Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz
Sungoo #186196 üzenetére
Sok a Japán, fut most több licitálós, de azok x naposok.
Jól van, van Írországból már elfogadhatóbb áron szettben, és ingyen postával.
-
Spet
addikt
válasz
Helbika20 #186194 üzenetére
Legolcsóbb szett ami ebay-en van ráadásul Európában és nem stock fotós, és alkudható(!) az ár is.
Más vagy nem szállit hozzánk, vagy jön a vám+áfa kombináció.
-
gabesz.1986
tag
Sziasztok!
Először is BÚÉK mindenkinek!
Kérdésem az lenne kb. 30-40e Ft-ért keresnék órákat.
Automata óra mennyit bír ki 2-3 nap? Sokszori kézi felhúzás gondolom nem tenne neki jót.
http://www.dutyfreeislandshop.com
https://www.timeshop24.de/
Ezen a két oldalon kívül tudtok esetleg megbízható oldalt?
Amilyen márkákat nézegetek Festina, Seiko, Lorus, Orient, Citizen -
Sungoo
addikt
válasz
nederlanden #186187 üzenetére
Na ez való csúszdára.
(#186188) 5-ös kezelő : Köszi! Vegyél!
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
A feleségem Timex karórája folyton késik, elemcsere sem oldotta meg a problémát. Kérdésem az, hogy az alsó árkategóriában (50.000 Ft alatt) milyen márkákat érdemes nézegetni, ami pár év múlva is megbízhatóan működne? Nekem alapból az Orient és a Swiss Military Hanowa ugranak be, de biztos van több is. Inkább elemesre gondoltam mint automatára, mert nem szeretnénk állítgatni havi pár perceket (az pont elég ahhoz, hogy lekéssen egy buszt, stb.). Szóval legyen pontos. -
Szulita28
senior tag
Új Zelos Abyss 2
-
Kobe
veterán
Na, G Shock temakorben szeretnek pontositanines ujfent segitseget kerni.
Az egyik boltban lattam 360K ert G Shock modellt, full fem, fekete mattitott titanium hatasu fem (lehet full titan volt) es fekete szurke szinkombinacioban a mutatok, oralap, stb
Nem Mr G szeria, hanem valami kisebb kategoriasA boltban uj modellkent volt kirakva, de a cimkeje nem latszott a tipussal. Melyik lehetett? Casio honlapot mar vegigturtam, de hasonlot csak mr G be hozott fel
Illetve volt egy szinten uj szeriasnak hirdetett kistestvere, 100-110 kozotti aron ugyanebben a matt fekete kivitelben, arra esetleg tipp?
-
squir
aktív tag
válasz
nederlanden #186165 üzenetére
Minek kérdezel, ha a többektől is kapott válaszok nem érdekelnek és nem is akarod megérteni?!🙄
-
Léolo
csendes tag
Köszönöm a hideg zuhanyt! Igazából még így is lehet, hogy megveszem, még akkor is, ha 40+-ért valami komolyabbat várnék, de a dizájnból nem tudok kiszeretni.
-
Helbika20
tag
Elbizonytalanodtam óranézegetés közben.. kinéztem a Hamilton modelljét, ami a bőrszíjjal együtt nagyon tetszik, de lenne lehetőségem külföldről seiko sarb033-t szerezni szép állapotban, ami meg ugyancsak kategóriagyőztes időmutogató.Mindennapos használatra szánnám mindkettőt, ezért volt fontos a zafír üveg és hogy kézzel húzható legyen (egyetem, sokat ülök).
Valakinek esetleg van birtokában Keszthely közelében egyik vagy másik egy próba erejéig? (Hamiltonból bármelyik Khaki jó lenne) Kérdezem a véleményeteket, szerintetek melyik? Vitatkozzatok! Seikonak karcok jól állnak, mennyire lehet polírozni a (mi a bezel magyarul?)t? Hamiltonnak kicsit talán jobban. Annak viszont a fényes üvegétől 'félek', nagyon tükröződőnek mondják.
Időtállóság tekintetében a szerkezet milyen lehet? Haminél az új H10 van kicsit nagyobb járástartalékkal, seikonál viszon egy jól bejáratott luxus darab, plusz diaschock és antimagnetic funkció vagy mianeve. Szervízelni mennyire kell, mennyibe kerülhet egyik vagy másik?
Ha a seiko lenne, mindenképp szíjcsere lenne. Hirsch szíjakat valahol kézbe lehet venni Mo.-on, van nagyobb kínálatú bolt? Egy borjúbőr szíjon mennyire látszódik meg a mindennapos viselet, nem lesz túl csúnya, nem vetemedik? Meg ha ilyenje van valakinek ugyanitt, azt is megnézném.
Most hogy leírtam, inkább kicsit Seiko fele húzok, de győzzetek meg, tényleg nehéz dönteni. Köszi előre is! -
fagyalllo
őstag
válasz
yodamastah #186163 üzenetére
Egy fekete lapot szoktam használni.
-
Nekton
aktív tag
válasz
nederlanden #186148 üzenetére
Ne vitatkozz!
Ez az óra 5-10 éves. Akkor gyártották. Mire eladták, átélt egy-két elemcserét is. Ez nem kenyér. Eláll a polcon évtizedekig is. Ezt a modellt különösen nehéz volt eladni.
Szerk: sajnos ezeken a titán Certinákon elég könnyű elnyírni a hátlap menetét. Elég vacak ötvözetből vannak. Ez is lehet a probléma forrása.
-
terra052
őstag
válasz
nederlanden #186132 üzenetére
Ha nem fogod cseréltetni a tömítést, akkor be fog ázni. Ez nem hiba, ez ilyen 😉
Olvass róla, miért is : [link] -
sipi83
aktív tag
Újabb 50 %-os és egyéb kedvezményes órák és cuccok Chr. Ward-nál!
-
alphaville
aktív tag
válasz
vadászcsiga #186134 üzenetére
Csigám, készítesz vízálló bőrszíjat? A kérdést komolynak szánom, állítólag létezik ilyen szíj.
-
@mriya@
őstag
válasz
Vegyél olajjal feltöltött karórát, az nagy eséllyel vízhatlan.
Egy ismerősöm egy Casiot töltött meg valami híg olajjal, így elméletileg korlátlan az óra vízállósága. -
DVDfun
csendes tag
Tényleg, ha már itt mostanában beszéltünk az órák vízállóságáról, Budapesten hol végeznek elemcsere/karbantartás mellett elfogadható áron vagy ingyen nyomástesztet különféle óramárkákra? Vagy ezt a márkaszervizek alapból tudják? Mivel nem szoktam vízbe vinni az óráimat, ezért ez a téma nem érdekelt eddig különösebben.
-
DVDfun
csendes tag
válasz
yootti #186142 üzenetére
Nekem 1 tapasztalatom van gumiszíjjal kapcsolatban. Egy szárazföldön, de folyamatosan hordott Citizen búváróra gumiszíja 1,5 év után ment tönkre, váratlanul eltört a csatolás közelében és közben. Sajnos pont úgy, hogy kb. 1 m-ről kőpadlóra ejtettem az órát és szerviz lett a vége
. Szóval figyelni kell a kaucsukra.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Ha ez az óra tetszik akkor ezt csináltasd meg. Olcsóbb, mint bármit venni helyette, ami szintén beázhat. Tökéletesen, örökké, karbantartás nélküli vízálló óra nincs.
Ez az óra egyszerű, mint a faék. Három tömítés van benne, az is mind kerek. Ha évente és nagyobb leejtések alkalmával megnézeted, bírni fogja.
Amúgy ez az óra 5-10 éves lehet. 10 év alatt már porlik az üvegtömítés is.
-
yootti
tag
Üdv.A kérdésem az lenne hogy milyen szíjat ajánlotok bőr helyett ami bírja az izzadságot de nem fém?
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Tehát ha jól értem, hogy a tömítést kicserélni - ha szükséges - megterhelő, de a kukába dobni az órát belefér?
Értem én, dühítő, hogy egy búvár beázik, de sajnos a tömítés eléggé hasonló elven működik a legtöbb búvárórában: gumiból van, ami egy idő után öregszik, illetve toknyitásnál sérülhet, deformálódhat.
A titok: használtan vásárolt órát tessék nyomáspróbáztatni, illetve az elemcserét/toknyitást olyan helyen végeztetni, ahol közvetlenül utána nyomáspróbáznak is. Ha sokat viszed vízbe, akkor nem árt esetleg évente egyszer tesztelni.A másik megoldás egy olyan filléres játszós óra, amiért nem kár, ha beázna.
Esetleg valami Eco-Drive Citizen (vagy más, fényenergiával működő búvár), amit nem kell nyitogatni. Vagy automata, azt is csak 5 évente.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Valami ilyesmit javaslok, de lehet drága lesz
-
Szulita28
senior tag
válasz
De, tudunk. Élményfürdőbe itt nézegess:
[link] -
vadászcsiga
félisten
válasz
Nyomáspróáztasd az összeset. Általában ingyen megcsinálják, ott már 10barnal kiderül ha valahol gebasz van.
-
DVDfun
csendes tag
válasz
nederlanden #186107 üzenetére
Eddig magam sem voltam teljesen tisztában az órák vízállóságával, de itt találtam egy egész jó magyar nyelvű tájékoztatást erről a témáról.
-
nederlanden
senior tag
válasz
bucsher #186121 üzenetére
Csak beugrottam vele egy kozeli nagyvarosba,talan holnapra keszen van....annyira jo volt a tortenet hogy mar nem merek nyugodtan a longines-el,breitling,tissottal sem strandolni...en nem fogom 1-2evente csereltetni a tomitest.
Nem tudtok valami nagyon tuti buvart ilyen stilusban? -
squir
aktív tag
-
Nekton
aktív tag
Ahhoz meg kellene enni a rádiumos számlapot, hogy hatása legyen. Egy minimális hatás is csak akkor lehetséges, ha kiszereled a számlapot és festéssel lefelé évekre a kezedre ragasztod. Veszélyt inkább a gyártásban résztvevőkre jelentett. Főleg az ecsetet szájjal hegyező számlapfestőkre.
A tríciumos óráknál is a tokon belül elnyelődik minden.
-
Yosolo28
csendes újonc
"Kicsit" visszaolvasva, állítólag a Luminox (vagy egyéb tríciumos óra) mérhetően sugároz. Ehhez képest Pakson nekem sose bukott ki!
(még egésztest számláláson se)
-
-
Yosolo28
csendes újonc
Sziasztok!
Ajándékba kaptam egy Orient Mako II-t és hát ez az első nap kijelzésű óram, ezért nézzétek el tudatlanságom!
A kérdésem, normális-e, hogy a nap az 01:00 körül vált, nem a dátummal együtt 00:00-kor.
Előre is köszi! -
bucsher
őstag
válasz
nederlanden #186119 üzenetére
Én a hátlapot azért levenném addig is.
-
squir
aktív tag
válasz
nederlanden #186119 üzenetére
2015 év végi... a vásárlás. Arról nem szól a fáma, hogy előtte mennyit állt kirakatban/polcon/raktárban, stb. Nem a boltból vetted, vízben (is) akarod használni, az első a nyomáspróba (illetve automatánál a tisztítás).
Vidd el minél gyorsabban óráshoz, hátha nem történt még nagy baj.
Felejtd el a házi praktikákat. Ebben egy egyszerű kvarc van, azt még vizonylag könnyű (és olcsó) pótolni, de ha felázik a számlap... -
nederlanden
senior tag
Ok.koszi mindenkinek,azt hittem vmi “trukkel kiszarithato...de igy elviszem inkabb szakertohoz,persze ha arra jarok,ha nem birja addig,akkor igy jartam,,tanul az ember
-
válasz
nederlanden #186116 üzenetére
Pedig tényleg te hibáztál. A papírok nem tartják kinn a vizet. Arra a gumi szolgál. Te a papírokat ellenőrizted a tömítés helyett. Ha valaki a sarki büfében (arról most ne is beszéljünk, hogy saját maga) cseréltet elemet, vagy szervizeltet órát, akkor a tömítés megsérülhet, és oda a vízállóság.
Ezért idegentől vásárlás után, de mindenképpen a víz előtt el kell vinni nyomáspróbára.
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
nederlanden #186116 üzenetére
A papír, és a doboz csak akkor óvja meg, ha nem veszed ki belőle!
Lehet hogy egy kókler cserélt benne elemet, aki elnyírta a tömítést, vagy rosszul rakta vissza pl. Ez tényleg nem az óra hibája! -
válasz
nederlanden #186110 üzenetére
Idegentől vásárolt órát ellenőrzés nélkül nem viszünk víz közelébe. Ne a márkára fogd, hanem saját magadra.
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
nederlanden #186110 üzenetére
Ismeretlen előéletű órát nem szabadott volna csúszdaparkba vinni nyomáspróba nélkül!
Szerviz-tömítéscsere-nyomáspróba. Talán nem lesz baj. Magától nem fog kiszáradni, azt ne várd!
-
fagyalllo
őstag
válasz
Bármilyen ázott készüléket fórumozás , hajszárítózás, rizsbe rakás, ráolvasás helyett azonnal szervizbe kell vinni, akkor lesz legnagyobb esélye a túlélésre.
-
Sungoo
addikt
válasz
Elektronikát megvárni, míg kiszárad?
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
Elemcsere után volt nyomáspróbázva? (gondolom nem a gyári elem van benne 2,5 évesen)
-
nederlanden
senior tag
Sziasztok.Mitol azhat be ennyire egy 200m vizallo 150e forintos ora 2.5evesen??Lesz vmi “maradando” baja emiatt?Eleg ha magatol kiszarad,vagy tisztittatni kellene?Igaz komoly elmeny csuszdazasban vett reszt,de sztem akkor sem kellene igy beazzon...eddig is lattam a gagyit minden certinaban,ezzel ki is abrandultam vegleg👍🏻
-
Léolo
csendes tag
S még egy kérdés annak örömére, hogy ide találtam: kb 3 éve vettem vagy nyolc Too Late órát (ilyet), azóta persze mind lemerült, és a fiók mélyén pihennek, de észrevettem, hogy az egyiknek véletlenül nagyon pontos az óraműve, ebbe szeretnék majd új elemet s majd ezt cserélgetném talán a különböző pántokban. A kérdés viszont az lenne, hogy vajon ha felvágom egy sniccerrel a tokot, én is ki tudom-e cserélni benne az elemet, vagy jobb, ha mesterre bízom? Ahol lakom, eddig senki nem vállalta, mert hivatalból azt kell mondani, hogy forduljak a márkaszervízhez, de az meg messze van, és nem érdekel annyira.
Így néz ki maga az óra, egy műanyag tokban van, amit fel kell vágni, és valamilyen ragasztószalaggal leragasztani, ami után nyilvánvalóan a legkevésbé sem vízálló, de más mód nincs.
-
KelemenUhr
aktív tag
Nem tudom, olvastátok-e a Cartier Tankról szóló cikket, nagyon tartalmas lett és bár 1-2 éve még kifejezetten rosszul voltam a szögletes óráktól, egy ideje már nézegetem őket, a cikk hatására pedig kimondottan megkívántam ezt a dizájnt... Ez történt tegnap, ma pedig egy órás kirakatában meg is láttam ezt:
Nyilván ilyen márkanévvel ordít róla, hogy kínai divatóra, amúgy acél tok, jó méret és a dizájn is szinte tökéletes lenne számomra, kimondottan tetszik az a nap-hold kijelzés. Csak valahogy mégis zavar ez a márkanév, nem szeretem az ilyesmit, nincs problémám azzal, hogy kínai, csak ne akarjon rojálnak' tűnni...Szóval - csak kinyögöm lassan - van-e tippetek valami elég hasonló, budget verzóra? Mechanikus és kvarc is érdekel, kínaitól sem zárkózom el. Azért nem írok keretet, mert egyelőre én sem tudom, mit akarok, de hátha tudtok olyat, ami eddig még elkerülte a figyelmemet. Orientet ismerem, nem áll össze valahogy.
-
Léolo
csendes tag
Egyébként szerintetek hol kezdődik a komolyan vehető karóra? Ami pontos, strapabíró, és még stílusa is van? Talán 4-5 márkanév, vagy konkrét óra elég így elsőre, nagyon nem vagyok képben.
-
Léolo
csendes tag
válasz
fagyalllo #186098 üzenetére
Köszi! Először persze én is a facuccokra figyeltem fel, de aztán megakadt a szemem ezen, éspedig annyira, hogy szerintem nem fogom tudni lebeszélni magam róla.
Tehát aszondod, olcsó, de megbízható mechanikájuk van, és ha szitálni kezd az eső, jobb levenni, és eltenni, vagy eleve otthonhagyni?
Még a bőrrel van gondom (lelkiismereti), de igazság szerint cipőm is van most, ami bőr, sajnos. -
Empsepo
senior tag
válasz
pulutodurumo #186100 üzenetére
Sejtettem. Én most találkoztam ezzel először.
Jól hangzik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest