Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz
Celeborn #799 üzenetére
És akkor most mit lépsz következőnek? Én nem nyugodnék bele ebbe.
Lehet azt kéne mint anno a fószer az ML mercivel, hogy spaniferrel fekrakod az autód tetejére, és ráírod, hogy "240e Ft-OS TV ÉS ZÚG MINT AZ ÁLLAT. A panasonic szerint ez normális."
Aztán majd gondolkodóba esnek talán, ha az internet ezekkel a képekkel lesz tele.Na jó persze, ez csak mint végső elkeseredettségben menne, de addig még azért csak vannak opciók?
-
Celeborn
tag
Nem javított.
De legalább van túlfesz védelem a komolyabb kütyüim előtt.
Az MKV-ról én azt tudom, hogy ha csinálsz egy DLNA szervert, akkor le lehet játszani hálózaton keresztül őket, de közvetlenül a TV nem tudja. Én egyébként Asus O!Play-t használok...
A ciripelés meg úgy fest, hogy "normális". Szóval megpróbálhatsz a szervizhez fordulni vele, de valszeg nem mész vele semmire. -
Monyesz
aktív tag
3. Nem kezeli a belső lejátszó az mkv kiterjesztést, szerintem nem is fogja.
2. Hát igen a beépített alkalmazásokkal pont ez a gond, nem kezel mindent pl a youtube-on.
1. Én nem hallok világosabb képtartalom mellett sem hangot (2.5m-ről), de nálam abból az irányból jön a stb hangja, ami akár el is nyomhatja. Közel hajolva is minimális hangletérést tapasztalok képtartalomtól függően.
-
Badb0y
addikt
válasz
Celeborn #794 üzenetére
Lenne pár kérdésem:
1.
No, tehát mi van ezzel a ciripleléssel? Nálam akkor fordul elő, amikor fényesebb képet jelenít meg. Amikor halványabb, akkor nem igen. Forduljunk akkor szervizhez? Addig ameddig garis?2.
Másik kérdés, hogy lehet megoldani, hogy youtube-on minden videt lejátszon ? Mert ugye vannak olyan tartalmak, amik elvileg nem jeleníthetők meg 1-1 országban. Laptopon megy, tv-s youtube kliens nem találja meg. Van erre valami megoldás?3.
MKV support megoldható vagy nem ? Mert mindent olvastam már. -
AlienSub
csendes tag
válasz
Celeborn #794 üzenetére
Ugyan már ne szabadkozz, teljesen igazad volt.
Más. Még jó, hogy nem mondták azt, hogy kapcsold ki akkor majd nem zúg.Ha a szerviznek az normális, hogy egy tücsök van beépítve a több mint 200 e forintos tévédbe, akkor vélhetően az a nemnormális, hogy van akinek meg nem ciripel. De akkor vajon miért nem rohannak minden olyan tulajhoz, akinek nem ciripel, hogy beépítsék, mondván: bocsánat ez kimaradt!
Véleményem szerint az lenne a legtisztességesebb a részükről, hogy elismerik, nem tudják mi okozhatja ezt a jelenséget, de jelezni fogják a gyártónak és mihelyt megoldást találnak rá, garanciában kijavítják a hibát.
Amúgy meg, ha a zavarszűrős elosztó nem segít az alkohol még talán bejöhet csak süketre kell igyad magad. -
Celeborn
tag
válasz
AlienSub #793 üzenetére
OKOK. Nem szóltam semmit.
A ciripelés... hát, azt mondták a szervizben, hogy ez így normális. Viszont voltam Locutus néven futó cimborámnál, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nála bizony sokkal halkabb. Viszont még van egy reményem. Ma jön meg az APC zavarszűrős (és persze túlfeszvédős) elosztóm, de csak holnap megyek el érte, mert ma alkoholba fojtom bánatom.Van aki szerint ez segíthet (mármint a zajszűrés), van aki szerint nem... Hát én minden esetre bízom benne, hogy valamivel legalább jobb lesz. De nagyon furcsa a dolog, mert néha azt veszem észre, hogy ugyanazon képtartalom mellett is különböző mértékű ciripelést produkál. Néha mintha jobban rázendítene. Dehát mit tudok tenni? Ha a fogyasztóvédelemhez fordulok, és ők is azt mondják, hogy ez így jó, akkor még nekem kell fizetnem... Ebből sehogy sem jöhetek ki jól.
-
AlienSub
csendes tag
válasz
Celeborn #791 üzenetére
Helló Celebron!
Azt hiszem a korábbi kommentem kicsit félreérthető volt, ezért megpróbálom újrafogalmazni.
Szóval, az alap kérdés -freinds- részéről az volt, hogy a t-home kábelszolgáltatásán milyen az analóg adások minősége. Amire nekem továbbra is az a válaszom, hogy bár nem tökéletes, de egyáltalán nem rossz. Én ezt egy kicsit megbonyolítottam a földi sugárzású digitális műsorszórás minőségével csak, hogy legyen mivel összehasonlítani. De azt nem állt szándékomban leszólni, már csak azért sem, mert nekem is az a véleményem, hogy a digitális műsorok kínálta jobb képminőséget nem a legjobb ötlet egy szobaantennával lemérni. Mégpedig pont azért, amit te is leírtál, vagy is a gyenge jelerősség okozta minőségi romlás miatt. ( kikockázódás, szétesés, fehér árnyék) De erről szándékosan nem írtam, inkább a legjobb jelerősség mellett tapasztalt képminőséget vettem alapul és arra írtam azt, hogy bár láthatóan szebb, élesebb képet kaptam még is elmaradt a nagy áll leesés. Én ezt nem negatívumként értettem, csak azt szerettem volna demonstrálni, hogy véleményem szerint nem kell tartania az analógtól ezen az alapon.Lassan olyan leszek mint VV Alekosz, mindent túlbonyolítok.
Amúgy mi a helyzet ciripelés frontján? -
Celeborn
tag
válasz
AlienSub #790 üzenetére
Ha DVB-T-ről beszélünk, akkor a beltéri antennán max. a jelerősség múlik, ami ha gyenge, akkor kockás lesz a kép, meg szétesik, stb. De a "nem kockásan" megjelenített kép minőségét nem befolyásolja, hiszen digitális adásról beszélünk. Egyébként én DVB-T-t használok amióta megvan a TV, és annyi a tapasztalat, hogy fakóbbak a színei, mint korábban a digitális kábel TV esetében. De a kép minősége szerintem nem rossz. No meg a HD adás az m1-en és a Duna TV-n határozottan nagyon szép.
-
AlienSub
csendes tag
Nekem is T-home analóg a kábeltévém és ugyan nem tudom, hogy a tévének a szolgáltatásnak vagy mindkettőnek köszönhetően, de nem látom ennyire rossznak. Sőt egyáltalán nem. Persze tudom, hogy a Tv ennél többre képes ezért összehasonlításképpen vettem egy beltéri antennát csak, hogy kipróbálhassam a földi sugárzású antenna jelet. Igaz erre a tesztre talán nem a legjobb megoldás a beltéri antenna, de úgy gondoltam egy próbát megér. Megvallom őszintén elmaradt a nagy üdvrivalgás annak ellenére, hogy szemmel láthatóan a digitális jel jóvoltából két adó (M1, M2) képe élesebb lett, de a többi RTL, TV2, AXN, maradt az analóg szintjén. Persze ez lehet, hogy inkább a szoba antenna hibája. Szóval, szerintem nincs mitől tartanod.
-
Locutus
veterán
A t-home-nak még az optikais IPTV-je se olyan húdejó, szal az analógtól nem szabad sokat várni.
Viszont a G20 (relatíve a többi TV-hez képest) a lehető legjobb munkát végzi, ha gyenge adások megjelenítéséről van szó.Nekem pl vannak 600x300px körüli divx sorozatok, amit eszméletlenül jól jelenít meg teljes képernyőn. Az U2410-es monitoromon pl csak kis ablakban élvezhetőek, annyira kockásodnak ha felnagyítom, de a TV-n meg teljesen jó. Az IPTV adása ennél rosszabb. Néhány adó ugyan 16:9-ben jön, meg kiírják hogy HD, de valójában közel sem HD felbontásúak. Csak ha direkt olyan csomagra fizet elő az ember.
Szóval az analóg szar lesz. De a G20 megteszi amit lehet
-
freinds
csendes tag
Hi All! a heten szandekozok venni en is egy ilyen tevet. kerdesem az lenne: hasznalja valaki analog thomos kabeltvhalozattal? ha igen milyen a tv kepe? nalunk egyelore csak ez van. a regi tevemben (toshiba) volt forlunja felkonvertalo chip, igy az sd anyagok is jok voltak rajta. a mediaban neztem tv-t rajta (mindig tv) duna m1 ami hdben jott az gyonyoru volt, viszont a retek klub meg a csiga tv-nek elkent kepe volt. a szinek jok voltak de ugy tunt mintha osszemosassal probaltak volna javitani a gyenge kepet. ezert kerdem akinek van erositsen meg hogy a tv adasokkal is jo a kepe. (vagy jol beallithato)
-
Locutus
veterán
Sajnos nekem is zúg a 42G20-am. Nem nagyon, csak egész közelről hallani. Illetve éjszaka csendben némelyik nagyon világos jelenetnél azért meghallani nézési távolságból is.
Ez a mérték engem egyáltalán nem zavar még, de mindenesetre elég gáz a panasonic márka részéről, akár zúg a többi plazma is, akár nem. Celeborn-t ismerem innen, az ő 42G20-a pl többször hangosabb ennél. -
ati888
senior tag
Hello!
Csak beleolvastam az utolsó oldalba és látom, hogy a zúgást kifogásoljátok sokan. Nekem nyár óta van egy 42G20-am, ami alig hallhatóan, de néha zúg, engem nem zavar egyáltalán, annyira nem hangos.
Viszont nemrég felraktam a falra egy fali konzollal és akkor elkezdett elég hangosan zúgni, főleg világos képeknél. Meg is ijedtem egy kicsit, megnéztem alaposabban és a hátsó burkoló lemez berezonált. Ha a kezemmel lenyomtam abbahagyta. miután megigazítottam és meghúzgáltam rendesen a konzolt a hátán, akkor abbahagyta.
Nem hiszem, hogy több embernél is ez a baj, de egy próbát megér, mert az a zúgás már tényleg zavaró volt.
ati
-
csari
csendes tag
Hali!
Említetted hogy szuper a Youtebe-os Hd-s lejátszás a tv-n. Nekem is ez volt az első amit kipróbáltam, de nagyot csalódtam, mert a képminőség mondjuk egy Metallica Hd felvételnél vagy bármelyik hd-nél egy kalap sz.r volt. Arra gondoltam valahogy direkt nem hagyják a YT-ot hd-ben nézni. A net sebességével semmi gond nincs, mert a Startlapos videók között
a Michelisz Norbis Hd-s anyag az elképesztően szépen lement. Most akkor mi van?? -
WillyX
tag
WUSB 600N v1-el nálam nem jó. Nem ismeri fel.
-
Buffa
csendes tag
Üdv!
Valaki próbálta már a G 20-at Linksys WUSB100 vagy 600-al? Működik?
Mert kicsit olcsóbb lenne mint a gyári (DY-WL10E) -
Kiamy
csendes tag
Végül döntöttem és ma megvettem a G20E-t. Hát, megkinlódtam vele, mire rájöttem a beállításokra, mert a Grundig óta nem volt dolgom más készülékkel. Zúgást viszont nem tapasztalok. Most próbálom az 5 éves gari regisztrációját.Létezik, hogy 2 betűből és 7 számból áll a gyári szám a kis fehér cetlin?
-
Monyesz
aktív tag
Most megállítottam a képet, de semmi vibrálást nem érzékelek.
DVD menünél még okozhatja a forrás, de tv adásnál nem tudom nálad mi okozhatja.Ez a zúgás-ciripelés nálam eddig nem jelentkezett, nem típus sajátosság. A villamos hálózat is belejátszhat a dologba, akinek ilyen van, az megnézethetné esetleg ezt is villanyásszal.
-
AlienSub
csendes tag
A zúgást sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom és ezzel azt hiszem mindannyian így vagyunk. Az én készülékem például nem zúg legalább is úgy nem, ahogyan itt már többen is leírták. Ha megszüntetek minden zajforrást a szobában és kikapcsolom a hangot a tévén, a fülemet a hátoldalán a jobb felső sarokra tapasztom, akkor hallani vélek valami nagyon enyhe ciripelést, de ez nem több, sőt még talán annyi sem, mint egy hagyományos CRT zúgása. Hangsúlyozom semmi baja a hallásomnak és kizárólag ilyen körülmények között hallani. De tény, hogy ebből a típusból vannak olyan készülékek, amiknél ez a jelenség egy alkatrész vagy összeszerelési hibából kifolyólag (még sajnos nem jöttünk rá miért) felerősödik és zavaróan hallatszik. Én még nem találkoztam ilyennel, de elhiszem azoknak, akik ettől szenvednek.
Minden elfogultság nélkül állítom, hogy ez egy remek Tv, de sajnos nem tudok neked olyan tippet adni, amivel biztosan kiszűrhetnéd a "ciripelős" darabokat.Megjegyzem, nekem is egy hasonló korú Grundigot váltott ki, amivel én korán sem voltam megelégedve, de azért kivártam, hogy elvigye a végleges adásszünet.
-
Huaroland
csendes tag
Üdv,
tegnap helyeztem üzembe 46G20ES tv-nket, semmilyen zúgást nem tapasztaltam, minden rendben volt. A kép egyszerűen fantasztikus, komolyan mondom, soha nem láttam ilyen jó kép minőséget egyetlen más típusú plazma,lcd, vagy led tv-nél.
-
Kiamy
csendes tag
Hello!
Ma találtam erre a fórumra, mert lefoglaltam egy Philips 42PFL7685H típusú ledes tv-t, de az eladók a G20-at ajánlották! Viszont elbizonytalanítottak a zúgásról írottak, most nem tudom mitévő legyek. Eddig még nem volt csak hagyományos tv-m, jelenleg egy Grundig 70cm-es, amely 13-ik éve megy hibátlanul. Jobban tenném, ha maradnék annál? -
Dracula
őstag
válasz
karika011 #754 üzenetére
Sziasztok!
Én is megerősítem, hogy nekem nem zúg, ciripelést sem hallok és ghostingot sem láttam.
Csak hát a kép vibrál. Ami elvileg plazma sajátosság, de azért zavaró. A kép tetején látni ilyet, főleg állóképnél. Pl. DVD indításkor, a menü ilyen. De sok adás is.
Az LCD-ken ilyet nem láttam.
Üdv!
-
Bodor
veterán
válasz
Johnny70 #764 üzenetére
Hát igen, én vásárlói szempontból nézem...
De a lényeg tényleg az, hogy jó a készülék, és én is azt remélem, hogy nem hiába vállalnak panáék 5 év garanciát, nem fog meghibásodni a készülékem vagy 5-7 évig, és nem fog hiányozni az a meg nem kapott plusz 3 év garancia.... -
Johnny70
tag
A lényeg a végén van, remélem sokáig így is lesz (meg magamnak is ezt kivánom, egy G20-at tervezek a karácsonyfa alá
)
Vásárlói szempontból igazad van, nehéz megérteni ezt, de a másik oldalról nézve egy kicsit másként fest. (más iparágban dolgozok, mielőtt bárki is meggyanúsít).
Az ilyen akciók azért vannak, hogy az adott országban tevékenykedő disztribútor/gyártó, stb. cég forgalmát növeljék. A marketinges szempontjából érthető, hogyha van egy keretem, akkor azzal a saját forgalmamat kell növelnem és nem ahhoz hozzájárulnom, hogy a hamburgi Karl-Heinz kolléga kapjon bónuszt, mert több száz tv-t adott el a müncheni nagykere Mo-ra.
Sajnos a piacok mérete, meg a sokszor féllegális beszerzések miatt nagy az árkülönbség így könnyebb az olcsó ár felé elmozdulni. Viszont az ilyen 5 éves akció annyiban vígasztaló, hogy nem lehet túl sok baj a Panákkal 2 év után sem, különben nem érné meg a hosszabbítós játék. -
Bodor
veterán
válasz
Johnny70 #762 üzenetére
Nem értek egyet az érveléseddel, úgy látszik Te nem a vásárlók oldalán állsz, de ez a lényegen nem változtat....
Ha én vásárolok az adott időszakon belűl, MO-on egy eredeti Panasonic készüléket,aminek a típusszáma ott van az akcióban felsoroltakban, akkor ne azon múljon már az akció, hogy melyik üzletben veszem meg !!!!
Miért nem ezt írja a Pana?"Ha a megadott időpontban a megadott termékekből vásárol a megadott viszonteladóinknál, a más magyarországi üzletben megtalálható árnál jóval magasabban, akkor ezért az árkülönbözetért cserébe adunk önnek 3 év plusz, azaz öt év garanciát a vásárolt termékre! "
Tulajdonképpen csak a drágább ár mellé jár az akciós 5 éves garancia , nem a terméknek.
Ennyi.....
Abban igazad van, hogy az akciós feltételeket a weboldalon tényleg nem olvastam végig, csak az időszak és a típusszám volt fontos számomra, nem gondoltam, hogy nem a termék és a vásárló a fontos, hanem az, hogy drágábban adják el az árút evvel az ál akcióval a viszonteladóiknál....
Szóval a Panasonicnál reklamációmnak a papírforma és a jog szerint nincs sok helye, de vásárlóként akkor is becsapva érzem magam az akció tekintetében ....Egyébként meg nagyon örülök a tv-nek, nekem nem ciripel, nincs szellemkép, szóval nincs bajom vele, olyan amilyennek vártam. Hihetetlen, hogy milyen szép a képe, tv műsorral is, nemhogy hd videókkal. LCD sehol sincs....
-
Johnny70
tag
Ezen ne csodálkozz, miért fizetné a magyar Panasonic annak a TV-nek az esetleges garanciális javítását a 3-5-ik évben, aminek az eladásából származó forgalom és profit esetleg a német Panánál csapódik le?
Ez az 5 éves gari a magyar Pana szervezése, az ő büdzséjük terhére megy, logikus, hogy csak arra adják meg amit ők hoztak forgalomba (onnan jön a bevétel, amiből finanszírozni tudják a kiadásokat) . Ráadásul ebben az akcióban arészleteknél elég pontosan le is volt írva, hogy mik a feltételek és hogy kérdés esetén érdeklődj a bolt felől.
-
Bodor
veterán
Kérted, hogy írjak az 5 éves garancia ügyében. Ezt a választ kaptam: Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt és regisztrált honlapunkon.
Sajnos ajándékutalványt nem áll módunkban kiállítani, mivel a regisztrált
vásárlás nem az akcióban résztvevő viszonteladónknál történt.
Magyarán a Panasonic vastagon megfizeti azt a 3 év plusz garanciát. Eléggé csalódott vagyok. Végül is olyan tv-t vettem, amire járt volna, csak hát ők megszabják, hogy akkor drágábban vedd meg uazt.
Ennyi -
steven84
tag
Sziasztok!
2 hete vettem egy G20-at nagyon szép képe van. Néhány nap után a kép jobb oldalán megjelent egy kb 2cm vastag függőleges sáv ahol kissé sötétebb a kép, beégés nem lehet mert kizárólag teljes képernyős módban nézek rajta mindent.
Ez garanciális probléma?
-
maylay
csendes tag
A Startlap Tv nekem nem jön be az Internetről.Lehet azért mert nem a magyart választottam a DIGI miatt?Valakinek ez müködik?
Üdv: -
rsf
senior tag
Én is egy ilyen készüléken rágódok, mert nem nagyon bírom nézni az LCD-k vizfestékkel festett képeit.Csábító az 5év gari is. De sajnos jó a fülem és zavar minden elektronikai zaj(annó egy 19-es crt-t 3x vittem cserére) ezért az itt olvasott és tapasztalt tápzúgástól is félek ja meg sajnos a ghostingtól.
Üdv. -
DoktorB
csendes tag
Közben amit sikerült kiderítenem, remélem helyesen, a következő:
A P utáni F betű a francia piacra szánt modelleket jelenti. Az E önmagában az Európában terített modelleket. A GW szemben a G típussal pedig egy műholdas tunerrel (DVB-S) tartalmaz többet.
Már csak az érdekel, a GT a G(W)-vel szemben csak a 3D móddal több-e?
-
DoktorB
csendes tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy 42"-os Pana G20-ban. Nézegetve a (külföldi) netes árakat, kezdek becsavarodni a többfajta jelölésbe és az azokhoz tartozó különböző árakba. Nem igazán tudom kideríteni, az alábbi G20-as modellek miben térnek el egymástól? Remélem, Ti tudtok segíteni:
Az alábbi típusokról lenne szó emelkedő ársorrendben:
1. Panasonic TX-PF 42 G 20 S
itt az F betű zavar be, a végén szereplő S talán az ezüst színére utal...2. Panasonic TX-P 42 G 20 E
ez a prohardveres cikkben is szereplő modell, ha jól gondolom3. Panasonic TX-P 42 GW 20
4. Panasonic TX-P 42 GT 20 E
itt a 3D-n kívül van egyéb pozitív vagy negatív tulajdonság a G(W) modellekhez képest?Köszi a segítséget!
-
karika011
tag
válasz
Johnny Cage #753 üzenetére
Hali!
Én azon kevés szerencsések közé tartozom,aki nem tapasztal se ghosting-ot,se zúgást,se black floating-ot.Én a Panashopból rendeltem egy titán szürke 42G20-t és úgy voltam vele ha zúg nyolc napon belül visszaküldhetem.Nekem olyan szinten csendben van hogy havas táj nézése közben fél méterről már nem hallani semmit.Ha mögé hajolok ,akkor a jobb felső sarkánál hallom ahogy a táp ad enyhe kis zúgó hangot.Nekem az a véleményem azért hogy ennyi "jó" hallású ember nem igazán lehet ,valahogy ennek a hibának nagyobb média nyilvánosságot kellene adni,úgy mint Angliában.Az AV fórumon is többen panaszkodtak zúgásra az ottani szervizesek jobban tolerálják a dolgokat.Ha egy lelkiismeretes szervizes neki állna gyorsan kideríthetné,hogy hogyan lehetne csillapítani a zajt,csak hát valószínű ez a panasonic-nak nem áll érdekében.
Mindenkinek sok sikert kívánok a saját szélmalom harcához. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #749 üzenetére
ghosting-ról valaki?
-
maylay
csendes tag
Hogy jót is írjak Én még nem találkoztam ilyen jóindulatú segítőkész fiatalemberrel, mint a MÉDIA MARK vevőszolgálat vezetőjével. Mindent megpróbált, hogy segítsen annak ellenére, hogy a szervizes azt mondta, hogy jó a TV. A baj, hogy nem volt ilyen TV-jük, csak ami a kiállító teremben volt az meg augusztus óta ott van ráadásul az enyém szürke az meg fekete, plusz még nagyon sokat is ment.
LCD TV-t meg nem akartam venni, mert tulajdonképpen ilyen jóképű TV-m még nem volt. A pénz visszaadni meg mivel részletre vettem bonyolult. Nem lehet azt sem tudni, hogy az új képileg rosszabb lenne- e, és az is nem-e zúgna. Sajnos el kellett fogadni ezt a tévét hátha megszokjuk a zúgást. Mivel nyugdíjasak vagyunk már nem igen lesz sok tévénk. Csak azt nem tudom, hogy csak annak a pár embernek probléma ez a zúgás, vagy bennünk van a hiba, hogy halljuk, vagy csak kifogtuk a szervizes kollega szerint megfelelő paraméterekkel rendelkező tévét.(A többi paramétert nem is vizsgálta csak a hallás vizsgálatos zúgást).
Eddig minden szórakoztató elektronikai berendezésem (video-magnó, DVD lejátszó, DVD felvevő, videó kamera, CRT tévém 72 cm-es már 8 éves semmi bajom nem volt velük) Panasonic márkájú volt. Ezek után nagyot csalódtam bennük. Nem veszek többet tőlük, gondolom, ez nem rendíti meg őket.
Üdvözlöm a sorstársakat. -
Celeborn
tag
Helló!
Én azt javaslom, hogy csapj az asztalra. Neked még van esélyed. Ugyanis 3 munkanapon belül mindenféle indok nélkül kérheted a készülék cseréjét, vagy éppen "elállhatsz a vásárlástól", ami azt jelenti, hogy visszakérheted az árát. Ezt törvény írja elő.
Viszont engem elszomorít amit írtál, mert én már éltem ezzel a lehetőséggel, de sajnos nem a pénzt kértem vissza. Most már bánom nagyon. Egyébként akkor még azt mondták a boltban, hogy tényleg zúg, adtak másikat, ami ugyanúgy zúg. Ezek után mondtam, hogy hagyjuk ezt a francba, inkább kérek másfajta TV-t, de ezúttal már kérik a Panasonic szakvéleményét. Úgyhogy most nekem is ki kell hívnom a szervizeseket, de már előre tudom, hogy semmi esélyem. Úgyhogy buktam. Rohadjanak meg. 230e Ft a k... TV és ezt kapom...
Szerdán beszéltem telefonon a panasonic-os ügyfélszolgálattal, de ezt már leírtam. Viszont azóta voltam a helyi szerviznél, ahogy javasolták a telefonban, de azután, hogy elmondtam nekik, mi a bajom, szinte felháborodtak azon, hogy én egyáltalán rosszat merek mondani erre a TV-re. Mondtak olyat is, hogy szerintük túl olcsón adják ezt a szuper TV-t. Ezek után írtam az eDigital-nak, hogy akkor lépjenek valamit, mert nekem ez a TV nem kell, cseréljük be másra. Ezt pedig már fentebb leírtam.
Szóval szar a helyzet. De ha kell, akkor a fogyasztóvédelemhez fordulok. Ezt nem hagyom annyiban. Én sem lottón nyerem a pénzt. -
maylay
csendes tag
Két napig próbálgattam a „hülye azért nem vagyok „boltban vásárolt panasonic p42G20-as készüléket. A kép nagyon szép minden egyéb jól működik. A zúgást egy pár órai nézés után észleltem,2 nap alatt figyeltem és úgy döntöttem, hogy három napon belül van és jelzem ezt a problémát az áruházban. Azt mondták, hogy Ők ezt nem tudják, megállapítani küldenek egy Panasonic-os szervizes szakembert, ha Ő azt mondja, hogy ez a zúgás fennáll, add, erről egy papírt akkor Ők kicserélik. Amikor telefonon felhívott a szakember, hogy mondjam el mi a probléma azt mondta,” ha nem zúg, akkor nem működik”. Ekkora okosság után, már gondoltam nem igen ad igazat nekünk Ő a másik oldalon áll. Mikor délelőtt helyett megjött délután fél négykor, megállapította fülre hogy ez természetes minden készülék ilyen, Ő örülne, ha az övé csak így zúgna. A feleségemmel hiába mondtuk, hogy 3-3.5 méterről halljuk a zúgás azt mondta Ö nem hallja örülne, ha olyan lenne a füle, mint a miénk. Nézegette hátulról a készüléket azt mondja, 280W-nál már ez van de, hogy mi és miért arról nem mondott semmit. Azt mondja, hiába cserélnénk ki a többi is ugyanúgy zúg. Mivel a készülék megfelelő paraméterekkel működik ezért Ő nem ad igazolást a készülék jó. Nem értem mért gondolta, hogy ha egyébként a készülékkel megvagyunk, elégedve akkor minek mondanánk, hogy zúg, mért hazudnánk. Így csak az Ő hallásával alátámasztott vizsgálatával nagyon egyoldalú a dolog. Tehát nem sok esélye van azoknak, akik erre panaszkodnak, hogy a Panasonicnál ezt orvosolják. Azt nem feltételezem, hogy az előzőleg telefonon felhívott budapesti vevőszolgálat, akinek elmondtam a panaszomat értesítette a szervizt, hogy ne fogadják el a panaszt, mert Ők azt mondták, hogy nem természetes, ha a zúgás ilyen messziről hallatszik. Jó lenne, ha műszerrel meg tudnák állapítani, hogy milyen távolságról hallatszik a zúgás. Ezt mindkét fél részéről megnyugtató lenne. Így nagyon szubjektív ez a dolog. A vevőnek nem lehet igaza. Hol van, itt a fogyasztóvédelem van még egyáltalán ilyen?
Még egy dolog a szállítók a teherautó platóján fektetve hozták a készüléket. Mikor mondom, több helyen rá van rajzolva, hogy csak állítva szabad szállítani azt mondták azért, hogy el ne boruljon.
Azért nem vitettem vissza, mert kibontották és a panelen nem láttam semmi hibát. Gondolom a zúgásnak nincs köze ehhez.
Ezt csak okulás képpen irtam.Ez nem biztos, hogy mindenhol igy van.
Üdv -
Johnny Cage
addikt
az igaz, hogy ugyan beégni nehezen tudnak, szellemképes maradványok már fél óra után is ott maradnak?
-
esox
senior tag
Valaki, akinek 42G20-as tévéje van, megmérné nekem, hoyg mennyi a pontos magassága talppal, mert ha csak ezen fog bukni a vásárlásom, akkor nagyon szomorú leszek :-(
bár először még a feleségemet kell meggyőzzem, hogy a 4 éve vett 32"-os LCD-nél sokkal de sokkal jobb lesz a kép, hatás...stb. Jelenleg 140 x 69.5 cm szekrénnyel rendelkezem. Vagy picit kintebb húzom a cuccost és akkor nincs magassági korlát. -
esox
senior tag
válasz
Celeborn #740 üzenetére
Hali,
szerencsére nem teljesen így van.
Kollegám pont ezt játszotta végig tréhómmal.
A lényeg, hogy amikor megveszed ill. aktiválod a szolgáltatást, akkor kell hogy ott legyen a box, mert annak a számát regelik be a központban. Ezután már be lehet rakni saját conax modulba, amit ezután a tévébe dugva tud az ember használni.
Ha az ügyfélszolgálatot kérdezi az ember, akkor ők nyilván nem ezt fogják mondani.
Lényeg hogy technikailag megoldható, de ettől még sajnos a box bérleti díját ki kell fizetni -
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #739 üzenetére
Ha kábeles digitális szolgáltatásra szeretnéd használni, akkor biza ez van. Én ezt elég sokáig kutattam, beszéltem több UPC-s emberrel, T-Home-ossal is, beszéltem a versenyhivatallal is többször és sajnos a set top box nem kiváltható. A TV képes lenne rá, van benne dekóderkártyának is hely, de nem adnak ki kártyát csak, ha STB-d van, méghozzá csak olyan, amit ők adnak. Szóval hiába van a piacon egy halom box, te azokat sem használhatod. Nekik ugyanis fontos, hogy a saját szoftverük fusson rajta, mert... ahh, bonyolult.
A lényeg, hogy szívó. És marha dühítő. Szerintem... Hagyjuk is, mert megint csak felhúzom magam rajta. Az ember vesz egy fullos TV-t, de ki sem használhatod, mert a szolgáltatók nem engedik. Kapják be. Fizess még többet! ...
-
Johnny Cage
addikt
-
Celeborn
tag
válasz
Somansky #730 üzenetére
Igen, valamennyire rá vagyok kattanva a zizegésre, ez való igaz.
De nálam ez félig elvi kérdés. Mert ma beszéltem a panasoniccal, és azt mondták, hogy ez nem normális jelenség. És ha azt vesszük, hogy ezért a pénzért kaphatok olyan példányt, ami kussba van, mint ahogy többen is állítják, akkor igen is kérek olyat. Van itt olyan aki azt mondja, hogy teljes csöndben is csak hátul hallatszik a zizegés, van aki azt mondja, hogy elölről is, de csak nagyon közelről, és a panás faszi is azt mondta, hogy most is egy ilyen TV mellett ül az irodában, és semmi hangja nincs. Nade, hogy mit mondott..
az mókás. Azt mondja, itt van a Kiss Ritter, vigyem be a TV-t, hátha tudnak valami trükköt. Mert ő hallott olyat, hogy tesznek be valami műgyantát, és attól jó lesz. Hát azért ezen behaltam.
Ez a Panasonic tanácsa.
Ami meg a hallásomat illeti, annyira nem jó, de az idegesítő hangokat hamar kiszúrom sajnos. Mint az autókba szerelt nyest riasztót, és társait.Állítólag ezeket se hallja mindenki...
-
maylay
csendes tag
Én is tegnap kaptam meg(11.30.). Nekem is ciripel. Egyébként minden mással meg vagyok elégedve.
Ha hibás 3 napon belül (74 h) vissza lehet cserélni de azt nem tudom hibaként veszik -e ezt.
Ha én is ugyanilyen cserekészüléket kapok, esetleg akkor nem sok értelme van a cserének.
Ráadásul szürkét rendeltem az még nehezebben sikerült nem volt a boltban(MM), meg kellett rendelni.
Ez is Assembled in the Czech Republic.
Üdv a sorstársaknak. -
Somansky
aktív tag
válasz
Celeborn #727 üzenetére
Szia!
Nekem is Cseh a készülékem. Lehet túl jó füled van és eleve a ciripelésre vagy rákattanva, azért hallod folyton. Nem mondom, hogy én nem hallom 2 méterre is, ha mondjuk egy szép havas táj vagy rajzfilm megy a TV-ben, de nem zavaró nekem egyáltalán.
Nem vagyunk talán egyformák- -
Bodor
veterán
válasz
feri1979 #728 üzenetére
Hát ez érdekes, mert a weboldalon meg azt írják, hogy a készülékre van az öt év garancia, és csak a számla másolatát kell feltöltened a regisztrációval együtt...
Nincs egy szó sem arról, hogy hol kell vásárolnod...
A pana-s ügyfélszolgálat természetesen azt fogja mondani, hogy csak a nála vásároltnál, mert neki ez éri meg.
De majd meglátjuk...ha nincs öt év garancia, akkor is megérte a tv a 208K-t a panás 228k-s ár helyett. -
Celeborn
tag
válasz
Somansky #709 üzenetére
Na halihó!
Megjött a csere TV. Nem fogjátok elhinni... de ugyanúgy ciripel. Nem csak fél méterről, hanem a szoba túl végéből is simán hallhatóan. Mint az előzőnél. Azt áruld el nekem (Somansky), hogy a tiédet hol rakták össze? Nézd meg légyszi a TV seggén a szöveget. Nekem mind a kettő cseh volt. Hátha számít.
-
Bodor
veterán
válasz
feri1979 #725 üzenetére
Szia!
Én AVplanet-nél vásároltam ezt a tv-t 3 napja, és azóta is esett az ára. Szállítást nem tudom.
Az öt éves garancia itt is él. -
feri1979
csendes tag
válasz
Johnny Cage #724 üzenetére
Köszi, ez már pénteken megvolt meg mailt is dobtam a pana-nak csak sajna hétvégén nem tudnak válaszolni, nekem meg holnap reggel kell válaszolnom a másik helyen ahol gari biztos lenne csak a két ár között van különbség.
Üdv.
-
feri1979
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
A Digitalplaza n. webáruházba a legolcsób most a TX-42G20E, tudja valaki ha náluk vásárolok jár az 5 év garancia a tv-hez?
Sürgős lenne, mert holnap reggelig van ajánlatom helyi kereskedőtől (Fertőszentmiklós) 225e-re s azért nem mindegy meddig van rá gari.Köszi előre is.
Feri
-
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #720 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet, de egy hétig volt csak nálam a TV, mert visszaküldtem a hangos ciripelés miatt. Kedden hozzák az újat.
Egyébként már kérdezte ezt más is IttDe lehet, hogy ez is olyan misztikus dolog, mint a hangos ciripelés, amire csak 10-ből 2 ember panaszkodik, csak lehet, hogy ez még ritkábban fordul elő.
-
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #718 üzenetére
Ez az intelligens frame generálás ki-be kapcsolható dolog.
-
Johnny Cage
addikt
ma láttam ezt a TV-t kirakva az egyik bevásárlóközpontban. ami első blikkre fura volt a mellé kirakott LCD-ékhez képest, hogy olyan a kép mozgás közben, mint a folyékony kenyér. mint ha egy fél másodperccel fel lenne gyorsítva a felvétel, remélem érthető miről beszélek. ez valami menüből ki-bekapcsolható effekt hatása volt vagy ez a TV alapból ilyen?
-
Celeborn
tag
Az én TV-met most cserélik, valószínűleg hétfőn küldik az újat. Szerintetek ha azt beregisztrálom, én is kapok 5 év garanciát? Vagy ezt már buktam, mivel az eredetit, amit cserélnek, még az akció előtt vettem másfél héttel?
-
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Az 5év garanciát kinek sikerült már érvényesíteni?
Én még múlt hét pénteken online megtettem, jött is visszaigazolás a regisztrációmtól, de semmi több. Mi még a teendőm? Várjak vagy?Köszi!
-
demmat
csendes tag
Ezt hogy oldottad meg (Youtube HD)?
Múlt szerda óta van egy 42G20-am, ami már a legfrissebb 2.505 szoftverrel érkezett, de nálam nem lehet felbontást váltani a Youtube videóknál. Legalábbis eddig nem találtam ilyen lehetőséget.
Kár, mert azért az lenne az igazi vonzereje ennek az egész VieraCast-nak..:-( -
ebigtom
csendes tag
Eredetileg a TV saját frissítésév el próbáltam, de akkor azt mondta, hogy nem talál frissítést. Aztáb a vieratools-ban mászkáltam (youtube-ozni akartam), és akkor szólt a TV, hogy ehhez frissítés kell, és keressen-e. Mondtam, hogy igen, és akkor megtalálta a 2.505-öt, és felrakta.
Szóval végül a TV rakta fel a netről. -
Somansky
aktív tag
válasz
Celeborn #707 üzenetére
Ez így igaz. Olvastam valahol, hogy érdemes, a szürke szín hagyni még ha ront is az esztétikán. Mert a beégés veszélye így is fennáll.
Apropó tegnap megvettem a 42G20-amat én is a Euronicsban szintén 5 év garival.. A tv adásoknál valóban fakóbban a színek, mint a CRT-men volt, de HD filmeknél már minden űber király
A kis 55Cm-es Samsungom után ez a 106cm tiszta mozihatás.
A zúgást én is hallom, de csak ha a tv mögé hajolok és ha totál csend van is kb. fél méterre a készüléktől. Engem nem zavar. A CRT-nek is volt egy enyhe hangja.Még van pár dolog, amit be kell lőnöm a HD filmeknél és jöhet a teszt és a bejáratási időszak.
A laptopomról (Dell, ATI 5470-es) próbáltam AVATAR-ozni, de még az sem tökéletes. Az overscant kell még belőnöm, mivel van egy kis fekete keretem és a hangra kellene rájönnöm miért nem szól a tévé... Esetleg a HDMI kábel lehet régi? Vagy plusz beállítás? Ötlet? -
gejala
őstag
válasz
Celeborn #707 üzenetére
"Én a korábbi HD LCD-n tapasztaltam, hogy többnyire a 4:3-as TV adást néztük rajta, és amikor nagyritkán DVD-ztünk, akkor feltűnt, hogy bizony a filmnek azon a részén ahol általában a fekete sáv volt, ott sötétebb a kép."
Akkor valószínűleg ott alapból is egyenetlen volt a háttérvilágítás, ami LCD-nél nem ritka, főleg a régebbi modelleknél.
LCD-nél fizikailag lehetetlen, hogy ne egyenletesen használódjon, mivel a fénycsövek képtartalomtól függetlenül mindig egyformán világítanak, a képet ezen a fényen "szűri át" a tévé. Tehát a fekete rész mögött is pontosan annyira világít a fénycső, mint a fehér mögött. -
Celeborn
tag
válasz
Tizedes1 #706 üzenetére
Nem véletlenül lehet állítani az oldalsáv színét. A szürke jobb. Én a korábbi HD LCD-n tapasztaltam, hogy többnyire a 4:3-as TV adást néztük rajta, és amikor nagyritkán DVD-ztünk, akkor feltűnt, hogy bizony a filmnek azon a részén ahol általában a fekete sáv volt, ott sötétebb a kép. És most LCD-ről beszélek. A plazma szerintem még érzékenyebb lehet az ilyesmire. Persze olyat is olvastam, hogy ha normálisan be van járatva a TV, és ráadásul új technológiás, akkor kevésbé érzékeny az ilyesmire. De ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem.
-
Tizedes1
aktív tag
még nem kaptam választ sem a google-tól, se mmásik topicban, ti hátha tudjátok:
filmeknél az alsó-felső fekete sávval nem járhatunk úgy , mint az oldalsókkal?
már csak ez az egy aggaszt.
MEGVAN:
Felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha nem 16:9-es (1.78:1) arányú képet nézünk a plazmán, hanem mondjuk 4:3-ast, vagy erősen szélesvásznút, pl. 2.35:1-est, hisz akkor oda nem jut képi információ. A fekete sáv is be tud-e égni 4:3-as aránynál kétoldalt, vagy 2.35:1 aránynál alul felül?
A válasz: nem -
ebigtom
csendes tag
Feltettem a 2.505-ös firmwaret. Látszólag nem sok változott, MKV továbbra sincs. Ugyanakkor most van felirat támogatás a lejátszóba. srt-vel próbáltam, még kódlapot is lehetett állítani (latin1-latin2-ciril), és jól jelentek meg a magyar ékezetek. A felirat fekete háttérrel fehér betű, és lehetne egy kicsit nagyobb, de egész használható. Nem tudom, hogy ez a 2.505 érdeme, vagy korábban is benne volt már. Úgy hoztam elő, hogy a feliratos film elindítása után megnyomtam a távirányítón az options gombot, és előjött egy divx felirat menü, ahol be lehetett kapcsolni a felirat támogatást (defaultban ki volt kapcsolva).
-
-
Celeborn
tag
Nem tudom, kit mennyire érint a dolog, de leírom hátha... Szóval rájöttem, hogy mi okozza az xbox-on azt a jelenséget, hogy a sötétebb pályák tök feketék. A box beállításaiban van egy reference level nevű opció, ami gyakorlatilag a fekete szint. Szóval jól sejtettem, hogy fekete szintet kell állítani, csak azt hittem, hogy a TV-n. Na most ez a beállítás, ha standard-en van, akkor rendesen megjelenik minden árnyalat. Intermediate-en kicsit sötétebb, az Extended pedig még sötétebb. Egy leírásban olvastam, hogy a HDTV-k 7,5-ös fekete szintet várnak, míg a monitorok 0-t. Ezért van az, hogy én extended beállítással monitoron tökéletesen láttam mindent, TV-n meg nem. Nade ha valakit jobban érdekel/érint: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest