Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
burgatshow #72055 üzenetére
Szia. Ha kód alapján keverik a festéket azt is bele kalkulálják, hogy 20 év alatt mennyit fakult az autó? Például egy benetton zöld vagy sárga?
-
pjen
félisten
Üdv. Haverom bakancs Swift je 19 éves eddig mindíg előírás szerint cserélte az olajat, de most csak 6000km t ment 1 év alatt és nem akarja cserélni. Szerintem nem jó ötlet?
-
pjen
félisten
válasz
burgatshow #68588 üzenetére
Persze, csak a cég kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem típus hiba, nincs alul méretezve a csapágy és ha cseréled az olajat nem megy tönkre. Cak hát a vissza hívás drága lett volna.
-
pjen
félisten
válasz
burgatshow #68585 üzenetére
Akinek lejárt a gari és nem volt még 45000km az autóban mégis szétment a nyeles tengely csapágy az is hiába ment asztalt borogatni.
-
pjen
félisten
válasz
ncc1701 #68485 üzenetére
Még mindíg félre értesz. 150K messze nem sok egy használt autóra elsőre. Én csak azt próbálom írni, hogy a 150K s váltó felújítás, kuplung csere az nem gombok kategória. Sajnos.
#68486ncc1701 Rengeteg ember pont azért vesz használt autót, mert nincs másra pénze, esetleg nem is akar többet rákölteni. Haverom most cserélt egy 30 éves toyotát egy 18 éves kiára anyagi okokból. -
pjen
félisten
Érdemes böngeszni ezeket az adatokat.
Alap castrol megfelelés:wss-m2c-913-c.
Ez a megfelelés nincs benne a castrol titanium olajában.
Viszont a total olaja amit a titanium helyett ajánlanak az alap castrol megfelelésével rendelkezik. -
pjen
félisten
válasz
tboldi #68340 üzenetére
Én ugyanezt írtam. Nem is értem akkor mit írtál. Ne akarjak nem megfelelő olajat önteni az autóba. Ennyi erővel azt is írhattad volna ne öntsek tejeskávét a motorba.
A gyártó előírja, az olajnak milyen paramétereknek kell megfelelni, a létező választékból. Az mindegy ki gyártja. -
pjen
félisten
válasz
tboldi #68337 üzenetére
Mondjál már olyan autót amibe nem javasolják, a shell, castrol, eneos, modul motor olajokat. Hogy csak a márkásabbakat írjam? A részecske szűrős diesel autóba is előírja a gyártó az olaj minőségét, de a gyártót nem. Érdekes is lenne ha a gyártó ilyeneket írna elő. Például egy egzotikus olaj fajtát, amit csak kokinkínában lehet kapni.
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
válasz
ncc1701 #68331 üzenetére
Az 5w30 mindent megmond, nem is kell többet tudnod. Vannak szabványok amit teljesítenie kell, ha nem teljesíti akkor selejt. Mikor vettem a Géró castrol 10w40 et öntött gariba a bakancs swift be. A Géró hórdós elvileg gyári suzuki olajat. Független szervíz megint mást. Legutoljára 2x Eneos 5W30.
-
pjen
félisten
Szevasztok. Milyen elem kell a 2006 os bakancs Swift kulcsba?
-
pjen
félisten
válasz
burgatshow #68195 üzenetére
Nincs gond, nem ismerek minden suzukit, azért kerdeztem.
-
pjen
félisten
válasz
burgatshow #68193 üzenetére
Egy suzukiban milyen szervó szinteket nézel? Fékolaj?
-
pjen
félisten
Délelőtt elvittem kicsit csúszkálni a 4 évszakos sebring gumikat. Meglepően jók ebben a lassabban.
-
pjen
félisten
Üdv Urak. Egy szerencsétlen szituációban sikerült megégetni a kuplungot kuplungot, sajnos jó büdös szaga is lett. Swift1,3 benzin. Szerintetek csere érett lett a kuplung. Még valami, hol tesznek bele gyári kuplungot Pesten vagy környékén?
-
pjen
félisten
válasz
Napfénysüti #67436 üzenetére
Szerintem ez olyan mint a telón a kijelző fólia. Veszek rá mikor megveszem, 5 esetleg 10K. Aztán 3 évig nézegetem, pedig már jó ronda.
-
pjen
félisten
válasz
Napfénysüti #67434 üzenetére
És milyen sűrűn szeded le kimosni?
-
pjen
félisten
válasz
szabonagyur #67383 üzenetére
Ha a kereskedő 100 at kínál, 130 ert fogja árulni. Valamiből élnie kell. Klíma nélkül simán elvagyok.
-
pjen
félisten
válasz
ncc1701 #67160 üzenetére
Beszéltem kettővel is, akik kifejezetten váltó cserében utaznak. Egyébként nincs miről beszélni a két említett autóban és még számtalanban üzemel a váltó, hiba nélkül. Ha nem így lenne, arról biztos lehetne hallani. A suzuki váltó hibájával tele van minden. Légyszives linkeljél pár példát arra, hogy az élet tartam olajjal töltött váltóból hány hibásodik meg, mondjuk 200K kilóméteren belül.
-
pjen
félisten
válasz
ncc1701 #67147 üzenetére
Akkor tudod mit, legyen igazad. Én meg hiszek az opel mérnökeinek és a tényleg szakember szomszédnak. Ja es a 19 dik éve hibatlan váltójú astrának és puntónak. Ellentétben a 20km után nyeles tengely csapágyas suzukinak. Amit azóta se ismernek el mint gyári hiba. Lehet nem is az opel marketingese keresett 0,8 eurót hiszen az a váltó működik, hanem a suzukié. Az a valtó olajcserével együtt is szétesik.
-
pjen
félisten
válasz
ncc1701 #67138 üzenetére
Menj el például a szuzu szakihoz vagy Szentendrén a Rózsa utcába 15 k kilómetert futott suzukik is ott vannak nyeles tengely csapágy cserén. Egyébként ha a gyártó azt mondja nem kell olaj csere akkor nem is kell. Hogy higgyek a szerelőnek mikor még a márka szervíz is azt mondja nem cseréli a fék olajat, nincs annak semmi baja. Ameddig nem volt egy alul méretezett ABS kocka, nem is cseréltük. Volt egy teszt, ha alacsony volt a forrás pontja egyszerűen kiforraltuk. A szerviz is.
-
pjen
félisten
válasz
ncc1701 #67117 üzenetére
Hát a suzukiban valóban nincs, de vannak olyan autók ahol nincs is például a váltóházon leeresztő csavar, és a manuálban is az van, hogy élettartam olaj.
Csak egy példa.
"
Kedves Olajdoktor!
2004-es évjáratú Fiat Punto 1.2 (8V) típusú autónk van, újonnan vásároltuk, most 70 E km van benne. Szeretném tudni, hogy ennél a típusnál "örök életű"-e a váltóolaj, vagy pedig szükséges cserélni. Ha igen, akkor milyen gyakran kell cserélni és milyen olajat javasol?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: P. Péter
Kedves Péter!
Nem kell a váltóban olajat cserélni, csak 80 ezer kilométerenként ellenőrizni az olajszintet. Ha utántöltésre van szükség, akkor Fiat 9.55550-MX3 szabványnak megfelelő, 75W-85-ös viszkozitású speciális olajat kell használni, mint például a Tutela Car Technyx 75W85.
Üdv,
Olajdoki" -
-
pjen
félisten
Szevasztok. Cseréltetett már itt valaki 2006 os Swift ben komplett AC egységet? Márka szerviz szerint a gyári uj 240000ft. Valami alternatív megoldás esetleg?
-
pjen
félisten
Üdv.2006 os 1,3 as SWIFT egyik percről a másikra átható benzin szag van az autóban. Nem folyik sehol a szerelő már mindent szétszedett. injektort, tankot mindent. Minden hibátlan szerinte a szag maradt. Valami őtlet?
-
pjen
félisten
válasz
burgatshow #66567 üzenetére
Persze, ki mondja meg ki az aki nem latja be a képességeit. Van egy rokon házaspár, mindketten ötödszőrre mentek át a forgalmi vizsgán 40 éve. Azóta balesetmentesen bejárták európát. És tudnék millió ellenpéldát is.
-
pjen
félisten
válasz
burgatshow #66564 üzenetére
Amerikában mindenkinek van jogsija, időszakos orvosi sincs és műszaki vzsga se, mégse halltak ki. Például ha jól tudom a németeknél se jár le a jogsi. Egyébként nem arra gondoltam, hogy vizsga nélkül, hanem vizsgával, de eszmei áron.
-
pjen
félisten
válasz
dethroner #66562 üzenetére
70 es évek elején danúviát vittem lörincről budaörsre vizsgára. Szakadt az eső, eltévedtem átgázoltam egy szántóföldön. Vizsga biztos megláta, mondta, ha idáig eljött biztos jó. Meg se nézték csak kapta a pecsétet.
Más. 14 órakkor indultam Debrecenből 1,3 benzines Swift el. Gond nélkül feljött Gps 130-140 átlaggal. Gyálon álltam 10 percet, újra indulva határozott benzin szag. Megálltam, megnéztem mindent, minden száraz. Honnan jöhet a szag? -
pjen
félisten
A fene egy meg. Már kezdtem örülni. Köszi mindenkinek.
-
pjen
félisten
Üdv.Most olvastam, hogy van SIRIUS HLG led lámpa.család amelyekkel szabadon le lehet cserélni a hagyományos autó izzókat. Mennyire szabályos ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest