Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbertb88
tag
Hát nem tudom.....!
Teljesen új, 0km.-es VW Passat Comfortline a Weltautonál 7.6M Ft. De csak most 2.3M Ft.
ELHISZED????
Én nem, mert még egy Polo is 3,5-nél kezdődik!Szoval a 700+ dolcsis Bulova 200dolcsiért a fenti példához hasonló!
Igaz én még 200 dolcsit se adnék érte, de ha az óra valódi ára tényleg 700+ $, akkor bizony azzal valami ne, stimmel, vagy az az óra soha sehol nem volt 700$.....Tissot prc200 40ezerért az egy kínai szar! Árulják óraboltokban is!!!
Akkor egy közel 160ezres Bulovát, h adnának már 50ezerért??? Úgy mint 40ért a Tissot-t.
És ha a fehér óragaléria árulhat hamis Tissot-t, akkor miért vagytok benne annyira biztosak, h az Amazon nem???[ Szerkesztve ]
-
ans
aktív tag
válasz norbertb88 #13798 üzenetére
Pedig az Ashford az amazonon is árulja, nem hiszem, hogy hamis.
Érdekes, hogy egyébként én is egy olyanra hajtok, ami miyotás, nem zafíros, 60-70 ezres szegmens, és azért gondolkodom rajta, mert baromira tetszik. És nem találok 150ezer alatt jobbat. Pedig férfi órában jóval nagyobb a választék, mint nőiben.
Néha én is szoktam főzni, de mindíg leveszem az órámat a gőz miatt.
[ Szerkesztve ]
-
norbertb88
tag
válasz norbertb88 #13796 üzenetére
Ha a bulova eredeti árából indulunk ki....kb. 700dolcsi, akkor én nem hiszem el, hogy 300dollár alatt teljesen új, totál patent, eredetit lehet venni, mert ilyen a tündér mesében sincs!!! De 500-600 dolcsi körül lehet venni Hamilton american jazzmaster -t is ETA 2824-es szerkezettel, ami kétséget kizáróan szuper minőség, ja és persze ahogy egy normális órához illik ZAFÍR üveggel!!!!
Én mondjuk nem hiszem, h a 700dollárból engednek 500-at, de ha mégis, akkor érdemes megnézni, h esetleg a Hamiltonra nincs e ez a különleges akció!? -
norbertb88
tag
DE MIÉRT MINDENKI SZERINT A BULOVA??????
A Kismaci által kinézett modell nem ETA szerkezetes, de nem is sellita vagy ronda vagy ilyesmi! Én is myotára gondolok, mivel a Bulova a citizen grouphoz tartozik!
Amelyik Bulovában ETA van, annak számlapján szerepel a "swiss made" felirat....na a linkelt órán ez nincs rajta!
Ráadásul mivel írta, h napi használatra venné, ezért ne ajánljunk már neki 60-70ezres szegmensben egy mineralos órát! Oké, h a női kéz óvatosabb, de 1-2 főzés közbeni baleset vagy egyéb gigszer, aztán tiszta karc az óra üvege!Btw. szerintem közel sem olyan szuper választás az a Bulova!
-
ans
aktív tag
válasz Kismaci #13777 üzenetére
Hello!
Szerintem szép a Bulova, a mérete is megfelelően kicsinek tűnik, tetszik.
Ránézésre miyota szerkezet van benne, japán automata, ami nem csúcs, de egy hétköznapi, használható szerkezet, ennyi pénzt megér, valószínűleg nem másodpercstoppos. Pontossága +40/-20mp/nap lehet, viszont állítólag nem egyszerű beszabályozni. Egy quartz szerkezetnél, még a legolcsóbbnál is mindenképpen pontatlanabb.
Ezeknek a szerkezeteknek van egy furcsasága, mégpedig erősebb rázkódásra megáll pár másodpercre a másodpercmutató, de elvileg ez a pontosságot nem befolyásolja. Én is most készülök egy ilyen szerkezettel szerelt órát venni.
Az automata szerkezeteket is karban kell tartani nagyjából öt évenként, és ez sokkal drágább, mint egy elemcsere.
Itt is van egy csomó automata:
[link]Ezek nagyobbak, mint a Bulova.
-
Empsepo
senior tag
Nem vagyok nagy Patek rajongó, de ezt elfogadnám:
Tetszik a dátumkijelzője.
Viccet félretéve, szvsz brutálisan szép ez az óra.
Mariner
Hej!
Ez aztán a kifinomult humorérzék![ Szerkesztve ]
-
Kismaci
tag
válasz csabulaxi #13790 üzenetére
No igen.
Én viszont sokminden vagyok, csak átlagnő nem.Tisztában vagyok vele, hogy egy automata órát vagy mindennap hordani kell, vagy forgatóba kell tenni...
Mindennapos órát keresek, amit minden nap tudok hordani, amiből az következik, hogy mindennap hordanám.
Egyébként igazatok van, nyilván jóval macerásabb egy ilyen óra, állandó "pampering" kell neki, odafigyelés, de nem tehetek róla: szerelem.
Ronda és fiiiinom!
-
csabulaxi
senior tag
Szia!
Én is kvarcot ajánlanék, az én feleségemnek is én állítgatom a dátumot állandóan, arra is lusta.
Én ezekből választanék és árban is van 75ezerért szép és jó is:
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Empsepo
senior tag
-
Kismaci
tag
válasz bandus #13784 üzenetére
Köszi a választ!
Azért az Ashford árul az Amazon-on is, ha még előbbiben nem bíznék, utóbbiban mindenképpen. Ha megnézed, az Amazonon elég nagy leárazások vannak, ez az óra ott 60 dolcsival drágább, mint az Ashfordon (aki árulja ezt ott is).Bocs, nem emlékszem a nickedre, de miért is nem vennél nőnek automata (mechanikus) órát?
Ronda és fiiiinom!
-
Mariner
tag
A magam részéről a Bulovát ajánlanám.Nem mai márka,jó sokáig örömed lesz benne,a pontossága pedig éppen olyan mint bármelyik svájci órának amit ETA szerkezettel szereltek(vagyis szinte mindegyiknek).Ez a darab tetszik is,ami persze nem mérvadó,mivel mint tudjuk ízlések és pofonok...
MZ/X jelentkezz!
-
seiko
senior tag
válasz bandus #13784 üzenetére
én nőnek csak konkrét kérésre vennék mechanikus órát.
a kronografot sem ajánlanám, ráadásul bevonatos.
a három közül marad a Citizen, bár én az eco-drive-ot sem kultiválom.
egy Certina ds-first lady a jó női óra a szeme
ben. sportos mégis elegáns, vízálló, kvarc, zafíros, és a gyöngyház számlap csodaszép. ;-) -
bandus
veterán
egyértelműen a bulova a nyerő, bár én bizalmatlan vagyok, nemhiszem, hogy ekkora engedménnyel eredeti órát kapnál... bár ez meg nem tartozika gyakran hamisítottak közé, szóval majd valaki megmondja a frankót
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Kismaci
tag
válasz norbertb88 #13781 üzenetére
Nem gyenge, az biztos, de jelenleg ennyit nem szándékozom kiadni - nem áll módomban. A linkelt órák mindegyike kijön cca 73-88kHUF-ból.
Ronda és fiiiinom!
-
norbertb88
tag
Szerintem a legszebb női óra:
http://www.google.hu/imgres?q=certina+ds+first+lady+ceramic&um=1&hl=hu&client=safari&tbo=d&tbm=isch&tbnid=wEP--UcCR7o_AM:&imgrefurl=http://www.ora.bolt.hu/certina_ora.php%3Ftipus%3DDS%2520First%2520Lady%2520Ceramic&docid=8YPO0HH-6qKlDM&imgurl=http://www.ora.bolt.hu/certina/C014.235.11.011.00n.jpg&w=304&h=550&ei=aTfdTu7tE-iO4gTrv-yaBw&zoom=1&biw=1024&bih=660
-
norbertb88
tag
Egy ilyet vettem rá:
http://www.watchstyle.com/assets/big/mariner.P.jpgui.: bocsi, h így, de ipad-ról így egyszerűbb
-
tomcsi23
veterán
válasz botarobi #13775 üzenetére
A gyári elég jól bírta, most lesz 4 éves, az asszem Hirsch alap. Még elmenne szerintem, de már inkább csere.
Elmentem ma a Rios viszonteladóhoz érdeklődni. Az egy dolog, hogy Alligátor meg Kroki szíjakat nem is tartanak, mert úgyse veszi senki. Meg azt mondja, hogy a 40e-s alligátor szíj is ugyanannyit bír, mint az 5e-s nyomott mintás marhabőr. Plusz, nem nagyon lehet különbséget észrevenni külsőre sem.
Aztán a helyi árak kb 2x-ese a netes árnak, ami nem is lenne baj, ha legalább kézbe lehetne fogni, megnézni élőben. Ja, meg 4-5 hét mire megjön. Na mindegy. Még nézelődök.Runner: Riosnál nézted, hogy Készséggel vállaljuk személyre szabott óraszíjak elkészítését. ?
simán megcsinálják szvsz....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Kismaci
tag
Sziasztok!
Látom, jól pörög a topic, ennek rettentő módon örülök!
Órát készülök vásárolni, felpróbálni nincs lehetőségem (itt ezt nem forgalmazzák, mármint a modellt), de belezúgtam ezekbe:
Bulova 96R123:
[link]
Ehhez húz jobban a szívem, mert mechanikus, eléggé értékes és időtálló, de véleményt kérnék szépen a Bulovákról...Golana Swiss AU250-2:
[link]
A Golana-ról, mint márkáról ki tud valamit mondani? Szimpatikus, igényesnek tűnik...Citizen Women Riva Watch EW0890-58X:
[link]Az lenne az igény, hogy legyen szép, minőségi, körülbelül ilyen 60-80 ezer kifizetett forintból kijövő (az nem baj, ha az óra eredeti ára 300k... ), és nagyon tetszik az automata szerkezet, nem kell hozzá elem. De vajon mennyire lehet pontos a Bulova szerkezet? (Az óra eredeti ára 160k körül.)
A másik a Citizen, de míg a Bulovát el tudom hozni vámmal és mindennel együtt féláron, a Citizen 50 USD-dal kerül csak kevesebbe, mint a teljes ára... mit gondoltok?
Köszi a segítséget előre is!
Ronda és fiiiinom!
-
runner 125
nagyúr
Kerestem annó olyan bőrszíjat, ami fekete és citromsárga varrás van benne, de egyik gyártónál sem láttam.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #13773 üzenetére
biztosan impregnálták valamivel a bőrt, de mitől wr100-as.
úszol benne 100 métert, és átázik? -
norbertb88
tag
Vettem ma egy barna hirsch marina bőrszíjat a tissot pr50-re! Szerintem baromi jól néz ki....kissé ilyen heritage beütése lett, de ez most úgyis bejön nekem!
Ja, a szíj wr100-as....ez mennyire vehető komolyan?? Parasztvakítás???
Nem szándékozom vízbe vinni, arra ott a ds first, de ha valamennyire is komolyan vehető ez a wr. bőrszíj, akkor az óra tisztításánál nem kímélném annyira..... -
pohár
félisten
-
Jojo5
őstag
válasz runner 125 #13768 üzenetére
nyilván arra gondoltál, de nyugodtan magyarázd ki...
elvileg ezen mindent lehet cserélni(toktól kezdve lünettán át mindenig), gondolom 20-30k tuti van maga a lünetta
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
runner 125
nagyúr
Vá, látszik a mai 5 órás kelés, bocs, arra gondoltam nyilván.
Jah, h azt lehet külön cserélni, na az viszont úgy király.
mod. Mit kóstál egy csere egyébként?
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Jojo5
őstag
válasz runner 125 #13766 üzenetére
nem szándékozom buliban felvenni...
a koronával nem hiszem, hogy lesz baj( ), de a Fekete lünettától féltem én is, amire azt mondták, hogy max rendelnek ujjat ha csúnyán megkopott.
-
runner 125
nagyúr
Óvjad ezerrel, és szórakozni ne vedd fel - tapasztalat.
Őszintén, kíváncsi leszek, h a fekete koronád h fogja bírni. Nyilván komoly odaverést nem visel el, de pl x év után pulcsiujj nem kezdheti ki!?
..én ezért is félnék ilyen órát venni magamnak."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Wg5113
aktív tag
válasz Empsepo #13701 üzenetére
Igen volt már egy shell chronómétrem TAG-ban.Soha nem vettem le több mint egy éven keresztül(még betonozás és egyéb komoly munkáknál sem).Aki megvette az Edison utcában csináltatott műszaki és eredet vizsgálatot és az órásmester még mondta is,hogy nagyon jó állapotú szinte nem is karcos.Pontos megbízható(ETA 2892/2)óra volt.A mai börzén volt a kezemben egy ilyen AVIATOR,tetszett,de pilóta órát már bírna el a pénztárcám,ha a kiszemeltek közűl az egyiket sikerülne megvenni.
-
tomcsi23
veterán
Hali!
Órácskámhoz keresek bőrszíjat. Hirsch, ill. Rios palettát nézetetem (ugyebár ). Alligátor, kroki szíjakkal van tapasztalat? Riosból már 14 körül kijönne egy pofásabb darab.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Jojo5
őstag
Köszönöm Mindenkinek!
Nagyon boldog vagyok és remélem leszek is vele hosszú időkig!Palika71: eléggé masszív darab az biztos(nehéz és viszonylag nagy), de az én csuklóm is szerintem eléggé vékony, mondjuk a 185 centim és a 94 kg-om kárpótol a vékony csukló miatt...
ami még nagyon tetszik és versenyben volt az a hasonló kivitelű Certina DS Prince, de ez a szép kis PRS sokkal sportosabb formavilág szerintem illetve úgy voltam vele, hogy belépő svájcinak tökéletesen bejön és mivel még fiatal vagyok ez jobban illik hozzám.[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz Mariner #13759 üzenetére
Aha.
Igazából apámnak vettem egy órát de éjjelre le szokta tenni az órát (nem ezt - hanem általában). És hát nyugdíjas, nem mozog annyit, szóval (gondolom) jó lenne, ha lenne egy ilyen kütyüje. Az nem biztos, hogy egész éjjel benne kell tárolja, az a forgatótól függ, felhúzza-e rendesen rövidebb idő alatt, fene tudja.
Persze rázogatni is lehet reggelenként, nem tudom, csak gondoltam esetleg biztosra megyek. Köszi az infót.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Mariner
tag
válasz bencze #13755 üzenetére
Amennyiben személyesen veszed akkor ki tudod próbálni és eldöntheted megfelel-e a céljaidra,főleg ha van több árkategóriában is ajánlat.Ha csak kicsit szebb esetleg zajtalanabb akkor azt te tudod hajlandó vagy-e többet szánni ezekért az előnyökért cserébe,vagy nem.A non-stop üzemelés nem jellemző azért az óraforgatókra,leginkább 1-1óráig forgatják csak naponta, a benne tárolt órát(ezt úgyis kitapasztalod az adott órán,hogy mennyi óraforgatóban töltött idő garantálja a legalább 24órai járást).Ha jó minőségű automatád van akkor annak a mindennapi hordás bőven megfelelő az üzembiztos járáshoz,ha meg nem hordod mindennap akkor minden reggel(vagy este)"felhúzod" ami mondjuk 30perc(vagy más idő,órától és forgatótól függ)az óraforgatóban.
MZ/X jelentkezz!
-
Wg5113
aktív tag
Igen ez csodaszép,ugyanennek az eladónak van ilyen jubile csattal is.Email-ben meglett keresve részben az átmérő miatt, mert van 39 és 41-es is.Ez három napja volt még nem válaszolt.Pont ilyeneket keresek,de carbon számlappal még a 39-es ámérőt is lehet,hogy megvenném.Persze a pénz is mint mindenkinél beleszól a végső választásba.
-
bencze
senior tag
válasz Mariner #13754 üzenetére
Sziasztok!
Egy 1-es, olcsó óraforgatót szándékszom venni.
Látom elég nagy a szórás itt is. A 'minőség' szó értelmezhető ezekre (ha mondjuk esztétikát és zajt mellőzöm), vagy a 10e alatti is ugyanolyan jól használható?
Arra gondolok, egy ilyen kütyü majdhogynem non stop megy, ezek a motorok tényleg bírják évekig, vagy csak a drágábbik fajta?
Alapvetőleg azt gondolom az esztétika amit meg kell fizetni, meg max kicsit zajszigetelik, de nemtom. Mit gondoltok?-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Mariner
tag
válasz Wg5113 #13749 üzenetére
Esetleg ez a vaterás Tudor?
http://ekszer-ora.vatera.hu/karora/ferfi_karora/tudor/tudor_elado_1515813479.html
Az eladó is budapesti ezért a személyes átvétel alkalmával lenne módod alaposan szemügyre venni,vagy akár valaki hozzáértővel is megvizsgáltatnod.van hozzá doboz/papír stb.Ennél is áll az persze,hogy ha majd viszed szervízbe a Rolexhez akkor a szervízelési díj magában foglalja az óra szinte teljes felújítását is (optikai szempontból).MZ/X jelentkezz!
-
Wg5113
aktív tag
Most értem haza és olvastam el a hozzászólásokat.Jojo PRS órájához én is gratulálok,a legszebb TSSOT-ok között tarom számon.A kérdésemmel kapcsolatos válaszokat újfent köszönöm.Sajnos a TUDOR Internetes megvétele úgy gondolom a replikák miatt kockázatos lehet,itthon egyet sem találok,pedig a TAG-nál jobban tetszene.Megnéztem a mai Lurdy börzét,nem volt szinte se vevő se eladó.Most már csak döntésképtelen vagyok,talán a jövőheti börzék jobbak lesznek.
-
Mariner
tag
Természetesen ne vedd fikázásnak azt a "divatóra"kifejezést,valakinek éppen az kell a boldogsághoz.Nekem csupán az a fura,hogy van aki egy olyan óráért képes kiadni nem kevés pénzt,amit csupán a haverjai között viselhet(mint az általad beillesztett D&G)a harsánysága miatt,miközben annak az áráért egy igazán jó tradicionális órát is vehetne,igaz használtan.Persze az a használt óra is vígan túléli a vadonatúj divatórát...
MZ/X jelentkezz!
-
runner 125
nagyúr
válasz máyköl #13724 üzenetére
Eh, csak kár h a többség eddig mindig engem igazolt, témától és társaságtól függetlenül.
..személyeskedés nélkül mondom, átgondolhatnád és visszavehetnél ebből a stílusból, pláne azok után, h már kétszer voltál komoly pihenőn.
Nem ez az első topik ahol találkozunk, eddig minden esetben az volt, h újoncként odajöttél okoskodni, aztán nem bírtad szó nélkül hagyni ha nem volt igazad.Okosabb lettél volna most is, ha csöndben maradsz.
-
Misi1979
őstag
válasz norbertb88 #13744 üzenetére
Khm... Timexet azert ne keverd kozejuk
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
norbertb88
tag
válasz máyköl #13739 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy mit hepciáskodsz itt......!
Szerintem ebben a topikban sok olyan embertől kaptál tisztes választ aki ért valamennyire a karórákhoz, veled ellentétben (feltételezem, h nem értessz hozzájuk ha ilyen ganékat a tradicionális svájci órákhoz mersz hasonlítani)!
Egyébként ha csak belegondolsz, hogy mondjuk a Tissot 1853 óta gyárt órákat és a mai óráikat is az innováció és tradíció jellemzi, szemben mondjuk az Armani, Timex, D&G, Fossil, stb. az nem összevethető a tradicionális svájci óragyártók ( Rolex, Longines, Omega, Certina, Tissot, Blancpain, Breguet, Breitling, IWC, stb.....) termékeihez!Szégyen őket egyáltalán összehasonlítani!
-
Mariner
tag
válasz máyköl #13715 üzenetére
Divatmárkának azokat a nem túl jó minőségű(de elég drága) órákat nevezzük amik az éppen aktuális divatelvárásokat hivatottak kielégíteni,a minőség rovására akár.Mivel a divat eléggé hamar változik,nem céljuk évtizedekig hordható darabokat adni a vásárlónak,hiszen azzal számolnak,hogy csak addig kell működnie amíg az adott irányzat trendy,utána úgyis le lesz cserélve.A tradiciónális óramárkák emiatt nem is nagyon térnek el a bevált,hagyományos formáktól,hiszen a terméküknek 30év múlva ugyanúgy meg kell felelnie az elvárásoknak.Látod magadelőtt azt a képet amikor a tavaly vett Jaeger-t(a laikusoknak:nem jégerasló,hanem Jaeger LeCoultre ez egy márka ami végképp nem a divatmárka kategória sem az ára sem a minősége sem a dicső múltja miatt) nem mered felvenni mert kiment a divatból?!
Empsepo:én is a seiko által linkelt Rolexet ajánlanám a hölgyismerősömnek.Ebben a kategóriában már nincsen olyan,hogy "használtóra".Egy 15éves óra ,ha szép és jó állapotban van(laikusként is megállapítható ez),akkor még kiszolgálja a hölgyismerősödet,de még meg is fogja örökölni tőle valaki.Az ára elég baráti,ha beviszed a Rolex szervízbe akkor egy 100as-ért tökéletesen újként kapod vissza(új üveg,tokcső,korona,felpolírozott felületek),ráadásul még mindíg az új ár töredékéért.
A magam részéről soha többé nem vennék új órát..[ Szerkesztve ]
MZ/X jelentkezz!
-
Misi1979
őstag
Divatmarka oraknal: olyan brand, raaggatva egy vekkerre, ami magaban jol hangzik, az emberekben azt az illuziot kelti, hogy a luxus, ami a brand tobbi termekeinel kozel megfizethetetlen, karoranal egeszen elerheto aron van.
Persze ez egy nagy atveres. Divatmarkanal a kivagyisag, a logo adja el a termeket.
A mogotte levo tartalom nem hogy nem kulonleges, hanem bovli-kategoria.A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
nagyúr
Szerintem az a félreértés oka, hogy te a "divat" szó másik definícióját használod, mint mindenki más itt a topicban.
A divatost lehet úgy is értelmezni, ahogy te, és akkor gyakorlatilag minden tárgy, az órától az autóig,amennyiben sokan veszik divatmárka.
Mi többiek a "divatóra" alatt olyan órát értünk, ami csak a külcsínyre hajt, belső értékek nélkül, noname (igen, az óraiparban egy D&G bizony noname) gyártók silány (általában kínai bérgyártók által előállított), pár évig használható tucattermékei.Aki él és nem boldog, az téved!
-
máyköl
veterán
válasz jookomak #13726 üzenetére
Casio Edifice óra:
Divatos? Az. Akkor nem divatmárka?
Fossil óra:
Divatos? Szerintem az. Ergo a Fossil is divatóra, ha divatos órát gyárt, nem?
D&G óra:
Divatos? Hát ha ez most a divat, akkor én azt nem szeretném követni.
Azt próbálom elmagyarázni, hogy szerintem minden márka divatmárka, de más rétegnek szól. A D&G és az Armani is divatmárka, a fiataloknak szánják leginkább az óráikat, köztük ez a divat.
A Fossil, Timex, Casio, Doxa is divatmárka, csak teljesen más rétegnek szól. De annak a rétegnek akinek szánják, ott ez a divat, vagyis ezek is divatmárkák.
Ki vesz fel olyan órát, ami nem tetszik neki? Hát nem sokan. Azért veszik fel, mert tetszik nekik az az óra, "nekik ez a divat jön be".
-
ujskodas
tag
-
pohár
félisten
válasz Dr.Zoo #13727 üzenetére
a tévedésben lévő embereket helyre kell tenni, mert később a saját hülyeségüket terjesztik... és grat a PRS-hez neki, jóóó vastag
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Dr.Zoo
őstag
Naaa, ne marjátok egymást!
Inkább gratuláljatok Jojo kollégának a fasza svájci automatájához
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
jookomak
őstag
válasz máyköl #13721 üzenetére
A fent említettek nagy, és tradícionális óragyártók. Szerintem tévedsz, nagy márkák nem a divat után mennek, ők döntik el, hogy mi a divat. Nem azért jönnek ki évente, vagy néhány évente új modellek, hogy másokat majmoljanak.
Itt az élő példa ezekkel az Ice watch nevű borzadályokkal. Nem tudom honnan indult, de jelenség lett, nagyon sok fiatal kezén ilyet látok, persze már aki hord órát. Színes, divatos, (nem is olyan) olcsó szar, jövőre senki nem fogja hordani.
Ugyanakkor az 56 évvel ezelőtti Rolex submariner és a mostani között nincsenek óriási különbségek. -
pohár
félisten
válasz runner 125 #13722 üzenetére
+1
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
máyköl
veterán
válasz runner 125 #13722 üzenetére
Én is, hogy mindenbe belekötsz, ráadásul hülyeséget mondasz.
-
Jojo5
őstag
Íme, sajnos nem digigéppel készültek a képek, de a lényegen nem változtat, mégpedig azon, hogy gyönyörű és nagyon tetszik!
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz runner 125 #13720 üzenetére
Én nem így gondolom.
Az általad felsorolt márkák is próbálják követni a divatot, nem csak a 70 -es évekbeli óradivatot árulják ma is, vagyis divatmárkák.
Vannak nagyon szép Festina, Tissot, Fossil, Casio órák. Szépek és divatosak.A D&G meg Armani órák számomra nem divatórák, az már az extra réteghez tartozik szvsz. Legalábbis egy olyan Armani vagy D&G órát nem láttam, ami tetszene.
-
runner 125
nagyúr
-
pohár
félisten
válasz Misi1979 #13717 üzenetére
jól látom hogy kvarc? akkor szerintem olyan 50,000Ft körül lehet a valós értéke
-
Misi1979
őstag
Gyors es hulye kerdes: mi a realis ara eme igaslonak?
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
SQX_Barto
addikt
válasz máyköl #13715 üzenetére
Nautica-ból volt egy-két óra, ami tetszett. Még UK-ban láttam is boltban. Érzésre talán komolyabb márkának tűnik, mint ez a Time Force.
Bár én majd egy "ultimate" svájci (szerkezetű) automata órát keresek. Talán mégis a Certina lesz a befutó, nem tudom még...If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
pohár
félisten
válasz máyköl #13712 üzenetére
hát japán szerkezetet láttam egyben, talán elmegy óra... bár én tuti nem vennék ilyet
Barto... láttam én is, épp ezért gondolom hogy nem egy nagy szám az óra... nem jósolok neki nagy jövőt
[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
Spanyolnak nézem (es cím alapján), Christiano Ronaldo és Piqué a reklámarcai, csóró márka azért nem lehet, bár eléggé divat/ékszeróra feelinje van.
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
pohár
félisten
-
máyköl
veterán
Time Force -ról tudtok mondani valamit?
-
Empsepo
senior tag
A segítségeteket szeretném kérni:
Egy hölgy ismerősöm órát szeretne venni.
A múltkor már mutattam, hogy milyen stílust keres: [link]Az nem volt nyerő, az Hublot drágának tűnik, így rám bízta...
Mutassatok nekem kétszáz-háromszázezer forintig női órát!
Én az Oris-ra gondoltam, de Mo-on már nem igazán kapható ha jól tudom.
Az illető nemsokára megy ki Bécsbe.
Ott hol vannak ilyen üzletek?
Melyiket érdemes megnézni?
Köszönöm előre is. -
seiko
senior tag
Nem rajongok a nehezen leolvasható karórákért, de ezt a darabot nagyon bevállalnám:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest