- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
szana8
tag
C805 tulajok akik használják a Tv-t PS5-el. Milyen firmware van a TV-n? Tegnap kötöttem mindent a helyére és észrevettem középen egy piros beragadt pixelt. De csak PS-el, game mode-ban.
Amit próbáltam: másik port, másik kábel, VRR, ALLM, minden szir szar kikapcs de sajnos nem segít. V026 asszem a jelenlegi firmware. Ahogy olvastam nem én vagyok az egyetlen akinél ez előjön. Valaki valami megoldást talált rá? -
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #24488 üzenetére
Ilyen kis tapadó gyorskötöző rögzítő korongokkal [kép] [kép] ( nem jut eszembe a neve) és két helyen szigetelő szalaggal oldottam meg. A szalag saját tapadóját nem használtam és le se szedtem az aljáról a védőréteget. Eddig jó de najd kiderül. Direkt nem tisztítottam meg a felületet mert ezek a tapadó korongok nagyon erősen ragadnak és féltem, hogy már csak a tv hátuljával együtt jön majd le 😄. De szerencsére le lehet szedni azért ( még) és nem durván kell erőltetni. Szóval eddig tetszik és 2200 Ft -ért vettem Temuról.
-
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #24384 üzenetére
Na megjött az olcsó led háttérilágítós ledszalag. Hát már ez is nagyon tetszik! C745-ön Dolby vision és hdr esetén sötét jelenetekben világos volt a fekete sávok alul és felül. Ledszalagot használva feketének látszik! Tudtam hogy segít rajta de jobban mint gondoltam! Kapcsolom ki és be és ég és föld a különbség a fekete sávokon. Engem ez nagyon zavart de így már jó.Világos kék szint használom. Később majd veszek olyat amit írtatok de egyenlőre most ezzel is elvagyok.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Öcsielvtárs #24479 üzenetére
De gondolom már nálad is a V559-es firmware van a tévén...
-
classic B
senior tag
Üdv!
Elvileg holnap hozok el üzletből egy 55C805-öst. Remélem nem lesz semmilyen zöld pixelem.
Most így előzetesen érdeklődnék, hogy van-e ajánlott képbeállítás filmekhez. 1080p és 2160p felbontás, semmi SD tartalom. Vagy állítsam be, ami a saját ízlésem szerint? -
Cartmenn
aktív tag
válasz
st6969 #24480 üzenetére
Én nem mértem semmit ,csak az üzemóra számlálót néztem ---gyorsindításkor ,jóval többet mér (állandóan,a 24 órából 18at biztos) ,tahát a háttérben megy a rendszerből valami,de ezt írja is a menüben--- normál indításkor csak akkor indul az üzemóra számláló. Én csak azért kapcsoltam ki, kikapcsolva ne akarjön "ő" semmit
úgy mint pld egy frissítés,majd akkor csinálok ha valami rosszul működne
c805
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
st6969 #24480 üzenetére
Műszerem per.pill nincs, a link alapján nincs különbség készenléti fogyasztásban, a bekapcsolàsi idő gyors: 5-6 sec, norm. 35-36 sec. Sztem ugyanúgy kikapcsol hardveresen mindkettőnél, gyorsban valszeg az op. rendszer átlép pàr dolgot, de ehhez nem igazán értek.
[link] -
boborján2
senior tag
válasz
adrian14 #24477 üzenetére
Csak ilyenkor sokan elfelejtik ,hogy az apple-nek adott számú fix hardverre kell fejleszteni, az androidot meg minden gyártó felteszi mindenre is. Persze ez nem menti fel a gyártókat, csak fölösleges ilyen tekintetben az almával hasonlítani.
Az ios is köhögne ,ha 100 féle hardveren kellene futnia.
(Megjegyzésként , a samsung telefonom egy hangyányit nem lassul soha és androidot futtat.)
-
st6969
őstag
válasz
Öcsielvtárs #24479 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy így többet fogyaszt-e készenlétben? Ha igen, észrevehető-e, van ilyen szempontból jelentősége?
Egyáltalán mi történik akkor, ha a gyorsindítás be van kapcsolva? Csak "alvó" módba lép? -
Öcsielvtárs
aktív tag
-
adrian14
tag
válasz
Stealth #24476 üzenetére
+boborján2
Igen a gyorsindítás miatt van, mert ha kikapcsolom a tv-t, akkor működik normálisan. Fura, mert az Applenél meg tudják azt csinálni, hogy ne lassuljon be a telefonom, úgy hogy a megvétel óta csak 2-szer volt újraindítva. De nem szeretnék ilyen hitvitákba belemenni (Apple vs Android...). Együtt lehet ezekkel élni, vagy ki kell kapcsolni a készüléket. Továbbra sem bántam meg, a másik befutó egy LG C2 lett volna, az viszont dupla annyiba kerül. Valamit valamiért. -
-
adrian14
tag
válasz
adrian14 #20192 üzenetére
Megosztanám a rövid tapasztalatomat a C745-ös tv-ről. Az első tv ugye panelhibás volt és adtak helyette egy újat. A második már tökéletesen működik. Számomra a kép minősége ebben a kategóriában brutálisan durván néz ki, tényleg nagyon szuper. Maximum csak akkor tudnám egy felsőbb kategóriás tévétől megkülönböztetni, ha ott lenne mellette. Ebből a szempontból a készülék nagyon jó.
Viszont a szoftveres részén látszik, hogy alsó/középkategóriás tv-ről beszélünk. Az jó, hogy van rá mindenféle app, viszont nagyon lassú a rendszer. Van, hogy elindítom a Netflixet és altatom a tv-t, akkor másodjára már nem indul el, hanem teljesen ki kell kapcsolnom a készüléket. Vagy pl.: tegnap szerettem volna ps-ezni, de nem találta a hdmi jelet. Azt hittem, hogy a ps-sel van a probléma, de csak újra kellett indítani a tv-t. Nem is reagál olyan gyorsan, ha az appok között szeretnék váltani, van egy kis delay. Egyébként nekem bevált ennek ellenére is és együtt tudok a szoftveres részével élni. Viszont a feleségem nagyon utálja. Ő inkább, megnézi a telefonján a youtube videókat, csak ne kelljen bekapcsolnia a tv-t. Neki a szoftver számít sokkal többet ér, mint a kép minősége. -
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #24470 üzenetére
Úgy tűnik, simán megérheti létrehozni egy céget azzal, hogy ők vállalnak 5 éves garanciát (emiatt az eladásokat a többszörösére tornázzák), majd csődöt mondanak, amikor fedezni kéne a javítási/csere költségeket...Ügyes.
Csak ezért garantáltan nem éri meg céget alapítani.
Ebben teljesen biztos vagyok! -
st6969
őstag
TCL garancia témához:
Persze ne legyen igazam, de a düh miatt kikívánkozik belőlem (nekem is van kiterjesztett garanciám, ami egy nagyon erős érv volt TCL tv vásárlás mellett), de...
Hitachinál úgy jártam, hogy szintén 5 év kiterjesztett garanciával vettem a tv-t, majd amikor 2,5 év elteltével meghibásodott, és érvényesíteni akartam, akkor közölte a szerviz, hogy sorry, de fél éve az importőr csődöt jelentett, és mivel ő vállalta az 5 évet, emiatt nála nem tudom érvényesíteni, próbáljam a vásárlás helyén. Megpróbáltam, de ők szintén sajnálják, mert nem ők vállalták az 5 évet, ők csak a törvényben vételár alapján meghatározott jótállást tudják vállalni, abból meg hát sajnos éppen kifutott a tv. Úgyhogy itt kb. be is zárult a kör, a klotyón lehúzhatom az 5 éves garanciámat. A gyártónak is írtam, akik még csak le sem reagálták az emailt.
Úgy tűnik, simán megérheti létrehozni egy céget azzal, hogy ők vállalnak 5 éves garanciát (emiatt az eladásokat a többszörösére tornázzák), majd csődöt mondanak, amikor fedezni kéne a javítási/csere költségeket...Ügyes.
Persze, a TCL nem ilyen (remélem). -
Astery
senior tag
Sziasztok! Nem találtam egyértelmű választ a keresővel arra a kérdésre, hogy csatorna listát kiexportálás után lehet pc-n szerkeszteni (cansort) majd azt visszatölteni?
-
DaVE-1
senior tag
Na a TCL support vissza is írt..és küldte pdf-ben az 5 évre szóló garancia tanúsítványt.
Akkor a regelésnél valamit elkavarhattak ,hogy nem küldték egyből. De legalább már ilyenem is van -
Fecni 65
újonc
Üdvőzlet.Kérdezném valaki felrakta a 55c735 re a v599et?Ha igen mik a tapasztalatok?
Köszönöm -
Vismajor01
addikt
Valaki tudna fotózni 75c835 hátsó adattábláját?
Enyém falon van és istennek nem férek hozzá
-
pictigjis
őstag
válasz
Peter.70 #24461 üzenetére
nem
de megszűnik egy szekrény, a jelenlegi polcsor két legfelső sorát meg le kell kapni, és mivel tele vannak mindenféle vacakkal is, ez némiképp időigényes lesz. a mostani egy ideiglenesnek szánt kialakítás volt az első gyerekünk születésekor, annyira ideiglenes lett, hogy jó 12 év után szűnik meg...
és most is csak az adta meg a lökést, hogy a szintén 12 éve vett régi samsungon elkezdtek meghalni a pixelek, már egy jó ujjlenyomatnyi folt van a képernyő alján
-
Goose-T
veterán
válasz
Stealth #24459 üzenetére
Tudom, hogy lehet, csak például nem megy át a DTS, Atmos stb. A számítógépem is a tévére van kötve HDMI-vel, így annak is le fogja butítani a hangját, ha olyan. Na jó, nem mintha annyira kijönnének a különbségek egy ilyen kis soundbaron, de kifizettem a képességeit, ki is akarom használni.
-
Goose-T
veterán
Sziasztok!
Van egy 65DP600-as tévém, nem egy nagy szám, elég buta és lassú. Vettem egy soundbart, pontosabban két ugyanolyat, Ultimea Nova S50-eket. Az újabb, de szintén budget kategóriás Hisense tévémmel tökéletesen működik a HDMI ARC-on keresztül. A TCL-hez próbáltam csatlakoztatni, bekapcsoltam a T-Linket, felismerte az eszközt, vezérli, ki-be kapcsolgatja, állítják oda-vissza a hangerőt is. Viszont hang nem jön ki rajta. Néha bekapcsolásnál megszólal egy fél másodpercre, ebből látszik, hogy képes a hangátvitelre, de aztán elnémul. A hangerőt tudom állítani ezután is, a CEC működik. Egyszer volt, hogy egy kontaktos HDMI kábellel huzamosabb ideig is adott ki hangot, de az elmúlt.
Sokféle kábellel próbáltam, mindegyikkel ugyanez van. Megcseréltem a két soundbart, a másik tévével mindkettő tökéletesen működik. Csináltam factory resetet a tévén, de nem oldotta meg ez sem a problémát. Szoftverből a legfrissebb van rajta, nem talál újabbat. Ezen mondjuk nem is csodálkozom, elég régi modell már. A gyorsindítást bekapcsoltam, kikapcsoltam, az sem oldotta meg. Optikai kábelen keresztül működik. Van valami triviális megoldás erre, vagy hagyjam a picsába? Ha olyan filmet néznék, aminek nem AC3-as hangja van, az gondolom nem fog valami jól szólni optikain keresztül, az a problémám csak.
-
Albi001
tag
Sziasztok!
Valaki járt már így?
Adott egy C728-as tv. Hozzáadtam egy gyerek fiókot. Megy a felügyelet rajta, mindent be tudtam állítani jól. Viszont nem tökéletes a dolog, mert a Quick Panel nem működik, nincs fent a programok között. Ez ugyebár ahhoz kell, hogy bemenetet tudjak váltani. Ebben a formában ahhoz, hogy pl a PS-t lássam a TV-n vissza kell lépni a felnőtt fiókba és ott már tudok váltani bemenetet.
Ez nem a legpraktikusabb, mert a lényeg az volna, hogy a gyerek mindent a saját fiókjából tudjon szépen csinálni.
Létezik erre megoldás? Esetleg a Quick Panelt valahogy rátenni arra a fiókra is? Play áruházban nem letölthető. -
pictigjis
őstag
helló, várhatóan holnap jön a tcl 55c805, és ugyan sokat olvastam vissza, még vannak kérdéseim. mondjuk a héten nem is lesz időm vacakolni vele, de lélekben felkészülnék
- a kodi nekem újdonság, ez már rajta lesz a tévén előretelepítve vagy külön kell letölteni? ha igen, honnan?
- van valami ajánlott beállításcsomag, amit érdemes alkalmazni/letölteni valahonnan?
- van esetleg valami, amit fixen ki kell kapcsolni?alapvetően amúgy szeretjük az élénk, sokak által akár túltoltnak nevezett színeket, végül is tévét nézünk, abban nem a valóság van
köszi!
-
Redlight2
tag
Milyen képjavítót kellene bekapcsolnom?
Streamről, plexről lejátszok valamit az gyönyörű. Viszont valami picit szúrja a szemem. A gyors mozgások, mintha kicsit darabosak lennének vagy szakadoznának...vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg. Vhiktor féle c835-ös youtubos beállításokat használom, minden vackot kikapcsoltam. Először azt hittem az alacsonyabb bitrátás releasek ilyenek csak, de most próbáltam a dűnével BiTRATE--------59.7 Mb/s és a Gyűrűk urával is BiTRATE.......: 68 Mbps , amik azért jó minőségű anyagok. Nem mindig tűnik fel, meg lehet ez csak nekem fura. Mert amúgy minden szuper , áll leejtős a kép. -
gg72
veterán
Van egy 65C805 TV-m és azt vettem észre, hogy nagyon sok 1080p/60Hz videó szaggat rajta (elég sok koncerfelvételem van így Blu-ray lemezen), nem mindegyik, de nagyon sok. Korábban a Pana plazma TV-men ez nem látszódott. Kíváncsiságból ma megnéztem a szüleim olcsóbb TCL készülékén és ott sem szaggat, kezdtem kétségbe esni... Ekkor elkezdtem váltogatni a képmódokat a C805-ön és ha Mozi-ról PC-re váltok, akkor eltűnik a szaggatás. Mi erre a magyarázat?
-
szana8
tag
Sziasztok,
Én is remélhetőleg boldog tulaj lettem
ma egy 65c805-nek rainman72-nek köszönhetően. A kérdésem az lenne hogy jelenleg a v028-as firmware van rajta. Kerestettem vele újat de nem talált. Megnéztem a telegram csatornát és ott vannak v599-is rengeteg újabb. Érdemes felrakni ezek közül valamelyiket? Ha igen melyik lenne az?
Köszönöm, -
ρσгτσ
addikt
Ma jött egy üzenet az eMAG -tól, hogy jó hírük van, az 55c805 ára lecsökkent. Nézem az árát, hát 30 ezerrel drágább, mint tegnap volt.
Teljesen agyatlan cég...
-
ρσгτσ
addikt
Annál a kereskedőnél érvényes, akivel a TCL szerződést kötött erre a promócióra. Az Euronics ebben nincs benne. Nem attól függ, hogy hivatalos partner -e.
"Az 5 év garancia promócióban kizárólag az alábbi partnereinktől vásárolt készülékek vesznek részt: Magyar Telekom, eMAg, Alza"
-
cecil
aktív tag
Sziasztok!
Én se kaptam vissza még semmit a TCL regisztrációra... valszeg azért mert nem ezen a TCL-promotions oldalon regisztráltam be hanem a TCL "anya" oldalán.
Ezek szerint nekem nem jár a kiterjesztett garancia mert ezen a promotions oldalon nincs fenn az Euronics (ott vettem mert január elején ott vott a legjobb ár) ?!
Az Euronics-os vásárlásra miért nem jár??? gariban ugyanúgy hivatalos TCL szervízbe kell jelenteni nem Euronics...
Hogy zárhatnak ki ebből a kiterjesztett gariból a vásárlás helye alapján? Nem hivatalos viszonteladó partner az Euronics??
-
DaVE-1
senior tag
Volt akinek elfogadták az 5 éves gari hosszabbítást? Vagy ezek ki fogják ülni az a 30 napot amit írtak?
-
Meghivott
addikt
TCL S643W soundbart használ valaki? 2 hét után random kikapcsolgat, Tapasztalt ilyet valaki?
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
mikrofon #24423 üzenetére
Amúgy kis árkülönbségnél nehéz eldönteni ---- van egy 1000es fényerejű hisense u8qf-m 55ös nekem az is bőven elég, még nappal is, a 805 1300as ereje se kevés, 2000 meg kiégetné lehet még nappal is a szemet
a zóna szám 15%-al több a 75"nál 640/720 szerintem az semmi. A hangot meg akkor tudod eldönteni ha hallod is ---de valószínű jobb a 845 ,mert elég gyatra a 805 hangja . Ha pld nagyobb volna az árkülönbség ,inkább vennék egy 805öt egy jó soundbarral
-
mikrofon
veterán
válasz
Cartmenn #24418 üzenetére
Pedig szerintem pont ez a két tulajdonság amiért megéri többet költeni rá ha valakinek bele fér.
C935 az ami szerintem nem éri meg a felárat a hangrendszere miatt. Bár az is biztos, hogy a 2.2.1 csatorna nem rossz annak aki sosem szeretne Soundbar-ra vagy avr+hangszóró szettre költeni.
De ugye a c845 fényerősségben felül múlja a c935-öt is... -
mikrofon
veterán
válasz
7Heads Drago #24410 üzenetére
Ilyenről még nem is hallottam.
De én inkább nem kezelem semmilyen vegyi anyaggal.
Biztos ami biztos .
Inkább becsomagoltam így. Legalább van egy kis indok az áralkuhoz a leendő érdeklődőknek és majd engedek egy flakon wd40 árát. -
DaVE-1
senior tag
50C805:
ISO formátumot le tud játszani a tv saját lejátszója? Ha nem akkor mit ajánlanátok hozzá? -
Cartmenn
aktív tag
válasz
betmen3 #24406 üzenetére
Ahogy nézem most a 65ös c805 370e --- c845 390e a legolcsóbb ,egyértelmű a 845öt venném
az érdekes hogy a 75" árkülönbsége is összement 540e/580e ,talán itt gondolkodnék már el, ér e nekem annyit a 2.1 hang ,mert amúgy meg házimozi van rajta .Mikor vettem a BF alatt 420ért kaptam a c805 75"-t,de még utána is sokáig 480e körül volt
maga csak a nagyobb fényerő és zóna miatt nem venném a 845öt --ha kell a jobb hangrendszere,akkor igen
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a 805 továbbra is best buy kategória (ár/érték arányt tekintve)?
Van itt is szérián belüli különbség (X1 X2), mire érdemes figyelni?
Lehetséges még a garancia kiterjesztés és mely boltok vesznek részt benne?
C739-et (C735) használok, ezt szüleimnek adnám. Melyik jelenleg a javasolt firm? 592 van rajta de látom elérhető az 599. -
zotosz
tag
Sziasztok,
C645 esetén a gyorsbekapcsolás aktív.
Azt tapaszalom, hogy a kb 4-ből egyszer a TV nem reagál a távirányítóra, azzal nem tudom bekapcsolni, bármit nyomot.
Ezen csak az segít ha khúzom a tápkábelt majd újrabedugom és a tv elindul (tcl --> google tv)
Ez vmi bug v garis dolog?
Köszönöm! -
ρσгτσ
addikt
válasz
7Heads Drago #24410 üzenetére
Én WD40 -et szoktam használni. A több 10 éve retro konzolokon rohadó matricákat is szépen leszedi. Szerintem azzal is bírni fog és nem lesz gond a műanyagon sem.
Csak azért írom, mert talán a legtöbb háztartásban van otthon egy flakon.
-
betmen3
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest