- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ra3
őstag
válasz bobby_30 #42699 üzenetére
Csak offtopicban írok mert nincs ezzel tapasztalatom, de már nézegettem az ebayen forgatókat és az a meglátásom hogy az áron a kidolgozottság meg a felhasznált anyagok minősége nagyon meglátszik, azért hülyén nézne ki pl. egy 600k-s Omega egy 50 dolláros kínai forgatóban.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
bobby_30
tag
Szeretném magam meglepni egy óraforgatóval. Arra lennék kíváncsi hogy ki milyet használ, és mennyire van megelégedve vele. Hallottam olyat is hogy nem ajánlott a használata, ha tényleg nem akkor miért? Érdemes komolyabbat venni, vagy tökéletesen megfelelnek esetleg az olcsóbb darabok is?
-
Incastar
csendes tag
Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Kedves Fórumtagok!
-
TimeCenter
tag
válasz csaba8804 #42679 üzenetére
Csaba8804:
Az általad linkelt óra az USA és az Egyesült Királyság piacára készült, az ottani időzónákra képes beállni ( LAX, DEN, CHI, NYC, LON ) ugyan van rajta egy független időzóna beállítási lehetőség ( A-TM ), amit a magyarországi ( CET, PAR ) időre lehet állítani, itt viszont ( A-TM ) időzónán nem veszi a pontosító jeleket.Ha tetszik az óra ennek tudatában vedd meg, hogy "csak" mint egy öröknaptáras, pontos quartz órát veszel.
Az általad jelzett körülményekhez ( külső elektromágneses mező, sztatikus elektromosság, szikrák ) egyébként nem ajánlom, sem ezt ( Eco-Drive ) sem a hagyományos analóg quartz órákat.
Talán egy GAUSSMAN G-SHOCK lehetne jó, amit jobban árnyékolt a külső mágneses, elektromágneses hatások ellen.
Most milyen órát viselsz? Az hogy bírja ezt a kiképzést?
-
Attila!
tag
válasz csabi84bana #42690 üzenetére
100-200 ezer között lévő automata Tissot,Certina,Mido,Hamiltonok nagy százalékában mind az van.
-
BAti77
aktív tag
Milyen ár-kategóriába, és milyen stílusban keresel órát?
A 2824-2 werk talán az egyik leggyakrabban használt szerkezete az ETA-nak. Szerintem nem lesz nehéz találni..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
BAti77
aktív tag
válasz Cola111 #42693 üzenetére
Nagy mélységű merülésnél a dekompressziós időt is mérhetik vele, bár manapság inkább búvárkomputereket használnak. Órát inkább a hobbi búvárok, esetleg rövid időtartalmú merülésnél, vagy másodlagos eszközként...
[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
BAti77
aktív tag
válasz Cola111 #42687 üzenetére
Ha búvár beosztásról van szó a lünettán, pl.:
Adott a lehetséges merülési időd (ez függ a merülendő mélységtől, felszereléstől, stb.), mondjuk 30 perc. A 12 óránál lévő jelzést (ami sötétben is látszik) a percmutatóhoz igazítod, majd megnézed hová esik a 30-as jelzés és oda állítod a jelölőt. Merüléskor így láthatod sötétben is a hátralévő időt."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Dzsana
senior tag
Nem, ne aggódj, nem csak Te vagy defektes!
Elég sokan tokozzák, úgyhogy én nem próbálnám meg összeszedni. Valakinek van esetleg kész listája?http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
csabi84bana
csendes tag
Sziasztok! Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! Gondolom nem egyedül vagyok, hogy ilyenkor ünnepek táján is ugyanakkora vagy talán még nagyobb lelkesedéssel kutatom a számomra legmegfelelőbb órát, ezért szeretném megkérdezni, hogy mely órákban található meg az eta 2824-2-es szerkezet? Köszi.
-
Ra3
őstag
válasz csaba8804 #42679 üzenetére
Ez az óra fekete, ami azt jelenti hogy pvd (physical vapor deposition vagy ion-plating) bevonatos. A pvd-ről annyit kell tudni hogy kemény bevonat de vékony, és könnyen sérül.
Rendszeres, gyakori használat mellett először a szíj, majd a ház is meg fog kopni, ami nem javítható, és nagyon látszik, egyszerűen szólva meg fog csúnyulni. Azt tanácsolom hogy keress színezetlen, sima acéltokos órát, azon nem is látszik annyira a sérülés, és polírozással javítható is.
Az ESD hatásairól az órára nincs infóm, talán itt valaki tud róla többet.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Tothgera30
Ármester
válasz Cola111 #42687 üzenetére
Attól függ milyen óra. Leggyakrabban merülési idő mérésére. Viszont a pilótaóra lünettának inkább a logarléchez van köze, azt ne kérdezd hogy hogy kell vele számolni, mert itt elég bonyolult.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Cola111
aktív tag
válasz Tothgera30 #42686 üzenetére
Nyilván, de mire használom és hogy, mit mérek vele?
-
Cola111
aktív tag
Nekem lenne egy kérdésem: a lünettát, hogy kell használni?
Áldott karácsonyt kívánok Nektek!
-
Adamf40
csendes tag
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
Dzsana
senior tag
válasz Dr.Zoo #42678 üzenetére
Köszi Zolikám, büszke is vagyok rájuk, de verselnek, nem énekelnek. Az énekkel rosszabul jàrtunk volna, az én muzikalitásomat örökölték, amelyet talán a kollégám írt le a legjobban. Ezt szokta mondani: "Olyan erotikus hangod van, b@ssza a fülem. "
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Mariner
tag
Mindenkinek Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok!
MZ/X jelentkezz!
-
csaba8804
csendes tag
Sziasztok
Karácsony után szeretnék venni egy Citizen Eco-Drive órát a küvetkezőről lenne szó:[link]. Szivesen fogadnék pár hozzáértő véleményt, mennyire strapabiró, mert rendszeresen és sokáig szeretném használni. A munkahelyemen komoly tényező a sztatikus elektromosság, állandóan szikrázom, ez esetleg árthat? Mire érzékenyek az Eco-Drive órák, mire kell vigyázni?
Bármilyen értelmes véleményt szivesen fogadok és köszönöm. Kellemes Ünnepeket! -
törölt tag
Longines oraknal latni, hogy ETA modositva csinalja nekik a dolgokat. Mekkora elteres van igy pl. L633 vs 2824-2 valtozat kozott?
-
törölt tag
Sziasztok! Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Most elég jó áron megtudnám venni 1 barátom certina ds tradition óráját, amit a fiókban tárol 2 éve... Nemgondolom hogy átverne, most ideadta hogy használjam próbáljam ki és ha kell akkor megvehetem, de azért szeretném tudni hogy eredeti-e. A hátlapon lévő számsorozatból mit tudunk kideríteni? Illetve (már csak januárban) de bármelyik órást ha megkérem akkor lekapja a hátulját, hogy belenézzünk? Pontosan milyen szerkezet van benne? Kvarc, tudom hogy nem szívlelitek őket de azért mégis milyen minőségűek ezek a swiss kvarcok? Előre is köszi a válaszokat! -
Dzsana
senior tag
válasz KelemenUhr #42673 üzenetére
LOL, és természetesen TISSOT Kicsit patinás a számlapja, de faja!
[ Szerkesztve ]
-
TheZukker
tag
válasz KelemenUhr #42673 üzenetére
-
TheZukker
tag
Boldog, áldott ünnepeket nektek és családjaitoknak, illetve (Zoo jól írta ) órában gazdag új évet.
-
CsLacy
újonc
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményes Óragyűjtést az Új Évben!
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Boldog Békés Karácsonyt Mindenkinek! Egészséget és Sok Szép Órát kívánok az Újesztendőre! :-))
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Dzsana
senior tag
-
Zozzer888
addikt
Én is Boldog Karácsonyt Kívánok minden kedves topictársnak
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Miamiquake
aktív tag
Áldott karácsonyt, minden kedves órakedvelőnek!!!
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Empsepo
senior tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Dr.Zoo
őstag
Boldog karácsonyt, és órákban gazdag új évet kívánok az összes fórumlakó óraszeretőnek!
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Wg5113
aktív tag
Mindenkinek boldog Karácsonyt kívánok!
-
Csigusz 1
aktív tag
Boldog, Békés Karácsonyt Mindenkinek!
My name is Biga... Csigabiga! :D
-
aischylos
tag
-
Tomate
veterán
Tegnap hozzájutottam ehhez a Zepter repiórához nem egészen 6.000Ft-ért. Bőr szíjas, acél tok, seiko5 kvarc szerkezet és nem is néz ki rosszul. Kíváncsi lennék mi a reális valós piaci ára, mert amiket találok hirdetéseket ugyanerről az óráról (Zepter Miami chronograph LZ-632-BL) szerintem kicsit elrugaszkodottak. [link] Az nem kérdés, hogy annyit megért amennyiért én vettem de valójában mit ér?
Köszi és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok nektek! -
Dzsana
senior tag
válasz Sungoo #42647 üzenetére
Nem baj Misikém, így is kiváló, Tomi besegített!
Sungoo, semmi különös, csak egy felújításra váró Tissot, de 38 mm-es! Rég nem bírtam már venni ilyet, elég ritka.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Na akkor másodiknak:
Békés, Boldog Karácsonyt a topiklakók és családjuk számára
(Dzsana, bizisten Tissot-os képet kerestem.. Nincs.. Még )
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Dzsana
senior tag
Srácok, szerintem kezdjük el!
MEGHITT, BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
Hozzon a jézuska sok szép órát mindenkinek. Nekem ma reggel hozott!
-
CsLacy
újonc
Az általam bemásolt Vosztok Vostok Europe Gaz-14 Limousine 5602059 általában 86 e körül van.
Nekem tetszett és nem is túl nagy, a mai terndnek megfelelő.Állítólag 3000 db készül és nincs tovább.
CsLAcy
Bocsi válasz volt
[ Szerkesztve ]
-
young78
tag
válasz SpecializedD #42608 üzenetére
Ha kell segítség a beszerzésben majd, kereshetsz.
-
Misi1979
őstag
-
törölt tag
válasz Miamiquake #42618 üzenetére
En nem ismerem Dzsana-t csak figyelem a topicot de 90%, hogy Ő volt
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Kell valakinek egy kék színű Tissot óradoboz?
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
aischylos
tag
-
BAti77
aktív tag
válasz Cola111 #42610 üzenetére
Hát' nem egy nagy presztízsű tokozó cég. Sajnos, újonnan is elég olcsók az órái, akár svájci szerkezettel (ETA 2824) is. Szerintem 20k-nál többet nem igen kapsz érte. És akkor, még jól eladtad...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Cola111
aktív tag
válasz BAti77 #42607 üzenetére
Helvetia, 100 méterig vízálló, automata. 2012. 05. 25.-én lett vásárolva, a garanciajegy van meg hozzá (24 hónap volt rá). Amit még tudok róla, hogy miyota szerkezet van benne, koronazáras, és biztonsági zár van hozzá. Pontosan a típusát nem találom. Még annyi, hogy a hátoldala üvegből van, lehet látni a szerkezetet. Karcmentes, nekem nem tetszett, ez az automata óra, mindig húznom kellett, mert viszonylag keveset van a kezemen, így vettem egy automatát. Nem szervizelték, valamint egy irányban forgatható lünetta van rajta. Sötétben a mutatók és az órabeosztások erősen világítanak. Mutatja a napot és a dátumot
[ Szerkesztve ]
-
fiktív1
tag
válasz SpecializedD #42608 üzenetére
Én csak támogatni tudom! Rádiovezérelt, fényenergiás, G-shock...stb...
Tele van teszttel a youtube, de nézz szét a többi típusnál is, nehogy a vásárlás után szeress bele egyből 1 másikba! -
SpecializedD
újonc
Üdvw !!
Óra vásárlás előtt állok és ebben szeretnék némi tanácsot kérni.Egy komolyabb/strapabíróbb órát szeretnék viszonylag hosszú távra,mindennapi használatra.Sokat sportolok,többek közt bringázok(dh) és a G-Shock kategóriát ajánlották.Nagyjából 60ezret szánnék rá.Már kinéztem egyet,név szerint egy GW-9200 Riseman-ra esett a választásom.Kérdésem pedig az lenne,hogy szerintetek megérné beruházni rá vagy esetleg ajánlotok valami mást ?? Köszöntem a segítséget előre is
-
BAti77
aktív tag
válasz Cola111 #42604 üzenetére
Az attól függ milyen gyártmány, azon belül melyik modell, mennyi idős, mi van hozzá (doboz, papírok, stb....), milyen állapotú, mikor szervizelték, stb-stb...
Ennek az ismertetése nélkül igen nehéz lesz választ kapnod."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Cola111
aktív tag
Egy ehhez hasonló órám van, amit el szeretnék adni, annyi a különbség, hogy nem csak a dátumot, hanem a napot is kiírja. Automata, koronazáras, nemrég lett kipolíroztatva, tehát karcmentes a csatnál is. Mennyiért tudnám eladni?
-
törölt tag
válasz Misi1979 #42583 üzenetére
még nem jöttek meg a karácsonyi "szóromapénzt" típusú vendégek, de máris hiánycikk
(#42584) ronin s8: élőben sem csúnyák. Hublot pl. élőben ultraronda, már el is felejtettem a baselworld-ös rémálmaim...
(#42587) Miamiquake " havibajos"
(#42589) Dzsana lesz! Csak el kell zarándokolnom oda nyitvatartási időben. Én is kiváncsi vagyok arra az órára!
-
törölt tag
válasz #71321344 #42581 üzenetére
Ezt igy nem tudom megmondani mert nem tudom felbecsulni a design erteket.
Sajnos fogalmam sincs, hogy mi lehet a realis egy LLD hasonmasert mivel meg azzal sem vagyok tisztaban, hogy az LLD ara realis-e egyaltalan.
Azt tudom, hogy ez a vonal nagyon bejon
A dupla korona is bejovosszerk:
Lenyeg: szoval csak en vagyok vak es kozben masoljak rendesen a designt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Építő/felújító topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest