Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
válasz
Brogyi #72029 üzenetére
58500.
Ha így haladok, nálam addigra 3x kicserélik, kompletten.
Viccet félretéve, ha cserélni kell, minőségi megy majd be, hogy ne kopjon így.
Azért meglátszik a Bp. Hungária körgyűrű közlekedési morál a féken. 90%-ban, ott megy. Amenyi örült van, többet fékezek, mint normális autókázásnál. -
paolinho
őstag
válasz
Brogyi #71346 üzenetére
Hát sajnos az én töltőm egy öreg orosz töltő, még fatertól örököltem vagy 20 éve. Jó, akkor lecsatlakoztatom az akkut, és köszi a tanácsot.
Egyébként az van a papírjára írva, hogy a töltőkapacitás 10%-ával töltsek, de ez 3A-nél feljebb az istennek nem megy, noha maximumra van tekerve, és 5A-ig van skálázva. Érdekes. Lehet nem szereti a garázs hidegét -
Vigneau
félisten
válasz
Brogyi #70506 üzenetére
Nekem is alu a 16"-os (16x6J) és acél a 15"-os (15x5J). Persze felújított utakon fekszi a kanyarokat szépen, csakhogy többet járok Hold (JNSZ) vármegyében, mint jó utakon. Viszont én bármelyiket meg tudom sergetni, csak némi nyálka kell az útra...
Ezért is keresgélek inkább 15"-os gyári alufelniket, de ritka, mint a fehér holló (most van egy Veszprémben és egy Szerencsen, á lá Jófogás). Szerencsére a leköszönt Toyota Yaris mérete (4x100 15x5J ET39 KF54.1) is jó, ott van is szép 5 küllős verzió. Viszont vagy elviszik előlem, vagy full szerelt kerék TPMS-sel, vagy messze van és nem mindig merek a Jófogáson hazardírozni előreutalással.
Maruti Swift: R14 165/80 (5J lehet max, ET ?, KF54.1).
-
Gyöször
senior tag
válasz
Brogyi #70427 üzenetére
Én is úgy használom városban, hogy csak a vezérállásnál nyitom ki 1x gombbal.
Igen lehet rá költeni, de ha kiállok a kapun, majd míg becsukom nem állítom le addig bárki beülhet. Szerintem ha már beindítottad a tiéd sem véd többé, vagy nemjól gondolom?
Egy kis programozási izé lenne. Mint a motoron ha berakják 1esbe és lent van a sztender leáll a motor.
Nincs kulcs nem megy a kocsi. Bonyulult lett volna? Nem.
-
kenguru99
senior tag
válasz
Brogyi #70388 üzenetére
"A jelenlegi Swift a hátsó dobfék miatt amúgy is kiesik nálam."
A hátsó tengelyre, egy kicsi, könnyű autónál tökéletes a dobfék. Az évek múlásával is probléma és karbantartásmentes.
A VW ID3 is dobfékes hátul, pedig az űrtechnika egy swifthez képest. Mert a hátsó tengelyen annyira keveset fog a fék hogy berozsdásodna.
A családi priuson minden műszaki előtt ki kell tisztítani a hátsó tárcsafék csúszkáit mert összerozsdásodik, annyira keveset mozog. -
-
dethroner
veterán
válasz
Brogyi #68622 üzenetére
Légszűrő van benne, de nem gyári. Azt gondoltam hogy franc se ad a gyári szűrőért majdnem 10 ezret, légszűrőből jó lesz valami olcsó is, és kb azóta van ilyen hangja, ahogy ezt a szűrőt beraktam. Akkor lehet megpróbálkozom egy gyáriasabb szűrővel
Amikor előjött a hang, akkor párszor álló helyzetben rányomtam a gázpedálra, de akkor nem hallottam a hangot, csak amikor erőt kér a motor, amikor gyorsít.
Viszont a csapágy hangot nem hallom akkor se amikor benne ülök és most így visszanézve se. -
csubuka
addikt
válasz
Brogyi #67043 üzenetére
Köszönöm szépen a részleteket!
Hmm, az akksi elég régi már amúgy, így direkt ránézve, mintha egy kicsit a sav már jönne belőle a sarunál. Mondjuk egyéb gondot n észleltünk vele, mivel a start stopot kinyomjuk mindig.
Szóval egy új akksi mindenképp játszik, utána a helyzet csak megjavul.
-
racerx
őstag
válasz
Brogyi #66898 üzenetére
Mostanában párszor meghüjült nálam is a waze, nem mutatott semmit, mintha nem lett volna gps jel, de aztán következő alkalommal minden ok volt. Szerintem is valami android vagy waze pillanatnyi bug. Ugyanakkor a többi navi program meg jó volt, kénytelen is voltam akkor a mapsot használni. Utóbbi hetekben jó minden.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Brogyi #66790 üzenetére
Hasonló próbáltam én is már, egy darabig megjegyzi. Múltkor indulásnál direkt figyeltem rá, hogy belsőn legyen, erre 2 km és átrakta külsőre.
Sajnos mivel már a fűnyírástól is durván allergiások vagyunk így nem nagyon kell figyelni, hogy mikor vált át külsőre...
Ha esik kint vagy hideg van akkor mi is külsővel toljuk.
-
-
csaba1203
addikt
válasz
Brogyi #65851 üzenetére
Jah valahogy volt egy érzésem mikor anno kigurultam a szalonból és megláttam a gumikon a Dunlop feliratot, hogy ez lesz a leggyengébb láncszem az autómon.....
A kérdés az, hogy milyen márka mellett tegyem le a voksom annak fényében amiket olvasgattam.
Nincs sok értelme drága gumit venni azokat is 4-5 év után kukázhatja az ember. -
tboldi
nagyúr
válasz
Brogyi #64119 üzenetére
Talán ezt jelezné a műszeregységen egy kulcsikonnal vagy valami hasonlóval… Csak hangosan gondolkodom. 🤔
Én továbbra is testproblémára gyanakodnék anyum Lanciájával szerzett tapasztalataim alapján. Ki kellene próbálni, hogy úgy beindul-e, hogy az aksi negatívjára és valahova a motorra van csíptetve egy szál bikakábel.
-
ncc1701
veterán
válasz
Brogyi #64005 üzenetére
A mol-nak a 480ft-os üzemanyagon olyan haszna volt, h két fél évben is olyan rekordot döntött a bevétele, h duplázta-triplázta az előző évi foorgalmát. Szóval szeretnék én is ilyen "áldozatot" hozni. A mol semmiféle veszteséget nem vállalt be, a veszteséget magyarosan a kutakra verték, miözben a molnál elképesztő profit termelődött.
Másrészt. Saját autómba szinte csak prémiumot tankolok, az sosem volt 480ft, hanem inkább 800+. Másrészt a céges autómba hónapok óta piaci áron tankolok. Ez kicsit mellé ment.
Ja, sajátba shellnél szoktam tankolni, vpower dízelt, a céges valóban mol, mert velük szerződött a cég. De ahogy nézem, a főnök is kezd morcos lenni, lehet elkezdem nyomatni, h inkább az ömv-vel kellene szerződnünk. -
-
-
burgatshow
veterán
válasz
Brogyi #62326 üzenetére
Véleményem szerint tök más az áttétel (bár nem gugliztam ki). Lehet, hogy egy jeges gödörből kihoz a kipörgésgátló, de attól még például egy emelkedőn vontatmánnyal nem biztos, hogy kisegít, mert ugyan az elpörgő kereket érzékeli és ezáltal ráfékez és/vagy elveszi a gázt és ezzel csökkenni fog a vonóerőd is. Egy magasabb fokozattal (1 helyett 2), lassabb kerékfordulattal és sebességgel ugyan, de elpörgés nélkül nagyobb lesz a vonóerőd. A mezőgazdasági gépekben, ill. a kamionokban sem véletlen van felező fokozat.
Esetleg nézz rá a erre a videóra, főleg 1:02-től. Szerintem meg fogod érteni.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Brogyi #61958 üzenetére
Mindig is ilyen fehér koszos szarban hordtam a Cr250 be a benzint pályázni, meg a pofa se robbant fel előtted. Na de aki krosszozni szeret az nyilván szeret veszélyesen élni is :-))))) szóval pont kapóra jött a mol botond motorolajos kanna, amivel ha megdörzsölöm a hajam, égnek áll. Meg a kosztól is ami átkenődött. Megoszlanak a vélemények, hogy a hajamtól lett rerkes a szép tiszta kanna vagy fordítva
-
dethroner
veterán
válasz
Brogyi #61950 üzenetére
Hogy csak még jobban elborzadj, írok egy történetet.
20 évvel ezelőtt a keleti országrészben éltem, és én is mint minden rendes munkanélküli fiatal, mi is átjártunk az ukránokhoz minden földi jóért. Ukrajnára akkor (is) speciális szabályok vonatkoztak, pl onnan csak 10 liter üzemanyagot lehetett kannában hozni. Meg amennyit el tudtál/akartál dugni, de ez más kérdés. Szóval hogy lehet a legális 10 litert picit megtolni? 2db 5 literes kanna kell, önteni beléjük kb 1 liter benzint, jól rátekerni a kupakot és kirakni a nyári tűző napra pár órára. A kannák szépen megdagadtak, és tartották is hónapokig az alakjukat. Máris 5 liter helyett 6,5 liter ment bele, szóval van legálisan 3 liter plusz
Nem kell befosni a műanyagtól, az üzemanyag tankok, vitorlás és motor hajók is műanyagból készülnek, még ha kicsit más eljárással is.
De mesélhetnék még arról hogy lehet napi szinten áthozni úgy több karton cigit, hogy a vám hiába túrta át a kocsit, semmit se talált, és hogy lehet a 100 literes gáztartályba 106 liter gázt tankolni (idehaza és kb mindenhol hivatalosan a tartály 80%-ig tölthető, utána lecsap a szelep) stb, stb.
Nem kell mindent elhinni a hivatalos propagandának, hogy minden milyen veszélyes és meg fogsz halni ha mégis megteszed. -
ncc1701
veterán
válasz
Brogyi #61943 üzenetére
Btw vannak olyan idióták, akik úgy gondolják, h még nem kell kiállni a kútnál tankolni, mert elég lesz a nyál hazáig, legközelebbig. Az ilyenek sétálnak az út mentén a kúthoz, ahol vesznek jó drágán egy 5 literes kannát, telitankolják, majd visszasétálnak a kocsihoz, ahol beletöltik.
Pedig ha egy csepp esze lenne, kiszámolhatná, h pont ugyanannyiba kerül teli tankkal közlekedni, mint csont üressel. -
válasz
Brogyi #61707 üzenetére
Oké, akkor úgy javítom, hogy ennek a videónak semmi köze a hazai autózáshoz.
Az úriember lakott területen 40 fölé nem nagyon megy, két település között pedig 60-70 a sebessége.
Azt te is tudod, hogy a vezetési stílus rengeteget számít és hát itthon ezért a közlekedésért meglincselnék az autóstársak. -
válasz
Brogyi #61702 üzenetére
Most néztem rá a videókra és hát ennek semmi köze a real autozashoz.
De mondok jobbat. Pénteken tankoltam egy Shell kúton, 95- öst és haza csorogtam vele. Gyakorlatilag üresek voltak az utak, kifogtam a zöldhullámot, elcseverésztem az asszonnyal, nem 30-40 el mint a videóban hanem 50 körül, ha olyan volt a szitu vitorláztam is kicsit és akár hiszitek akár nem kérek 3 litert mutatott a fogyasztás mérő, mikor a ház előtt megálltam. -
Cunaja
addikt
válasz
Brogyi #61694 üzenetére
Az jó lesz.
Nem volt más, azért kapott 100-as lét. Amúgy a MM 95-re pályázok, de még nem sikerült találni. Amikor nem akarok tankolni, akkor van, mert a szolgálati autóval megyünk. Meló után sietek tankolni, addigra meg nincs. Azért jó lenne ha már normálisan lehetne tankolni. Amúgy már egyre többen vannak az utakon, hazajöttek nyaralásból. Eddig se voltak kevesen, de láthatóan több. Jöhetnek a giga dugók. -
dethroner
veterán
válasz
Brogyi #61629 üzenetére
ismerem a műszerfal közepét, azt a kis energiaáramlós marhaságot is. Ha valaki nagyon ráér és van erre módszere, derítse már ki, hogy működik ez a kis szar. Padra vele és megnézni amikor áramot kap mekkora a pillanatnyi fogyasztás és a nyomaték, valamit lemerült aksinál ugyanolyan tartományban nyomni neki. Amúgy a kis aksi feltöltése nagyon minimális odafigyelést sem igényel, rengetegszer töltöttem már én is fel, pedig tényleg nem mentem vele összesen 5 ezer km-nél többet eddig. És egyáltalán nem vagyok a szavaddal élve agresszívan vezető.
Nem kell ehhez Suzuki szakember ha itt van nekünk Brogyi
-
dethroner
veterán
válasz
Brogyi #61611 üzenetére
Ezt az alacsony fordulaton fékez dolgot nem tudom hogy keverted ide.
Azt hiszem mindenki csak tippelgeti hogy működik pontosan, senki nem jött még ide a suzukitól és nem magyarázta el. A különböző bemutató videókból nekem az jött le, hogy a fogyasztás csökkentése a cél, tehát amikor még van a kicsi aksiban áram, akkor az besegít a benzinmotornak. Például ha egy adott gázpedál állásnál mondjuk 3000/min lenne a motor fordulatszáma villany rásegítés nélkül, akkor lehet hogy a hibrid rendszer beindulása után a benzin motor csak 2700-as fordulaton jár, mert a maradékot a villanymotor teszi hozzá. Így értettem a benzinmotor teljesítményénék visszafogását. -
dethroner
veterán
válasz
Brogyi #61557 üzenetére
Mit bizonyít, nem értem
Mutatja a kis zöld sávokat, milyen szépen fogynak. De hogy ez mekkora teljesítmény növekedéssel jár, arra semmi sem utal.
mefistofeles Oké, nem viszafog, tehermentesít. Legyen így. De a jelentése akkor is az szerintem, hogy amikor az ISG besegít, akkor a benzines motor kevésbé hajt. Mert a villanymotor nem azért van benne hogy fickósabb legyen, ez nem egy tölthető hibrid
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
Brogyi #61529 üzenetére
Play magától pakolja az AA-mat, 7.8.622514 teljesen jól működik, stabil, nem kell megvárni, hogy bebootoljon a fejegység és akkor rádugni, úgy is műkődött mindig, hogy leállítottam a kocsit rajtafelejtettem a telót és ráindítottam.
Nem tudom miértnem frissült jun28 óta, de ez jó, ez már annyira tuti, hogy navigáció hangnak nem állítja le a zeném csak lehalkítja és rámondja. Mint a régebbi verziók a rádióra.V8 mit tud? Nagyon bétás még? Ezen nem bétáznék, ez jó ha stabil.
-
válasz
Brogyi #60683 üzenetére
Ezeket a fehérrel kiemelt fogyasztásokat honnan vetted?
A 60-as érték nyilván elméleti de nem állhat messze a valóságtól. Ha egy fél órát menne az ember sík terepen tempomattal, akkor tuti lenne valami hasonló értékre, csak ugye ez nem életszerű. A 90- nél kb. ugyanaz a szitu, A 120/6 liter az viszont nyilvánvalóan túlzó. Abban egyet értek, hogy forgalomban, városban 5 alatt nem igazán lehet menni. -
válasz
Brogyi #60300 üzenetére
Nekem az egyik teszt alatt annyit állt le/indult újra a Bo-i dugóban, hogy le is merült a liion akkum, már ki is írta, hogy nem elérhető a funkció. Ez a technika nincs tekintettel semmire, Csak a fogyi csökkentés a célja. Nagyon ritkán használom célirányosan pár lámpánál ha minden ideális. Ez pontosan olyan téma mint a kell e járatni a turbóst ha megállunk. Én mindig járatom, főleg miután hazaérek mert hegynek fel 2000 felett jár Tartósan.
-
válasz
Brogyi #59537 üzenetére
Kedves, hogy így ismeretlenül is, de alig burkoltan lehazugozol!
Nem vagyok fiatal ember és fel nem fogom mi értelme nem létező fogyasztásokkal dicsekedni. Több lesz tőle az ember? Menőbb? Jobb sofőr? Egyiket sem hiszem.
Ha annyira fogyasztás buzi lennék, akkor miért dobtam volna fel pont a múltkori 5,4-es fogyasztást?
Részemről a témát zártam.
Ha vissza térek az eddig használt benyára, (semmilyen más különbség nincs az autón) akkor megyek vele egy karikát és ha netalán nem létező fogyasztásom lesz akkor készítek pár felvételt és feldobom. -
Moleman
addikt
válasz
Brogyi #59537 üzenetére
Ahhoz valószínűleg irgalmatlanul lassan kéne menni. Mikor az asszony még a nagyon a vezetéstanulás elején volt, és nem mert sík egyenes úton 70-nél gyorsabban menni, akkor írt ki 3.8-akat a fedélzeti. A forgalom feltartása nélkül 4.2 alá nem hiszem, hogy be tudnám vinni a Swiftet.
Most 4.87 a valós átlagunk, tankolás alapján számolva (a fedélzeti értékek átlaga 4.61). -
válasz
Brogyi #59524 üzenetére
Tényleg nem rendszeresen nullázom pálya előtt az átlagfogyasztást (egyébként köszi, de tudom, hogy kell) de rossz a matekod.
Csak akkor mutathatna kevesebbet az átlagfogyasztás mérőm mint a valós, ha alacsonyabb értékkel lépnék fel autópályára. (most tekintsünk el attól, hogy a mérés nem pontos)
Ha tegyük fel szerinted mondjuk 5,2 a "normális" fogyasztás tartós 120-as tempónál, akkor a matematika szabályai szerint csak úgy változhatna 4,8-ra a mérőm ha jóval kevesebb értékről indulnék, mondjuk 4,2 vagy max 4,6-ról.
Ezt pedig nem is tudnám megcsinálni!
Mint már írtam, városban, forgalomtól, körülményektől és a lábam súlyától függően 5 és 5,5 között változik a fogyasztás. -
Qtya123
őstag
válasz
Brogyi #59530 üzenetére
Nekem a fordítottja volt. 9 évig volt ez a hobbiautóm: [kép]
Két dolog volt rajta gyári, az egyik a kasztni, a másik a fékrásegítő nélküli fékmunkahenger. Ez alapban olyan, mint ami nálad a stresszhelyzetet szülte. Ha nagyot akarsz fékezni, akkor a kormányt is húzod magadra, úgy nyomod.
Rásegítéses autókba ülve szélvédő fejelős volt az első pár fékezésem mindig.(Amúgy ebbe én is prémium 98-ast tankoltam, ha már feljött az üzemanyag dolog. Nem azért, mert hittem benne, hanem azért, mert az emelt kompressziójú 1.6-ra fúrt 1.5-ös, jól megsíkolt blokkal és hengerfejjel rendelkező motor nem bírta a 95-ös benzint, csörgött tőle. Cserébe tudta azt, mint a mostani 1.6 M16A az S-Crossban, csak nem 6 literes fogyasztás mellett...
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- Monitor hiba topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fogyjunk le!
- Projektor topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged