Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dvix
senior tag
válasz
zsolt19900 #42797 üzenetére
ezt ajánlom, gyárilag ez megy bele
NGK Iridium Ifr-6j11
[link]Jut eszembe srácok ennél olcsóbban már rendelt valaki tőletek NGK gyertyát?
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Swift (2010-2016) hátsó üléssort szeretném kivenni, nem találok rá videót a neten, az ülőlapot hogy tudnám eltávolítani?
Köszi!
T -
zsolt19900
őstag
Sziasztok
Ignisünkben úgy látszik, hogy cserélni kellene a gyertyákat (idősek is stb.) mik az ajánlott darabok 1.3benzin 2004évjárat -
kenguru99
senior tag
válasz
ncc1701 #42792 üzenetére
Magyarországon nem igazán jellemző, hogy nézegetné a hatóság a gumiméreteket. De azért jó ha tudod, hogy hivatalosan nem térhetsz el a gyárilag engedélyezett méretektől. És például egy balesetnél akár vétlen félként is bajba kerülhetsz emiatt. De például tőlünk nyugatabbra sok országban a forgalmi engedélyben is szerepelnek ezek az adatok.
-
ncc1701
veterán
válasz
gurabli #42789 üzenetére
Előző yarisomnál kitaláltam, h a 185/60r15 helyett a 185/65r15 lesz a nyerő (nem volt a gyári méret a kiszemelt tesztgyőztes 4 évszakosból). Mivel nem forszírozom a kanyarokat, ezért csak előnyöm volt, mivel ballonosabb, ezért jobb a vacak utakon, jobban kitölti a kerékjárati ívet, ezért számomra sokkal jobban nézett ki, plusz a nagyobb kerék (nem a szélesebb!) gördülési ellenállása is kissebb. Több, mint 100ekm-t gurultam vele, tök jó volt. Asszony yarisára is a nagyobbat pattintom. Arról nem beszélve, h mivel populárisabb méret, ezért vagy 20-25%-al olcsóbb is. És a km óra is a valósághoz közelebbi sebességet mutatott.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Suzuki Alto 1.1 (2004). A gyári méret elvileg 155/65 R13, de mindenki a 155/70 R13-at ajánlotta (emígy négy évszakos Nexen lesz, mert alig megyünk vele évi 3000km-t, azt is csak szinte helyben). Melyik a legjobb választás rá? 155/65-ben nem is nagyon van kínálat. -
kenguru99
senior tag
-
vizibolha
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.Van egy 2011/8as keltezésű Swiftem, alapszériás, amiben ugye az óraegység is alapszériás...szeretném kicserélni egy bontóból származó darabra amiben van fordulatszámmérő stb.Lehetséges?
Előre is kösz a segítséget.
-
dethroner
veterán
Tehát akkor a gyári TPMS szelepet javasoljátok. Ezt a Continental gyártja?
-
Szajo
őstag
2019 GL+ Swiftnél találkozott már valaki olyannal hogy bal első ablak felhúzásnál súrol valami?
Valamint melegen néha kelepel valami a váltó felől mert kuplung benyomásra elhallgat.
12ezer km van a kocsiban. -
kenguru99
senior tag
-
a_tesz
Korrektor
válasz
tboldi #42777 üzenetére
A lehegesztés szerintem sem az, a helyére gyártott közdarab azért már nem felétlten háztáji megoldás. Itt Veszprémben van egy srácnak egy Sedan így megoldva, és egy újabb Swift Sport 1.6-osa van belerakva, driftel, szlalomozik, pályázik vele, és bírja mind a hajtás, mind a motor
-
tboldi
nagyúr
válasz
haiiro_o #42770 üzenetére
Vegyél egy eleve sleepernek készült autót, mint pl. a Volvo 850R.
szerk.: Vagy Fiat Multipla 5 henger turbóval.
-
tboldi
nagyúr
válasz
haiiro_o #42765 üzenetére
Leginkább Subaru Justyként ismert, de azt hiszem, Swift néven is futott összkerekes verzió. A hajtásban tutira van különbség, de szerintem minden más ua.
(#42766) pjen: Gyári, módosítatlan, kisköbös szívóra, amiről nem tudni, mennyire használódott el, nagyon megéri ~100k-ért. Az eredeti 68-ból, ami az évek során lement 62-re, lesz mondjuk 66.
Ráadásul nem is biztos, hogy írható az ECU. -
haiiro_o
tag
Sziasztok. Régi 1.3 vagy 1.6 is swift motorjából mennyi lovacskát lehet maximum kihozni? Ha mindent kicserélnék rajta, de turbót nem szeretnék?
-
gombii
tag
valóban... viszont találtam egy hasznosnak tűnő videot:
[link]
Van a családban egy két Suzuki, de még senkinél se láttam ezeket a beállításokat, nekem most lett egy Swift Sport 2014-es, de ha ez valóban működik annak nagyon tudnék örülni -
gombii
tag
Sziasztok,
Erről olvasott már valaki valahol?:
https://www.youtube.com/watch?v=ZlGQOwHOI6cNem sokat értek az indiai angolból, de érdekelne miket lehet állítani itt.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
szivacs1987 #42757 üzenetére
Nekem anno sikerült, minden további nélkül (igaz más verziókkal)
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
2018 swift gl+
Ugyanúgy lehet downgade-elni (1870->1860.2) az SLDA-t, mint upgradelni? (Fat32-pendrivére másolni, gyújtás, slda bekapcsolás, pendrive bedug, vár) -
vzsryl
nagyúr
-
dethroner
veterán
Milyen TPMS szenzort lehet érdemes venni?
-
válasz
szaniszlokar #42733 üzenetére
Suzukihoz én ezt használom: SZ Viewer Diagnostics for Suzuki
Semmi extra, de hibát törölni gyorsan és egyszerűen lehet vele.
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz
iOS-en szerintem a Car Scanner a legjobb.
-
Nekem valószínűleg a hátsóm mentette meg (+ 2 gyerek..) a nyáron a TPMS. Gödöllői dombon szedtem be egy szép nagy éles vasat a bal hátsóba és szép gyorsan eresztett, alig tudtam Gödöllői Tescóhoz behajtani. Ha buta a TPMS lehet hogy megpróbálok a pesti auchan parkolóig bejutni (de ahogy kiszálltam hallottam ahogy sziszeg a gumi, nem jutottam volna el odáig, így viszont szépen jelezte ahogy esik a nyomás).
-
hundai
aktív tag
válasz
Torque nevezetű programot ajánlom, nálam bevált.
-
szaniszlokar
aktív tag
Rendeltem egy ODB2 bluetooth-os eszközt, hogy ki tudjam olvasni a hibakódokat a Swiftben.
Ti milyen szoftvert használtok hozzá? -
D@ny7
aktív tag
Menet közben írja is, csak amikor leállítom már nem mutatja. De majd legközelebb nem állítom le hanem üresbe rakom+ kézifék, és úgy pumpálom a kereket
-
Brogyi
őstag
Amikor ki akarsz szállni a vezetőülésből akkor egy kicsit balra fordulsz kinyitott ajtónál, és az autódon meglátod a kis táblát feliratokkal amire be kell állítani. Az ajtó zár alatt lehet. Neked nem jelzi ki a nyomást a központi kijelző? Sajnos a régieken lehet. Nem ismerem azokat.
A lényeg nem külső műszerrel kell mérni, mert nem a külső műszered (mégha pontos is) fog jelezni.
Ez alapján én az autó TPMS rendszerével mérem, és állítom be a kívánt értéket. Szerintem ez ilyen egyszerű. -
_ak_
addikt
A Vitara, ha nem tévedek pl 1.9 bar-nál jelez, ha comfort módban van ami 2.3 bar. Szerintem jó leszel.
Lehet utálni a TPMS-t, de a héten valószínűleg megmentette az egyik felnimet. Lassú defektem volt, szemre nem is volt feltűnő, hogy ereszt a gumi, út közben jelzett be, higy bizony a bal hátsó 1 bar alatt van. Sikerült valami szög félét összeszednünk.
-
D@ny7
aktív tag
Sziasztok!
Ma bejelzett a TPMS kb 60 km megtétele után , először az egyik hátsó, majd sorba jöttek az első kerekek. Benzinkuton ellenőrizve lettek többször is kb 20-30 km-enként, és mindig 2,1 bar-t mutattak, nem csökkent egyikben sem az érték. Most este megnéztem a gyári kompresszorral az 2 bar-t mutatott mindegyik kerékre, a vezető oldali ajtónál található matrica alapján felfújtam a gyári kompresszorral kb 2.3-2-4 bar-ra mindegyiket (sajnos nem túl részletgazdag a skála).
A defektet kizárnám, hacsak nem egyszerre 4 kerék lenne az. Gondolom az a 0.1 bar eltérés a benzinkutas kompresszorokhoz képest minimális, és betudható annak hogy nem pontos egyik mérőeszköz sem. Holnap kiderül ha van valami változás.
Mennyi lenne az optimális guminyomás?
Gyári continental nyári gumi (pontos méretet most nem tudok fejből irni) -
Tigerclaw
nagyúr
Tudtok jelenleg futó téli gumi, felni tpm akciót Suzukira?
-
Prodidzsáj
tag
Sziasztok!
2007 es évjáratú Suzuki Ignisem megy műszakira a hó végén.
Toronycsapágy, első lengőkar, szélső kormányösszekötőt kell cserélni.
Hol érdemes ezt megrendelni? Ahol ha nem is prémium de elfogadható áron kapok alkatrészeket. Ti hol szoktatok rendelni? Válaszokat előre is köszönöm! -
szivacs1987
aktív tag
válasz
BigBlackDog #42723 üzenetére
Nem, csak a fent említett esetekben van gond a hanggal. Minden más esetben tökéletes.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szivacs1987 #42722 üzenetére
Rádiót bekapcsolva is recsegősen szól?
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki már tapasztalt olyat, hogy a 2018 Swift gl+, glx felszeretltségű autóban(SLDA_Software_1870_May_2019) vagy amiben már a 7"-os kijelzős "rádió" van a telefon (P20 pro) sikeresen párosítva(csak ez az teló van hozzá párosítva) van az autóval (névjegyzék, hívás minden működik). Azonban olyan probléma van(régebben ment, mostanában jött elő, hogy mikor pontosan nem tudom), hogy híváskor(mindegy, hogy hívnak vagy én hívok) a bejövő hang nagyon halk és torz(recseg), mintha valami nagyon kicsi hangszóróból szólna, de a normál hagszórókból jön a hang. Ha telefonról játszanék le bluetoothon zenét, akor sem szól semmi. A telefon érzékeli, hogy kihangosító van mert a telefon nem szól, és hangerő állításkor a bluetooth jel látszik, hogy azon megy ki a hang, de ugyanúgy nem szól a zene az autóban. Újrapárosítást pórbáltam, de semmi.
Kipróbáltam egy Samsung A9-el és egy kínai márkás telefonnal, mindkét esetben ugyanaz volt a tünet.
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy indításkor az autó (Vitara 1,6 GL+) kiírja "A fényérzékelő koszos. Tisztítsa meg.". Ha jól tudom ebben a felszereltségben nincs ilyen érzékelő. Mi lehet a gondja?
Van valakinek bevált ablaktörlő lapátja, amit ajánl megvételre, használatra Vitarára.
Köszi! -
hundai
aktív tag
-
rongyi
aktív tag
Köszönöm a tippeket, ránézek mindhárom gumira
-
venom8888
őstag
válasz
Cathfaern #42704 üzenetére
Jo igazad van tudom. De ugy felek ezektol a szarhazi szereloktol. El kellett adnom a corsamat mert 2 henger ment belole csak, neha ment mind a 4. Hidegent ment mind a 4, melegen meg 2. Es nem volt kepes megcsinalni, fizettem sokszor neki,es inkabb eladtam, vettem ezt a suzukit helyette.
-
chewycl
tag
Sziasztok! Nemrég lettem tulaja egy 2010-es Swift Sportnak, nagyon bírom az autót, viszont már fel is figyeltem egy hibára. Olyan 130 kmph körül ötödikben előjön valamiféle halk vibrációs hang, mintha a műszerfal mögül jönne.. Ha ráteszem a kezemet a váltóra akkora eltűnik. Tehát csak ötödikben csinàlja, és csak gàzadásnál 130 körül.
Ti tapasztaltatok már hasonlót, mennyire legyek megijedve?
Természetesen szerelőhöz viszem jövőhéten, csak próbálok egy kis információt gyűjteni, hogy mire számítsak.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Van egy 2012 es Swift em 5 ajtos.
hallok beinditaskor valami ciripelo hangot,amit utana nem halasz. Ha berakom 2 be elindulas utan, akkor is hallani, tehat csak amikor erolkodnie kell. De utana meg mar egyaltalan nem hallani, mi lehet az?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro