Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz letoltobeze #66068 üzenetére

Igen, működik így is a dolog - azonban ekkor csak a DS Audio mobilapp -ból vezérelve és csak akkor, ha a NAS+mobil+lejátszó is egy LAN -on van ...

Nekem ez több okból is nem elég - pl.:

1.

Nemcsak audióra használom a Médiaszervert, hanem videóra is (Video Station adatbázisa integrálva van). Bár mobileszközös nézésre a DS Video elég (LAN -on belül még TV-re is lehetne küldeni) illetve az Emby (egyébként ennek a DLNA szerver részét is bekapcsolva hagytam) nagyjából majdnem mindent lefed.

Ugyanakkor van a háztartásban olyan régi Panasonic TV (50GT60) amin pl. van működő Netflix, YouTube, megy a képernyőtükrözés, de Emby/Plex nincs. Így, ha nem akarok mobillal szórakozni, akkor marad a DLNA ...

2.

Audio. Hasonló az ok, mint a video végén. A zenelejátszómon (N-50A) van kijelző. Ilyenformán sokszor nincs kedvem mobilt előkapkodni, hanem a saját távjával (akár a készülék kezelőszerveivel) simán böngészek/lejátszok, mindent csinálok.

3.

Távoli felhasználás. Használok BubbleUPnP Servert NAS-on. Ez igényli más DLNA szerver(ek) jelenlétét. Ezeket alapul véve tud pl. klón DLNA szervereket saját LAN -ra vagy idegenre (autentikált HTTPS -el interneten keresztül) letenni. És/vagy a mobilappjával a világ bármely pontján tudok videot nézni, zenét lejátszani akár külső eszközre (TV, zenelejátszó stb.) továbbítani. Egy-két gombnyomással bármire. Hangsávváltással, feliratválasztással igény szerint (akár a TV -n is amire kiküldöm), beletekerés, pause, stop akár mobilról akár az idegen TV -n szabályozva akár. Temérdek beállitási lehetőséggel.

Olyannyira rászoktam ennek a mobilapp -jára, hogy nemcsak idegen helyszíneken, hanem otthon is ezt használom inkább a DS Video, DS Audio (bár ezek is fenn vannak) vagy éppen az eszközök (TV, AVR, zenelejátszó) mobilappjai helyett is ...

Úgy emlékszem a gapless lejátszást a Audio Station -ben lehetett. Most nincs előttem, de lehet hogy lejátszó eszközönként külön lehet állítani. A BubbleUPnP -n renderer -enként (lejátszó eszközönként) lehet állítani. Ami biztos, hogy nálam mobileszköz nélkül is és a lejátszóról is böngészve megy a gapless - meg azzal is (bármelyikkel) azaz mindenhogy ...

@bigdaddy,

Persze jó lesz úgy is ...

Új hozzászólás Aktív témák