Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
Lotusomega #92 üzenetére
Akkora a tápegysége. Azaz ez a fogyasztása, ha teljesen felnyomott értékekkel fehér képet nézel. Ha meg teljesen levett értékekkel feketét, akkor 40W max...
Nem szabadna elfelejteni, hogy a plazmák fogyasztása dinamikusan változik a megjelenített képtartalomtól függően... nem úgy, mint a legtöbb LCD-é, amelyek statikusan fogyasztanak, függetlenül attól, hogy mit jelenítenek meg (csak a beállított fényerőtől függ).
-
KTTech
veterán
válasz
Lalikiraly #93 üzenetére
A méreteket is nézd... nekem pl. többet fogyasztott a 72cm-es CRT TV-m mint az 50"-os plazmám fogyaszt most. A kettő mérete nem összevethető, akárhonnan nézem
-
Kobak77
aktív tag
"Jó-jó az internet és a tévé kutyulása, de valahogy azért még nem az igazi a dolog."
Én vmit nem értek. Rajta van az RJ45 és ennyi? Ki se próbáltátok, hogy hogy megy a film/kép/zenelejátszás NAS-ról? Ja, értem. Tök jó, hogy tud filmet/zenét/képet lejátszani, meg hogy van rajta hálózati csati, de mi majd pendrive-ozunk...
Mert azért az nem derült ám ki, hogy több partíciót kezel-e, hogy van-e maximális meghajtóméret, amit használni tud, stb.
Szóval összegzem: Van egy TV, ami 300e Ft-ba kerül. Tök jó a képe. Van rajta RJ45-ös csati, meg USB. De szerintünk csak TV-zzünk. Jól megy rajta az F1. Akit más is érdekel, majd elmegy a boltba és megkérdezi (hahaha!!!), vagy húzhat külföldre informálódni.
Bocs a kirohanásomért, de már ezer éve vadásznék olyan TV-re, ami mellé nem kell sem set-top box, sem külső vinyó, sem alkalmankénti másolgatás, hanem rögtön tudja játszani a hálón szépen rendszerezett tartalmakat. Erre itt egy potenciális jelölt, és a "tesztelő" a készülék képességeinek felét be sem mutatja. Különösen érdekes ez, ha egy újdonságról van szó, mint esetünkben. Na ennyi, nem ragozom tovább.
-
dabadab
titán
Mit ad a LED-es háttérvilágítás?
1. Kisebb fogyasztást: ez remek dolog, laptopoknál van is értelme, de sima TV-nél soha nem hozza be az árát.
2. Jobban le lehet venni a fényerőt: tök sötét szobában, közelről nézett monitoroknál lehet jelentősége, ahol a 100 cd/m2 is sok, de a távolabbról nézett TV-knél ez nem gond.
3a (edge-lit TV-k) Vékonyabb TV-t: hát... jelentkezzen az, akinek a sima LCD-k túl vastagok.
vagy
3b (local dimminges TV-k) Local dimminget, ami a dinamikus kontraszt felturbózott változata és időnként baromi zavaró tud lenni.
Kb ennyi.
-
zsigus
őstag
-
Én majd akkor állok szóba ezekkel a TVkkel ha nem 100W okat fognak zabálni. Ez szerintem nonszensz. Bár lehet csak itt Abszurdisztánban mertkülföldön a fizetéshez mérten ezerszer olcsóbb az áram
-
Lotusomega
senior tag
325W??
-
Integra
titán
ami egy hatalmas újítás lenne... és nem egy buta ötlet..
ahogy a tv fw-jét is lehet frissíteni, úgy lehetne a tévécsatornák logo adatbázisát is bővíteni. értsd, minden tévécsatorna sarokban szereplő szarját, koros karikákat etc bevinnének a adatbázisba és a tévé automatikusan felismerné a statikus ábrákat és egyszerűen letiltaná.. -
geoff
tag
Egyébként a VGA porton nem is lehet fullHD felbontást elérni PC-t rákötve, azt csak HDMI-n képes megjeleníteni.
-
KTTech
veterán
Ha nem local dimminges, akkor teljes mértékben egyetértek... ha local dimminges, akkor akár még jó is lehet. Persze soha nem fogja elérni azt, amit a plazmák tudnak homogenitásban... hacsak nem raknak minden alpixel alá egy saját LED-et
De az már valószínű AMOLED technika lesz.
-
pepe1970
tag
Jó akkor legyen kb 1/3-ad fényerő. Nem arra vagyok kíváncsi hogy 178 wattot eszik vagy 179-et. Hanem hogy nézhető képbeállításoknál egy 50 colos plazma kijön-e mondjuk 300 alatt. Néhány 50-es plaznára már rádugtuk a mérőt, és nem találkoztam olyannal ami 400 alatt ment volna tévéadásnál stúdió képnél.. Persze nem a legújabb típusok voltak. Olyan nincs momentán a környezetemben.
-
szp1
addikt
A plazma ( bármilyen panel ), tartós PC használatra nem nagyon alkalmas, nem arra lett kitalálva. ( Esetenkénti netezés, jutjub stb belefér, de amúgy arra LCD való.
A LED-es dolog pedig egyszerű parasztvakítás. Inkább egy normális, márkás TV, mint egy túlárazott LED-es "csúcsmodell". -
KTTech
veterán
Ez a 37% fényerő kb. annyit jelent, mint fél deci hanghullám
Ha valamit össze akarsz hasonlítani, akkor pontosan ugyanazt az anyagot kell megkapniuk, pontosan ugyanolyan fényerő mellett (amit fénymérővel lehet meghatározni - ami lehet mezei fénymérő, spektrofotometer vagy kolorimeter is).
Amit írtam az tapasztalati érték, bár az én 50X10-esem inkább a 180-as végéhez esik közel (átlagfogyasztás, 16:9 arányú sorozat teljes időtartamát nézve, amúgy 90W és 245W közt ingadozik), de ez G12 és nem neoPDP paneles (valamint nem fullHD). A fényerő az 30-on van, de kb. ez semmit nem mond valószínű neked
-
.mf
veterán
Ez az elefánt-szobor lesz ezen túl a védjegyed, vagy csak az "elefánt seal of approval" pecsét?
Erről egy "windwithme" nevű fickó jut eszembe, aki ha még be nem mutatott procit / alaplapot / videókártyát szerzett és írt elsőként tesztet róla, akkor kis, gyöngyökből fűzött állatkákat tett melléjük vagy rájuk, ez volt a névjegye. Még jó, hogy te szórakoztató-elektronikai cikkekről írsz, ha egy proci mellé vagy netalántán rá tennéd ezt a böhömnagy szobrot.../off
-
madgie
titán
Ha a PC-t folyamatosan kihúzod tévére, akkor tudtommal nem igazán jó még most sem a plazma. PC-n kívül viszont mindenre, mert nincs olyan képtartalom, ami fél/háromnegyed óránál tovább egy helyben maradna (játékokban töltés a HUD ellen, tévében reklám a logók ellen stb)
Viszont úgy is lehet PC-n használni, hogy csak filmezel rajta, maga az asztal és a startmenü nincs áttolva rá. Sőt, relatív kényelmetlen ekkora tévén például netezni, az apró betűs, PC-re szabott oprendszer nem oda való.
-
Anubis_9
addikt
Ennek a cikknek az elolvasásáig azt gondoltam, hogy nyáron, amikorra tervezem a TV vásárlást, LED LCD-t fogok venni, de most ismét elbizonytalanodtam. Filmet valószínű majdnem csak szg-ről néznék rajta és nem kizárt, hogy néha-néha játék alatt is erre lenne kötve a gép. Most meg azt olvasom, hogy a beégés problémája már nem is probléma... Hm...
Ha egy TV majdnem folyamatosan szg-re lenne kötve, nem ajánlatosabb lenne LED LCD-t venni?
Köszi!
-
Findzs
addikt
jönnek nekem a válaszok rendesen
nem egy kategória persze hogy nem, árban semaz a philips meg csak egy volt a sok közül amit nagyjából kevesebb mint fele árban meg lehet venni
kérdés kinek mit ér meg 180 ezer forint,
számomra nem ér annyit a többlet a szóban forgó plazma tv esetében
esetleg 30-40 ezret fizetnék rá a 120 ra max(a 120 ezrest is csak részletre tudnám megvenni ha akarnám)
kinek ez kinek az ami számít
-
FefeeX
veterán
válasz
Gál István #71 üzenetére
Nekem Xbox360am van, nem mindegy mikori a plazma. Mondjuk a boxszal nem bírok annyit játszani, mint a wow-val anno
De mondom, egy G6-os panelt nem lehet a G13masokhoz hasonlítani.
-
Gál István
senior tag
Két kollégámnak is 106os plazmája van, ebből az egyiknél már van is "beégés". (Sok PS3)
A kép valóban szép, de nem sok lülönbséget láttam más lcd-hez képest.
-
Pollux66
tag
Jó teszt, jó TV! Grat!
-
LackoMester
addikt
Bitang jó tv, már a G10-es is az volt, de ez mégjobb lett.
Ha tv akkor plazma, ha plazma akkor Panasonic. -
FefeeX
veterán
-
peti85
senior tag
Erről az mkv hackről azért olvasnék bővebben. Merre találok infokat? S20-al működhet? Valószínűleg arra lesz keret.
-
ZEN1TH
őstag
-
Sicilian
addikt
Jó kis írás, a pana mindig is a kedvenc volt
-
FefeeX
veterán
Eddig a cégnél 3 kollégámat beszéltem rá plazmára az LCD helyett, mindenki elégedett, és már értik azt, amire a boltban, elsőre nem figyeltek fel, ugye az óriási megvilágítás...
Van akinek LCD is van otthon emellett, de érdekesmód mindenki szerint magasan veri az LCD-t. Mozi élményben ajánlom az Avatar BD-t. Egyszerűen ez az első olyan magas felbontású média, amitől elállt a lélegzetem. Ilyen éleset még nem láttam, és utána a sima HD filmek is csúnyábbnak tűnnek, hát még a divx sorozatok... -
Hát végre egy korrekt teszt a Plazmákról.
Nem kell még leírni öket -
mephi666
nagyúr
jó, hát ha majd azon gondolkozhatok, hogy tv-t vegyek, akkor eldöntöm... de egyelőre 46" körüli fullhd lcd a befutó... pénz nulla, tehát annyira nem kell még aggódnom
ha kicsit rendeződne az anyagi helyzetem, akkor lehet, hogy inkább a plazma felé kacsintgatnék... lcd-nél nagyon nem szeretem a be-/átvilágítást... meg hát tényleg mérföldekkel szebb egy plazma gyors mozgásnál, mint egy lcd... a másik dolog meg, hogy barátnőmmel nagy filmb*zik vagyunk és csak álmodozunk egyelőre, hogy milyen lenne fullhd-ban filmet nézni egy normális méretű képernyőn... (elférne egy fizetésemelés a cégnél, mert már 2éve nem volt... meg prémiumok sem... amíg marad ez a helyzet, addig nuku tv)
-
mickemoto
őstag
Azt a ping-pong szuperrangadót szívesen megnéztem volna
, pláne egy ilyen tv-n.
Sajnos eurosporton és sport1-en nem sűrűn közvetítenek asztaliteniszt -
FefeeX
veterán
50 millióért Lamborghini, vagy 5millióért Lamborghini replika? Kérdés, hogy a minőség, vagy a mennyiség a lényeg...
mephi666: az ára 250 körüli, a tudása meg nem hasonlítható az olcsó LCD-khez nulla csatlakozóval és tudással. Ezt is megkapod kevesebb csatival, más kinézettel sokkal olcsóbban.
Ne mondd már, hogy a 175W átlagos teljesítményfelvétel az LCD 150W körüli értékéhez olyan vészes lenne. Korábban írtam, a maximum miért olyan magas... Gondolom nem órákig fehér vakító képet akarsz nézegetni... Volt teszt anno, amiben a sötét tónusú filmek esetén a mért fogyasztás már a g11 panel esetében is verte az LCD fogyasztását.
-
Findzs
addikt
még ha be is következik az árcsökkentés akkor se fogja árban felvenni a versenyt az lcd-kel
116 ezerért már van egészen jó philips 107 cm lcd (igaz nem full hd) nem hiszem hogy ez a plazma megér annyival többet
[link] -
FefeeX
veterán
Beégés nem egyenlő a szellemképpel, ami kb fél percig marad a képen. A tévének van egy védelmi mechanizmusa, ha egy ideig nem változik a kép. Az én tévém csak 10-edik generációs (ez 13), de volt már, hogy 9 óráig ugyanazzal a képpel bekapcsolva maradt (elaludtam, na
). Meg is ijedtem reggel, mi lesz most, de semmi baja nem lett, fél perc szellemkép, aztán teljesen normális.
geoff: nekem is 50" a következő várományos... Remélem, az már elég nagy lesz
Bár eleinte a 21" CRT után ez is (37") elég nagynak tűnt, aztán már elég kicsinek hat
elefant: amennyiben tudja a UPC és a Digi földi kábeleit, akkor már tuti, hogy ilyen lesz a tévém... Ilyet is kéne tesztelni
-
geoff
tag
A Panasonic megvette pár éve a Pio-t, a plazamatechnikájukkal együtt. Lassan remélhetőleg felhasználják a megszerzett tudást
Nekem egy 50"-os G20 van otthon, eddig minden szempontból meg vagyok vele elégedve, a teszt is megerősített, hogy jó választás volt -
zsigus
őstag
"Later in 1997, Pioneer started selling their first plasma television to the public."
Rosszul fogalmaztam nem a pio csinálta meg az elsőt de ők kezdték árusítani 1997-ben.
Beégés az mindíg lesz próbálják mindenféle szoftveres úton javítani (pl. odébb viszi pár pixelel a sokáig ottmaradó részeket) de ez sajnos a technológia hibája, csökkenteni lehet megszüntetni nem.
-
Anubis_9
addikt
1-2 hónapja ugyanerről a G20-asról olvastam egy tesztet, amiben pontosan azt fejtegették, hogy még mindig él a beégés jelensége az új plazmákban is... Ebben a cikkben meg pont az ellenkezőjéről számolnak be... Hm...
A távirányító nekem kifejezetten tetszik.
-
mephi666
nagyúr
hm, jó kis tv ez... csupán 2 dolog nem tetszik benne: az ára és a fogyasztása
tetszett nagyon az írás, pár hiányosságot pótoltam a fejemben... szerintem ha tv-t veszek, maradni fogok azért az lcd mellett... pedig a nagyon sok előnye miatt sokkal jobban szeretnék plazmát...
-
Integra
titán
hm, ez alapján érthető is volt, hogy a pioneer kiszállt, már rég tervezték, a panasonic meg már rég tudta..
az mpeg4 az jó, mert legalább a földi digi csatornák dekódolhatók ahogy írtad, de valóban a cryptoworks és hasonló kártyák dekódolására kell box, mert a tévé ezeket a dekódolásokat nem tudja.
én hiányolom az ilyen tévékből egyébként ezt a funkciót, ahogy azt is, hogy műholdat kezeljenek. mennyivel egyszerűbb lenne már, ha bedugnám a tévébe a sky műholdkártyáját és működne.. -
FefeeX
veterán
itt egy link, de ha lenne időm, megkeresném neked az eredeti, kicsit komolyabb forrást
A H/K erősítőm távirányítója olyan, mintha kína gagyigyárában készült volna, örültem is hogy kiválthatom
A cikkhez annyit: A DVB-T tuner csak a földi sugárzású műsorokat fogadja és dekódolja, ezekhez nem kell csak set-top box. A UPC, Digi és hasonló, kártyás dekódoló rendszerű/műholdas adásokhoz sajna tudomásom szerint ezután is kelleni fog.
-
pepe1970
tag
Egy tényleges fogyasztásmérésre kíváncsi lettem volna. Már csak azért is, mert ez a G20 sorozat a Pana szerint überszuper takarékos.
-
FefeeX
veterán
Hm, most nézegetem, nekem ez a tévé nagyon bejövős, a 2 HDMI kevés volt eddig, ezen van 3+1, meg egy optikai hang kimenet
Ethernet...
Az oldala mondjuk elég csúnya, de hát oldalról senki nem nézegeti -
FefeeX
veterán
Nekem 555ös Harmony-m van, én is szeretem a szép távirányítókat, főleg, hogy ne kelljen már mindenhez külön távirányítót használni... (erősítő, xbox, WDTV, dvd játszó, tv)
Nem láttam egyébként még olyan tévét, aminek kifejezetten szép és minőségi lett volna a távirányítójafrenetik:
önmagában nem rossz az LCD. Ha viszont választás van, egymás mellé teszed a kettőt, már más a leányzó fekvése, és a jóhoz könnyű hozzászokni.zsigus: Az utolsó Pioneer Kuro plazmákat már a Pana G11-es panellel gyártották; azért ez jelenthet valamit...
-
frenetik
tag
42-es philipsem van, biztos sehol nincs a plazmákhoz képest, de nekem arra bőven jó, amire használom. ledesek biztos faszábbak, de majd az amoled odabasz, szerintem kb. 5 év.
-
FefeeX
veterán
Nálam is már vagy 2-3 éve virít a 37PV70, imádom, az LCD ezzel szemben labdába sem rúghat, még a sony 600ropis kütyüi is gyengébb képet adnak. 243 wattot kajál maximum, de mivel ugye ez csak akkor lenne igaz, ha folyamatosan fehér fényt adna az összes pixel, így azért mondjuk átlag 170-180ra jön ki ami nem vészes (LCD kb 150w ebben a kategóriában)
Mivel a 37" nekem már kicsi, és még csak HDReady a tévé, valszeg lesz mellé egy újabb, ez meg majd megy a hálóba a falra, csak mert oda sem fogok 82es LCD-t venni...
-
-
frenetik
tag
a távirányító úgy néz ki, mint egy nyugdíjas mobil
philips, sony elfogadhatókat gyárt. szerintem az is lényeges, mit fogdosol több éven keresztül, nem csak az, hogy mit nézel. -
ZEN1TH
őstag
Remek keszulek az ketsegtelen, es valoban szebb a kepuk a plazmaknak mint az lcd-knek, nem is beszelve ugye a valaszidorol. A panasonic plazmak meg egyenesen gyonyoru kepet adnak. Nemtudom hogy draganak lehet e mondani, mert vegulis nem mindenki tudja megvenni egyik naprol a masikra, de az biztos hogy megeri ra kicsit sporolni, mert nem mindennapi elmenyt nyujt egy ilyen TV.
Az usb-n keresztul torteno rogzites engem is erdekelne. Elvileg a G20 tudja ezt a funkciot.
Szerk: Johetne majd egy VT20 teszt is
-
atike
nagyúr
Méghogy halott a plazma... Jó vicc. Én direkt azt kerestem és vettem tavaly. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Elég sokáig néztem anno, hogy plazma vagy lcd, de ezt maradt. Nagyon nem bántam meg...
Ez a tévé is tetszene szó ami szó... Nagyon is!
-
zsigus
őstag
válasz
HarapósKutya #9 üzenetére
légmentesen zárják, hogy szivároghatna???? persze ha betöröd a kijelzőt akkor fog
Képminőségben az LCD sehol nincs a plazmához képest!!!! És nem is lesz mert vannak olyan dolgok amin nem lehet javítani, csak annyi, hogy az LCD is lapos, divatos olcsó ezért fogy, de aki minőséget akar inkább gyűjtsön egy ilyenre most, hogy kivonult a Pioneer a panasonic vezet minőségben a plazmáknál
-
elefant
őstag
válasz
öööö hát ez azért annyira nem öööö halálbiztos infó.
-
frenetik
tag
viszont ez a távirányító brutál szarul néz ki!
mér nem lehet szépet dizájnolni? -
zsigus
őstag
válasz
hát rég nevettem ilyen jót már bocs
-
-
HarapósKutya
tag
különben nem úgy van, hogy a plazma minősége egyre romlik, mert folyamatosan szivárog belőle a gáz?
#11: Ekkora hülyeség lenne?
-
Zsolto
őstag
Nagyon korrekt teszt, remélem, sokak fejében világosság gyúl majd tőle, és akik esetleg LCD-t akartak venni, azok megfontolják a plazmát is. Nem lehet egy napon említeni a kettőt.
-
zsigus
őstag
Jó teszt, de a kamrákat Cellának hívják!
Én is egy Pana plazmára vágyom régóta, kár hogy kisebbet, olcsóbbat (kb. 32"-osat) nem gyártanak bár ez a technológia miatt van mert a pixelek nagyok és kockás lenne a kép. De remélem egyszer majd lesz! Talán a következő foci VB-re 2014-re.
-
KTTech
veterán
Ha cserélem az 50X10Y-t egyszer biztosan G20 lesz helyette (vagy G30, ha úgy alakul
) Plazma után LCD-t nézni rémálom...
-
ilyen_85
senior tag
Huhhh alig várom, hogy elolvassam, de sajna, most nincs idő...
Remélem volt időd kipróbálni az usb-re rögzítést különböző forrásokból... nekem sajna sose jön össze...
Na este jövök és olvasok, köszönjük a tesztet
-
gg72
veterán
Egy ilyenre fáj az én szívem, de 46-osban, talán karácsonyra összejön...
-
Digital
addikt
A 42 hüvelyk az 106,68 cm!
-
hemaka
nagyúr
Nekem bejön, csak a szobámba túl nagy lenne, meg az ára sem egyetemista-barát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TP-LINK routerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OTP Bank topic
- SONY LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest