- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
A laptopra feltelepítettem a serviio progit, de a tv nem látja. Mi lehet a probléma? A laptop wifin lóg, a tv kábelen. c645 a tv. a serviio konzolon két csatlakoztatott eszközt lát két különböző ip címmel, az egyik "unrecognized device" a másik "windows média player".
Valamit kell telepíteni a tv-re is, vagy valamit be kell kapcsolni?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Atis45
aktív tag
válasz
klaya86 #28528 üzenetére
A Digi kábel tv fórumon nagyon sokan panaszkodnak (szinte mindenki). És nem csak a TCL tévések. Le van véve a bitráta. A hd adások amik régebben jöttek 10-12 kbps-al, vagy még többel, azok most jönnek 4.5-5-el. Az sd adások jöttek 4-5-6 kbps-al, azok most jönnek 1.5-2-vel.
Nyilván nagyobb képernyő jobban felnagyítja a hibákat, meg talán a felskálázás is. -
Atis45
aktív tag
válasz
jesszjessz #26717 üzenetére
Nekem is le van tiltva a frissítés, és amikor volt frissítés, akkor jelzett a tv hogy van, de nem frissítette le.
-
Atis45
aktív tag
válasz
flash- #24652 üzenetére
Én felraktam tegnap. Még nem volt időm nézegetni, de talán mintha picit gyorsabb lenne a tv. Gondolok itt arra, hogy pl a menübe mintha gyorsabban lépkedne, mintha leheletnyivel gyorsabban bekapcsolna, a youtube gombot ha megnyomom, mintha gyorsabban bejönne, és ott a videók között is mintha gyorsabban lépkedne.
-
Atis45
aktív tag
Levettük az LG-t és a helyére raktuk a TCL-t. Próbálgattam állítgatni, nem tetszett sehogy a hangja. Vettünk egy soundbart, és azzal nagyon tetszik nekünk. Pedig csak egy alap 2.1-est vettünk. Igaz eleinte volt azzal is pici gond, hogy nagyon sok volt a mély, dübörgött a szoba. De lehet hogy csak kicsi a szoba neki. De a reflexnyílást bedugóztam szivaccsal és úgy már tökéletes nekünk.
-
Atis45
aktív tag
válasz
Celtis #23382 üzenetére
Főleg úgy, hogy nekem pl. Disney, Netflix, SkyShowtime-on semmi probléma nincs. És gondolom ott is 24 képkockával, vagyis húszon három egész valamennyivel jönnek a filmek. Csak a külső vinyóról való lejátszásnál vannak akadások. Már kipróbáltam azt is, hogy a vinyót (usb3) közvetlenül dugtam rá a tv-re, hogy nem-e az a gond, hogy az usb hosszabbító kábel csak usb2-es, de úgy se volt javulás.
-
Atis45
aktív tag
Én ezt úgy megértem. (vagyis nem) Nem egy 1-2 éve indult gyártónak a termékéről van szó. Nálam is csak usb-ről való lejátszásnál van probléma. Streamingnél nincs semmi gond, legalább is nem veszem észre. Külső meghajtóról meg akadozik még az 1080-as film is.
És ezt mondom úgy, hogy engem annyira nem zavar, mert vinyóról jó ha egy hónapba egy filmet megnézünk. (azt meg kibírjuk) Csak azért mégis, tudjon már lejátszani egy filmet akadás mentesen. Szerintem ez nem olyan nagy extra kérés. -
Atis45
aktív tag
válasz
Imi1981 #23320 üzenetére
"Szerintem abban a ketegoriában még nincs megoldva megfelelően a kadenciahelyes lejátszás nélküli akadasmentes lejátszás."
Azért 2023-ba már illene ezt megoldani ebbe a kategóriába is. Főleg annak tudatába, hogy a 2019-es belépő szintű LG kiköhögi a filmeket minden akadás nélkül.
-
Atis45
aktív tag
válasz
st6969 #22646 üzenetére
Egyszer kell beállítani minden formátumra csak. Elindítasz egy sdr tartalmat, és ott beállítgatod a képet magadnak. Utána elindítasz egy hdr tartalmat és ott is beállítgatod a képet, ugyan így a dv-nél. És ezeket a beállításokat megjegyzi a tv, és amikor az adott tartalmat nézed, akkor a képbeállítás arra fog váltani, amit előzőleg beállítottál az adott tartalomhoz.
-
Atis45
aktív tag
válasz
BreamHunter #21931 üzenetére
Az első részhez nem tudok hozzászólni, szerintem az ilyen.
A hangzás nekem is elég gyengének bizonyult. Vettem hozzá egy tcl 6110-es soundbart. Így már egy picit másabb a hangzás. -
Atis45
aktív tag
válasz
Snoop27 #21805 üzenetére
Sajnos ez van. Ahogy nicu71 is írta, cirka 1.5-2 éve szinte másról se szól a Digi fórum, mint a leromlott képminőségről és a rohamosan emelkedő árakról. Gondolkoztam a szolgáltató váltáson, (mert több ember beszámolója szerint szemmel láthatóan jobb a képminősége a Vodának), de kivárom már hogy mit hoz a Digi és Voda összeolvadása.
-
Atis45
aktív tag
-
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem tippet, tanácsot, ötletet adni?
A dolog lényege, hogy a képernyőmön mászkál egy kb 1mm-es bogár. Tudom-tudom szedjem le. A gond az, hogy ez belül van.
Erre kellene nekem valami megoldás. -
Atis45
aktív tag
válasz
Morph76 #21565 üzenetére
Amúgy úgy jöttem rá, hogy Digis vagyok és a feles frekiken lévő csatornákat nem találta meg a tv. Régebben ilyen esetekbe a svéd régión megtalálta, és úgy hangoltam a csatornákat. Aztán egyszer átállítottam valamiért magyarra a régiót, és észrevettem, hogy akkor az epg-nél átvált arra a csatornára, ahol állok éppen. Nem értettem először a dolgot, mert eddig nem volt ilyen. Aztán gondolkoztam, hogy miért lehetett, és arra jutottam, hogy lehet hogy a régió állítás miatt. Visszaállítottam svédre, és úgy megint jó volt.
Ennyi a történet. -
Atis45
aktív tag
válasz
winters123 #21489 üzenetére
Ha jól emlékszek, ha nincs bekapcsolva az automatikus frissítés, a tv jelez hogy van új frissítés.
-
Atis45
aktív tag
válasz
eisento #21189 üzenetére
Ha valamilyen módon a netre van csatlakozva a tv, akkor vagy lefrissíti magát ha be van kapcsolva az automatikus frissítés, ha nincs bekapcsolva, akkor majd ha van új frissítés, akkor megjelenik a képernyőn hogy van új firmware és amikor akarod akkor lefrissíted magadnak.
-
Atis45
aktív tag
válasz
FireFox1996 #21071 üzenetére
Nem gondnak nevezném, hanem ez a funkció nincs benne a 645-be. Nyilván van akinek gond, van akinek nem, de ez sajnos ilyen. A 635-ről nem tudok nyilatkozni.
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Akinek C645 van, annak nincs olyan, hogy a tv átrendezi a csatorna listát? Egy-két naponta átrendezi nekem. Feltöltöm a mentett listát, és egy két nap múlva megint átkavarja.
És nem bekapcsoláskor, hanem tv-zés közbe. Nézem a négyes csatornát, léptetek egyet és nem az 5-ösre kapcsol, hanem a 17-esre, és az előbb ami a 4-esen volt, az most a 16-osra tette. (remélem érthető ahogy leírtam) -
Atis45
aktív tag
válasz
kkp900 #20710 üzenetére
A Digi az digitális és analóg csatornákat is sugároz kábelen. (Bár elvileg már kezdik kiszórni az analógot) Kártya csak az HBO, Cinemax, Filmbox csatornákhoz kell. A többi csatorna kártya nélkül fogható digitálisan. Csinálj egy csatorna keresést, és azt állítsd be, hogy csak digitális csatornákat keressen.
-
Atis45
aktív tag
válasz
kkp900 #20516 üzenetére
Nekem amire kell, arra tökéletes (kábel tv, netflix és társai, youtube). Ennél is lehet beljebb szerelni a lábakat. Nekem a szűkebbre van rakva, így a lábak szélessége 78cm, mélységre 35cm, a kűlső állást nem tudom mennyi.. Nekem a tv első indításakor lefrissítette magát, az van rajta azóta is. Majd ha a tv akar frissíteni, akkor majd lefrissíti magát. Képbeállítások: a gyári beállítások elég furán mutatnak. Én ez [link] alapján állítottam be a képet, igaz nem erre a típusra való beállítások, de nekem erre is jól néz ki.
A hangzása nagyon gáz, én vettem hozzá egy soundbárt. -
Atis45
aktív tag
Elviekbe kell lenni a tv menüjébe olyannak, hogy csatornalista másolása usb-re, és csatornalista másolása usb-ről, vagy valami hasonló. Felmásolod usb-re pl valami külső meghajtóra, utána pc-n a chansort-al megszerkeszted a csatorna sorrendet, és visszamásolod a tv-re a már megszerkesztett csatornalistát.
-
-
Atis45
aktív tag
válasz
winters123 #20094 üzenetére
Azt tv-n nem igazán tudod megnézni, hogy hány Mbps-el jön az adás. Azt vagy pc-s tv kártyával, vagy pl boxal felveszel adást, és pc-n megnézed a tulajdonságait.
Amúgy a Diginél a HD adások 5Mbps körül jönnek, amik régen 10-12-vel jöttek, az SD adások 1.5-2 körül jönnek, amik régen 5 körül jöttek. Ergo, sz@rrá vannak tömörítve az adások. -
Atis45
aktív tag
válasz
winters123 #20064 üzenetére
Hány Mbps-el jönnek nálad a csatornák?
-
Atis45
aktív tag
válasz
szkutyi #19737 üzenetére
Nekem pl a Disney+-os DV filmeknél, a képváltás előtt (láthatóan) pár pillanattal, már változtatja a fényerőt. Ha sötét képről lesz világosra váltás, akkor emeli a fényerőt még a sötét képnél, és persze fordítva.
És még talán nagy duzzogva mondanám, hogy ez a tv ilyen, mert egy belépő szintű (55C645), de ettől függetlenül le kéne tudnia jól kezelni. Főleg úgy, hogy pl a letöltött DV filmeket tökéletesen kezeli. -
Atis45
aktív tag
válasz
Vhiktor #19640 üzenetére
A Digi fórumon többen azt mondják, hogy a Voda szemmel láthatóan jobb. Szomszéd is azt mondta, hogy náluk a Voda szebb mint az apjánál a Digi.
A Diginél levették az mbps-t eléggé. A HD csatornák 4-5 mbps-el mennek, állítólag azoknak 10-12 körül kéne lenni, az SD csatornák pedig 1.5 mbps-el mennek, azoknak pedig állítólag 5 körül kéne lenni. -
Atis45
aktív tag
válasz
run4fun #19633 üzenetére
Nem tudom a Telekomnak milyen a képminősége. Állítólag a Vodának szemmel láthatóan jobb a képminősége.
De ha ez a Digis dolog érdekel, akkor van Digi kábel topik itt a fórumon. Ott cirka másfél éve szinte másról se szól a fórum, mint hogy milyen rossz lett a képminőség -
-
Atis45
aktív tag
Én nem merek letörölni róla semmit, mert nem értek hozzá, és nem tudom mi micsoda.
Amúgy most a DV-nél átállítottam fényesre, és így most nem annyira látványos. (igaz a kontrasztból vissza kellett venni picit)
Azt nem értem, hogy a külső vinyóról miért tudja jól lejátszani. -
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Olyat vettem észre, hogy a Disney+-on a DV filmeknél olyan van, hogy a képváltás előtti pillanatba leveszi a fényerőt, vagy pedig ad rá fényerőt. Attól függően, hogy sötét vagy világos kép lesz. Ha sötét kép van és világos képre fog váltani, akkor a képváltás előtt egy pillanattal már ráadja a fényerőt. Nyílván ha világos kép van és sötétre fog váltani, akkor pedig levesz a fényerőből a képváltás előtti pillanatba. De ezzel az a baj, hogy észrevehetően.
A HDR10-es és a HD műsoroknál nincs ilyen. Letöltöttem egy DV filmet, annál sincs ilyen.
Ez tv probléma vagy beállítási probléma?
A tv 55c645 -
Atis45
aktív tag
válasz
sztomi1981 #19352 üzenetére
Nekem eddig nem volt vele gondom. De amúgy lehet állítani a hang késleltetést pluszba és mínuszba is.
-
Atis45
aktív tag
válasz
sztomi1981 #19284 üzenetére
Én a Nova Video Player-t használom.
C645 -
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
A c645-el nem lehet felvenni tv adást külső meghajtóra?
Nem mintha hiányozna, csak feltűnt hogy nincs ilyen lehetőség, vagy legalább is én nem találom. -
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
A TCL tv-nél az utolsó szám mit jelöl?
Pl: a 735-nél az 5-ös szám -
Atis45
aktív tag
válasz
beach head #18521 üzenetére
Igen Te tudod jól. Voltam bent az emagba, és azt mondták, hogy magyar számla van, és a garancia úgy működik, ahogy Te írtad, hogyha gond van a készülékkel, akkor beviszem hozzájuk, vagy küldenek futárt, és ők intézik a szervizt, vagy pedig én intézem a szervizt a márkaszervizzel, és ők is küldenek futárt.
-
Atis45
aktív tag
válasz
Tewe013 #18519 üzenetére
Köszönöm szépen.
Amúgy egyre jobban hajlok a 645-re, és nem a 4000ft-os árkülönbség miatt, hanem mert az előbb beszéltem a márkaszervizzel, és azt mondták, ha az emagtól vásárolok, akkor arra figyeljek, hogy Magyarországi számla legyen mert máskülönben nem érvényes itthon a garancia.
Állítólag a múltkor volt egy esetük, hogy emagtól vásárolt tv-hez szlovák számla volt, és így bukó volt az itthoni garancia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-roller topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kempingezés és sátrazás
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged