Új hozzászólás Aktív témák
-
RZozo
aktív tag
G20 tulajoktól kérdezném, hogy a digitális adásról külső USB-s eszközre történő felvétel hogyan működik pontosan.
A TV-nek teljesen be kell lennie kapcsolva, vagy megoldja úgy is a TV, hogy időzítek egy felvételt, majd készenléti állapotból a kérdéses időpontban bekapcsol, felvesz majd kikapcsol vissza készenléti állapotba, valamint hogy a felvétel alatt a panelt is bekapcsolja, vagy tudja külön csak a tunert bekapcsolni működtetni és úgy felvételt készíteni? -
Celeborn
tag
Köszi a választ. Ez bíztatóan hangzik.
És a játékokkal kapcsolatban amit írtam, hogy LCD-n a sötét árnyalatok egységesen "feketének" látszanak, hogy fest a G20-on? Pl. az Alan Wake-ben ugyebár elég sok jelenet játszódik sötétben, és LCD TV-n azt se tudtam, hol vagyok. Meg Assassins Creed-ben is amikor föld alatt nyomulok csak nagyon felemelt fényerőnél látom, hogy merre kell menni. -
válasz
Celeborn #596 üzenetére
Hali,
- ciripelés: én kb. 2 méterről nézem, de még este sem hallom. Ha odahajolok a hátlaphoz, valóban van ciripelés, de szertintem a TV-ket általában elölről szokták nézni, nem hátulról... :-)
- beégés: első G20-am be volt égve, úgy vettem, sajna nem láttam a boltban, csak otthon derült ki. Ha pl. rajta hagyod a Box-ot merev képpel pár napig, akkor biztos beég. De pl. egy futballmeccs után az eredményjelzőnek nyoma sincs, mint ahogy a csatornalogóknak sem... Én egyszer láttam ghosting-ot, a WD TV Live bejelentkező logója maradt rajta kb. 5 percig.
- 24p: tökéletes a lejátszásÉn 2 hónapja vettem, de nem bántam meg. Full HD döbbenet rajta (720p is, ha jó az anyag), és az SD adás sem gáz. Én ettől tartottam a legjobban, mert LCD-ket néztem előtte, azokon nagyon gáz volt az analóg SD, de kellemesen csalódtam.
-
Celeborn
tag
Hali!
Éppen TV vásárlás előtt állok, és meglehetősen rákattantam erre a TV-re. Viszont ez a ciripelés, és beégés dolog látom, még mindig elég vitatott. Úgy látom, kénytelen leszek valahol személyesen megvizsgálnom egy ilyen TV-t, mert ha ne adj isten veszek egyet és kiderül az idegesítő ciripelés, akkor tuti megkattanok. Engem a set-top box zúgása is zavar, de mondjuk egy ventillátor zúgás még mindig jobb, mint egy sipolás, vagy hasonló. Meg akkor most ez a beégés tényleg elmúlik ha normál filmet nézek rajta?
No meg 2 dolog van ami miatt inkább a plazmában gondolkodom. Az egyik, hogy xbox-ozni szoktam (bár nem túl sokat), és bizony ha sötétebb helyeken mászkálok egy játékban, akkor sz..t sem látni a képből, még ha éjszaka játszom sem. Persze, ha felnyomom a fényerőt akkor látok, de azzal elég ramaty a kép. Több full HD-s LCD TV-n is játszottam már, és mindegyiknél jelentkezett ez a probléma. Ha a monitoromat (S-PVA paneles) dugom rá, azon viszont frankón látni minden részletet. A másik dolog pedig a HD filmek nézése. Eddig mindig szaggatott a kép, de gondolom ez a 24p támogatás hiánya miatt volt. Ezek a dolgok vajon plazmán másképp vannak? -
RZozo
aktív tag
válasz
FlashBird #594 üzenetére
Ugyanezen problémázok én is.
Annak én is örülnék, ha az S20 NeoPDP panellel szerelt lenne, akkor rögtön rohannék egyet venni, de a fórumokat olvasva több helyen leírták, hogy amit M.o.-n forgalmaznak az sajnos nem NeoPDP-s., így inkább várok még év végéig, addig a TV árak csak csökkenni fognak (G20 már csak 225ezer) és talán lesz újból 5 év garancia lehetőség. -
FlashBird
tag
Hi!
Van valakinek tapasztalata Panasonic S20-al kapcsolatban? Visszaolvastam és többen azt írták itt hogy csak UK-ben és USA-ban NeoPDP panelesek az S20asok. Külföldi oldalakon és fórumokon viszont nem találtam sehol erre utaló jelet, sőt.. [link] <--- érdekes hogy itt fent NeoPDP-nek írjak lent a Spec-ben viszont G13 with Tough Panel, ugyanúgy mint nálunk.
Vki. szerint ez csak marketing fogás hogy az S20-al kapcsolatban nem verik nagy dobra hogy NeoPDP mert lehet jobban fogyna mint a G20.
Mindenesetre nagyon kiváncsi lennék kinek mi a véleménye erről mert számomra nem egyértelmű hogy mit is takar az S20, de van egy érzésem hogy eléggé bestbuy álruhában. -
szabessz
tag
Hello
G20-ra mennyire jellemző ez a "zümőgés" amit írnak?
Ez hiba vagy ilyen a G20? -
Digital
addikt
Kellene a válasz gyorsba!
Külső usb-s vinyóról lehet filmet nézni? -
newa1984
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni a következő napokban egy panasonic 42g20e tv-t és a kérdésem az lenne, hogy lehet-e még igényelni az 5 év gyártói garnciát és ha igen akkor bármilyen boltban vettre lehet-e? Mert most néztem, hogy az aqua computernél 225e-ért van ilyen tv, de csak 1 év garival, míg pl. az AV Planetnél 233e-be kerül, de ott 2 év gari van rá.
A segítséget előre is köszönöm! -
Dollface
tag
Köszi a választ.
Akkor ezek szerint ennyit arról hogy a jelenlegi plazmák már nem égnek be...20x90 perc és már ott a logo a sarokban...egy negyedmilliós TV-nél....
Én nem akarok azzal foglalkozni hogy hogy és meddig járatom,meg hogy épp mennyi kontrasztot szabad rátennem hogy ne legyen baja...Ez egy vicc.Mi lesz ha Gran Turismo-t nyomok rajta 3 órán keresztül amin egyfolytában a sarokban van a kilóméteróra például? A híradó alatt is láthatom majd mennyivel mentem a játékban...A jelenlegi Sony LCD-met soha nem járattam be,soha nem figyeltem hogy mennyi ideje van a logó a sarokban,nem kellett azon izgulnom hogy vajon jól használom-e....Lehet hogy nem olyan a feketéje de....ezek szerint maradok az LCD-nél,de az már 100Herz-es lesz.
Mégegyszer köszönöm a választ.
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy p42g20-as tv-t egy hónappal ezelőt (megfogott az 5-év garancia) A tv-t hazavittem beüzemeltem (invi tv). Nem csalódtam benne nagyon szép képet kaptam alapból, állítgatások nélkül. A múlt héten szántam egy kis időt és hozzákezdtem komolyabban állítgatni a tv-t........ Itt jött a nagy meglepetés a bal felső sarokban (4:3 képaránynál, oldalt szürke sáv) egy szép nagy SONY felirat díszelgett..... (nincs sony felszerelésem)....
Irány vissza a bolt közlöm velük mi a gondom... de mivel letelt a 3 nap gari elküldtek a pana szervízbe..... A szervízbe bevittem a tv-t reggel délután felhívtak hogy mehetek érte.... ott közölték hogy ezt a hibát a panasonic nem veszi be ez e forgalamazó bolt hibája......ugyanis sony demót nyomtak a tv készüléken ami nem gond csak valszeg kimerevitve maradt a demó anyag és a fehér feliradt beleégett.....(normál adás alatt nem látszódott (16:9)
Egy kis telefonálás után (szervíz- forgalmazó üzlet) a tv-t a forgalmazó üzlet kicserélte..... -
tomzero
csendes tag
válasz
Dollface #574 üzenetére
Még mindig látszódik a logo, de jóval halványabban mint akkor.
Azóta viszont nem sokat ment a tv, tehát még mindig remélem, hogy el fog múlni teljesen.
Nem tudom egyáltalán mi lenne a jó, ha sokat járatnám, vagy keveset, vagy nagy kontraszttal vagy inkább kevéssel.
Az a véleményem, ha valaki sokat tv-zik, akkor szerintem nem lehet ezt elkerülni, vagy azt nem értem, hogy én hol ronthattam el...
Ahogy észrevettem pl. az rtlklub mindig cserélgeti a logo helyét, de az m1-en mindig ugyanott van. Nálam egyértelmüen látszódik a hd és az élő felirat is,úgyhogy kb. 15-20x 90 percről van szó, ami sztem elég kevésEttől függetlenül a tv szuper, baromi szép képe van és nálam az a ciripelő hang sem jelentkezik, mint másoknál.
-
Digital
addikt
Hali!
Külső usb-s hdd-ről megy a mozizás?
-
Dollface
tag
Köszönöm a véleményeket,megfontolandó.
Eddig totál LCD-s voltam de a rengeteg pozitív véleményt olvasta meginogtam picitNekem jelenleg egy Sony 40S4000 LCD-m van,(ez Bravia engine 2,jelenleg már Bravia engine 3-asok futnak,bár a különbségről fogalmam sincs...) és teljesen megfelel a feketéje,a képe,a hangja,a formája.Egy a baja,az 50Herz...Ezért cserélném.
Azt esetleg nem tudja valaki hogy egy LCD-nél van-e különbség a 100 herz ill. a 200herz között? Érdemes többet áldozni rá? Érzékelni lehet-e valami különbséget egyáltalán vagy parasztvakítás és marketing az egész?
-
mate01
csendes tag
-
Dollface
tag
Szia.
Csak 50Hz-en tudok nézni mindent mert 50Hz-es a TV-m. Pont ezért szeretném lecserélni 100-200-600(?) Hz-esre mert ott remélem nem látom a mosódást a képen legyen az akár film,akár játék...
Az egyik versenyző a G20 plazma,a másik a Sony KDL-40EX700 LCD
Árban durván 30 ezer a különbség,az nem mérvadó.http://www.sony.hu/product/t32-ex-series/kdl-40ex700
-
mate01
csendes tag
válasz
Dollface #574 üzenetére
Helló!
Filmeket is 50Hz-en nézed? Játékoknál biztos jó a magas képfrissítési érték, illetve a folyamatos mozgás, de egy filmet szerintem élvezhetetlenné tesz. 24p megjelenítést tud a tv, és úgy tényleg olyan a film, mint a moziban. Párom szerint bekapcsolt frame creation-nel "túl jó a kép".
Gondolom a 24 képkockás megjelenítés úgy működik, hogy mondjuk 100 kockát jelenít meg a tv másodpercenként, de csak 4 kockánként vált képet. Így nem folyik ki az ember szeme.
Elképesztő homogén a képe a tvnek, teljes fehér vagy szürke képnél teljesen azonos a fényerő mindenhol. Szellemképet ezekben az állapotokban sem láttam, pedig néztem vele meccset, meg az rtl logó is mindig ugyanott van. Sőt, kikapcsolt oldalsávval nézem a 4:3-as adást és állítólag az sem tesz jót neki, de semmit nem vettem észre.
Garancia ügyben én is beszéltem a központtal, a kis szürke garanciafüzet 4-5 oldalát kell elküldeni nekik (persze én lefényképeztem a füzetet elölről). Sajna elfelejtették lebélyegezni, így mehetek be a boltba.
üdv.
-
-
Dollface
tag
tomzero: Szia.. Mi újság az M1 logóval? Látszik még vagy eltűnt?
Az igazság az hogy pont mostanában akarok TV-t venni és pont ezt a TV-t néztem ki magamnak.Jelen pillanatban egy Full HD-s Sony Bravia LCD-m van,a problémám vele csak és kizárólag az hogy 50 HZ-es.A mozgások sajnos nem folyamatosak rajta,amikor mondjuk egy tájlép felett pásztáz a kamera bizony látszanak az 50 HZ gyengeségei...legalábbis az okosok azt mondják hogy ez amiatt van.
Namármost végigolvastam az egész topikot,végigkövettem a plazma-LCD vitát.Sokan állították/állítják itt a topikban is hogy már nincs beégés a plazmáknál,8-10 óráig volt ugyanaz a képen és mégsincs nyoma stb. Ehhez képest Te egy 90 perces focimeccs után is látod a feliratot a sarokban halványan...Én elég sokat játszok PS3/Xbox-al,és van olyan játék (autóversenyek például,Call of Duty HUD-ja stb...) amin akár 1-2 órán át is folyamatosan ugyanaz van a képernyőn változás nélkül.
Ezért félek egy kicsit a plazmától és ezért kérdezném hogy mi lett az M1 felirattal? Eltűnt vagy maradt?
-
tomzero
csendes tag
Sziasztok,
nekem is G20-as plazmám van, a foci vb elött vettem...
Tegnap vettem észre, hogy az "m1 hd élő" logó, bizony, ha halványan is, de látszódik a sarokban, főleg szürke,kék háttérnél...
Pedig csak az esti meccseket néztem itthon és ráadásul a hd élő felirat csak a meccsek alatt van, szóval egyáltalán nem sok időtartamról van/volt szó.
Szerintetek elmúlik ez magától, vagy már így marad?Más, van olyan aki megkapta már az 5 éves gari papírt, amit elméletileg kiküldenek? Mert én már elküldtem mindenhová mindent és nem kaptam még meg...
-
Digital
addikt
Hali!
Ma vettem egy ilyen tv-t, délután hozom haza! Már nagyon kíváncsi vagyok!
-
ABnormal
őstag
a teszt után végigolvastam az összes hozzászólást is...
vett bárki is attól a tagtól aki ~180-ért kínálta?
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Ha már Panasonic és plazma TV-s topik talán tudtok segíteni.
Olyan problémám van egy TX-P42X20E tipussal, hogy a Rubicomos kábeltévé digitális adásait nem találom vele. Van itthon egy Samsung C650-es, de az gond nélkül megtalálja az összes adót. Igaz, a legtöbbhöz kiírja, hogy kódolt jel, de magát az adást megtalálja.
A Pana viszont semmit sem talál sem DVB-C, sem DVB-T csatornán. Az analóg adással semmi gond. Az ország Svédországra van állítva a kereskedő javaslatára, mivel Magyar beállítással nincs DVB-C lehetőség.
Tulajdonképpen azért zavar a dolog, mert nemsokára átveszi a szolgáltatást a Digi és náluk nincs lekódolva a digitális adás.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, cvn69
-
mate01
csendes tag
panaudio - videopart.hu
Másol valóban olcsóbb, csak nem lehet kapni. 410 volt, de másnap megjött. 5 év garancia mindenhol érvényes, panasonic.hu-n kell regisztrálni.
update: Vettem hozzá egy dvb-t antennát 4e-ért, döbbenetes képe van a foci vb-nek.
4. kerületben tök jó a vétel, és még jól is néz ki az antenna, kb mint egy képkeret.
A sok beállítási lehetőség zavarba ejtő, pl. dvd lejátszás: a fél filmet megnéztem fintorogva, mire rájöttem, hogy ki kell kapcsolni az "intelligent frame creation"-t, mert olyan folyamatos a film, mintha videokamerával lenne felvéve. Kimondottan zavaró. Kikapcsoltam, mozi feeling is visszajött. Upc boxhoz a thx közeli prohardveren ismertetett "ideális" képbeállítás a jó, de antennával a focimeccset már "normál" képbeállítással néztem, ott jobban tetszett az élénk, videojátékos színvilág. Mellesleg a kézikönyvben nincsnek elmagyarázva rendesen a beállítás pontjai, pl. mi az, hogy 16:9 túlpásztázás??
üdv.
-
mate01
csendes tag
50G20:
Már majdnem egy hete megvan a tv és őszintén úgy érzem, hogy nagyon-nagyon megérte. Kb 2.5-3 m-ről nézem a tv-t és egyáltalán nem túl nagy a kép, sőt.
Normál adás is szép, sokkal rosszabbra számítottam, hd meg egyszerűen gyönyörű. Tetszik, hogy automatikusan beállítja a képarányt, pl. ha m1-en focira kapcsolok szélesvásznú teljes képernyős, ha valami másra akkor 4:3, jobb és bal oldalon fekete csíkkal, teljesen automatikusan. A kézikönyvében az van, hogy az oldalsávot nem ajánlott kikapcsolni a beégés miatt, de több órás nézés után még szellemképet sem vettem észre. A ciripelés, amit többen is írtak, gyakorlatilag nem hallható. Ha bebújok a tv mögé és lehalkítom, valamit hallok, de inkább a másik oldalról szoktam nézni. Popcorn lejátszóval használom, teljesen jól működnek együtt, beépített avi lejátszót még nem próbáltam. Viera tartalmakat kicsit nyomogattam, időjárásjelentés, hírek, ilyesmi, szerintem teljesen felesleges. Arra ott a számítógép. A tv szuper, mindenkinek ajánlom.
-
Newlocal
aktív tag
Gondolom van pár G20 tulaj aki olvasgatja a fórumot, de csak nekem tűnt fel hogy a tesztben lévő optimális beállításnál a kontraszt maximálisra van húzva?
A plazma topikban azt mondták, hogy ez egy új tvnél nagyon nem ajánlott, sőt később sem igazán.
Erről tud valaki valamit? Ja nekem 36-ra van rakva, a többi beállítás ugyanaz. -
Creaft
csendes tag
Sziasztok!
Kérdés:Mi lehet akkor a baj ha p42g20 összekötve hdmi-hdmi kábellel egy géppel, és lejátszás közben csak a tvn időnként nem szaggat de mintha egy kicsit belassulna a film, monitoron nézve semmi gond. Mi az amit be kellene állítani és hol? A gép vagy a tv a ludas ebben? Elivel minden képjavítót kikapcsoltam de azért írjátok már le hogy mire kellene figyelnem ilyenkor.
Köszi
-
Zsót112
tag
Sziasztok!
A már említett ciripeléssel/zúgással kapcsolatban érdeklődnék. Mennyire zavaró? Előfordul minden készüléknél? A tesztelt TV is zúgott?
Nem rég lettem egy 42G20-as nem maradéktalanul boldog tulaja. Meglehetősen zavar ugyanis az az elektromos zaj, ami részben a tápból, részben a panelből érkezik a TV hátulja felől. Sajnos ez a zúgás még 3 méterről is hallható (főleg este illetve kis hangerőnél).
Az Avsforum.com-on is sokan panaszkodtak erre a zajra, sokan vissza is vitték miatta a készüléket. Valaki azt írta, hogy használat közben, ahogy a panel és az elektronika "bejáratódott" sokat halkult a TV. Van esetleg ilyen tapasztalata valakinek ezzel a típussal, esetleg másikkal?Előre is köszi,
Zsolt -
Bruce_01
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám, amire remélem kapok itt választ tőletek!
Tegnap vettem egy plazma tv-t (Pana 42G20), amiben van mindenféle tuner ami kell, pont azért, mert kábeles Digi Tv-s előfizető vagyok,
Reméltem, hogy ma már HD-ben nézem a VB-t, de sajnos csalódnom kellett, csak az analóg csatornákat találta a tv. Pedig próbáltam több országot is (Svéd, Finn, Dán, Norvég). Mi lehet a probléma?
Köszi előre is a segítségeteket!
Egyébként az analóg adás minősége így sem rossz, rosszabbra számítottam, de azért jó lenne ha működne...!
Még egy gyors kérdés: hol tudom megtalálni a menüben az ország kiválasztását megint a DVB-c csatornák keresés miatt?
Köszönöm,Bruce -
Rendeske
tag
Mintha a fogam húzták volna....
de ez legalább örök élet +1nap. Meg elég jó márka most hogy utána olvasgattam.
-
Rendeske
tag
Sziasztok!
Milyen kábelek lapulnak a 42G20 dobozában főleg hdmi-re gondolok, mert a dvd,philips beltérit meg a pc-t(igaz ez dvi/hdmi átalakító lesz) akarom össze kötni.
Jövő héten akarom rendelni a dvi/hdmi kábelt, szal jó lenne tudni hogy mennyi hdmi kábelt rendeljek hozzá... -
KOre
tag
Némi kiegészítés:
Home (Otthonunk) 2009 1080p film közben le esett az állunk az öregemmel, nagyon ajánlom mindenkinek..
- ghost : Eddig elkerülte a figyelmemet a dolog, de mostmár látom, ha teljesen fekete képet kimerevítek akkor a menu és egyéb dolgok bizony ott vannak a panel on, de ezek aztán pár perc teljes képes film, tv futtatása után eltünnek.
Így kicsit átértékelem a bejáratás, és az odafigyelést. -
KOre
tag
Két napja boldog tulajdonosa vagyok egy p46g20 készüléknek, gondoltam megosztom az első benyomásokat hátha hasznát veszi valaki. :
Először is sokat gondolkodtam hogy plazma vagy lcd, sokáig az lcd felé húztam mert játszani is szerettem volna rajta. Valamint a 37,42 inch es kategóriában.. De aztán mégis ez mellett döntöttem, és semilyen tekintetben nem bántam meg.
- a méret : kb 2.5 m ről nézem a tévét és meg kell mondjam hogy HD esetén talán még túl nagy is a távolság, viszont SD (analóg, ettől nagyon tartottam ) esetén sem bizonyúlt túl nagynak a tévé. Mivel a 42 es 1100, a 46os 1300 euró volt, ezért választottam a nagyobbat és abszolút jó döntésnek bizonyult. Anyám pakolás közben egész végig azt szajkózta hogy minek ekkora tévé egy ekkora szobába, egészen addig még be nem kapcsoltam, aztán inkább azt szajkózta hogy itt fog tévézni
- hd rady, full HD: mesés, egyszerűen fantasztikus élmény, gyönyörű a kép, nem túl élés, szépek a színek... bla bla . Nincs mit ecsetelni erről a szól ez a tv.
- sd(analóg): azt hittem nézhetetlen lesz, és már vehetem is a szatelitot. Szerencsére tévedtem , sőt egyes SD adások kifejezetten jól néznek ki. Nagyszerűen skáláz.
- ablak, tükröződés : az ablakom bal oldalt van a tévéhez képest, ami egyeltalán nem zavaró és nem igazán tükröződik ha szemből nézem a tévét, viszont ha a tv nek jobb oldaláról nézem akkor már zavaró. Ennek ellenére én szinte teljesen sötétben tévézem, ezt szoktam meg.
- fekete: a feketéje kiváló (nem igazán láttam még jobbat), de azért nem tökéletes(maximalista vagyok). Egy biztos, ha ezzel sem vagyok tökéletesen megelégedve akkor az LCD nél elég szomorú lettem volna
. Amikor áthúzom a mediaplayer ablakot a monitorról a tévére azért látszik a különbség: szürkéből fekete lesz, pedig MVA panelos monitorom van.
- játék: mint mondottam, én elég sokat játszom és hát ugye nem hagyhatom ki hogy ne egy ekkora felületen játszam
. Amit el tudok mondani, hogy az államat keresgéltem mikor beindítottam a GRID et és az ASSASINS CREED 2 t, (ezekben ki lehet kapcsolni a HUD ot). Fantasztikus az élmény, és amit el kell mondjak hogy tartottam attól hogy ekkora felbontást nem bír majd a 8800gt és hát az AC2 ben már döcögött ezért vissza vettem 1280x720 ra és egyeltalán nem vettem észre különbséget, talán az élek kicsit lépcsősebbek lettek, szóval szépen skálázza fel, és hát játéknál talán nem olyan szembetűnő, mindenesetre nekem megfelelni látszik , így ebben a tekintetben is boldog vagyok.
- ghost,beégés: Igyekszem vigyázni a tévére, de már néztem 1 órán át cool logót, és utána semilyen ghost ot nem láttam, ennek ellenére azért továbra is odafigyelek (teljes képernyőre nagyítom a filmeket, játékokat is inkább HUD nélkül fogom játszani ha lehet, ha nem akkor majd igyekszem szüneteket tartani ami alatt járatok valami mást a tévén). Lényeg, hogy talán ettől tartottam a legjobban mikor plazmára adtam a fejem, és kicsit én is úgyérzem hogy fel van fújva a dolog.
- bejáratás: Semelyik hivatalos fórumon nem támasztották alá hogy tényleg járatni kellene a készüléket, úgy gondolom ennek ellenére van azért a dolognak valóság alapja, viszont nem fogok 200-500 órát járatással tölteni, igyekszem odafigyelni a dolgokra, remélem ennyi elég lesz, hogy megóvjam a tévét.
- egyéb ficsöröket még nagyon tesztelgettem, annyira nem is lényegesek nekem, de azért majd sortkerítek rá.
- fekete leves: egészen hangosan ciripel a panel, minél (erősebb) fehérebb a kép rajta annál hangosabb. Ez dolby hangzás mellett nem hallható, viszont sima tv zés mellett igen, igaz ehez is hozzá szokott a fülem viszont reggel mikor bekacsoltam ismét zavarónak tünt, de hát semmi sem lehet tökéletes, azt hiszem ennyivel meg tudok barátkozni..
-alapjában véve elégedett vagyok, és nem csak azért hogy magamat igazoljam amiért ezt a tévét választottam.
Álltalába sokat segít rajtam vásárlás előtt a PH, remélem nekem is sikerül, sikerült valakinek némi támpontot adni.. A szétszórtságért és a helyesírás hiányáért elnézést..
-
Hebry
senior tag
Ez a tv egyre jobban tetszik.
Nagyon elgondolkodtam rajta. -
válasz
Ares_lovag #536 üzenetére
Csak a rend kedvéért: a két TV között (Pana 42G20 és Fili 42PFL9664) van kb. 120 kHUF különbség (a Fili a drágább).
-
Creaft
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mi éri meg jobban egy p46g10 vagy egy p42s20?
Felhasználási terűlet:pcről hd filmek nézèse,játék, esetleg családi fotók nézegetése.
Képminőségileg melykel járnék jobban, esetleg megéri e az 50 e felárat a p42g20?
Köszi a segítséget! -
elefant
őstag
válasz
Perillustris #533 üzenetére
szia, ez szerintem alapvetően a pana marketing startégiájától függ. ( a gyártók a marketingköltségek egy részét az ár lenyomására használják fel. )
ha te vagy a bringás Perillustris, akkor meg egy nagy HELLÓ!
-
-
Kovido
tag
Tudja valaki, hogy a G20 tud rögzíteni műsort usb HDD-re AV bementen keresztül? A leírás szerint digitális tv adásról tud, de nekem setup box-om van, ami scart csatin keresztül kapcsolódna a tv-hez.
-
Perillustris
senior tag
a focivébé közeledtével reménykedhetünk ennek csökkenésében
Kérdés, hogy áll majd a deviza-árfolyam.
-
KOre
tag
Hali!
Ilyen tv t szeretnék venni, tudna e nekem valaki segíteni abban, hogy Szegeden melyik üzletben találhatom meg ezt a tv t ,viszonlag jó árban?
köszi,
üdv, -
spike70
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A CRT-m igen csak a végét járja, szeretnék egy plazmát venni. Leginkább TV-műsor (analóg UPC kábel) nézésre, néha DVD ill. gépről HD film. 42 coll-ban az olcsóbbak közül nézegettem. A kérdés: A tavalyi full HD-s S10-est vagy inkább az új X20-ast ajánlanátok? Árban szinte ugyan ott van.
Köszi! -
adm
őstag
a két projektort hogy tudod használni - nem kifejezetten erre felkészített - 3d-s anyaggal?
eddig csak külön kezelt (és saját gyártású) képpel/videóval, illetve a Leonar3Do rendszerrel sikerült két projektort használni. de nyilván elenyésző publikus tartalom érhető így el...
-
törölt tag
S20-al és egyéb G13-al nincs,PV80,PV 8 és 50X10y plazmákkal viszont van tapasztalatom. Ugyan nem együtt láttam a észülékeket,de már ax X10y is ráver a pv80ra.Ugye eleve más proci hajtja őket.Mélyebbb feketéje is, de sötétebb,és erösebb szinekkel van beállitva(ez gazdafüggő").G13at csak boltban láttam még.
-
9950es
aktív tag
Ha lenne valami normális shutter szemüveg akkor nekem is tetszene a plazmás 3d. De így, hogy maga a szemüveg ugyanolyan polarizeres megoldást használ ( + 1 retarder réteg ) , mint egy 2 projektoros , 100%-os kitöltésű linear polarizer setup, nem repesek az örömtől mikor hozzáfog beleszabdalni a látómezőmbe. ...És nem a szabdalással van a gond, hanem a kettővel együtt.
-
9950es
aktív tag
Cikk: Én beleírnám a tényleges vetélytárs technológiát (DLP), az LCD maximum vicc kategóriában versenyzik, tesztekben a Mitsubishi Laservue-t viszont simán kihozzák győztesnek a Pio Kuro-val szemben
KTTECH: 120hz, azért lesz feleannyi fényerő , mert egyszerre csak 1 szemen át szemlélheted a képernyőt, azt gondoltam egyértelmű. Egyébként én a mai nappal fel is adtam a shutterezést, elegem van belőle. Ha megszereztem az ezüstvásznamat rendelem a második projektort.
Mellesleg semmi gond a 15.000-es 1 dlp kontrasztal, statikus íriszel én is megtudom modolni a projektoromat , ha még bele is nyúlnék nem állna meg 10,000 alatt , holott 2.2 k-ról indul.
-
törölt tag
Ha tényleg csak a fent említett célokra akkor még jobban is jársz a plazmával,mert gyakorlatilag elhanyagolható az input lagja.Sdre filmre DVDre jobb a plazma Képileg kevés LCd éri utol,és teljes mozgóképfelbontása van..De ha böngészni is akarsz akkor felejtős,arra nem való.
-
Creaft
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, régóta olvasok teszteket erről a Panáról ami a tesztben is szerepelt, szerintetek érdemes e egy ilyen Tv-t vásárolni vagy bármely plasma testvérét, ha gépről szeretnék rajta HDMI-n vagy DLNA-n keresztül HD filmeket nézni, illetve játszani vagy jobban járnék egy LCD tvével erre a felhasználási célra. Nem monitornak kell mert az van hanem csak a fent említett funkciókra.
Köszi a segítséget!
-
Johnny Cage
addikt
ha valaki tudja: időzíthető az USB-s tárolóra rögzítés a G20-nál?
-
Ijk
nagyúr
Én abból indulok, ki hogy ha valaki vesz egy 300k-s fullHD televíziót, azon fullHD tartalmat szeretne nézni. De tegyük fel, hogy gyakran néz SD tartalmat, amiben ugye a plazma megint jobb megjelenítést tekintve. És mondjuk gyakran néz sportközvetítéseket, amiben a plazma megintcsak jobb. Vagy van egy játékkonzolja és az alacsony input lag miatt ismét a plazma nyert.
Úgy gondoltam, hogy ezekhez a szórakoztatási tartalmakhoz vesznek inkább nagyképernyős televíziót az emberek, nem pedig monitornak, meg digitális képkeretnek. -
Buccaneers
csendes tag
Nagyon orultem a tesztnek, koszonom ! Boldog tulajdonosa vagyok egy TC-P50G20 tevenek. Egyebkent floridaban elek, ez a tipus miatt erdekes , tudomasom szerint az EU- ban mas a tipusszam.A tv eszmeletlen. Teszteltem az Avatar 45 GB- tos valtozataval , kivallo. Nem lattam meg ilyen csodalatos kepeket. A labdarugo vilagbajnoksag nezese miatt vettem, szerintem , ha valaki uj tv-ben gondolkozik ,ne sokat toprengjen. Hol vettem: www.bestbuy.com. $1.300.00+Tax 7%.
-
törölt tag
Szerintem felületesen olvastad, amit írtam, nem kötöttem össze olyasmiket egymással, amiket írtál, másfelől azokat írtam, amiket most te is, harmadrészt benne voltak a színek is, hogy még amellett sem tartom jónak a csillogósakat - ja, és nemcsak a "glare type" túl csillogós. Mindegy.
-
törölt tag
válasz
Johnny Cage #510 üzenetére
Ö nem néz és nem is akar nézni,ahogy szavaiból kiveszem.Inkább mellébeszél,és hajtja a "sokat fogyaszt,tükröz,beég" baromságait,akárhányan cáfolják.De én láttam,mert nagybátyáméknál olyan van,focirajongó,és Sd-re nagyon jó az X10 és focimeccset nemegyszer néztünk nála,és jobb nem is kell.NAGYON SZUPER! G10-közeli minöségü képe van meccseknél SD-n.
-
-
jó, akkor x10 tulajként:
- nem tükröződik (értsd: fényes nappal is tök jól nézhető)
- nem ég be (értsd: játszom vele rendszeresen)
- nem fogyaszt sokat (értsd: nem fogyaszt érdemi forintban többet, mint egy hasonló méretű lcd)és persze fele annyiba került, mint egy hasonló méretű lcd, ráadásul filmre jobb, játékra nem rosszabb (sőt), monitorként meg nem használom (minek?). mindenki vegyen, amit akar, de ehhez nem szükséges valótlan dolgokat állítani azokról a termékekről, amiket nem vett meg.
-
Khelben
nagyúr
A számítógépre kötés olyan dolog, hogy kb. semmi szükség rá.
Azért, mert neked nincs rá szükséged, engedd meg, hogy más használja erre is a tv-jét. Köszi.ez a sokat fogyaszt baromság
A jelek szerint ez egy évi 10ezer forintos baromság, ezt tudom másra is költeni.nézd meg a Samsung új LED TV-it.
Nem led tv-ről beszéltünk, hanem 150ezer forintos tv-kről, konkrétan az X10-ről, ami tükröződik. A 150ezer forintos lcd meg nem tükröződik, ennyi.Még egyszer leírom, utoljára: Tisztában vagyok a plazma és az lcd előnyeivel és hátrányaival. 3 hónapig kerestem tv-t, körbejártam rendesen a témát. Elismerem, hogy van olyan, amikor a plazma a jobb választás. De olyan is van, amikor lcd-t kell venni, mert az adott felhasználásra (pl nálam) alkalmatlan a plazma tv. De valamiért a plazma tulajok ezt nem akarják felfogni. Szerintük mindenki úgy használja a tv-t, ahogy ők
-
FefeeX
veterán
De ha belegondolsz, pont az ilyenek miatt megy jobban az LCD szekere. Nagyobb hangon terjeszti a baromságát, az egyszeri vásárló elhiszi, mert emberünk olyan tudományosan beállítja a hülyeségeit. Néha mond bele 1-2 idegen szót, ha így sem győzi meg, akkor bedobja az "EUból is ki fogják tiltani a fogyasztása miatt" joker kártyát, és az egyszeri emberünk máris meggyőzve érzi magát, és terjeszti tovább...
Erről egyébként a bikicsunáj jut eszembe... Kb annyi értelme van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest