- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
A TCL 85C735-ömre ma reggel települt fel az új frissítés, ami többek között megváltoztatott vizuálisan néhány menüt, és engedélyezte a Game Master módot PC használata mellett is (eddig ez csak konzollal működött). Ez elméletben több funkciót tesz lehetővé, illetve a TV azt is kiírja, hogy RTX 3090-es gépre lett rákötve, amit ezelőtt nem tett meg. Ebből az egész frissítésből kiindulva pedig feltételezem, hogy a többi modellen végre elérhető a 4K 144Hz Nvidia kártya mellett is, és nem csak AMD-vel (a TLC ezt már nagyon rég ígéri, hogy orvosolja).
Viszont van egy kis gond. Én a PC-t eddig mindig csak és kizárólag HDR-javítás móddal használtam, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy az SDR jelet HDR-re konvertálja. Ez a mód pedig annyira jó, hogy jobban működött, mint a Windows natív HDR beállítása, vagy a játékok natív HDR beállításai. Emellett pedig nyugodtan tudtam használni a VRR-t és ezáltal a G-Sync-et is.
Azonban az új frissítés azáltal, hogy aktiválta a Game Master módot PC-n, egyben a VRR-t a játékmódon belüli exkluzív opcióvá tette, amennyire én látom, azaz nincs lehetőség azt külön állítani. Game Master módban viszont nem lehet képmódok között váltani (pl. Film, PC, stb.), így nem tudom a HDR-javítás módot együtt használni a VRR-rel.
Tehát vagy az a lehetőség, hogy játszok beépített Windows- és játékbeli HDR-rel (ami rosszabb), vagy játszok SDR-ben (ami szintén kevésbé jó), vagy játszok ugyanúgy HDR-javítással, mint korábban, de VRR nélkül (amitől meg szakadna szét a kép). Értelemszerűen V-Syncet meg nem akarok az input lag és egyebek miatt.
Szóval mi volna erre a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- SAMSUNG (QE75QN900ATXXN) 190CM 8K NEO Q-LED ! AKCIÓ!
- Hisense U5120GW 5.1.2 csatornás Hangprojektor 510 W teljesítmény -Dolby Atmos és DTS:X támogatás
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest