Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Pont idén váltottam Allianz-ról KGFB témában K&H-hoz. Olyan árat nyomott az Allianz hogy letettem a hajam és még úgy is sok volt, hogy a költségcsökkentő tényezőket elvégeztem (KM óra frissítés, évszakos gumi stb.). A K&H meg pont az Allianz fele volt.
Cascom nincs, azt 2 éve lemondtam (az is Allianznál volt egyébként), mert azontúl, hogy egy csomó pénzt elvitt, amikor jó lett volna, akkor meg inkább megcsináltattam zsebből mert önrész alatti volt a számla végösszege.
-
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
De abba az is kell, nem? 0w16 kell bele, vagy nem? Kézi könyvet kellene megnézni, de nekem 5w30 az ajánlott és közölték hogy 0w20-al töltik mióta elindultak a visszahívások ha tetszik ha nem, felhivtam Érdet, dettó, Szfehervar szintén, Fót ugyanez.
Aztán beugrott az Üvegtigris: itt mindenki hülye!? Itt, mindenki.
Én meg ha pályázok akkor erősen 3500 környékén jár a fordulatszám tartósan, akár órákig is...
(természetesen Németországban csakis, nem szabálytalankodunk...
) -
2ozzmexy
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Motorkódot is tudsz mondani? Gyöször most elbizonytalanított, de szerintem nekem is azt akartak a nem hybrid K14C-be önteni.
Mondjuk a márkaszervizeknek az a jó, ha nem kell 5 felé olajat rendelni, lehetőleg abból is a legolcsóbbat, feleljen meg az előírásoknak, az se baj ha éppenhogy hunyorítva felel meg... (lásd Ecstar)
-
Gyöször
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
De mikor? 17 ben még én is belealkudtam néhány kiegészítőt. Mondjuk az árból nem is akartam, áprilisban rendeltük meg a júni végén elkészülő piros autót amiből csak kb +1 hónap múlva lett volna másik elérhető. Amit még akkor nem is láttunk, csak ez az 1 kocsi volt biztos.
-
-
-
slett27
addikt
-
-
Qtya123
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Én azt szoktam csinálni, hogy néha bevilágítok a rácsokon, hogy látok-e ott valamit. Ha van bent apró virágdarab, vagy falevél töredék, akkor miután lemosom az autót, a végén még egy másfél literes flakonból öntök oda a rácsra végig vizet, hogy öblítse le.
Utána bevilágítva ezek a szennyeződések már nincsenek ott. Csak remélem, hogy nem az lesz, hogy egyszer valamelyik lefolyó járatot eltömítik. Egy járatot látok, ha pont úgy világítok, az elég nagy, úgy 3 cm átmérőjű, ez az üreg bal részé van, kb ott, ahol a kormánykerék. De gondolom van a két szélén is csak azokat nem látom, remélem azok is hasonlóan nagy átmérővel bírnak.Egyébként meg bekaphatják a gyártók. Az IS-en a műanyag rács alatt volt még egy szúnyogháló sűrűségű fém háló, hogy azt, ami átjutna a műanyag rácson, tutira megfogja. Egyszer kíváncsiságból kiszedtem a rácsot (sokkal egyszerűbb kiszedni, mint a Crosson) és gyakorlatilag a várakozásnak megfelelően nullához közelített az ott lévő szennyeződés. A pollenszűrő sem olyan volt, hogy komplett virágdarabokat lehetett látni benne, hanem inkább csak a fekete koszt, kormot, port.
Nem nagyon láttam ezt alkalmazni másik autókon, amelyeken néztem. Pedig filléres tétel lenne, de ugye mindenen spórolni kell. Sőt majd egyszer megnézek egy újabb IS-t, azon van-e. Simán elhiszem, hogy amit régebben beleraktak, azt később már ők sem, mert autónként lehet optimalizálni 0.01 centet. -
szabonagyur
félisten
válasz
blakey
üzenetére
Miből gondolod, hogy tapasztalat nélkül? Egyik kedves ismerős is ezt rak az autóra a panel előtt de annak az autónak már mindegy.
Attól, hogy puha még a por bejut alá stb... Elkezd éjszaka esni mit csinálsz a ponyvával? Semmit, hagyod rajta, havazás ugyanez.
De Te is csak ráhúzod a saját helyzeted arra, hogy az mindenkinek jó.
Persze csak tiszta autó van, pormentes helyen.

-
Cunaja
addikt
válasz
blakey
üzenetére
A szomszédos kerületben 80.000. Nem sokkal olcsóbb.

Azt mondják, minél idősebb a verda, annál olcsóbb. A kolléga 10-éves SX4-e, most volt szervizben, 105K volt. Komplett fékbetetét csere, olajcsere, levegőszűrő csere, hűtővíz csere, Szolnokon.
Nálunk meg ha leszámítjuk az olajcsere kellékeit, meg az 1-órás munkaidőt, akkor kb, 60.000 forint a semmiért. -
Qtya123
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Üzemanyagban én sem vettem észre semmi extrát egyik ország benzinjével sem. Se IS200, se Scross terén, de még anno LPG-vel sem. Ebbe beletartoznak a szomszédok (kivéve Ukrajna), német (olasz talán, de ez nem biztos) és a komplett Balkán. Én mindenhol az alap benzint tankolom.
-
dunc
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Pécs olyan mint bárhol Magyarországon, járom az országot tudom. Az UHT tejnél az a vicc, hogy édesapám megkóstolta, és ő mondta nincs a szar UHT íze! jah és korlátlanul vásárolhatom.
" sz@r ízű a lengyel, a szlovák, a cseh tej" a horvát viszont jó, pl a 3.2 bitang jó tej!
Politikát azért hoztam fel, álltalában a narancs szavazók szavajárása, ha nem tetszik el lehet menni. A lényeg Horvátországba jobb, és olcsóbb az élelmiszer, és az üzemanyag is, ezért én kijárok továbbra is vásárolni tankolni. Álltalában havonta egyszer 4 en összeállunk egy 7 személyes autóval, ami DCI motoros, és 5 liter alatt fogyaszt, fejenként 1250 ft az üzemanyagköltség!
Légy boldog, az itthoni etanolos moslékkal....igazán sajnállak, de nekem nem kell.....Egyszer menj ki vásárolni, tankolni tényleg szívből ajánlom! 
-
Chereiose
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Ez tuti nem a hőingadozás, ahogy fogdosom recseg ropog. Mozogni nem látom, hogy mozogna. De eddig sose csinálta csak mostanában. Ez még a 2020-as S-Cross, akkori áron még megérte. Csak gondolom ez már az örökre ilyen marad kategória, mert a szervizben majd "nem hallják" meg gondolom nem is terjed ki a garanciára, és pláne nem fogják ezért megbontani a kárpitot ott meg az ajtót.
-
Qtya123
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Nézd, ő nem azzal kampányolt, hogy minden okádalom és máshol minden jobb és hülye aki itt él. Egyszerűen leirta, hogy mit tapasztal, amikor ott vásárol. Ezért nem értem ezt a költözz oda dolgot.
Én meg pl semmi különbséget nem tapasztaltam az osztrák, német, magyar benzin között. Fogyasztása ugyanannyi mindegyikkel.
De engedjük is el. -
dunc
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
LOL , a tapasztalatom sokkal többet ér, a benzin még hagyján! (mondjuk 5% vs. 10%) de a gázolaj sokkal jobb kint! Nem a fogyasztás volt a szempont, csodák nincsenek, viszont jobb, olcsóbb, és tudják az árakat számalom színt ár stop nélkül....Az élelmiszer árára / minőségre ki se térek....
-
2ozzmexy
senior tag
-
Qtya123
őstag
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Az tiszta, de az ugy kulon szerzodes, en is ugy kaptam(vettem) garit, ha oda viszem, +3 evet, en meg belealkudtam az arba a 3 ev szervizt.Viszont az alapot, ami az autoval jar nem tagadhatjak meg torveny szerint.
MIndenhol probalnak valamilyen szinten lehuzni, itt nekem pl pollen/legszuro nem lett kicserelve az utobbi par szerviz alkalmaval... az elozo tulajnal. A konyv szerinti ido\km szerint pedig a gyartyak nem lettek kicserelve, mert csak 60000 merfoldnel szoktak... uh maost varok a suzukitol valasz levelre... Akkor most a manual a mervado, vagy a szerviz szava... -
burgatshow
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Igen, ezt mondom én is, hogy a keyless kulcsokat nem tudod bezárni a kocsiba mert nem zár amíg valamelyik autó nyitva van (maximum ha bezárod és a nyitott ablakon be nem dobod aztán az ablak felhúzódik - de lehet akkor visszanyitna nem próbáltam
), vagy az utastérben van bármelyik kulcs. Sőt akkor se tudod bezárni, ha az egyik kulcs bent van a másik, meg nálad kint. Ezért kérdeztem.2ozzmexy: nyilván, de a hátsó ajtók az nem az az eset amiből nem tudsz kijönni ha bent vagy mert előremászol és kiszállsz. És igen, van gyerekem ismerem.

-
Cunaja
addikt
válasz
blakey
üzenetére
paolinho:
Nekem Cápa antenna van a Swiften és semmi vételi kiesést. illetve GPS gyengeséget nem tapasztaltam. Nem mindegy, mit veszel. Az olcsó kínai ( 1500ft és társai, nem biztos, hogy megfelelő.)
Gyári navigáció, még nem vesztette el az útvonalat és a jelet. Egy hátránya van csak, hogy nem a közlekedők adatai alapján navigál, mint a pl. a Waze.
Viszont egy dolgot kell figyelni, hogy sík-e az autó teteje. Ha van benne egy kis ív az antenna helyén, akkor már művészet lesz felrakni a cápa antennát. Nálam is a hátulján több ragasztó kellett. Macera szépen megcsinálni. Látható a lefelé ívelő tető. Ha teljesen sík, nincs gond.
Így néz ki szemből és oldalról. Stabil, bírja a nagy nyomású mosót is.
SikaLastomer 710 ragasztóval van feltéve.
Az autó színe is eltérő, ha csak nem lesz színre fújva. -
paolinho
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Ááá, nem variálok, ha nincs biztos megoldás, csak esztétikai értelemben zavar.
A másik kérdésem a bicskakulcs lett volna, mert a gyári szerintem nagyon régimódi, de erre talaltam itt megoldást a keresővel. Még azt kell kitalálnom, hogy a két választható kulcstípus közül melyik a Vitaráé. Az SZ11R, vagy a HU133R?! -
tatararpad
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Alternatív frekvenciák keresése a beállítás neve a régebbi modellekben. Én is kikapcsoltam mert a Rádió 1-en a helyi frekvenciákon a helyi hírek mennek például, és ha valami határvonalon autózgat az ember akkor összevissza váltogat oda és vissza a híradók között, ami elég zavaró.
-
tboldi
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Itt, Móváron ugyanez a helyzet a Retro Rádióval, a város eltérő részein 3 különböző frekin szól jól. A többi adó meg még ennyire sem fogható.

Mondjuk a Hondám gyári Panasonic fejegysége vagy a Suzuki Clarionja valóban észrevétlenül vált, de a Lancia Blaupunkt-ja elhallgat mindig a keresés idejére. És sajnos itt az ÉNy-i csücsökben elég gyakran kell megtennie, Győrben pl. már nincs ilyen gond. -
-
válasz
blakey
üzenetére
Valami történt. Azt el is felejtettem írni, h valami volt a kijelzőjével, ha jól értettem talán vibrált. Mókoltak vele valamit, megszűnt az a hiba. Majd a művelet befejeztével ki akarták fizettetni sógorommal. Na, Ő nem egy egyszerű eset, párosulva termetével. Végül nem kellett neki fizetnie.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Most jöttem haza 30 perce a tankolásból, az első kúton volt minden, 15 perc sorban állás ahogyan mondtad.
Most tele tankoltam a Vitarát, mert hamarosan karácsonyi szabi és tervben van némi vidéki kör (cirka 250km), nem szeretnék 5literenként kutat keresni a gyerekekkel...A BMW tele van, Bécs előtt tankoltam bele mindent, itthon csak rátöltök, mint Te, fél tanknál majd keresek egy kutat..
Sajnos egyetértünk megint a pánikvasarlas kapcsán, akinek nincs pénze buszozon. Szerintem ez csak arról szól hogy neki legyen, aztán majd vaganykodik a haveroknak januárban hogy ő még 480assal jár.
-
Siriusb
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Nem tudom, mire gondolsz. Legjobb tudomásom szerint tegnap még nem ment az üzem, mára indították be, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy a termelés is megy.
No, de meglátjuk, mi lesz a vége, reméljük a legjobbakat. Ha a bespejzolásra mennek rá az emberek, az biztos nem fog segíteni.Lehet jobb lenne lassan visszakanyarodni a Suzuki vonalra, nagyon megnyomtuk az off hozzászólások számát.

-
válasz
blakey
üzenetére
Hát jó legyen. Innen gyalog menni bárhová: szívás! Olyan emelkedő van, hogy lábbal állni rajta kellemetlen.
Egyébként ezekből a kommentekből látszik mennyire máshogy ketyeg mindenki.
Kicsit még folytassuk: Az is rendben lenne, hogy tömegközlekedve rápakolnék a napi melóra Kb 1 órát? Jó esetben. Mondjuk a 12 óra mellé még ez is, adna az életérzésnek.
Mondjuk amikor megnéztük anno tudtuk, hogy ez autós ház lesz.
Ismerősök mai napig mikor jönnek ki vannak akadva az ide való feljáráson, autóval is. -
dethroner
veterán
válasz
blakey
üzenetére
A keverésben nem bízok, ahogy a legtöbb téli ablakmosó löttyben sem. Nekem mindig odafagyott a szélvédőre a ráspriccelt téli folyadék. Többfélét kipróbáltam, még a házipálesz is ráderesedett az üvegre. Tartályba sose fagytak bele, mert amit vettem, előbb kipróbáltam a mélyhűtőben. Ami ott nem kásásodott be, csak azt öntöttem a kocsiba. Mondjuk olyan is volt, ami a -15 fokos fagyasztóban keményre fagyott, pedig a doboza szerint -35 fokig használható. Ezután rátaláltam a Sheron-ra, és csak azt vagyok hajlandó évek óta használni. Nincs lefagyás a spriccelés után
Csajom próbál minden nyáron meggyőzni hogy a bogarak miatt vegyünk nyáron nyárit, de szerintem nem ad semmi pluszt a télihez képest. Így marad egész évben a téli
-
Qtya123
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Ez akkor nem járható út, ha utcán áll és ott van hely, ahol épp szabad.
Vagyis járható, csak akkor sok fog fogyni a cuccból, ha olyan a környék, hogy nem sikerül ugyanazt a helyet elcsípni általában.
Én azt szeretem, hogy nagyon lusták az emberek. A társasház bejáratához közel akar mindegyik megállni, egymás seggében vannak.
Úgy 40 méterrel odébb meg csak a legvégső esetben állnak. Így az esetek 90%-ában ugyanoda le tudom tenni az autót. -
Qtya123
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Én is fújkodok néha sparyt, de nem tudom, hogy azért kerülik-e el, vagy amúgy is.
A másik autót sosem fújkáltam, mégsem csesztették.Nyest téren meg aztán tényleg annyi legenda van, hogy felsorolni is nehéz.
A vízzel töltött PET palackoktól kezdve az emberhajat a zokniba, WC illatosítót a motortérbe, stb...
Szerintem az urbanizált nyestek ellen a legtöbb nem ér egy idő után semmit. Megszokják. Mint a városi galambok. Azok sem félnek semmitől. Sokszor még el sem nagyon akar repülni az autó elől, csak az utolsó pillanatban hajlandó felszállni. Ha lassan mész, inkább ott gyalogol előtte a kis barom.
-
válasz
blakey
üzenetére
Ez egy tipikus urban legend. Apósnak is ezt mondták, ő gyakorlatilag egy fél kutyát berakott a motortérbe de a nyest remekül érezte magát mellette és rendesen bevackolt.
Szóval lehet, hogy valakinek beválik de inkább nem.
Amiről jókat hallok az a spray illetve az ultrahangos ketyere. Abból is van kétféle, 10 illetve 30 ezerért. -
Qtya123
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Nemrég állítottam be, 17 fokban. 230 230 230 232 az eredmény.
Holnap pályázás, meglátjuk mi lesz.Nem tudom, hogy merül-e az elem, szerintem akkor nem csak nagyobb sebességnél vergődött volna a tpms szenzor.
Nemsokára felteszem a téli kerekeket, elvileg azokban gyári szenzor van, meglátjuk azzal hogyan muzsikál.
Úgy látszik nekem ez a TPMS a keresztem. Pedig de be volt harangozva, hogy ezek a típusú utángyártottak milyen jók. Annyira, hogy az egyik pár hónap után meghalt. A suziminnes srác adott egy másikat. De ugye kerék/gumi le-fel.
-
Qtya123
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Akkor már tényleg nem tudom mi van...

Ma beállítom úgy, hogy hidegen 235 legyen. Úgy van neki mozgástere lefelé is 220-ig, meg felfelé is úgy 260-ig.
Aztán ha elkezd sírni pályán 150-nél ennek ellenére is, akkor lehet az van, hogy az utángyártott tpms szenzorok ilyen gagyik, hogy bizonyos sebesség felett, bizonyos centrifugális erő felett megbolondul.Mondom, az volt a fura, hogy lassítás után nagyon hamar elmúlt a hibajelzés, szerintem olyan gyorsan nem tud csökkenni a hőmérséklet.
Lehet ennek a vége majd gyári szenzor lesz. Ilyen utángyártott van benne jelenleg: [link]
Bár nagyon vicces, hogy apám 2019-ben 160e Ft-ért vette a Swiftre a márkakereskedésben a 4 dabar yokohama téligumit, 4 új acélfelnin, 4 gyári tpms szenzorral.
Most meg 36.000 Ft 1 darab gyári szenzor ára....: [link]
Márkakereskedésben 38.500-at mondtak múltkor. Annyi, mint egy normális gumiabroncs ára.Ja és természetesen ezekből is kezd hiány kialakulni. Nesze neked mindennel telepakolt autó ugye, amiről pár napja itt beszélgettünk.
-
dethroner
veterán
-
creed33
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
2ozzmexy is jelezte az összeszerelési eltéréseket.Azt már jó ideje tudomásul vettem hogy kompromisszumok nélkül nem fogok tudni autót vásárolni. Valahol (inkább sok "helyen") engednem kell. Mindenki azt írja hogy az scross beltere tágasabb. Arról meggyőződtem hogy a Vitara beltere egy átlagos személygépkocsi méretének felel meg. Namost ha veszek egy crossovert, vagy városi terepjárót az a minimum elvárás hogy a beltere érzékelhetően nagyobb legyen mint egy átlagos személygépkocsinak.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak érdekes ,h milyen megosztó ez az egyszerű kérdés

Köszönöm szépen. Méreteket esetleg tud valaki? Nincs a közelben az autó, csak kellene hozzá lapát, így a lemérés kicsit körülményes.

(természetesen Németországban csakis, nem szabálytalankodunk...