Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebancsa
senior tag
-
squir
aktív tag
válasz
dzsi23 #215593 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy szépen sötétedjen/patinásodjon, mindenképpen bronztokosat vegyél, hagyd a rezet
(bronzból is érdemes azért jó minőségűt venni: CuSn8, CuSn10, stb. Elsősorban a komolyabb gyártók használják, mikrobrandek esetében ki szokták írni. Pl: [Vancouver Watch Co] -
dzsi23
addikt
-
squir
aktív tag
válasz
dzsi23 #215587 üzenetére
Fordítva: a bronz attól bronz, hogy a "sárgaréz" megnevezésű ötvözethez képest magasabb arányú, más ötvözőanyagot/szennyeződést tartalmaz tartalmaz. A bronz ötvözet jóval kopásállóbb, keményebb, korrózióval szemben rezisztensebb a réznél. Persze egy hőkezelt acéldarabét messze nem éri el így sem, de mégis sokkal ellenállóbb a réznél.
(nem tudom hol olvastad, de...)
Ami igazán "összefoghatja" a ruhádat, addig sok időnek kell eltelnie (és azt is jelenti közben, hogy szándékosan maró hatású közegnek teszed ki az órát, nem tisztítod, stb).
Kb 1 éven át használtam egy bronz tokos Steinhart pilótát, szépen elkezdett sötétedni a felülete, tök jó árnyalatokat adott ki. Se a kezemet, se a ruháimat nem fogta össze -
rbalint88
addikt
Christopher Wardnal vannak felaras orak. Kis kezuek elonyben, 38-39-esbol nagyobb a valasztek, de van a c65 kezihuzosbol is jopar es nehany rapide is, abbol egy sima automata eleg jo deal 140k korul meg az sw200-zal is szerintem.
-
dzsi23
addikt
válasz
squir #215586 üzenetére
Pedig úgy hallottam, hogy bronz órán könnyebb patinát "növeszteni", én meg pont ezt szeretném elkerülni, ezért gondoltam a rézre (mármint sárgarézre [brass]).
Attól nem félek, hogy az óra elrohad, de néhány a neten fellelhető patinától már inkább a kezemet félteném (meg a ruháimat).
Viszont az tetszik, hogy sárga, és nem PVD, szal nem kopik. -
squir
aktív tag
válasz
dzsi23 #215584 üzenetére
Semennyire nem kerülhető el a patina. Max, ha mint a régi időkben lekrómoztatod a tokot.
Réz nagyon könnyen, bronz azért nehezebben színeződik el. Viszont tisztítani egyszerű, egy puha rongy, kis takarítószer és újra csillog 10 perc alatt.
Attól ne félj, hogy "elrohasztanád", ez fém és nem komposzt -
dzsi23
addikt
válasz
V-I-D-A #215582 üzenetére
Vajon ennél a típusnál kompatibilis a fémszíj a bőrszíjas változattal?
Mintha rémlene, hogy valamelyik Citizen esetén potyára vett a tulaj fémszíjat, mert máshol van a fülön a furat.
(#215583) Polarstar:
Én sem érzek kényszert a vásárlásra, féláron is inkább mást vennék.
Egyéb:
Van itt valakinek réztokos órája? Mik a tapasztalatok vele? (Nem bevonatosra gondolok.)
Nem akarom a kezemre "rohasztani", nem érdekel a patina, de mennyire kerülhető el az elszíneződés? -
V-I-D-A
aktív tag
válasz
Sungoo #215536 üzenetére
Kösz a tippet, nekem is jobban tetszene valami egyedibb, de pályázok még a gyári fémszíjra is, csak még nem tudom honnan fogom tudni beszerezni.
Timecenter ebben is tud segíteni vajon?
Általában minden órámat fémszíjjal rendelem, ha lehetséges, de ebben a színben csak bőrrel volt sajnos.
-
Empsepo
senior tag
válasz
lomposfarkas #215569 üzenetére
Ha vízbe mész vele, nézesd át szerintem.
-
stork13
aktív tag
válasz
djeperto #215571 üzenetére
Itt mindent megtalálsz erről.
-
lomposfarkas
tag
Vettem egy használt Casio DW-5600E órát. Alaptipus lévén nincs sorozatszáma, a tipus és a module numberre keresgélve akár 9-10 éves is lehet (meg ugyanúgy lehet 4 éves is ...) Mik a tapasztalatok a gombtömítések terén az idősebb G-shocknál? Mennyire lehet a vízállóságra számítani, illetve ezeket racionálisan érdemes-e felújíttatni, ha pl. nyárra tervezem strapaórának?
-
stork13
aktív tag
válasz
pulutodurumo #215563 üzenetére
Megrendeltem onnan. Már csak várni kell és ha megfogják a vámon még fizetni.
-
namilegyen
tag
Budapesten citizen órát hová érdemes vinni üveg és korona cserére?
-
Az enyém ilyen lenne:
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo #215553 üzenetére
Nekem onnan a Batman kell, annál jobbat úgysem lehet összerakni.
-
pulutodurumo
őstag
Akkor most irány az Undone webszájt, ugyan ezt lehet játszani ott is.
-
Sungoo
addikt
Jópofa. Magad állítods össze az órád arculatát. Tudom-tudom, Miyota 8xxx.... [link]
-
válasz
pulutodurumo #215540 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
Boletus17 #215539 üzenetére
"Váltsak avagy ne váltsak?"
Olyan kérdést tettél fel, amire csak te tudhatod a választ. Én biztos nehezen válnék meg egy olyan órától, amit 15-16 éve hordok. Bár nem tudom, hogy folyamatosan hordtad-e; olyan órát adtam már el, ami megvolt 10 éve, de abból kb. fél évet hordtam, vagy annyit sem, szal nem nőtt a szívemhez. Ha esetleg fontos személytől kaptad, vagy sok emlék fűződik az órához, akkor érdemes lehet megtartani. Ha nem, akkor végül is csak egy sima tárgy, el lehet adni."szeretem(mint,több mint 60 éve egy zöld - fehér csapatot)"
Jó is az a Celtic... -
V-I-D-A
aktív tag
válasz
Lauda #215532 üzenetére
Köszönöm szépen! A te órád hozta meg hozzá a kedvem.
Egyébként ennyi újdonságot hozott az új szerkezet: "A japán márka új szerkezettel készíti népszerű modelljét. Az órát az Eco-Drive rendszernek köszönhetően a fényből nyert energia működteti, most már a töltöttségi szint is leolvasható a jobb szélső segédszámlapról. További újdonság, hogy zónaidő megjelenítés helyett már világidő üzemmód kapott helyet az új modellen, így városkód alapján képes meghatározni bármelyik zónaidőt. A naptárt teljesen automatikusan lépteti, felismeri a hónapokat, éveket, sőt még a szökőéveket is. A németországi mellett már az amerikai, a japán és a kínai atomórákhoz is képes pontosítania magát." - forrás Timecenter.hu
A hátulja viszont már csak gravírozott: -
V-I-D-A
aktív tag
Most hozta a futár. CB5860-35X A kedvezményért köszönet Timecenter fórumtársnak!
(a képen a kondenzátor töltöttségi szintje, és a sikeres pontosító jelvétel visszajelzése látható)
-
pulutodurumo
őstag
Nem az a hagyományos darab, sőt. De tetszik az ötlet. Csináld magad óra, Arduino alapokon.
-
nerozol
tag
Sziasztok!
BUÉK minden topiklakónak.
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
A mostani órám sajnos elromlott, emiatt óravásárláson töröm a fejem.
Sosem szoktam az órában úszni, tusolni, viszont sokat biciklizek, olykor egy-egy nagyobb zuhé elkap, ezért kérdezem, hogy 5 ATM vízállóság elegendő lehet-e?
Fontos lenne számomra, hogy az óra magátol beálljon a pontos időre, illetve visszaszámlálás funkciót sokszor használom.A casio vonalon ezt az órát néztem ki:
- LCW-M100DSE-2AERTartós ez a modell?
-
dzsi23
addikt
válasz
djeperto #215519 üzenetére
Ja, tényleg az Omega...
viszont meglepő módon a Seiko közel sem annyira ismert laikus körökben (legalább is én így vettem észre).
A Doxa inkább az idősebb korosztálynál, ahogy Alpachino írta, a Longines meg a Seiko alatt van ebben a tekintetben.
De lehet, hogy az ország más tájain ez máshogy van. -
Alpachino
veterán
válasz
pulutodurumo #215521 üzenetére
Igen az idősebb korosztálynál fej-fej mellett van a Rolex-al
Van is egy olyan közmondás, hogy "úgy jár a az autó motorja, mint a Doxa" -
rbalint88
addikt
-
Szulita28
senior tag
válasz
entropy #215480 üzenetére
Az ML pont az a márka, amit "semleges"-nek szoktak tekinteni még a szélsőségesek is. Elismert brand, jó minőséggel; nem hype-olják, de nincs is szüksége rá. Egyedüli problémája, h Sellita-val dolgozik (már akinek ez baj). Mivel a laikusok nem is ismerik, nem fogják fuxnak nézni, ettől nem kell félned. Csak szépnek fogják tartani.
Ha tecc az Aikon, bátran vedd meg! -
-
minas
aktív tag
Tud valaki esetleg új, vagy használt, de friss szervizen átesett, esetleg felújított Vostok 2432 szerkezet beszerzési forrást? A Meranom-on található új, de nincs készleten.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest