Új hozzászólás Aktív témák
-
B.A.T.21
tag
Sziasztok!
Írna valaki tapasztalatot a TCL (C805) streaming minőségéről? (volt-e vele gondja, képminőség stb)
- Netflix, Disney+ stb.
Esetleg normál TV (DVB-C) (Vodafone/upc) adásokról, hogy milyen a felskálázás?
Előre is köszönöm!
-
MrRL19
senior tag
Hello
valaki tudna segíteni mit tegyek ?
javk dugó része elromlott már hónapok óta nem szólt egyik fulessel sem … most újra próbálni akartam ,viszont arra lettem figyelmes ,h beesett maga a jack dugalj részeAhogy be akartam dugni jack kábelt
ilyenkor mi van ? Garis / biztosítás is van rajta (euronics) 55c728 típus
-
silboy
aktív tag
Sziasztok, 75C805 tulaj vagyok kb. két hete.
Biztos én vagyok a béna, de nem találok bizonyos beállításokat.
A fogaskerékre kattintva alig találok beállítási lehetőségeket.
Hanghoz semmit, rendszer beállításhoz semmit.
Hol keresgéljek? -
Celtis
veterán
válasz
Perillustris #23273 üzenetére
Miben jobb ez, mint egy soundbar? Ha jól sejtem ez inkább PC-hez való. Tv-hez nem vennék olyat, ami nem tudja a HDMI-(e)ARC-ot.
-
Celtis
veterán
válasz
Redneck #23271 üzenetére
A hibabejelentés napja számít. Tehát ma még megteheted.
A földhurkot úgy tudod ellenőrizni, hogy a hangeszközön kívül minden kábelt kihúzol a tv-ből, illetve ha máshoz is csatlakozik a hang cucc, azokat is kihúzod. Ha így elmúlik a búgás, akkor földhurok az ok.
Másik módszer ha egyszerűen kikapcsolod a tv-t. Ha így is megmarad a búgás, akkor földhurok van vagy a hangeszköz hibás. -
ρσгτσ
addikt
-
DaVE-1
senior tag
Keresem azokat a C805 felhasználókat akik tudják ,hogy a C805 típusú tv-n miket kell állítani és hol ,hogy elő lehessen csalni az fps kijelzést a képernyőre.
Ilyen videokat találok ,de ilyen menü nincs a c805ben..
https://www.youtube.com/watch?v=V2-XhYgbTx0
-
ρσгτσ
addikt
Én novemberben agyaltam Mini LED cserén QN90A után, de végül inkább más lett a vége. Akkor számomra egyértelmű volt, hogy a TCL felé kell lépnem, és a 845 felé húztam, majdnem azt is vettem.
Ugyanakkor a 805 szerintem baromi jó deal. Nem biztos, hogy a két TV közötti különbség mindenkinek megér annyi plusz lét. Ez egyén és felhasználás függő.
Meg nyilván akciótól is függ, mert szerintem januárban megint lesznek kedvezmények.
A 805 a panel miatt szerintem mindenképp előrelépés lesz. Viszont a 845 már majdnem OLED árban van, és akciók során még közelebb is kerülhetnek egymáshoz.
-
Bogyi007
veterán
Tudom van erre is szaktopic, de a C645 mellé ez TCL S522WE hangprojektor 2.1 vagy a Hisense HS312 Dolby Atmos Hangprojektor mennyire lehet jó választás?
-
ssj81
aktív tag
Sziasztok,
Samu QN85A-ről váltanék C805-re, érdemes vagy inkább visszalépés lenne? -
Oraculus
tag
rainman72, Urguru, mrmft -> köszönöm.
-
Redneck
nagyúr
55C735-öm van. Használok hozzá egy Sony XB41-es BT hangfalat, jack csatlakozón keresztül, de sajnos a TV jackje elkezdett búgni. Mennyiért lehetne vajon megjavítani?
BT módban sajnos van 150-200ms késés a TV hangszóróhoz képest, ami beállítható, de így nem az igazi, és rosszabbul is szól.Jó lenne ha működne, mert eddig elvoltam vele a belső Onkyo hangfalakkal kombinálva.
Szerk:
Esetleg van valami alternatív megoldás, hogy a belső hangszórókkal együtt, más is szóljon rajta? Helyhiány miatt, most nem jöhet szóba semmilyen hangfal vásárlása.
Ha lesz hely, Polk Audio XT70-ek lesznek mellette. -
beverly
tag
Sziasztok!65c839 2025 decemberig garanciás tv-t mennyiért lehet eladni?
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
75C805 készülékhez a jobb mozi hangélmény érdekében melyik a legjobb soundbar rendszer maximum 100ezer Ft-ig?
Köszönöm. -
mrmft
senior tag
válasz
jesszjessz #23257 üzenetére
Elvileg ugyanaz a modell, csak mas ertekesitesi csatornara szantak.
-
jesszjessz
tag
Sziasztok!
TCL 55C643-55C645 között van valami érdemi különbség? -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
TCL 805 TV készülék esetére konkretizálva kérdezek, de alapvetően a Google TV platformot használó készülékekre vonatkoztatva.
Érdemes a Recovery-be belépni, és wipe dalcick cahce, és wipe cache metódussal élni? Egyáltaltán hogyan lehet előcsalni ezt TV-ken? -
Imi1981
veterán
válasz
gellei #23250 üzenetére
Nagyjából azt használom de várom, hogy tesztelje c745 -öt és legyen hozzá teljes kalibrált beállítás és majd azt megveszem.
Beállítod az sdr-t sdr film alatt majd indítasz hdr filmet és beallítod majd dolby vision filmet és ott is beallítod. Ennyi. Ja meg összes forráshoz mentse ne csak aktuálishoz!
-
Imi1981
veterán
Éjjel megvolt a full reset és jópár problémát megoldott! Az is ami nagyon idegesítő volt, hogy minden bekapcsolás után dinamikus képmódon volt nem a mozi ahogy használtam! A másik ami idegesítő volt és megszűnt, hogy dolby vision anyagok dolby vision IQ -ban indultak és nem fényesen ahogy hagytam ( nem mindig de sokszor).
Egyetlen probléma maradt meg , hogy gyorsindítást használva kikapcsoltam majd bekapcsoltam a tévét akkor a színhőmérsékletet normálra rakja (középállásba) de nem úgy, hogy el állítja a csúszkát hanem csak látom a képen, hogy hideg. Ilyenkor vagy képmód váltás oda vissza vagy a színhőmérsékletet csúszka állítás egyből vissza ugrassza a rendes állásba!
Szerencsére gyorsindítást kikapcsoltam és ez a hiba nem jelentkezik! Szóval normál lassú indítással most minden jónak tűnik eddig. Végre így már nem idegeskedek. Most már nem is érdekel hogy jön e frissítés vagy nem. Persze remélem így marad és nem kezd el megint szarakodni de szerintem a gyári androidra frissítés nem tett jót és az volt a probléma. -
snyper990
őstag
válasz
st6969 #23241 üzenetére
Nem próbáltam, csak letiltottam. Még mindig nem vettem észre, hogy valami ne működne miatta.
Gondolom kb. ugyanaz az app, ami a droidos telefonokon is van. Valószínűleg be kell hozzá jelentkezni. Én még anno a telekomos droidos boxhoz csináltam egy Google-fiókot, egyedül a box és a tv használja, így túl sok vizet nem zavar.
Szerintem a Google-féle hangvezérléshez („Ok, Google”) kellhet az app, de azt eszem ágában sem lenne használni még telefonon sem, nemhogy tévén.
Már csak arra kéne rájönnöm, hogy az Airplay-t hogyan kell belôle kigyomlálni legalább olyan szinten, hogy ne dobjon minden indításkor egy értesítést. Vicces, hogy egy droidos tévén Google-szolgáltatásokat egyszerűbb letiltani, mint egy Apple-öst -
gellei
aktív tag
65C835 tv-nél két dolog:
- Dolby Vision film esetén is Hdr10-zel játsza le a feltelepített kodi. Volt olyan film, ami DV ben indult. Mi lehet a gond?
- villany lekapcs, kép sötétedik. Melyik beállítás az automatikus fényerő?Köszönöm!
-
-
st6969
őstag
Van, aki frissített már 805-öt?
-
Bogyi007
veterán
válasz
modd3r #23229 üzenetére
Nálam nincs külön erősítő egy digitális dekóderem van meg egy Logitech z506-os hangrendszer. Mindkettőnek külön áramforrás is kell. a tévéhez Ps5 és Xbox Series X is csatlakoztatva van amiknek a hangját külön nem lehet levezetni optikán mivel nincs ilyen csatlakozó egyik konzolon sem. A konzolokról Hdmi csatlakozókon át a kép és a hang is bemegy a tévére és a tévé optikáján megy ki a dekóderbe és onnan a Logitech hangcuccba.
Szerintem ez így leterheli a tévét valamilyen módon. Most úgy oldottam meg hogy a tévé jack kimenetét direktbe összekötöttem a Logiteck Z506-al és így rendben működik a téma (saját hangszoró + fülhallgató módott állítottam be kimenetnek a tévénél).
Persze így ugrik a Dolby Digital, DTS és Dolby Atmos és csak a sztereó hangból lesz kamu surround - kvázi Dolby Surround Pro Logicot kapok eredményül.
-
Bogyi007
veterán
Nem tudom a pontos okát hogy mi miatt, de úgy érzem hogy az 55C645 esetén amikor a tévének kellene a videó megjelenítést a Google Tv működését és még a hang dekódolást is elvégeznie akkor az szimplán elfogy és letérdel a cucc.
Nekem olyan hangrendszerem van amit nem tudok direktben kötni sem konzolhoz, médialejátszóhoz vagy akár a tévéhez sem digitálisan, maximum analóg módon a jack csatlakózóval tudom ezt közvetlenül megoldani.
Van egy digitális dekóderem amit optikai kábellel tudok a tévé és a hangrendszer közé beiktatni viszont ha ezt állítom be a tévé kimenetének használatra onnantól a tévé belassul és a Google TV működése is megzavarodik...
Esetleg más is tapasztalt hasonlót?
-
galocza
aktív tag
halihó, nemtom, lehet, h ismert probléma, de hátha valaki beleszalad, és hasznos lesz.
vettem egy 43c735-öt, felraktam, végigkattintgattam amit első körben akartam, standby, bekapcs éééés...
szétesett kép, függőleges volnalak. kihúzás-bedugás segített.no mindegy, nem húzom: naná, hogy a legutolsó módosított beállítás a ludas.
nem szereti, ha ki van kapcsolva a bluetooth...gondolom, azon jelent el kínáig... 8)
-
mrmft
senior tag
válasz
Imi1981 #23223 üzenetére
Telegramos onedrive linken fent szokott lenni az OTA mellett az img verzio is. A menete pedig ez.
-
snyper990
őstag
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vidaila #23209 üzenetére
Valószínű én is falat fúrnék inkább. Amihez jó széles lyuk kell, de az átlagnak még mindig egyszerűbb, mint csatlakozót szerelni (normálisan) az áthúzott kábelre.
MixY:
Mondjuk ha 3 méteres kábellel át tudod vinni fúrás és minden egyéb nélkül, akkor az lenne a legjobb megoldás. -
DaVE-1
senior tag
válasz
Vhiktor #23204 üzenetére
Szóval akkor ismét. Nem tudom hol lehet a TV módjait állítani. Szóval ha game mód ha film mod ha bármi mod semmit se találtam ezekből..
+
Ha ennyire okosak már ezek a TV-k azt nem tudja megoldani valahogy ha már megy a konzol és bekapcsolom a tv-t akkor alapból hozza be azt a képet ami aktív ne kelljen a bemeneteknél mindig átkattintgatni? -
-
ρσгτσ
addikt
Remote Play. Vagy inkább egy Chiaki, vagy PSPlay. Csak ahhoz közbe kell iktatni egy eszközt. Telefont vagy PC -t.
Viszont minőségben nem lesz annyira jó, mint natív, fizikai kapcsolatnál. Plusz az sem mindegy milyen játék menne rajta, mert van/lehet némi késés is.
Azonos hálózaton belül lövöd ki a PS5 képét. Ez gyakorlatilag egy távoli játék mód.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #23201 üzenetére
Akkor még nem írtak semmi rosszat róla. Most már igen mióta én is tapasztalom. Nem használhatatlan amúgy csak engem idegesít a sok bug. Feleségem észre sem veszi 😄.
Amúgy lehet ma csinálok egy gyári alapra állítást hátha segít pár dolgon. Androidon sosem az igazi a ráfrissítés úgy hogy minden alkalmazás és beállítás megmarad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged