Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weaver
senior tag
elemet cserélnék pár órámban, mindegyikbe méretre ugyanakkora gombelem való. viszont látom, hogy órába való gombelemeknél fel van tüntetve egy bizonyos AG1, AG, AG3... jelölés. ezekre rákeresve látom, hogy vannak hozzá rendelve számok, amik a különböző elemeken fel van tüntetve. pl LR626 van az elemen, akkor az a táblázat szerint AG4. de valamelyik elemen más szám van, így nem ebbe az AG4 kategórában van. a kérdés az, mit jelentenek ezek az "AG" jelölések? és ha pl AG4 elemet teszek abba az órába is, amiben a gyári eleme szerint pl AG3 menne, akkor azzal nem fog menni?
-
Fall-N
veterán
Én meg visszatértem a kényelmes kvarc órákhoz. A múltkor említett Casio MTP-1200 váltja a Seiko 5-öt, amit el fogok adni. A két óra teljesen hasonlít egymásra, csak a Casio zafír üveges és pár milliméterrel vékonyabb a kvarc szerkezet miatt. Kidolgozás minőségre ugyanolyan, mégis harmadannyiba került.
A másik órát megrendeltem ma, egy helyi Casio óra boltban. Egy Casio MTD-1053D-2a lesz. [link]
Volt egy fekete amit láttam élőben, csak már elvitték és akkor már legyen kék.[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
válasz csabulaxi #216891 üzenetére
jó megvan
100m -200m
pocit nagyobbak és szögletesebbek lettek az indexek és
szögletesebbek lettek a mutatók, saját megjegyzés, ennél a színnél picit szerencsére férfiasabb lett
ennyi nem látom, hogy hűha de szar lett
nekem az jobban bejön
hátsó a régi"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
-
csabulaxi
senior tag
válasz Polarstar #216880 üzenetére
Nekem nincs bajom vele, sem a nevével. (lásd Hyundai Getz stb.)
Sőt a legszimpatikusabb micros óra, simán megvenném (ha érdekelne még egy automata)
200m, zafír, acél, fémcsat és tetszik, simán jöhetne,
ára is rendben, a stein helyet elfogadnám[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
-
Empsepo
senior tag
Őszintén órákról: [link]
Tourbillon témakör, egy Poljot tourbillon.
-
nagyúr
válasz csabulaxi #216876 üzenetére
Érdekes a Traska neve, merthogy svéd eredetű, nem értettem, hogy mi a fenét keres egy amcsi cégnél.... Ők azzal magyarázzák, hogy a név "ihletése" a "menjen sétára" kifejezés. Szerintem meg a ló lába - alias pata!
Ilyenem nem lesz az is biztos - bár az óra minden tekintetben jól néz ki. Nem vagyok patás!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
-
dzsi23
addikt
válasz No.01 #216875 üzenetére
Nem Batman, ugye?
kronometer.hu videók Undone témában:
Edelwolle óraforgató & Undone Basecamp százezerért
IWC Spitfire & Undone Type 20 120 ezerért – Pilótaórák, másként -
csabulaxi
senior tag
válasz No.01 #216875 üzenetére
szerintem ízlésesen tervezett órák, gondolom mint mindegyik itt is kínai tok valamilyen szerkezet, nálunk nem tartja szerintem az árát.
de itt jön a de, ahogy párszor belefutottam inkább a gegekre, poénokra , popkulturális dolgokra mennek rá, limitált kiadásban, azok keresettek, bár inkább amerikában , japánban van rá kereslet."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
na megvan, ez a Traska menta számlapos k@rva gyorsan elfogyott, de úgy látom jön a következő adag belőle.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
No.01
őstag
Undone orakrol mi a velemeny?
Ar/ertek aranyban jok? Van most egy amin nagyon megakadt a szemem es a kozelgo szulinap sem sokat segit (mivel mar nem vagyok eleg fiatal az impulzusvasarlashoz igy rakerdezek mielott beleugranek) -
csabulaxi
senior tag
hát felénk nem így néz ki a cirkula
inkább így
-
csabulaxi
senior tag
válasz Polarstar #216872 üzenetére
egy jó kis microband gyűjtő oldal
http://www.mymicrowatch.com/?page=brands
van egy kereső is, jó játék
szerintem most a bordó számlap a divat, de ezek a világos színek is mennek
most nem ugrik be az a pisztácia színű micro óra ami pillanatok alatt elment, ez hasonló[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
-
Csari93
aktív tag
válasz pulutodurumo #216869 üzenetére
Köszönöm, lehet hogy írok majd!
Hozzám került a nagyszüleim ~60-as évekbeli Shanghai Diamond animált ébresztős asztali órája, 5-10 évvel ezelőttig működött, most valahogy szóba került és szívesen megjavítanám, ha tudnám. Főrugó baja van, szét van ugorva, nem lehet felhúzni, de jobban szét kell szedjem hogy lássam hol a probléma.www.flickr.com/csari
-
Csari93
aktív tag
Van közöttünk olyan, aki szokott szerelni mechanikus órát? Esetleg valami szakmai fórum ahol lehet tanácsot kérni? Köszi!
www.flickr.com/csari
-
Fall-N
veterán
válasz pulutodurumo #216858 üzenetére
Nekem az ennyire harsány full aranysárga színű nem jön be. Persze ha oxidálódik akkor szép lehet még, mert akkor úgy nézne ki mintha a tenger mélyén pihent volna.
Részletekben az arany persze tetszik más szín mellett.
-
-
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #216858 üzenetére
Szerintem egy bevonatolt SKX mod.
-
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216854 üzenetére
A farmokon biztos nem fogynak el.
-
csabulaxi
senior tag
-
aktív tag
ARAGON HERCULES AUTOMATIC TRITIUM WATCH
199 dodoó a Droppon 45 és 50 is sok színben"there are more jacks then one at the fair..."
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
valakinek van valami tapasztalata ilyen óráról? Érdemes megvenni, nem, hibák, stbstb?
Attila
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216849 üzenetére
Igazából csak viccnek szántam a Trónok harcás kérdést, tudom, hogy miből készülnek ezek a szíjak. Valamilyen szinten én is sajnálom őket, de nekem is volt már gyíkbőr szíjam (meg boci is O.O ), és nem azért szoktam le a bőrről, mert sajnálom az állatot, hanem mert a gumi számomra sokkal praktikusabb. Mekkora hiszti ment az egyik szíjkészítő srác facebook oldalán, amikor felrakott egy elefántbőr szíjat...
-
csabulaxi
senior tag
válasz Tsebacsi #216847 üzenetére
még ezeket nyomják nagyon
Kraken H2
https://www.indiegogo.com/projects/kraken-h2-premium-titanium-watches#/"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
én azért félve teszem csak be ide a kickstarteres dolgokat. Rajtam ne verje el senki , ha nem jön létre és bukik esetleg.
https://www.kickstarter.com/projects/british-watches/phantom-affordable-automatic-dive-watch-from-british-watches
-
dzsi23
addikt
válasz Polarstar #216841 üzenetére
Érdekes névválasztás a Maison Pin... mondjuk számomra emészthetőbben hangzik, mint a Made by Ho. Kicsit talán pont a neve volt az, ami visszatartott a vásárlástól, de most már 250$, az már húzósabb, mint a korábbi 120-160$ (120$-ért most biztos vennék).
Viszont akkor még senki sem kapta meg? Pedig már a honlapjukról is rendelhető elvileg. Vásárlói képeket/videókat sehol sem láttam, és a honlapjukon is csak a régi névvel vannak valódi fotók.(#216839) vinczetibor:
Kölykök alatt nem kicsit értettem.
-
xXxian
senior tag
válasz lomposfarkas #216829 üzenetére
Szia,
Kvarcnál nem nagy csoda, ha 2 hét alatt 2 mp-et mászik el. Nekem az egyik Eco-drive fél év alatt teljesen pontos maradt (=0 mp eltérés).
Ha megnézed a képen a másodpercmutatót, akkor látod, hogy a záridő kb. 5 mp volt. Ennyi idő alatt éri annyi fény a szenzort, hogy ilyen legyen a kép. Nem kell hókuszpókusz, vagy Photoshop. Állvány viszont igen.
X
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
csabulaxi
senior tag
Seiko Presage limited 1,964 db/typ
SARX071, SARX069, SARX073
83 000 jen
https://www.seikowatches.com/jp-ja/products/presage/2020_limited_edition[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dzsi23 #216838 üzenetére
A kis svéd gyökerű francia csigaevő köcsög a remek kinézetű korrekt óráját frankón átnevezte franciára. Én kértem visszatérítést - de baszik reagálni a leveles megkeresésekre!
Most a korona vírus miatt áll a biznisz.Ilyen helyzetbe ti mit tennétek? Hogy lehetne elérni a visszafizettetést?
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Fall-N
veterán
Azt már párszor leírtuk, hogy lehet akár 316L acél is, mert nem vonzza a mágnes*. Azon a Carnival órán is valószínűleg rozsdamentes acél szíj lehetett gyárilag. Csak a nagyon olcsó és gagyi órákhoz szoktak nem acél szíjt adni és általában a tok amin spórolnak, nem a szíjon. A szerkezete meg ismeretlen, elvileg azt írják hogy saját. Valószínűleg valami módosított werk lehet.
Óraiparban már régen rossz ha vonzana valamit a mágnes. Ugyanis a normális anyagok nem mágnesezhetőek. A bronz, 316L, titán, kerámia, karbon közül egyik sem. De az ócska réz és spiáter sem mágneses. Sima mezei acélt, vasat bevonattal nem nagyon használnak.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz dzsi23 #216838 üzenetére
Szeretem az állatokat, de a krokodilt nem, ezért nagy lelkiismeretfurdalásom nincs. Remélem, hogy nagyból van és nem kölyökből...
Angliába nem volt rendelhető, ezért kellett Magyarországra szállíttatni.
És remélem, hogy nem hiányzik egyetlen állatkertből sem.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216836 üzenetére
Komoly ez a szíj... vajon Daenerys melyik kölykéből faragták ki?
Polarstar:
Ha már szóba került a kickstarter; mi lett a Made by Ho-val?(#216837) KubanitoS:
"Természetesen a legdrágább arany-fekete színkombináció a legszimpatikusabb"Ha nem a legolcsóbb ajánlatot nézed, hanem konkrét boltok árait hasonlítod össze az egyes modellekre vonatkozóan, akkor láthatod, hogy igazából a legtöbb helyen a fekete-arany a legolcsóbb. Viszont szerintem is az a legjobb színváltozat, izgalmasabb a többinél. Volt is nekem, pedig nem rajongok a PVD-s órákért, de egy kedvező ajánlatnak nem tudtam ellenállni. Szerintem megéri az árát. Nemrég szóba került a "világítása" is ([link1], [link2]), ami elég jó, főleg az árát figyelembe vége.
Bár egy szabályozás ráfért volna, mert +20s/d körül volt a járáseltérése, de azt elég stabilan tartotta, szal jó eséllyel pontosra be lehetett volna állítani (nekem belefért ennyi, szal nem foglalkoztam vele).
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Nagyon régen nem volt már karórám, ezen szeretnék most változtatni. Elvárás lenne részemről, hogy automata mechanikus óra legyen fémcsat mellőzésével és ne valami gagyi akármi, de azért a megfizethető kategóriánál maradjunk.
Amit kinéztem az az Orient Mako III széria lenne. Szétnézve a neten talán ezzel nem lőnék nagyon mellé a dolgoknak.
Természetesen a legdrágább arany-fekete színkombináció a legszimpatikusabb , de tetszetős a kék számlapos variáció is. Van még a "sima" fekete, ez tetszik a legkevésbé.Sima árukeresőt néztem mind a feketére, a kékre és az arany-feketére is. Ahogy nézem az árakban azért vannak különbségek.
Szeretném kikérni azért a véleményeteket a kinézett órával kapcsolatosan, illetve, érdekelne, hogy vajon az EMAG-ot mennyire merjem bevállalni órás vásárlás esetén.
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
nagyúr
válasz lomposfarkas #216832 üzenetére
Nem összehozni, hanem bizonyos fényképezőgépek teljesítménye a jobb láthatóságot garantálja. Értékelhető sötét részek, jobb kontraszt, stb. A gyári részletes fotó és a te által linkelt kép minősége között van pár árnyalatnyi fokozat.
-
5-ös kezelő
senior tag
Ismerős az óra, nekem nem jött be a fekete bevonat optikailag. Szerintem sima rozsdamentes acél a karkötő anyaga, fekete felület-kezeléssel. Szerkezete Ronda svájci alkatrészeket tartalmaz, enyém több, mint három éve teszi a dolgát. Shark-mesh láncszíjjal szeretem a legjobban. És ahogy írtad, éjjel-nappal jól látható rajta az idő.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
nagyúr
Azért fényképező és fényképező között is vannak jelentős különbségek.
-
lomposfarkas
tag
Egy itteni kartárstól vásároltam egy Carnival tríciumos órát néhány hete. Nem tudom, milyen a szerkezete, de egyelőre meglepően pontos, két hét alatt siet 1-2 mp-t. Az eredeti fémszíja nem egy világcsúcs és elég buzeráns a csatja is, úgyhogy gyorsan rádobtam a saját gyártmányú nato szíjam, lehet rémüldözni Érdekes a Carnival fémszíja, mert nehezebb az alunál vagy a titánnál, de nem vonzza a mágnes, talán valami réz ötvözet?
[kép]
A tríciumos órákról mindig olyan pompázatos reklámfotókat készítenek, mintha az ember valami ragyogó, izzó csodát hordana a kezén:
[kép]
A valóságban sötétben hasonló derengést produkál. Kb. amikor már nem látom a mutatókat a sötétben, akkor már láthatóak a csövek:
[kép] -
aktív tag
válasz Fall-N #216820 üzenetére
1970
Azt írja a hátulján:
Golden Soviet Submarine Commander
Szerintem az a rangjelzése a tengeralatjáró kapitányának. Vagy valami olyasmi
Mind1ik órájukun rajta van... ez akkor a logó
Slava szerkezettel occsó szovjet tömörszemes[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
aktív tag
-
tupacamaru
veterán
válasz csabulaxi #216807 üzenetére
Tök jól néz ki, régóta szeretnék fehér számlapos órát. De miért nem acélból van? Én a Kinetik szerkezeteset bevállalnám.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
-
csabulaxi
senior tag
kickstarter
Hongkong, "kompresszoros"
de ez a kettős lünetta egész érdekes
kvarcra egészen elgondolkodtam
https://www.kickstarter.com/projects/crestical-watches/crestical-titanium-customized-dive-watch-tx-1?utm_source=kickbooster-direct&utm_medium=kickbooster&utm_content=link&utm_campaign=73e7750e"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
titán
válasz dzsi23 #216804 üzenetére
Azt a garanciát megkérdezném azért. Szerintem ugyanilyen szingapúri óra, amire itt kb senki nem vállal majd garit. Ha megkeresed TimeCentert priviben, lehet kapsz egy neked kedvező árat és akkor valóban érvényesíthető gyártói garit kapsz. Kérd meg, hogy mutassa meg a számlát róla honnan való.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #216803 üzenetére
Újként hirdeti az eladó, 2 év gyári garival (októbertől), úgy talán elgondolkodtató. Meg kell próbálni alkudni kicsit az árból. Na meg rákérdeznék, hogy pontosan hol lett vásárolva, hogy biztos legyen az a gyári gari... már ha számít a gari (pl. nekem általában nem).
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
Sziasztok
Nézegettem ha-t, és megláttam ezt az órát.
84e ért van fent, szerintetek annyit megér? (pár éve boltból volt ennyi )
Ezeknek az óráknak egyébként meddig "kellene" működniük?
Ha vigyázunk örök + 1 nap?Press "F" to pay respects.
-
SOAD19
addikt
válasz xXxian #216799 üzenetére
Biztos volt már Neked is olyan eseted, mikor hirtelen nem ugrott be a triviális megoldása egy adott feladatnak, problémának. Aztán, csak beugrott pár perc múlva, és fogtad a fejed, hogy, hogy nem jutott egyből eszedbe, annyira magától értetődőnek tűnt utólag.
Milyen jól néz ki zöldben is a kedvenc Geckotam:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest