- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Igen, ez valóban nehéz kérdés. Tulajdonképpen maga a szerviz jó esetben ugye nem áll másból, mint az óra darabokra szedéséből, a tisztításból, az összerakásból, és a beállításból (ha kell). Ez egy jó óránál 2-3 órás meló.
Igen ám, de mi van, ha a mester keze megremeg, és mondjuk egy eb..ott 3/4-es Lange híd alá úgy próbálja betenni a tengelyt, hogy elpattan...? Telefon, rohanás az alkatrészért (ha nem márkaszervizes az illető, és nincs ott a fiókban), plusz egy picivel drágább lesz, mintha egy Poljot tengelyt kellene beszerezni. És még sorolhatnám a példákat...
/Pedig! Egy Rolex csapjait, hídjait sokkal könnyebb beigazítani a helyére, mint egy orosz óra alkatrészeit, vagy akár egy ETA szerkezet darabjait. A 7750-es különösen problémásan szervizelhető./ Könnyen belátható, hogy a nagyobb felelőség miatt, plusz a tehetősebb vevőréteg miatt egy márkás óra szervize jóval drágább lesz, mint egy "olcsó" óráé. Ez van, ez a gazdasági szükségszerűség.Továbbmegyek. Omega Co-axial olajozás.
Történetesen két órásom is tüzeket okád, ha csak meghallja. Mindkettő járt már úgy, hogy a leggondosabban elvégzett szerviz után is megállt az óra. Volt, hogy a felhúzó rotor valamelyik ETA-nál. Olaj nélkül szárazon simán működött (hetekig nézve), bármelyik friss olajjal két nap után besült.
Megoldás: irány a márkaszerviz. Drága, de itt nincs más megoldás.Rolex. A gyár előírja szerviznél a korona, tokcső, főrugó cseréjét. Kész rémálom még egy Rolex-nél is. Kitekerni a tokból a beragasztott menetet, betekerni az új tokcsövet, és beragasztani úgy, hogy bírja az előírt vízállóságot. Nem könnyű. A legtöbb sufni órás azt mondja:"Jó az még!" Persze, hogy jó! De mégsem.
Így aztán könnyű olcsóbbnak lenni, mint a márkaszerviz, ahol számítógépes nyilvántartás van a rendelt alkatrészekről, és a kiszámlázottakról is. Mondhatnád, hogy itt is lehet csalni, és csalnak is. Igaz. A vevő könnyen meggyőzhető a pénztárcája mioatt.
Így lesz tele a Vatera "frissen szervizelt" órákkal... És ezek leszervizelt órák!! Csak éppen nem jól...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
sarkanyolo2
őstag
válasz Miamiquake #47494 üzenetére
Oké, szétnézek náluk mi a kínálat!
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Miamiquake
aktív tag
válasz sarkanyolo2 #47493 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened, én azt mondom belépő órának tökéletes, Certina Tissot vonal körül lőném be.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
sarkanyolo2
őstag
Hali!
Erről a Zeppelin óráról mi a véleményetek? Megéri az árát, mert egyébként nagyon szép?
[ Szerkesztve ]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Pé
senior tag
válasz ronin s8 #47488 üzenetére
Igen, kétségtelen ilyen a viszony az órással. Eddig nem volt semmi gond azokkal az órákkal amiket elvállalt. Volt amit nem vállalt be, ( pl. Corum Golden Bridge ) az bizony szívás. Viszont akkor hol a határ? Mit javítson az órás és mit ne? ETA-s Breitlinget javíthat 20-ért, vagy menjen az is a Breitlinghez 120-ért? Igen, ez tipikus flame topic.
-
von toth
tag
Valakinek van eladó dátumkijelzős rakéta vagy poljot?
-
ronin s8
senior tag
Ez a márkaszervízes téma jó gumicsont az óráknál is.
Persze, ha valakinek van egy jó órása, és megbízik benne, akkor miért ne...? De ezek a dolgok sosem tartanak örökké. Mindenki emel egy idő után, és bizony ez a jó órás is elgondolkodik azon, hogy ha az utcáról behoznak egy El Primero-t vagy egy Daytona-t (nem fognak!!), miért ne kérjen érte rendes (értsd: márkaszervizes) árat?
Ha neked valaki megcsinál egy ilyet 40-ért, az csakis akkor éri meg neki, ha valami hosszú ideje tartó bizniszben vagytok: sokat viszel hozzá, vagy egyéb szívességeket tettél neki. De amint valami komoly alkatrész probléma akad, nem tartható ez az ár, sőt könnyen elszáll a márkaszervizes ár irányába.A 3 év meg előírás. Ha Te nem követed, az a Te bajod. Egy ilyen órát nem lehet sufnituninggal működtetni...
Az a 36000-es lengésszám megköveteli a sűrűbb szervízt. Sok értelme nincs neki, ha csak nem akarsz tizedmásodperces pontossággal stopperelni.
Nem véletlen, hogy a Rolex első dolga volt kidobni a járatot belőlea Daytona-nál, és a saját normális lengésszámú járatával helyettesíteni.[ Szerkesztve ]
-
-
young78
tag
válasz Miamiquake #47484 üzenetére
na, sajnálhatja is, aki lemaradt róluk
-
Reverting
őstag
válasz Miamiquake #47471 üzenetére
Mindig akkor van ez a borze amikor... en videken vagyok... vagy dolgozom... ez mar a harmadik ilyen eset... mikor derul ez ki h a kovetkezo mikor lesz?
Szivesen mentem volna en is... :-(iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
-
Misi1979
őstag
válasz Permet Elek #47480 üzenetére
Nemrég adtam el 2 kifogástalan S5-öt, darabját 7k-ért, még a szíjon sem volt karc sem Szólhattál volna Ha lesz újabb, írjak üzenetet?
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
válasz young78 #47479 üzenetére
Régit néztem. Aminek mondjuk fel kell polirozni a szíjját, házát. De az üveg, számlap szerkezet elfogadható állapotú. Egy idősebb bácsinál volt 5 db is, de igazán egyik se tetszett meg. Végignéztünk mindenkinél mindent, ami az asztalon volt. 23-ért láttunk egyet a vitrin bal alsó sarkában, ha minden igaz, fehér számlapost. Az újnak tűnt. Meg nem igazán tolakodtunk sehol. Inkább csak nézelődtünk. Mert igazából se anyagilag, se egészségileg nem vagyok a toppon. 29-évesen. De most 1-2 óra megdobbantotta a szívemet. Október óta nem melózok. dec-be műtöttek, de nem vagyok jobban. Azóta gyógyszer stb. De már nagyon unom. ]
-
young78
tag
válasz Permet Elek #47476 üzenetére
Nálam volt új Seiko 5 de a kutya rá nem kérdezett...
-
vadászcsiga
félisten
válasz nederlanden #47468 üzenetére
Hát lehet hogy tényleg csak amiatt akadt meg rajta a szemem, mindenesetre jelentős árkülönbség van a ket márka között
Meg azért pocséknak nem mondanám.[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz Permet Elek #47476 üzenetére
Amúgy ez az óra nekem is tetszik, amazonról próbáltam anno vadászni,de haza ilyet nem küldenek:/ (Pedig ott csak 55 dollár)
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
válasz Randham #47474 üzenetére
Köszönöm, az ajánlatot, de olcsóbb kategóriába keresek. Igazából megtetszett pár régebbi, kék számlapos, arany mutatós darab a neten. (10-20e kategória) De egyik se volt jó bőrben. Gondoltam kinézek a börzére, hátha. De sajnos, nem találtam. Amit linkeltem, az bejön. 21-ért be is szerezhető.
-
Empsepo
senior tag
Ma ráértem volna, de mégiscsak olimpiai hokidöntő meg négyesbob döntő volt.
Ezeket azért megnézem.(#47473) Permet Elek
Gyönyörű ez az Orient.
[ Szerkesztve ]
-
Randham
csendes tag
válasz Permet Elek #47473 üzenetére
szia! hátha érdekelhet ez az órám, látom, hogy 5-öst keresel.
link: http://www.jofogas.hu/pest/Seiko_5_Sports_SRP201_karora_elado_14414965.htm
-
Melyik asztalnál voltatok? Mert külön külön, nem kérdeztem végig, ki van a ph-ról. Láttam pár seiko 5-öst, de egyik se nyert meg. Főleg nem 17-20 ezerért. Inkább lehet veszek kicsit többért, 1 újjat. Most épp ez tetszett meg: [link]
Vagy kövezzetek meg, de beleszerettem ebbe a kvarc Orient-be. [link]
[ Szerkesztve ]
-
nanokultura
csendes tag
Sziasztok! A fórumhoz tartozó admin vagy helpdesk elérhetőségét/email-címét megtudná adni valaki? Nem sikerült megtalálnom...
Kösz van! -
Miamiquake
aktív tag
Nem sok embert láttam az órabörzén a fórumról... ejjjjnye bejnnnyeeeee
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Empsepo
senior tag
válasz TimeCenter #47459 üzenetére
Írhatnál valamit nekünk, hogy hogy vált be a Bulova Precisionist amit hordasz manapság!
Mik a tapasztalatok?
Ha van negatívum, azt is írd le! -
-
nederlanden
senior tag
válasz vadászcsiga #47466 üzenetére
Hát szerintem ennek pocsék a logója,a márka hangzása,meg ez a konkrét óra is,úgy ahogy van.
Oaan iwc-s
[ Szerkesztve ]
"nem alszik sem éjjel sem nappal,folyton gomolyog a füstje.Nemzedékeken át pusztán marad.SOHA SENKI NEM JÁR ARRA ""
-
Sungoo
addikt
válasz TimeCenter #47459 üzenetére
Értem, köszi. Az általam linkelt típust gyártják még? Egyszer úgy is összejön rá.
-
vadászcsiga
félisten
Swiss Military órákról vélemény? Szépnek szépek, es ha minden igaz svájci. Bar kvarc
[ Szerkesztve ]
-
csabi84bana
csendes tag
Az automata órát kedvelők körében sose a pontosság a lényeg, sokkal inkább az óra szépsége ami megfogja őket valamint az óra szerkezete, azok az apró fogskerekek amiknek mindnek meg van a szerepe, bármilyen kicsi is legyen mind nagyon fontos nincs egy olyan alkatrész ami elhanyagolható lenne bármien keveset is mozdul és az a hang amit az óra járás közben ad. Egy quartz órát sosem fog úgy szeretni mint egy mechanikust. Ezért mondják a hozzáértők , h addig van quartz órád amíg nem hordtál egy automatát. Persze bele lehet kötni h az automata nem pontos meg vigyázni kell rá meg persze h sokkal drágább, de aki igazi órakedvelő annak megéri. "az idő nem áll meg" szokták mondani és ez így is van az automata sose ál meg folyamatosan jár míg egy quartz szakaszosan.
-
Empsepo
senior tag
válasz vadászcsiga #47453 üzenetére
Ez jó kérdés!
-
Empsepo
senior tag
válasz vadászcsiga #47449 üzenetére
Azért egy ilyet megsasolnék közelebbről: [link]
Ez meg egy kis érdekesség: [link]
Nem is rossz ez az oldal: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Empsepo
senior tag
válasz vadászcsiga #47447 üzenetére
Persze, mert olcsó és tökéletesen megfelel a mai igényeknek.
( Ha elromlik újat veszel. )Mindig lesznek olyanok, akik próbálnak valami maradandó értéket felfedezni, megőrizni.
Én bízom abban, hogy nem kell ehhez milliókat költeni.[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz Empsepo #47446 üzenetére
És ezzel jól el is vannak már vagy hány évtizede? 80-as évek? Mióta az eszemet tudom ismerem ezt a márkát.
Aki a mának él és nem órat akar a gyermekeire hagyni annak szerintem a legtökéletesebb választás. Rá lehet beszélni egy 2-300 e ft-os órára de a különbözetet ezer másik dologra is el lehet költeni, utazás, stb
Nehéz erre indokot találni, persze valaki biztos tud. Ronin?
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Szerintem a japán óraipar pontosan olyan fejlett, mint a svájci, csak más ízlésvilágban evickél. Az ázsiai ízlés az agyoncicomázott sárkánymotívumaival meg egyebeivel ilyen szörny-kreálmányokra predesztinálja a kiszolgálóit.
Mihelyt valami komolyabb akcióra készül egy óra, mondjuk legyen az egy Grand Seiko, azonnal vinnyogva leégetik róla ezeket a rondaságokat, és saját fejlesztésként mosolyogva eléd tesznek egy tipikus visszafogott svájci dizájnt."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ra3
őstag
válasz ronin s8 #47440 üzenetére
Ebben igazad lehet, de hogy a példádnál maradjunk a koreai autógyártás is feljött olyan szintre hogy ma már senki sem röhög rajtuk, és bizonyos márkák méltó ellenfelei az európaiaknak.
Lehet hogy az óraipar nagyobb múltra tekint vissza, és emiatt több idő kell a felzárkózáshoz.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
ronin s8
senior tag
Én úgy vagyok ezekkel a japán csodákkal (Seiko, Orient, Citizen, Casio), hogy amelyik tetszik, az azért tetszik, mert hasonlít egy svájci ikonra
A keleti ízlés szerint kreált (általában az olcsóbb) óráik borzasztóak. Kb. olyanok, mint a 20 évvel ezelőtti koreai autók.[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz vadászcsiga #47433 üzenetére
Persze vannak szép Casio-k, akkora mennyiséget gyártanak, meg annyi típust, hogy egyik-másik egész szépre sikerül.
Viszont a nagyon széles termékpaletta átka hogy sokan a párezer forintos kategóriával azonosítják őket, mivel az utcán is mindenhol ezt a márkát látják.
Nekem pl. legutóbb ez jött be, persze japán belpiacos, nálunk szinte lehetetlen hozzájutni:[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
teratti
senior tag
válasz vadászcsiga #47433 üzenetére
Ott vannak a szeren, persze sok az "olcsó" tömegárú millió változata de a felső kategóriás G-Shock RC-k pl. nagyon nem rosszak. A GW-A1000-1A van abból a szériából vadi újban viszont nem hordtam, de a 4000-est hordtam nagyon tetszett. Az MT-G amit fentebb linkelt valaki (tiszta fém) az nagyon kemény de 285-be kerül ami kicsit húzós a 1000-es 150 körüli árához....
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
Misi1979
őstag
válasz Sholom #47431 üzenetére
500-nál többet nem szabad adni érte. Ha meg szeretnél majd szabadulni tőle, te még 500-ért se nagyon fogod tudni eladni.
Csak akkor vedd meg, ha tényleg tetszik, 500 körül már nagyon szép állapotú órák vannak ismertebb márkákból (amik jobban eladhatóak is). A teljesség igénye nélkül: Rolex, Breitling, Omega, Tag, Longines.. stb-stb.
Amit még bele kell kalkulálnod az árba: szerviz. mikor vette a főnököd? Ha 1-3 éve: nincs gáz. Ha régebben: érdezz rá, hogy volt-e azóta szervizben.. ha visszakérdez, hogy miért, nincs ennek semmi baja: hagyd, ne vedd meg.
Remélem időben visszaérek Pestre is ki tudok szaladni a börzére, jól rácsüccsenek majd Miamiquake-ék asztalára Úgyis van nálam pár vekker.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
ronin s8
senior tag
válasz bbuffy #47434 üzenetére
A válasz: csak.
Attól, hogy vannak, akik hajlandóak ennyit kifizetni érte. Volt olyan időszak, amikor nem volt hajlandó szinte senki sem fizetni ezért. Akkoriban jeges szelek csapkodták a svájci óragyártás hajófedélzetét. Gyakorlatilag 5-6 év alatt bedőlt az egész óragyártás."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vadászcsiga
félisten
válasz teratti #47426 üzenetére
Tudom hogy nem divat dícsérni a casio-kat de azért azok is ott vannak a szeren. Tegnap moziban voltunk, mellette van egy órás. Hogy képbe kerüljek csuklóméret ügyileg casiokat is próbálgattam. Régen volt dolgom ezzel a márkával de van benne anyag. Azt hittem valami gagyi könnyű fém szíjja lesz.
Csak az a casio edifice felirat ne lenne rajta -
ronin s8
senior tag
válasz Sholom #47428 üzenetére
Nézd, azért ezt gondold át. Ennyi pénzért (jónéhány százezer Ft-ért) én már inkább eredeti Zenith El Primero-t vennék. Ezek fokozott gondozást igénylő órák. Egy El Primero szervize 3 évenként 200e Ft. Az Ebel-ben gondolom 36000 helyett a lebutított 28800-as lengésszám dolgozik, ezért ott talán elmegy 5-7 évet is. Presztízsben a Zenith felette van.
Akarsz-e a főnököd bankja lenni? Ez itt a kérdés..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bbuffy
senior tag
válasz Sholom #47428 üzenetére
Sztem max félár. Ennyi általában a piaci, ha hirtelen kell a cash akkor lehet még alkudozni amennyit a szitu elbír. Én is így vettem a Hydromat. Mennyi van a szãmlán?
Az Edifice a redbull miatt annyi szvsz.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Sholom
tag
válasz bbuffy #47427 üzenetére
Mennyi lenne a reális ára így használtan? Mindenképpen el akarja adni, döglődik a felesége vállalkozása. A másik autójukat már eladták, úgyhogy szerintem lehet vele beszélni az árról, csak kéne valami kapaszkodó.
EQW-A1200RB-1A Casio Edifice RED BULL LIMITÁLT. Ezt árulják 249.900-ért az egyik óraboltban
[ Szerkesztve ]
-
Sholom
tag
Nem hamisítvány, csak nem makulátlan. Én sem értem, az Edifice amit ajánlottak 250e Ft (nem értek a Casiohoz, én azt hittem hogy van valami limitált drágább kivitel is). Az Ebelt meg 650-ért adná oda a főnököm. Minden papír megvan róla, még a számlát is megmutatta. Itthon vette egy elismert óraboltban.
[ Szerkesztve ]
-
Reverting
őstag
válasz bbuffy #47418 üzenetére
Tissot-eknal nagyon sokszor elgurul a gyogyszer... :-) sajnos... voltak egy idoben nagyon megoszto crono-i... :-)
De ha ketto kozul kell akkor a diver...iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
ronin s8
senior tag
válasz Sholom #47419 üzenetére
Ez egy Zenith El Primero 400-as alapokon nyugvó manufakturális kaliberű Ebel. A félár kicsit sok érte, mert nem nagyon ismerik errefele ezt a márkát. A külső kinézet ízlés dolga, erről nem nyitunk vitát. Ha tetszik, félár alatt érdemes megvenni.
(A linkelt órára vonatkozik amit írtam. A főnöködét nem láttam.)[ Szerkesztve ]
-
Balli
őstag
válasz Sholom #47419 üzenetére
Ebel egy komoly svájci óramárka, mint azt a linkelt oldalon látható egymilliós ár is sejtet.
"Inkább vegyek valami Casio Edifice órát ami hasonló árban van és nagyobb a presztizse" - ezt most nem értem, a Casio is milliós körüli árban van? Gyanítom, hogy a főnöködnek hamisítvány órája van...Athens 2004
-
Sholom
tag
Erről az Ebel óráról mi a vélemény?
Megmondom őszintén hogy én még soha nem hallottam erről a márkáról, meg az ismeretségi köröm sem. Most használtan árulja a főnököm, majdnem féláron hozzá tudnék jutni. Régóta szeretnék egy minőségi órát, de nem tudom hogy ez az e? Megéri megvenni egy ilyen ismeretlenebb márkát? Ismerőseim szerint ez egy gagyi kvarcóra, inkább vegyek valami Casio Edifice órát ami hasonló árban van és nagyobb a presztizse, nem nézi mindenki kínai gagyinak. Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Nekem egyik sem...
-
balazs025
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Szívem szerint a Seaster venném csak azért jóval drágáb, meg nem túl nagy a csuklóm és ezért is nagyon elgondolkoztat! De még úgy is golndolkozom rajta, mivel még gyűjtenem kell rá.
-
von toth
tag
válasz balazs025 #47409 üzenetére
Attól függ milyen az ízlésed és a viselési szokásaid (iroda, vagy raktár ahol karcolódhat sérülhet, mennyi ideig hordod, mekkora a csuklód ilyesmi)
Ha búvárstyle akkor nézd meg a Mido ocean start is mindenképpen.
A Marvint is fusd át, de ha mindenképpen Tissot akarsz, akkor nézd meg a Visodate-et meg a többi Heritage moddellt, azok most nagyon szépek.
-
teratti
senior tag
válasz Miamiquake #47381 üzenetére
Egy-két képet közölhetnétek majd itt a rendezvényről szegény páráknak akik melóznak...
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
TripleB
senior tag
válasz TimeCenter #47353 üzenetére
Az első nekem nagyon bejövős, rágóta nézegetem, csak nagyon nagy a madár csuklómra...
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest