Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
Bkarcsi68-tól vásárolt már valaki? Elég vegyesek az értékelések.
-
Zozzer888
addikt
-
pappcsaba85
újonc
válasz
jookomak #48191 üzenetére
Jookomak,Empsepo,Liverich köszi szépen! Még ehhez annyit szeretnék mondani,hogy a neten váltottam pár levelet a Roger's Az Órabirodalom-mal és ott azt mondták,hogy be lehet állítani,ha továbbra is zavaró ez a dolog. Jookomak,te azt mondod,hogy ez gyári sajátosság. A Roger's embere pedig azt mondja,hogy ezt be lehet állítani...
-
ronin s8
senior tag
válasz
Zozzer888 #48192 üzenetére
Itt a mp mutató 51-es állásakor vált. Az előírás az, hogy éjfél körül, de 10 percen belül kell váltaniuk. Maga a váltás tényleg egy villanás.
Ez katalógus szerkezeteknél kivitelezhetetlen. Ehhez korábban kellett volna felkelniük a fejlesztőknek, de még 50 éve.
Az egyedi szerkezetek gyártói meg adnak magukra annyira, hogy nem kezdenek el futni a Rolex után...
-
jookomak
őstag
válasz
Zozzer888 #48193 üzenetére
Kommentek alapján kicsit sántít...
A másik meg amit utálok, ezek a fillérb@szó eladók. Ha én valamit el akarok adni, akkor belövök egy nagyjábóli árat, és kb. tudom magamról, hogy egy 5-10%ot még tudok belőle engedni, komoly vevő esetén. Nem ezen fog múlni a holnapi kenyere remélem. De ez, hogy fölteszem, aztán a kezemet dörzsölgetve az aranybödön felett várom, hogy ki ad érte többet 10 rugóval...phej.
-
Zozzer888
addikt
Nézelődtem vaterán és találtam egy ilyet
Már ezeknek is ilyen durva a szervizük? Meglepett, gondoltam, hogy nem poljot árban megy, de ez azért durva.
-
jookomak
őstag
válasz
pappcsaba85 #48186 üzenetére
Szinte minden órának kell egy kis idő, hogy a dátumváltás végbemenjen. Ne aggódj, ez nem hiba, gyári sajátosság.
Mikor jön valaki, aki bemondja, hogy bezzeg a rolexen?
-
teratti
senior tag
válasz
liverich #48188 üzenetére
Azóta jól megy, csak sajna pár hónapja játszottam a stopperrel és a kronó percszámlálója már nem 30-hoz hanem 29-hez ugrik vissza, tehát egyel visszább áll a mutató.
Nekem is elmászott néha a chrono órám ha erős ütés érte de az egyik gomb nyomva tartásával és a másik nyomogatásával pozícionálni lehetett a motatót....
-
liverich
csendes tag
válasz
A helyzet hasonlít az enyémhez, még 2007-ben vettem egy kronográf cornavint. Pár héttel később késett, majd megállt. Visszavittem, elemet cseréltek benne, de később megint megadta magát. Az újbóli visszavitel után már nem szórakoztak, szerkezetet cseréltek benne. Azóta jól megy, csak sajna pár hónapja játszottam a stopperrel és a kronó percszámlálója már nem 30-hoz hanem 29-hez ugrik vissza, tehát egyel visszább áll a mutató.
-
Empsepo
senior tag
válasz
Az én órám 23.30 körül vált, mondjuk automata.
Itt a szakiktól azt az infót kaptam, hogy csak a mutatókat kell jókor feltenni.
Engem nem zavar, bár ha viszem szervizeltetni majd az órát, beállíttatom ezt a dolgot.Azt, hogy kvarcóráknál ez hogy alakul, nem tudom.
-
pappcsaba85
újonc
igen,persze,hogy megkérdezheted!
itt van a kezemben a jótállási jegye.2011.november 16-án vettem és nem is volt gond vele egészen 2012.január elejéig.Késett,aztán megállt.A bolt elküldött a velük szerződésben lévő úrhoz elemcserére és ez meg is oldotta problémát egy kis ideig.Aztán pár héttel később (és még mindig januárban vagyunk)megint késett és megállt az óra.Na, ekkor a bolt már leküldte Szegedre a hivatalos Certina szervizbe és ott is elemet cseréltek benne.A szegedi elemcsere tényleg bevált.Majd később ez év december elején megint problémás lett az óra.Ekkor a szervizelés alatt olajozást,szerkezettisztítást,karbantartást kapott és ekkor a szerviz állított a dátum váltáso idején,mert hajnali 4 órakor váltott át a következő napra. A dátum váltó a beállítása után sem pontosan éjfélkor vált,hanem kb negyedórával előtte. Kérdem tőled,hogy ezzel a negyed órai beállítással rendben van minden?Vagy ragaszkodjak a pontosan éjfélkor történő váltáshoz? Megjegyzem még,hogy tavaly nyaraláskor leejtettem az órát és a leejtés miatt pár héttel később megállt az óra. Elmentem a boltba és onnan ahhoz az óráshoz küldtek,aki a legelső elemcserét végezte. Felnyitotta az órát és annyit mondott,hogy az elemmel érintkező kis alkatrészen állított egy picit. Azóta nincs gond az órával,pontosan jár és megbízható,de ez a dátum váltás..... -
Ra3
őstag
válasz
pappcsaba85 #48183 üzenetére
azt megkérdezhetem hogy egy új kvarc óra miért volt két és fél év alatt már kétszer szervizben?
-
pappcsaba85
újonc
válasz
Misi1979 #48179 üzenetére
Köszönöm Misi a választ! 2011 november elején vettem,vadonat új állapotban.azóta kétszer volt a szegedi szervizben.a második szerviz előtt pár hónappal vettem észre,hogy a dátum hajnali 4kor vált.aztán idővel elérkezett a legutóbbi szerviz,amikor ott állítottak a dátum ablak váltásán,de még így sem pontosan éjfélkor vált,hanem éjfél előtt 12-13 perccel.ragaszkodjak a pontosan éjfélkor történő dátum váltásra vagy ezen jobban nem lehet állítani?
-
válasz
vadászcsiga #48181 üzenetére
-
vadászcsiga
félisten
Tothgera30
Küldtem privátot. -
Misi1979
őstag
válasz
pappcsaba85 #48178 üzenetére
Tartós és javítható - utóbbi túl sok kvartz szerkezetről nem mondható el.
-
pappcsaba85
újonc
Sziasztok.Pár éve vettem Certina Basic quartz karórát és meg vagyok vele elégedve. jó választás volt.Érdeklődöm,hogy mit tudtok a quartz Eta szerkezetéről? mennyire tartós és könnyen javítható?
-
ronin s8
senior tag
válasz
Zozzer888 #48172 üzenetére
De régen is mostak. Viszont ezek az órák még csak nem is cseppállóak. A Seamaster-ek tömített csavaros hátlappal készültek, plusz koronatömítés, de a korábban tárgyalt okok miatt nem lehet hozzájuk tömítéseket szerezni, a régiek meg nem tömítenek. A sima Doxák, egyebek eleve tömítés nélküliek. Öltönyhöz alkalmanként elmennek.
Ezek nem Rolex-ek, hogy búvárkodni lehessen bennük. -
Dr.Zoo
őstag
válasz
sarkanyolo2 #48156 üzenetére
Ez egy "gagyi" klón, abból is a sz@rabb minőségű...
-
-
kt666
csendes tag
Ezzel kapcsolatban tudna nekem valaki infoval szolgálni? Ilyen mértékű eltérés elfogadható ennél az óránál?
Köszönöm!
Üdv!http://prohardver.hu/tema/svajci_es_egyeb_orak_topicja/hsz_48094-48094.html
http://prohardver.hu/tema/svajci_es_egyeb_orak_topicja/hsz_48096-48096.html -
ronin s8
senior tag
Közben találtam egy valóban legendás Omegát.
Ez abból a korból való, amikor még az Omega nagy volt. Ha ettől a ponttól más irányba fejlesztették volna a céget, akár IWC, sőt Patek is lehetne ma. De nem lett.
Kár, hogy ez az óra roncs. Nem sokat ér, de nagyon drágán akarnák eladni... -
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #48153 üzenetére
Szerintem nem elfelejtik, hanem sokan nem is tudják, hogy le kell szervizeltetni. Tényleg, tegye fel a kezét, aki mostanában boltból vásárolt új mechanikus karórát. Nekik felhívta az eladó a figyelmét, hogy bizonyos időközönként le kell szervizeltetni? És hogy némelyik típusnál nem két fillér ez a mutatvány?
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #48150 üzenetére
Általában a koronánál ázik be, ölég ritka, hogy középre is oda folyjon a víz. Nem tudom, te hány beázott órát csináltál már, én valahogy mindig kikapom ezeket, de a rotorral még soha nem volt gond. Pontosan tudom, milyen ennek a csapágyazása, most is van egy szétborítva az asztalomon, változatlanul mondom, hogy én emiatt nem aggódnék:
-
truefx
aktív tag
sziasztok. Egy barátom új órát szeretne. Nagy kedvence a Citizen Promaster (kedvencünk mert nekem is az van), de mást is megnézne. Ktgvetés 150-200kHUF. Inkább acél, mint titánium. Zafír, ha lehet, és vmilyen elem nélküli megoldás (ecodrive, vagy automata, kinetic). Jolly joker a kategóriában a Tissot PRC 200, azt már mondtam neki, de ha van vkinek vmilyen kézenfekvő ötlete, ne kíméljen
-
ronin s8
senior tag
válasz
Dzsana #48149 üzenetére
Azoknál a rotor csapágyazás szar. Ha elmarad a szerviz, vagy beázás miatt kiszárad, lógni kezd a rotor, és belever a hátlapba, de még az alaplemezbe is. Lehet, hogy ez szerinted még nem baj, de szerintem eléggé nagy baj...
Alapelv: ha a számlap nem jó, elfelejtjük az órát.
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
Skimaster #48139 üzenetére
Szia, a Nagy Omega túl van árazva, és a werk is elég viharvert. A Kis fiatal Omega az egész jó, a Másik Omega meg a Doxa az felejtős, mert azokra én licitálok.
Azt azonban tudd, hogy egy Omega szerviz nem olcsó, több tízezer Ft, még nálam sem az a pár ezer Ft-os kategória, persze van fórumbaráti kedvezmény. Mellesleg van két full felújított nagy Doxám, ha gondolod...
Mellesleg nem lehetnék én is a barátotok? -
Balli
őstag
válasz
WiZARD #48129 üzenetére
Igen valóban egy hónapja fent van, elég gyanús, ha eredeti lenne már rég elvitték volna…Telefon nincs, így az aukciós oldalon üzentem és ennyi választ kaptam: ”Kérem, küldjenek nekem egy e-mail címen: ………@inbox.com” Személyes email címemet inkább ki sem adom, feladtam...
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #48138 üzenetére
Lenne 10 köbméter sóder, azt is elvinné?
-
Miamiquake
aktív tag
Nekem se stimmel valami ennél a "safinál", ez viszont most nálam mindent visssssz
Egyszer majd kell egy ilyen El Primero.
-
aischylos
tag
Természetesen nekem is gyanús a dolog, de amiket felsoroltok, azok még nem bizonyítékok, csak feltételezések.
-
bipet
tag
Írtam neki ,hívtam de semmi nem gondolom hogy ha valaki el akar adni valamit akkor ez normális megírtam neki azt is milyen számról kerestem meg azt is hogy a fizetést az általam választott órásnál ejteném meg.
Velószínű ez volt a gond -
Misi1979
őstag
válasz
aischylos #48134 üzenetére
Azt gondolom, hogy aki képes az eladó óráról olyan képeket csinálni, ami csakis a laikusok számára lehet meggyőző (plasztikkártyák, szütyő külön lefotózva, óracsaton gravír), az hamis órát árul, várva a balekokat.
Engem pl. az óra "segge" jobban érdekelne, mint a csat..
-
bipet
tag
Természetesen kamu az iwc hirdetés
-
Dr.Zoo
őstag
Olcsó Vacseron valakinek???
Van ákcióóós Bretyó is..
-
Sungoo
addikt
válasz
Miamiquake #48127 üzenetére
Pokoli torony!
-
Miamiquake
aktív tag
-
Empsepo
senior tag
Kicsit rákattantam az apródra...
Naszóval, találtam egy régi ismerőst: [link]Ilyen márkát vettem valamikor én is, egy hatalmas csalás keretei között, mint utólag kiderült. [link]
Ebben a hirdetésben is micsoda duma megy:
" EREDETI, JELZETT SVÁJCI GYÁRTMÁNYÚ RUBINKÖVEZETT HIGH TECH QUARTZ SZERKEZET! "
" Csodaszép, elegáns, nem mindennapi és kiváló minőségű EREDETI svájci karóra mindazoknak, akik csak a minőségi SVÁJCI márkákban bíznak! "
Aztán mindegyik segédszámlaphoz külön gomb van....
Ami viszont a legdurvább, hogy az óra ránézésre minőségi hatást kelt.
-
Dzsana
senior tag
Sokszor eszembe jut, amikor a mesterem azt mondta, hogy jó hülye hobby-t választottam, mert ez a szakma leginkább a szívásról szól. Hát, ma is eszembe jutott, amikor ilyen hatalmas werkkel kellett dolgoznom, elfért a körmömön.
Pláne, hogy előtte egy 1925-ös Tissot zsebórát csináltam, aminek a motorrugó háza ekkora volt, mint ez az egész werk.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
nostromo73 #48105 üzenetére
Hát gondoltam hogy nem a Tag másolt
-
Empsepo
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #48109 üzenetére
Van ám még egy ritkaság, csak már lement a nap. Egy acél tokos Poljot! Erről az óráról azt kell tudni, hogy ez még az Első Moszkvai Óragyárban készült, acél tokban, az emelt hidas ZIM Pobeda szerkezetet tokozták, Poljot számlappal! Ez nem összeépítés, eredeti, és nagyon-nagyon ritkán fordul elő 1-1 példány belőle. A hátlap azért ilyen domború, hogy elférjen alatta az emelt hidas szerkezet.
-
nostromo73
tag
válasz
vadászcsiga #48095 üzenetére
na azért van különbség
-
Dzsana
senior tag
Anyám borogass, már megint befektettem egy rakás pénzt!
Pedig megfogadtam, hogy nem vásárolok egy darabig, már nem is keresem az órákat, azok találnak meg engem. Egy pár felújítási alap, bár az elsőhöz nem nyúlok nagyon.
Bicolor számlapos, acél! tokos Tissot a múlt század közepéről, elég ritka:
Szintén egy acél! tokos subos Tissot:
Egy elég nagy méretű női Omega, jelzett koronával, gyönyörű Omega 252 werkkel:
És egy Omega Geneve, ritkább dáumos Omega 613-as werkkel:
Lesz munkám velük nem kevés, de úgy érzem, megéri.
-
Balli
őstag
válasz
ronin s8 #48099 üzenetére
Bevallom én sem izgultam túl, vannak mostanában itthon nagyobb izgalmak
jajj, de semmi komoly ám..
Zsanérzár miatt úgy is be kellett mennem és gondoltam azért rákérdezek.
Viszont a magyarázatot, amit továbbítani próbáltam, fenntartással kezeljétekGyorsan futtattam egy Aprod riportot és ezt az IWC-t találtam... hm, elég jó áron, már gyanúsan jón árulják..
Szerk: Köszi Empsepo, így lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest