok a szenzorok),mindíg a magasabb hőmérsékletet nézd.
Terhelésnél nálam most 21°-os szobában,zárt házban bios 1,25V-on Prájmolás alatt
se megy [40°]fölé.(4GHz-en se ment soha 45°fölé..)
Elől 2db 12-es venti,hátul 1db.
Kb ennyit tud egy asus silent square őpro,egy jól szellőző házban,mx2-es pasztával.(asus 2150-es fordulaton) -
lipi67
nagyúr
Az tök rendben is van!!!
PPSH:
Bocs,h beleszólok,de engedj meg pár észrevételt.
Ki nem szarja le,h mennyin megy a ramod?Ne azt nézd!!!Kezd a legnagyobb szorzón,h ne terheld a hidakat,tápot.(Félre ne értsd én is 1300-on járattam ha tudtam,s a 800-as Patriotot is 1200-on,mert kíváncsi voltam,h mit tudnak,de..)SuperPI s egyéb szintetikus teszteken kívűl(ami tök jó,én is heteket áldoztam neki),nem nagy jelentősége van(magyarul:kvra nem veszed észre)hogy 900-on vagy 1066-on megy a ramod.
Másik:Intel oldaláról nézed a VID-et?valami nagyon nem kerek Te!
A VID"egyedi"!!Jó párszor leírtam asszem itt is,de gyorsan,tömören,még 1x-konyhanyelven-VID:Az a feszültség amin az adott proci(esetedben az ami a gépedben van!!!-nem ám intel kütyük!!!)a gyártó(Intel)szerint hibátlanul tudja a a gyári órajelet.(esetedben 9,5*333-at).Ez egyedi!Amit a core Temp(stb..)kiolvas az vonatkozik a TE procidra.Az alaplapok ez alapján(kiolvasás után)lövik be a biosban a NORMAL-AUTO(laptól függ)feszt.Kivételt képez az pl.az Abit,mert Abit lapoknál automatikusan ez lesz a legkisebb adható fesz.(Ezért nem tudsz Abittal nagy alulfeszes tuningokat elérni,csak annyit amennyit drooppol a lap.)(esik a fesz)2VID van.Van a normál-nevezzük így(erről volt szó eddig)meg a takarékos módhoz tartozó.Ezt takarékos üzemmódban kapja (jobb esetben)a proci.Szoftveresen még állíthatod a VID-et e 2 tartomány között,nem sok értelme van.
-
lipi67
nagyúr
válasz
TazLeacher #8290 üzenetére
Bocs,csak mire megtaláltam,[link]lejárt az 5 perc.Nem értem miért fura a VID.Ez nem egy atomjó proci,nem rossz,de vannak jobbak(alul)Felül remélem a magas VID-ért cserébe jól feszelhető procit kapok,s 5100MHz meg is lesz vele,mert az előd 5067-et bírt[link].s annak 1,225volt a VID-je.
Ne ott van a 2180-as procim.1,225v a VID-je és azon ment 3120at.[link]
A VID jó támpont,de szerepe annyi,h Intel garantálja neked h ezen a feszen tudja a procid a gyári órajelét,s támpont az alaplapoknak.Nem több.. -
lipi67
nagyúr
válasz
TazLeacher #8290 üzenetére
Igen.Miért?Nem értem a kérdést
-
puttputt
őstag
válasz
elfelejtette #8304 üzenetére
Na, igen. Nálam is kb. ekkora a "szélhajtás", de inkább levettem az oldalát, mert csak belül kevergetné a meleg levegőt... sokat vaciláltam a Scytech és az Asus között, de az utóbbi lett az olcsóbb, elérhetőbb, stb. Nem tudom, jól döntöttem-e, de gondolom, nagyobb változások elé néz, nagy zuhanások következnek a hőmérséklet tekintetében, itt is.
-
puttputt
őstag
válasz
zsolt1129 #8301 üzenetére
Azt én is őszintén remélem, most még hozzá sem mertem nyúlni.
Egyszerűen beraktam a cpu-t, aztán hagytam mindent, semmit sem állítottam, hiába az új, erősebb táp, nem kockáztatok be tuningot az új hűtőig, nem éri meg, hogy újraindulásokkal, BSOD-kkal rongáljam szegényt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest