- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jherc
csendes tag
Sziasztok!
Még a Synology NAS DSM ismerkedés elején járok, igyekszem összeszedni az információkat. Erre egyelőre nem találtam meg a választ és a megoldást.
Tesztelgetem a DMS-et. Létrehoztam felhasználókat, készítettem megosztott mappákat, igyekeztem beállítani a jogosultságokat is.
A file station elérést engedélyeztem. Be is lehet lépni az adott felhasználóval és csak a neki szánt, engedélyezett könyvtárakat látja. A jogosultságok is rendben levőnek tűnnek, van amit csak olvashat és van ahová írhat is.Ami miatt most írok, hogy a file stationba (böngészőn keresztül) belépve, a fenti tevékenység gombra kattintva még az engedélyeket is meg tudja nézni a felhasználó, sőt, abban a mappában, ahol van írási joga még állítani is tudja az engedélyeket, tud adni teljes hozzáférést másik felhasználónak is.
Az írási jogosultságai között az attribútumok módosítása nincs engedélyezve.Igazából azt szeretném, ha ezeket a menüpontokat nem is érné el, nem kellene, hogy lássa a felhasználók listáját, pláne nem az engedélyeket. Azt végképp nem, hogy azokat módosítani is tudja.
Merre keressem a megoldást a fenti esetre?
Az is jó megoldás számomra, ha a file stationból lehet kiszedni ezeket a dolgokat, az is jó megoldás, ha felhasználó, vagy csoport szinten tudom állítani ezeket a dolgokat.Illetve, ha a jogosultságok kezelésénél kiveszem az olvasás/engedélyek olvasása részt, akkor is visszaírja automatikusan. Gondolom ez kell, hogy működjön, nem is lenne ezzel bajom, csak a felhasználó ezt ne tudja megnézni.
Köszönöm a segítségeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Mikrotik routerek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Gaming notebook topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest