Új hozzászólás Aktív témák

• jherc

csendes tag

Sziasztok!

Még a Synology NAS DSM ismerkedés elején járok, igyekszem összeszedni az információkat. Erre egyelőre nem találtam meg a választ és a megoldást.

Tesztelgetem a DMS-et. Létrehoztam felhasználókat, készítettem megosztott mappákat, igyekeztem beállítani a jogosultságokat is.
    A file station elérést engedélyeztem. Be is lehet lépni az adott felhasználóval és csak a neki szánt, engedélyezett könyvtárakat látja. A jogosultságok is rendben levőnek tűnnek, van amit csak olvashat és van ahová írhat is.

Ami miatt most írok, hogy a file stationba (böngészőn keresztül) belépve, a fenti tevékenység gombra kattintva még az engedélyeket is meg tudja nézni a felhasználó, sőt, abban a mappában, ahol van írási joga még állítani is tudja az engedélyeket, tud adni teljes hozzáférést másik felhasználónak is.
    Az írási jogosultságai között az attribútumok módosítása nincs engedélyezve.

Igazából azt szeretném, ha ezeket a menüpontokat nem is érné el, nem kellene, hogy lássa a felhasználók listáját, pláne nem az engedélyeket. Azt végképp nem, hogy azokat módosítani is tudja.

Merre keressem a megoldást a fenti esetre?
    Az is jó megoldás számomra, ha a file stationból lehet kiszedni ezeket a dolgokat, az is jó megoldás, ha felhasználó, vagy csoport szinten tudom állítani ezeket a dolgokat.

Illetve, ha a jogosultságok kezelésénél kiveszem az olvasás/engedélyek olvasása részt, akkor is visszaírja automatikusan. Gondolom ez kell, hogy működjön, nem is lenne ezzel bajom, csak a felhasználó ezt ne tudja megnézni.

Köszönöm a segítségeket!

Új hozzászólás Aktív témák