Aktív témák
-
-
Shadowfax
addikt
T43-nál próbáltam csak, ott az Access IBM gomb lenyomására egyből a Recovery felület jön be (s onnan lehet BIOS-ba is belépni, stb.)*. Lehet, hogy a T6x sorozatnál már van köztes ablak is.
*T4x-nél BIOS-hoz való belépésre ezért célszerűbb F1-et nyomni, mert akkor rögtön odatalál, nem szöszörög a Recovery felület elindításával. Ugyanígy bootsorrend változtatáshoz meg F12-t érdemes nyomni neki, nem az Access IBM gombot.
valami megroggyant a t43 szervizpartícióján, mert a fent említett kék menü után Missing operating system üzenettel lehal, pedig senki nem bántotta a partíciót
Mi történik, ha F11-et nyomsz bootnál?Kukupenko: Szívesen!
-
Shadowfax
addikt
bootolás elején nyomsz egy Access IBM gombot, majd F11...
Access IBM VAGY F11.és ott ha minden igaz, lesz egy olyan pont ahol ki tudod írni pár lemezre a recovery készletet,
Nem. _Csak_ futó Windows alól tudod kiírni a Recovery lemezeket (Start menü - Minden program - ThinkVantage - Create Recoery media)! Rescue & Recovery felületről ez nem lehetséges. -
Kukupenko
csendes tag
Megvan rajta a gyári patrició, mert nem lett leszedve. Foglal is egy csomó helyet a vinyóról.
Engem maga a technika érdekelne, hogy miként fogjak neki az újratelepítésnek.
Soha nem csináltam még rajta ilyet. Odáig eljutok, hogy bakapcsoláskor nyomok egy Access IBM gombot, de ott hogyan tovább??? -
zedii
aktív tag
:-) Teljesen új vagyok a thinkpadekkel, ezér aztán nem is futottam még össze az általad felsoroltakkal sem, ezér volt a dilemmám is,h vajh milyen lehet nem fotón hanem élőben, de ma pont volt szerencsém kutyafuttában látnom egyet. Mindegy. maholnap remélem megoldódik e remek kis problemám
-
pampika
őstag
Hiába nyomtam neki a kék gombot, nem jött be semmi.
Aztán most hétfőn volt időm vele foglalkozni. Rec. cd-t beraktam, tekert egy ideig, aztán vagy azzal, vagy vmi másik hozzáadott cd-n találtam olyant, hogy windows rendberakása. No ott aztán szenvedett egy sort, majd egyszer újraindult és azóta működik megint. Azt leszámítva, hogy a win betöltésnél csak a zöld csík rohangászik, a logo nincs kint. De működik rendesen.
Viszont azóta a wlan kezelő erőteljesen szenved, a tpm modul működik, de mindig feldobál vmi hibaüzit, hogy nem jól működik
Mivel a win talpraállt, gyorsan ki is írtam a rec. lemezeket, szóval újabb némi szabadidő esetén a vista megy a levesbe és jön az xp+linux. Csak majd még annak is utána olvasok
Köszi a segítsédet -
pampika
őstag
Igen, erre már én is gondoltam, csak sajna ezen is gondolkodik egy ideig, aztán megy tovább a rendes boot
Legyalulva nincs, szóval lenne honnan indulnia, csak épp nem teszi.
Adtak hozzá vmi xp konvertáló (?) cd-t is, amivel hivatalos xp-t tudok felrakni. Ahhoz kell a vistás lemez? Mert a cél amúgyis xp+linux lenne. -
Zomby8
tag
A szag ket nap alatt eltunt, de legalabb tudtam, hogy uj a gep es nem egy hasznaltat csomagoltak bele
Sajnos valoban csak a belso jo massziv, a kulso burkolat mar kevesbe. A kijelzo fedel tokeletes, es a gep also resze is ok, csak a bill. koruli muanyag silanyabb - tobb helyen gyengebb nyomasra is reagal. Nem ertem egeszen mert ennek stabilnak kene lenni, hiszen ezen nyugszik az ember keze egesz nap, ami terhelest jelent...
-
Shadowfax
addikt
Ha nem javul meg akkor nem kerül semmibe, ha megjavul akkor az ára 15k.
Sajnos 15k-t már nem ér meg a dolog, mert ennyiből bőven veszel egy új alaplapot. Vagy egy új T20-at.
Van rá szoftveres megoldás, de sajnos fizetős progi. Még utánanézek, hátha fellelhető valahol.A lenovoservicetraining volt már, de jó, hogy belinkelted, mindig vannak újak.
-
karesz501
senior tag
Flat. Ez egyértelmű. Csak ennek a linkjén a kompatibilis gépekre az alábbiakat írja:
Hardware compatibility
Description Machine Type Model
ThinkPad T60 1951 All
ThinkPad X60, X60s 1702, 1706, 2533 All
ThinkPad Z60t 2511, 2512, 2513, 2514 All
ThinkPad Z60m 2529, 2530, 2531, 2532 All
ThinkPad Adv. Dock 2503 All
És az én gépem 2008-as Type. Szóval ezért nem tiszta...
Szerk.: adnoctum18 kérdése jogos. Más DVD írót nem lehet belepakolni egy T60-ba?
[Szerkesztve] -
E0
csendes tag
Én USB-s házban megpróbáltam, de nem is látja a partíciót. Mint hardware megjelenik, de érvénytelen partíciós táblát lát, és nem olvasható az általam próbált kezelő programokkal ( PQ8.0, windows kezelés, knoppix qtparted). Kis esélyként felmerült bennem, hogy esetleg az USB-s házam vacakol, de kis esélyt látok rá. Ha már felismerte a meghajtót, típusra, akkor nem valószínű szerintem.
Hogy a kérdésedre válaszoljak, ha nem az USB-s házam rossz, akkor véleményem szerint a teljes hdd tartalmat titkosítja, a partíciós táblával együtt, az első bittől kezdve. -
atosz
őstag
Jaja, vegul lecsereltem, de csak mert volt egy kihagyhatatlan ajanlatom ezekre e T-kre. Lenyegi kulonbseg nem sok volt...
Ami kul (T43-T42p):
533-400 rendszerseb
DDRII-DDRI
6-9 cellas akku
ujjnyomatolvaso a T43-ban
1.83 (Sonoma) - 1.8 (Dothan)
DVD-RAM multi pluszminusz - DVD-RAM multi csak minusz
54mbites WLAN - csak 11-es WLAN
X300 - FireGL2
hangos - szuper halk
Rendszerteljesitmenyben egy picit a T43 volt jobb, grafikusban viszont mar a T42. A WLAN kar hogy csak 11-es. Amit kicsit sajnalok az a 11-es WLAN es a csak minuszos DVD porkolo, ellenben itt a nagy akku. A donto a halksaga volt, meg terhelve sem zajong. -
amargo
addikt
Hmm, nekem kb 4órát visz el az aksi netezgetés olvasgatás.. a fényerő kicsit van vissza véve, ha kökeményen megdolgoztattom, akkor kb 2óra.. szerintem a te procid állandóan morog ezért megy a ventid is stb.
A feltöltés majd 1órát vesz igénybe, de volt már olyan, hogy 1,5óra is volt, nem értem én sem. Hogy miért. -
amargo
addikt
Viszont megint csak nem állhatom meg szó nélkül: csináltak rá egy egykezes zárat a fedélre. Néztem is, mondom, zannya, ezek mindenre gondolnak, nemhiába ez IBM... Hát nem. A gép alja nem elég nehéz, pontosabban ehhez mérten a fedél túl nehezen nyílik, így továbbra is csak két kézzel nyitható. Így fuserálódik el egy jó megoldás egy nulladolláros figyelmetlenség miatt
Most már csak az akksiidőt kell szemléznem, kíváncsi vagyok mit bír.
Nálam 1kézzel nyitható, egyálltalán nem fogom le az alját, pedig nekem a kisebb, könyebb változata van 14'1-es 2cm-s. -
Shadowfax
addikt
Shadowfax: A Notebook Hardware Controll-al nem jutottam semmire... az ACPI fülön az ''ACPI controll system is not yet configurated for this system'' üzenet fogad, tehát a ventiállítás ezzel a cuccal alma.
Az NHC-t nem is a ventiszabályozás miatt ajánlottam, hanem az akkuidő növelés miatt. Ha csökkented a proci feszültségeket, akkor kb. félórát nyerhetsz pluszban. (Persze ez azért a venti életére is kihat közvetve, mert kevésbé melegszik a proci, később kapcsol így be a venti.)
Kár, hogy az NHC és a tpfancontrollt egyszerre nem lehet használni, mert összeakad. -
divergens
tag
hi
erre a legendás hazai supportra én is kívánics vagyok, elszált a gyári ram gépemben..ami nagyon hiányzik nekem..sokkal gördülékenyebb volt a rendszer
anno pont ezek miatt válsztottam ezt a márkát, a megbízhatóság miatt..mivel külföldön vagyok nem nagyon fér bele sok hiba, hát beütött eddig nagyon bíztam benne..nagyon remélem nem hagy cserbeaz összes házim stb..gépen volt/van..megmondm öszintén nagyon besz@rtam, de szerencsére sikerült megoldani problémát..az összes tanulmánnyaimmal kapcsoltos dolog, plussz németországi cuccaim voltak a gépen, és egyszer csak netezés közben, kifagyott a cucc, eddig soha nem volt ilyen gondom, meg is lepődtem..
mivel egy szük hónapot leszek otthon és le kell viszgáznom meg házikat megcsinálnom, nem sok időm lessz a gariztatásra..nagyom bízom a gyorsaságban..
nekem egy kb 2 éves t41em van ezt hibát leszámítva nem igazán tudok rosszat mondani, talán egyedül az driver ami pixelhibát okozott..de biztos van rá megoldás..én egyszerűen unistaláltam..azóta nem volt kedvem a témával foglakozni..
a hangal nagyon elégdett vagyok főleg p805d procis asztali gép utáncsak vinyó hangját hallom..igaz felette egy kicsit meleg gép, de amugy is fázos vagyok..néha szoktam melegedni melette
nekem a fancontrol meg nhc összeakadt..
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Nekem közel 2,5 éves akksim még lazán megy 3,5 órát, BT és Wifi bekapcsolva, és az ODD helyett egy másik vinyó van, ami általában szintén mindig működik. Ez sokkal jobban zabálja az akkut, mint az ODD, ha nincs benne a második vinyó, akkor 4 órát is elmegy még. Fényerő 3-ason.
Jahogy a ''p''-hez 9 cellás akku jár?
Jóvanna, nem akartam felvágni(nem is lehet vele, a 9 cellás akku ma már nem ritkaság) imádom ezt a gépet, csak lehetne kicsit gyorsabb. Egyébként már csak 80% körül van az akksi fittsége, így nem rossz ez az eredmény.
Az ODD-nél a zöld LED azt jelzi, hogy elérhető, működőképes a meghajtó. Mivel ki lehet venni menet közben az ODD-t, ha leválasztod, akkor elalszik a zöld LED is. Ekkor már nem tudod használni az ODD-t, csak úgy ''döglötten'' bent van gépben, míg ki nem húzod.
Látom, közben Árnyék(villámkezű)fax megelőzött.
Az ODD illesztés olyan amilyen, viszont a Second HDD-t úgy kell beletuszkolni a gépbe és igen passzosan van benne, alig lehet kihúzni. Remélem, bírni fogja a gyűrődést.
Access Connections: minek csinálsz profilt a madzagos kapcsolathoz? Én az Access Connections-t csak a Wi-fi kapcsolathoz használom, ha madzagot dugok bele, AC-tól függetlenül felismeri, hogy madzag van a hálóportra dugva és azzal csatlakozik. Olyat nem próbáltam, hogy madzag és Wi-fi egyszerre, lévén csak egy kapcsolatom van itthon. -
Shadowfax
addikt
Azt árulja még el valaki, hogy az ODD jobb fölső sarka fölött világító kis zöld led mit jelent? Nem mintha zavarna, de nem jöttem rá
Az csak annyit jelent, hogy a behelyezett Ultrabay kütyü használatra kész.
[link]
Apropo, ODD, a kínaiak gondolom egy az egyben átvették a gyártósorokat, különben nem értem hogy örökölhették meg a klasszikus szuperbandzsa meghajtó illeszkedést -
djDanee
csendes tag
Hello Yaye! Olvasva a hozzászólásaidat eleinte gondoltam nem mondok véleményt,mert talán még nem elég régen vagyok tulaja egy T43nak, de aztán megnéztem a videot is amit készítettél (amin ledöbbentem). Én pár hónapja vásároltam egy T43-ast, használtan. Szintén 15'' a kijelzője, eddig nem figyeltem fel a tetejének horpadás képességére, de most próbára tettem az enyémet (azért nem álltam rá
). Bár az enyémnél is belehet nyomni a közepét, messze nem olyan mélyre mint a tiedét, kb fele annyira. Ez engem nem zavar, ettől szerintem a gép még masszív és jól összevan rakva, bár mint mondtam az enyém horpadása csekély a tiedéhez képest.
Az aksi: az én gépem használt, lassan másfél éves. Ha egy MSN és egy Delphi fut visszavett fényerőn, akkor 3 órát megy, terhelt állapotban 2 órát húzza ki az aksi. A feltöltést én is lassúnak vélem.
Az általad említett zajokat nem tapasztaltam, egy ventillátorom betegeskedik, nagyon alacsony fordulaton búg, de ezt csak bekapcsoláskor, hidegebb környezetben kb 5 másodpercig produkálja, majd elhalgat és innentől kezdve a gép nagyon csendes (kivéve az optikai meghajtót).
Usb-ből énis elbírnék többet is, de ha feltétlen szükséges akkor egy passzív hub segít megoldani a gondot.
Összeségében 3 hónap használat után teljesen megvagyok elégedve a géppel, a teljesítményével is és a strapabíróságával is. Design nekem nagyon bejön. Sőt, mulatságos amikor egy előadás alkalmával előveszem, sokan gondolják mit akarok ezzel a kockával, közben nem tudják mi lapul a dobozban...
Remélem hasznos volt a hozzászólásom, nekem ez a véleményem. Ha tudok segíteni valamiféle összehasonlításban még, szívesen teszem! Üdv. -
Shadowfax
addikt
Az akkuidővel kapcsolatban idézem önmagam: [link]
De az én gépem 14.1''-os, GMA900, és 1.86 Ghz. A nagyobb képernyő, az erősebb VGA és proci sajna többet fogyaszt. De szerintem az NHC-vel növelheted az akkuidőt.
Ja, s lecsekkoltad az akkudat? Nem érintett a visszahívásban? [link]
Amúgy milyen energiagazdálkodási sémát használsz? -
Atlantis
veterán
Igen a Pro Engineer maga a ''márkanév'', bár hogy így nevezze valaki...
Korrektnek meg az számít, ha nincs akadás.Elsősorban a rajzkörnyezet kritikus, ha egy VGA-proci páros ott bírja, akkor modelltérben sincs baja, csak legyen megtámogatva legalább 2GB memóriában.
Egyelőre notebookban csak a 17''-os dögnagy gépekben van olyan VGA, ami simán bírj ezt. Azokat leszámítva maradnak az eleve CAD-re szánt gépek, amikben FireGL, ill. Quadro kártya van. Ilyenek pl.: az IBM Txxp gépei, amik szerintem összességében a legjobbak a kategóriában, bár iszonyatosan drágák.
Asztali gépben már a közepes ''játékkártyák'' is bírják a tempót, persze ez mind attól függ, milyen elemszámú összeállításokkal dolgozol. -
Atlantis
veterán
Miért alkalmasabb egy 14'' IBM cad-hez mint bármelyik másik gyártó hasonló paraméterekkel bíró gépe?
Azért mert más gyártóknak nincs CAD-re alkalmas 14''-os gépe. Más gyártók 14''-os gépeiben integrált, vagy valami harmatos VGA van, ami mendenre alkalmas, csak CAD-re nem. Ja, és CAD alatt nem AutoCAD-et értem, mert arra azok is jók.
Ez a videó nagyon üt. Lehet, hogy tényleg hibás példányt fogtál ki? Ha minden T43 ilyen lenne, arról hallottunk volna már.
shadowfax: remélem, nem romlik színvonal, mindenesetre engem is érdekelne, hogy a tapasztaltabb embereknek mi a véleményük erről. -
Shadowfax
addikt
Lehet hogy igazolódnak a félelmek, és ez TP lassan tényleg nem az a TP?
Hmm... Hibás példányok mindig is voltak, a T40-ek, a T41-nek is voltak hibái. Még a legendás T42 sem tökéletes.
Ha BFecó erre jár, kíváncsi lennék a véleményére, mert ő elég sokféle ThinkPadet (Thinkpad 390E, T41, T42, X60) használt, vajon szerinte is romlik-e a színvonal? -
Shadowfax
addikt
Hú, megnéztem ezt a felvételt a fedélnyomogatásról...
Elállt a szavam... Nem tudom azt a gépet hol szerelték össze, de valami gáz van ezzel...
A T-vel szemben az R60 határozottan pozitív csalódás.
Azért nézegess meg más T-ket is, pl. egy T60-at. Vagy az én T43-am.
De abban igazad van, hogy azért az R sorozat (főleg most a 60-as szériától kezdve), megéri a pénzt. -
Shadowfax
addikt
Nem én vettem ''Alkalmam nyílt lecserélni.'' Vagyis munkahelyi beszerzés volt
Nos, ez mindjárt más megvilágításba helyezi a dolgokat.
Eléggé ismert tény az, hogy amit ingyen kapunk, azt nem becsüljük meg (bármilyen értékes is legyen egy ''objektív'' nézőpontból), ellenben amiért megdolgoztunk, kemény pénzeket fizettünk ki, azt még akkor is sokra tartjuk, ha más szerint az eszmei értéke nem túl nagy. Tehát az adott dolog/tárgy megszerzésére fordított erőfeszítés/ráfordítás egyenes arányban áll az illető dolog/tárgy értékelésével.
Így már érthető, hogy az eddig legendásnak hitt (vélt/tartott) Thinkpad most csalódást okozott.
Ezzel szociálpszichológiai eszmefuttatásomat befejezném, s rátérnék a lényegre.
A melegedés/zajos venti problémakörre két progit javaslok (egyszerre nem ajánlatos őket használni!):
NHC [link]
Shimodax-féle fan controll: [link]
A konkrétummentes, kicsit elitista ízű ''nem neked találták ki'' típusú válaszokat mellőzhetjük ?
Ha végigolvastad azt a mondatot, azért szerintem kitűnik, hogy semmiféle elitizmus nem volt benne, csak a segítő szándék: ha tényleg úgy érzed, neked nem felel meg ez a gép (mert mások az igényeid), válts át másra. Van, akinek nem jön be a Thinkpad, van, aki meg él-hal érte. Csak ennyit szerettem volna ezzel kifejezni.
Amúgy egy jóideje pont ezért nem adok tanácsot (vagy csak nagyon ritkán), hogy ki milyen notit vegyen, mert ízlések és pofonok különböznek, s ami nekem bevált, nem biztos, hogy másnak is be fog. Ha mégis adok tanácsot, akkor is csak óvatosan jelzem az adott gép esetleges (általam ismert) előnyeit/hátrányait. -
Atlantis
veterán
Nekem ugyan T41p-m van, így a konkrét problémáiddal nem tudok mit kezdeni, nálam minden jó, nem puha a fedlap. egyébként hadd kérdezzem meg, 14, vagy 15''-os a gép? Szerintem a 15-ös lehet, hogy kissé ''lágyabb'', mint a kisebb, de ez inkább csak amolyan megérzés, nem tapasztalatból írom.
Az USB portok számával és elhelyezésével kapcsolatos kritikáddal hajlamos vagyok egyetérteni.
Hogy miért vennék újra ilyet?
1., Mert 14''-on semelyik másik gyártó nem kínál CAD-re alkalmas gépet.
2., Mert a hazai szervíze és alkatrészellátottsága az egyik legjobb. Ide kapcsolódik, hogy olyan világgarancia van rá, ahol a világba Magyarország is beletartozik, bár ez nekem személy szerint nem olyan fontos, csak simán megnyugtató. Igaz, lehetne náluk is el-és visszaszállításos garancia.
3., Mert a gépen sok mindent cserélhetsz magad, nem kell pl.:memóriabővítéssel egy a szervízbe rohannod, ami esetemben egy 500km-es kanyar lenne. Ehhez kapcsolódik, hogy alkatrészeket külön is lehet hozzá hivatalos forrásból zerezni(nem úgy, mint HP, ami egy nyamvadt vinyókeretet is csak vinyóval együtt árul)
4., Mert masszív, csendes, gyors, megbízható gépet kapok iszonyatosan sok pénzért. (elismerem, ezt mondjuk megkaphatod más márkával is)
5., Mert közel tökéletes billentyűzetet kapok, a Fn-Ctrl csere megszokható, eleinte nagyon tartottam tőle, mert a Ctrl-t igen sokszor használom(CAD rendszerekben nagyon-nagyon fontos gomb). Engem inkább az zavar, hogy néha cseszik a Shift lenyomását érzékelni és a nagybetűk helyett is kicsit írok. A pöcökegér fenomenális tud lenni ha nincs a kezem ügyében egér. A billentyűzetmegvilágítás pedig non plus ultra.
6., Mert minden alapból működik rajta, drivereket is felteszi az oprendszerrel együtt, gyorsan újrahúzható a rendszer a Recovery partícióról, egyszóval használható az egész csomag, amit kapok. Később is egyszerűen kezelhető felületen keresztül tudod frissíteni a drivereidet, vagy akár automatikusan is, ha úgy tetszik.
A design megítélése szubjektív, vannak olyan napjaim, mikor nekem se tetszik, de összességében ez az ''igénytelen'' fekete kocka design jónak mondható.
Szóval nagyjából ezért. elképzelhető, hogy ezek egy részet megkapnám más márkában is, de szerintem a legjobb csomagot így együtt egyelőre csak az IBM (lenovo) kínálja.
Meg is kérik az árát rendesen. -
Shadowfax
addikt
Azzal nem lehet mit kezdeni, hogy hogy lehet 2006-ban olyan dtr notit gyártani amin csak 2 USB csati van, azok is úgy hogy véletlenül se lehessen egyszerre használni őket. A kijelző fakó színeit majd megszoknám. A hiányzó Firewirét elnézném, úgy sem használtam.
Ne haragudj meg a kérdésért: Te csukott szemmel vetted a notit? Csak a vásárlás után derült ki számodra, hogy 2 USB portja van, nincs rajta Firewire, s a kijelzője meg lehetne jobb is?
Az aggasztóan puha fedél miatt megpróbálnék nem aggódni.
Na, ez az, amit abszolút nem értek... Hol van itt puha fedél? Biztos, hogy Thinkpad T43-ról beszélünk?
Szívesen adnék tanácsot a ventis és egyéb problémáidra, de olvasva hosszas kifakadásodat, az az érzésem, hogy ez a noti nem a számodra lett kitalálva, s _őszintén_ mondom, válts valami másra (akár Acerre is, ha az jött be neked).
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged