Hirdetés
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
A G20E (és nem a G20B) már tudja a CI+ szabványt. UPC-s fórumban már olvastam, hogy használják, panszmentesen
Digi esetében a CI+ -ról épp itt folyik az értekezés -
M_AND_Ms
veterán
válasz
ChipKng #1372 üzenetére
Pedig, csak el kellett volna olvasni a specifikációt. 2010-ben még smart tv is új volt. Amúgy, az azóta megjelent modellek, mind tudják (ezt a huszadrangú funkciót). Ja, és a képminőséget észrevetted már?
És akkor mi lesz pana helyett? Gondolom, valami jóféle "lettévé" tele okossággal korejából.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Tizedes1 #1366 üzenetére
Ne foglalkozz vele! Én már ezzel a g20-szal végignéztem a 2010-es foci vb-t (alig egy hónapos tv-n), a 2012-es Olimpiát, foci eb-t, sok-sok közvetítést az m1, Sporttv, Digisport, Eurosport adókon.
Volt, hogy nézegettem én is ghostokat, majd leszoktam róla. De emlékszem egyszer újbóli fellángoláson megint megnéztem és semmi se látszott.
Szóval, hagyd a pics@ba és nézd magát a műsort, ne a halvány ghostot. (Persze ésszerűen vigyázz rá) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
petyus_ #1358 üzenetére
Amúgy, elvileg menni kell bármilyen országbeállítással is, ha a szolgáltató nem alkalmaz nem teljesen szabvány frekvenciakiosztást (mint, a Digi, akinél vannak feles (nem egész) megahertz érték is, de ezt is tudja kezelni a pana tv). Az országok között inkább az EPG használatában van különbség
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
koncsik #1345 üzenetére
"Vajon egy 2,5" 1TB vagy 500Gb konnektorba csatlakoztatás nélkül működik?"
Elképzelhető, de ki kell próbálni. Esetleg Y-csatival két usb portra csatlakoztatni."Milyen minőségben vesz fel és mennyi az idő/GB arány?"
Arányt nem tudok, de nem igazán mondod meg a különbséget a "igazi" és a felvett műsor között."Van valamilyen ravaszság, hogy pl. PC-n leszedjük a rögzített műsort?"
Nincs. Sőt másik, ugyanilyen típusú tv-n se nézed meg (lásd felhasználó kézikönyv). Csak azon, amelyiken felvetted. Inicializáláskor teljesen particionálja és formázza és titkosítja a lemezt a saját maga módján."Olvastam itt, hogy FAT32 pendrive-ot is felismeri. Ezt is lehet regisztrálni műsor felvételhez?"
Ha jól emlékszem felvenni, csak HDD-re lehet (erről is tényszerűen ír a felhasználó kézikönyv). A plazma tv topikban, mintha értekeztek volna erről."2GB alatti videokat lehet róla lejátszani?"
Ezt nem értem, mi lenne benne a pláne. Viszont én nem nagyon játszok le vele, csak a saját felvételeit. -
M_AND_Ms
veterán
Nem, mivel egy tuner van benne. Annyit viszont megengedhettek volna, hogy az azonos frekvenciákon jövő más adókra át lehetne váltani, az technikailag tud működni, vagy Epg-t és műsorinfót mutathatna felvétel közben. Sőt a felvett műsorhoz is eltárolhatta volna a műsorinfót.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sixkiller6 #1295 üzenetére
G20-asról írtam, mely infót a szervizdokumentációból szedtem. Igaz, ki nem próbáltam, de talán hihető.
De ebben a párbeszédben, meg ugye a G10-ről volt szó. Az meg -úgy néz ki- egyáltalán nem fogadja.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sixkiller6 #1292 üzenetére
Én sem értelek.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sixkiller6 #1289 üzenetére
Csak a tényszerűség kedvéért:
Ha jól emlékszem a G10-es 2009-es model, márpedig a CI+ szabvány 2008 májusi. Tehát létezett, de elfogadható, hogy a 2009-es modellekben még nem került bele a támogatása. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sixkiller6 #1283 üzenetére
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
balinyo #1272 üzenetére
Lépj be a Hotel mód menübe:
"Access command to the Hotel mode setup menu
In order to display the Hotel mode setup menu, please
enter the following command (within 2 second).
[TV] : Vol. [Down] + [REMOTE] : AV (3 times)"Ott pedig az "Initial INPUT" pontban megadhatod, hogy mivel induljon a bekapcsolás után.
Kilépéshez áramtalanítsd a készüléket. A legközelebbi bekapcsoláskor már a beállításoknak megfelelően kell indulnia.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
barcaforca #1250 üzenetére
Akkó', öjöm e bódokcság!
(én rá sem mertem nézni, hátha nálam is rossz)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
barcaforca #1245 üzenetére
Internet elérés, kábelezés rendben van?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
barcaforca #1240 üzenetére
Próbálj firmware-t frissíteni, ugyanis a Viera Cast átalakult a G20-on is Viera Connect-re
-
M_AND_Ms
veterán
Mi a kérdésed a Panasonic G20-as (plazma) tv topikjához?
Az, hogy milyen led tv-t ajánlunk? Kérdezd a Ledes tv-k általános topikjában!
Hiába utalsz arra, hogy a kiszemeltek között egy pana led tv is van, ha itt egy konkrét típussal foglalkozunk, ami nem az amire te gondolsz.
Ez olyan mintha elmennél a Ford Focus dízeles topikba és kérdeznél arról, hogy benzines autót vennél és a kiszemeltek között ott van egy Ford Ka benzines is.Ajánlatom: Ledes topikok
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
ChipKng #1188 üzenetére
Nem azért van rá a garancia, hogy amíg az tart addig a hibákat kijavítsák???
De ha elvagy a hibás készülékkel akkor csak futtatgasd a kiszedő szarokat.
Sőt esetleg ráolvashatnál a panelre, vagy elmormolhatnál néhány ősi szitkot a hibás pixelre, esetleg az jobban segít mint a szerviz! -
M_AND_Ms
veterán
Hagyjuk...
A hozzászólásom nem a ghost tényét és okát firtatta. (értő olvasás: 2 alá)De ha már a témánál vagyunk:
"Nem is tudok most hirtelen olyan csatorna logót mondani ami hasonló..."
Pedig van bőven: Filmbox, Sport1,2. Meg ne magyarázd, hogy azokban a teljesen átlátszatlan fehér kevésbé "agresszív", mint az RTL Klubé!! Még a végén elhiszem, hogy csak az RTL Klub fehér színe, ami "agresszív", a másik logó fehérje nem az.(megsúgom, hogy például egy fehér betű, akár 30 mp alatt is okozhat ghostot, bizonyos körülmények között, nem kell hozzá öt hat óra. Ezt az esetemet már leírtam pár hónappal ezelőtt, ha érdekel előkeresem)
-
M_AND_Ms
veterán
"..az RTL-re kellene haragudnod, mert nem képesek lecserélni az agresszív logójukat"
Hetente itt valaki elmondja, hogy az RTL Klub logója agresszív. Mondja már meg valaki, mitől agresszív egy tv logó?
Támad?Értem én, hogy mivel nem átlátszó, ezért hajlamos a ghostra, beégésre. De ha végignézzük egy átlagos szolgáltató műsorkínálatát, akkor az adók 80%-nak logója is mind ilyen: Eurosport, Sport1,2, Filmúzeum, AXN, CNN, stb, stb. és az RTL Klub is
Ezek közül az RTL-é miért lenne agresszív? Nem értem.
-
M_AND_Ms
veterán
"A távirányító gomb kiosztása nem a legideálisabb"
Volt már a kezedben mondjuk Philips vagy Grundig táv? Na AZOKON nem ideális a kiosztás.
Pl.: a hálószobai Grundig tévémen az időzített kikapcs beállítása következőkép történik:
1. 'AUX' gomb,
2. TXT gomb,
3. idő beállítása számjegyekkel (ez mondjuk dicséretes)
4. INFO gomb.Az idő beállításán túl egyszerűen nem látok benne logikát.
Véleményem szerint az összes japán cuccnak kézre áll és jól átgondolt a távja (de ízlések és pofonok)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
mata-hari #1004 üzenetére
Kapcsold ki az automatikus firmware frissítést (úgysem jön semmi a hálózatokon).
És hogy hol kell kikapcsolni? Valahol a Beállítások menüben, a kézikönyv segít.A felvételhez használt HDD-t a tv a saját részére formázza meg (erre is van menüpont). PC-n azzal csak annyit tudunk csinálni, hogy töröljük a tv által létrehozott partíciót. A felvett anyagot CSAK ezzel a tv-vel lehet visszanézni.
Újra tanácsolom: Tessék átolvasni a kézikönyvet! Elsőnek jó az szűkített változat,amit kinyomtatva adnak, de ajánlott a mellékelt cd-ről a (vagy a netről) a teljeset kinyomtatni.
Megjegyzem a garancia alapfeltétele, hogy a használati útmutatóban leírtakat betartjuk és annak megfelelően használjuk a készüléket. No most ha el sem olvassuk, akkor hogyan fogjuk betartani? (én pl a minap is elővettem és újra átolvastam és találtam benne új dolgokat, amik annak idején -fél éve van meg a tv-m- vagy nem tűntek fel, vagy még nem voltak fontosak a számomra)
Amúgy szívesen segítek...
-
M_AND_Ms
veterán
Ott valami más probléma lehet.
Én is rákötöttem a pc-re. Keményen áll
a kép, nincs semmi remegés.
Kábel vagy kártya probléma, vagy a gépeden van valami rosszul beállítva, pl: túl alacsony a frissítési frekvencia.
De az is lehet, hogy a tv-d a hibás, vagyis rossz, akkor meg javíttatni kell. A lényeg, hogy a tv-nél ez a remegés nem üzemszerű. (kipróbáltad másik bemeneten?)Bizonyos enyhe vibrálást lehet látni a nagy fehér felületeknél, de azt is csak bizonyos "bambulásnál". "Szembe" nézve a tv-t már nem jelentkezik.
Szóval, ha úgy látod minden más jó és a tv a gyanús, akkor szerelőt kell hívni (ha valóban rossz a tv-d, akkor el sem fogod tudni adni, ha meg máshol van a hiba, akkor az új tv-del is remegni fog)
-
-
M_AND_Ms
veterán
A lemezt a tv formázza meg. Ezek után az másra nem használható, csak partíció törlés és újraformázás után. (olyan nincs, hogy egy HDD-t vmi úgy formázza meg, hogy azt már sohase lehessen letörölni és másra formázni/ particionálni)
Nem tudom mennyit foglal egy egyórányi felvétel (gondolom az a műsortól is függ, meg a felbontástól)
Persze, hogy lehet, felvételenként törölgethetsz (mi értelme volna, ha nem lehetne??)
A felvételek készítéséről: CSAK DVB-T vagy DVB-C forrásról lehet felvenni, analógról nem. Időzíteni tudsz a műsorújság segítségével. Ilyenkor ha a tv épp standby-ban volt bekapcsol és elindítja a felvételt, de a képet, hangot nem kapcsolja be. Amikor felvesz, akkor csak az ép rögzítés alatt álló adó nézhető. Ebből következik, hogy átvált. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Celeborn #617 üzenetére
Az UPC kábelen jövő DVB-C adást természetes, hogy veszi a G20-as. De, ilyenkor nem Magyarországot, hanem Svédo-t kell kiválasztani (Magyaro. esetén ugyanis nem érhető el a DVB-C tuner. Hogy miért? Nem tudom. Senki sem tudja.)
Viszont az összes az UPC-s DBV-C adó kódolva van, amihez kártya kell. A kártya viszont csak(!) az UPC-s boxszal hajlandó működni.
Ha nem volnának kódolva az adók, mint digitális szolgáltatás, csak az EPG menne. (Pl: Az On-demmand nem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó TX-P42G20E modelljét tesztelve vizsgáltuk meg a plazmatechnológia előnyeit és hátrányait.
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- 170db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest