- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celeborn
tag
Helló!
Ez a jelenség mindig látható, tehát film nézés közben is, vagy csak ha a számítógép képét nyomod át rá? Tehát sima Windows kép, film nélkül. Csak mert ha nagyon figyelek, akkor én is látok ilyet totál statikus tartalom mellett, de filmben olyan nincs. Ráadásul az én szemem eleve rossz.
Szóval nekem szerencsére ilyen gondom nincs.
Ja, azoknak mondom, akik monitornak próbálják használni a TV-t, hogy ez nem arra való. Olvastam is valahol konkrétan erről, hogy jobb, ha nem használod monitornak, de sajna már nem tom, hogy hol. De asszem ez úgy általában igaz a plazmákra. De én nem értek hozzá, csak azt mondom, amit olvastam neten.
-
Celeborn
tag
válasz
maxika2004 #898 üzenetére
Helló!
Nekem egy Hama szobaantennával működik a dolog (Sopron, Jereván lakótelep). Ráadásul innen nincs rálátás a TV toronyra, mert az átlósan a ház túloldalán van, úgyhogy a jel az összes falon keresztül jön, de még így is jó. Azért néha picit bekockásodik, de nem vészes. Egyébként ezt még a szüleim vették a saját TV-jükhöz, asszem az euronics-ban, de Szombathelyen a MediaMarkt-ban is van egy csomó féle.
Ezzel bejön minden amit a mindigtv.hu-n írnak. Rtlklub, tv2, m1, m2, duna, duna HD, meg valami angol nyelvű hírcsatorna, egy info csatorna, egy pár rádió, és persze az osztrák csatornák is jönnek szépen. -
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #851 üzenetére
Igen, erről már én is hallottam, de ha lekapom a TV hátulját, gondolom a garanciának fuccs. Vagy tévedek?
-
Celeborn
tag
Na, írtam a panasonicnak, mert nem igazán tudok megbékélni ezzel a ciripeléssel. Már ott tartok, hogy ha a TV elé ülök, felb... az ideg tőle. Talán nem ilyen hatást kéne, kiváltson belőlem egy negyed millió FT-os TV. Persze a pana válaszával sem jutottam előbbre, leírták ugyanazt amit már a szervizben is, és az ügyfélszolgálaton is elmondtak, hogy az LCD és CRT TV-k is zúgnak, meg hogy melyik miért zúg. Az érdekes az, hogy én még soha sem hallottam zúgni se LCD-t, se CRT-t. Vagyis egy ezer éves CRT-nél hallottam némi zúgást közvetlen közelről, dehát az elhanyagolható ahhoz képest, amit ez a g20-as produkál. Szóval közölték, hogy se ők, se a szerviz nem fog ezzel a problémával foglalkozni, mert ez így jó. Kár. De legalább tudom, hogy plazmát többet nem veszek. Felőlem mondhatják milyen jó a képe, én inkább kibékülnék egy kevésbé fekete feketével, csak az idegesítő vonásoktól legyen mentes a készülék.
Egyébként, kell valamit csinálni a TV-vel ahhoz, hogy működjön rajta a hálózat? Ugyanis bedugom ugyanazt az ethernet kábelt, ami az O!Play-be megy, de nem kap rajta IP-t. Állandóan időtúllépést ír. De még a routeren sem világít a led, hogy egyáltalán lenne rajta link.
-
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #833 üzenetére
Hát én csak holnap megyek haza és akkor is leginkább a költözködés fog lekötni, de majd ha lesz rá érkezésem, csinálok. Addig is, ez áll a leírásban.
-
Celeborn
tag
válasz
Tizedes1 #830 üzenetére
Én úgy néztem, hogy a TV szinte semmit sem fogyaszt lekapcsolt állapotban, a Sony házimozit ki se mutatja a fogyasztásmérő, ami nálunk fogyaszt az az xbox, kikapcsolva keményen 14W körül, meg amikor még volt set top box, az is asszem hasonlót fogyasztott, de lehet hogy még többet is. Szóval nem ártana tudni, hogy a te kütyüid mit fogyasztanak. Meg hát mi az az idő, amíg áramtalanítva van az egész? 12 óra? Mondjuk ha az összes kütyüd fogyaszt 4W-ot, az napi 48W megtakarítás 12 órával számolva, éves szinten 17,5kW. A kWh ára meg asszem 40Ft körül van, szóval éves szinten megspórolsz 700Ft-ot.
-
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #822 üzenetére
-
Celeborn
tag
Amikor én nézegettem mkv képes házimozikat, akkor láttam 100-120 rugóért egész jó BluRay lejátszót, ami már viszi az mkv-t. De ha külső vinyóról akarsz mkv-t lejátszani, akkor ott az Asus O!Play, vagy a Playon!HD és hasonló hálózati média lejátszók, amik tudnak USB-ről, eSATA-ról, ethernetről lejátszani. 20rugóért már lehet kapni ilyet. Persze ettől még 5.1-es hangrendszert külön kell szerezned, és ezeket a kütyüket optikán rá lehet majd kötni. Nálam is így van. Van egy Sony DVD-s házimozim, és egy O!Play optikán rákötve.
-
Celeborn
tag
Nem javított.
De legalább van túlfesz védelem a komolyabb kütyüim előtt.
Az MKV-ról én azt tudom, hogy ha csinálsz egy DLNA szervert, akkor le lehet játszani hálózaton keresztül őket, de közvetlenül a TV nem tudja. Én egyébként Asus O!Play-t használok...
A ciripelés meg úgy fest, hogy "normális". Szóval megpróbálhatsz a szervizhez fordulni vele, de valszeg nem mész vele semmire. -
Celeborn
tag
válasz
AlienSub #793 üzenetére
OKOK. Nem szóltam semmit.
A ciripelés... hát, azt mondták a szervizben, hogy ez így normális. Viszont voltam Locutus néven futó cimborámnál, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nála bizony sokkal halkabb. Viszont még van egy reményem. Ma jön meg az APC zavarszűrős (és persze túlfeszvédős) elosztóm, de csak holnap megyek el érte, mert ma alkoholba fojtom bánatom.Van aki szerint ez segíthet (mármint a zajszűrés), van aki szerint nem... Hát én minden esetre bízom benne, hogy valamivel legalább jobb lesz. De nagyon furcsa a dolog, mert néha azt veszem észre, hogy ugyanazon képtartalom mellett is különböző mértékű ciripelést produkál. Néha mintha jobban rázendítene. Dehát mit tudok tenni? Ha a fogyasztóvédelemhez fordulok, és ők is azt mondják, hogy ez így jó, akkor még nekem kell fizetnem... Ebből sehogy sem jöhetek ki jól.
-
Celeborn
tag
válasz
AlienSub #790 üzenetére
Ha DVB-T-ről beszélünk, akkor a beltéri antennán max. a jelerősség múlik, ami ha gyenge, akkor kockás lesz a kép, meg szétesik, stb. De a "nem kockásan" megjelenített kép minőségét nem befolyásolja, hiszen digitális adásról beszélünk. Egyébként én DVB-T-t használok amióta megvan a TV, és annyi a tapasztalat, hogy fakóbbak a színei, mint korábban a digitális kábel TV esetében. De a kép minősége szerintem nem rossz. No meg a HD adás az m1-en és a Duna TV-n határozottan nagyon szép.
-
Celeborn
tag
Helló!
Én azt javaslom, hogy csapj az asztalra. Neked még van esélyed. Ugyanis 3 munkanapon belül mindenféle indok nélkül kérheted a készülék cseréjét, vagy éppen "elállhatsz a vásárlástól", ami azt jelenti, hogy visszakérheted az árát. Ezt törvény írja elő.
Viszont engem elszomorít amit írtál, mert én már éltem ezzel a lehetőséggel, de sajnos nem a pénzt kértem vissza. Most már bánom nagyon. Egyébként akkor még azt mondták a boltban, hogy tényleg zúg, adtak másikat, ami ugyanúgy zúg. Ezek után mondtam, hogy hagyjuk ezt a francba, inkább kérek másfajta TV-t, de ezúttal már kérik a Panasonic szakvéleményét. Úgyhogy most nekem is ki kell hívnom a szervizeseket, de már előre tudom, hogy semmi esélyem. Úgyhogy buktam. Rohadjanak meg. 230e Ft a k... TV és ezt kapom...
Szerdán beszéltem telefonon a panasonic-os ügyfélszolgálattal, de ezt már leírtam. Viszont azóta voltam a helyi szerviznél, ahogy javasolták a telefonban, de azután, hogy elmondtam nekik, mi a bajom, szinte felháborodtak azon, hogy én egyáltalán rosszat merek mondani erre a TV-re. Mondtak olyat is, hogy szerintük túl olcsón adják ezt a szuper TV-t. Ezek után írtam az eDigital-nak, hogy akkor lépjenek valamit, mert nekem ez a TV nem kell, cseréljük be másra. Ezt pedig már fentebb leírtam.
Szóval szar a helyzet. De ha kell, akkor a fogyasztóvédelemhez fordulok. Ezt nem hagyom annyiban. Én sem lottón nyerem a pénzt. -
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #739 üzenetére
Ha kábeles digitális szolgáltatásra szeretnéd használni, akkor biza ez van. Én ezt elég sokáig kutattam, beszéltem több UPC-s emberrel, T-Home-ossal is, beszéltem a versenyhivatallal is többször és sajnos a set top box nem kiváltható. A TV képes lenne rá, van benne dekóderkártyának is hely, de nem adnak ki kártyát csak, ha STB-d van, méghozzá csak olyan, amit ők adnak. Szóval hiába van a piacon egy halom box, te azokat sem használhatod. Nekik ugyanis fontos, hogy a saját szoftverük fusson rajta, mert... ahh, bonyolult.
A lényeg, hogy szívó. És marha dühítő. Szerintem... Hagyjuk is, mert megint csak felhúzom magam rajta. Az ember vesz egy fullos TV-t, de ki sem használhatod, mert a szolgáltatók nem engedik. Kapják be. Fizess még többet! ...
-
Celeborn
tag
válasz
Somansky #730 üzenetére
Igen, valamennyire rá vagyok kattanva a zizegésre, ez való igaz.
De nálam ez félig elvi kérdés. Mert ma beszéltem a panasoniccal, és azt mondták, hogy ez nem normális jelenség. És ha azt vesszük, hogy ezért a pénzért kaphatok olyan példányt, ami kussba van, mint ahogy többen is állítják, akkor igen is kérek olyat. Van itt olyan aki azt mondja, hogy teljes csöndben is csak hátul hallatszik a zizegés, van aki azt mondja, hogy elölről is, de csak nagyon közelről, és a panás faszi is azt mondta, hogy most is egy ilyen TV mellett ül az irodában, és semmi hangja nincs. Nade, hogy mit mondott..
az mókás. Azt mondja, itt van a Kiss Ritter, vigyem be a TV-t, hátha tudnak valami trükköt. Mert ő hallott olyat, hogy tesznek be valami műgyantát, és attól jó lesz. Hát azért ezen behaltam.
Ez a Panasonic tanácsa.
Ami meg a hallásomat illeti, annyira nem jó, de az idegesítő hangokat hamar kiszúrom sajnos. Mint az autókba szerelt nyest riasztót, és társait.Állítólag ezeket se hallja mindenki...
-
Celeborn
tag
válasz
Somansky #709 üzenetére
Na halihó!
Megjött a csere TV. Nem fogjátok elhinni... de ugyanúgy ciripel. Nem csak fél méterről, hanem a szoba túl végéből is simán hallhatóan. Mint az előzőnél. Azt áruld el nekem (Somansky), hogy a tiédet hol rakták össze? Nézd meg légyszi a TV seggén a szöveget. Nekem mind a kettő cseh volt. Hátha számít.
-
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #720 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet, de egy hétig volt csak nálam a TV, mert visszaküldtem a hangos ciripelés miatt. Kedden hozzák az újat.
Egyébként már kérdezte ezt más is IttDe lehet, hogy ez is olyan misztikus dolog, mint a hangos ciripelés, amire csak 10-ből 2 ember panaszkodik, csak lehet, hogy ez még ritkábban fordul elő.
-
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #718 üzenetére
Ez az intelligens frame generálás ki-be kapcsolható dolog.
-
Celeborn
tag
Az én TV-met most cserélik, valószínűleg hétfőn küldik az újat. Szerintetek ha azt beregisztrálom, én is kapok 5 év garanciát? Vagy ezt már buktam, mivel az eredetit, amit cserélnek, még az akció előtt vettem másfél héttel?
-
Celeborn
tag
válasz
Tizedes1 #706 üzenetére
Nem véletlenül lehet állítani az oldalsáv színét. A szürke jobb. Én a korábbi HD LCD-n tapasztaltam, hogy többnyire a 4:3-as TV adást néztük rajta, és amikor nagyritkán DVD-ztünk, akkor feltűnt, hogy bizony a filmnek azon a részén ahol általában a fekete sáv volt, ott sötétebb a kép. És most LCD-ről beszélek. A plazma szerintem még érzékenyebb lehet az ilyesmire. Persze olyat is olvastam, hogy ha normálisan be van járatva a TV, és ráadásul új technológiás, akkor kevésbé érzékeny az ilyesmire. De ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem.
-
Celeborn
tag
Nem tudom, kit mennyire érint a dolog, de leírom hátha... Szóval rájöttem, hogy mi okozza az xbox-on azt a jelenséget, hogy a sötétebb pályák tök feketék. A box beállításaiban van egy reference level nevű opció, ami gyakorlatilag a fekete szint. Szóval jól sejtettem, hogy fekete szintet kell állítani, csak azt hittem, hogy a TV-n. Na most ez a beállítás, ha standard-en van, akkor rendesen megjelenik minden árnyalat. Intermediate-en kicsit sötétebb, az Extended pedig még sötétebb. Egy leírásban olvastam, hogy a HDTV-k 7,5-ös fekete szintet várnak, míg a monitorok 0-t. Ezért van az, hogy én extended beállítással monitoron tökéletesen láttam mindent, TV-n meg nem. Nade ha valakit jobban érdekel/érint: [link]
-
Celeborn
tag
válasz
AlienSub #693 üzenetére
Helló!
Igen, ez a hol gyártották kérdés, már korábban is felmerült egy TFT monitor kapcsán, és ott mondjuk konkrétan ez problémákat is okozott. Az enyémet egyébként a cseheknél gyártották, és abszolút mások a benyomásaim, mint neked. Holnap jönnek egyébként érte (futár), azt mondták bevizsgálják. Hát, ha bevizsgálják, és azt mondják, hogy ez így jó, akkor visszakérem az árát és veszek mást. Korábban egy full HD LCD TV volt a nappaliban (nem éppen csúcskategóriás) és annak sokkal szebbek voltak a színei. Őszintén szólva semmi előrelépést nem tapsztaltam az előző TV-hez képest. A másik viszonyítási alapom pedig a monitorom, aminek a képességei így festenek: [link]
Ehhez képest pedig megint csak csalódás a színvilág.
Úgyhogy nem tudom... stresszel a dolog rendesen. Kiadtunk nem kevés pénzt és nem vagyok elragadtatva. Néztünk rajta HD filmet is a hétvégén, ami szép volt, ok, de azért az áll leesés elmaradt, pedig mások azt írják itt, hogy döbbenet, meg tátva maradt a szájuk... Főleg, hogy most meg a jégkorszak 3-ba néztem bele (HD), és abban azért elvileg szép élénk színeket rendereltek, de abszolút nem jöttek ki a TV-n. -
Celeborn
tag
válasz
AlienSub #691 üzenetére
Lehet, hogy nem is ugyanarról beszélünk.
Én egy P42G20E-ről beszélek. És a többiek?
Egyébként néha én sem értem, mert itt sokan istenítik, és tökéletes TV-nek tartják, de vannak páran akik a csalódásukat fejtik ki. Lehet, hogy a Pana valami nagyon elbirkázott, és ilyen sok a hibás modell a szériában?
-
-
Celeborn
tag
Helló!
Írtad, hogy a PH általi beállításokat alkalmaztad. Ez azt jelenti, hogy 60-as kontrasztot állítottál be? Mindezt a THX sémán belül? Csak azért kérdem, mert most megint filmet néztünk a TV-n (az uccsó 3 Dr. House) és totál fakó és sötét volt a kép. Ezek után ide ültem a gépemhez, hogy megnézzem, tényleg ilyen-e a kép, de gépen teljesen szép. Nem értem, pedig játék (x360) közben TV-n is nagyon szép a kép.
-
Celeborn
tag
Szóval neked sem ciripel. Ez csak megerősítette bennem, hogy helyesen döntöttem az este, amikor írtam a szervíznek, hogy kérném a cserét. Kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből. Remélem, legalább nem erősebben ciripelőt kapok helyette.
Egyébként nekem nem tűnt fel ilyen remegés, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni.
-
Celeborn
tag
Helló!
Nem kell ehhez tesztprogram. Ha be van kapcsolva a TV, akkor ciripel. Nagy áruházakban nem hallatszott a ciripelés, mert ott sok a zaj, viszont egy kis üzletben a kedvemért lenémítottak mindent és meghallgattuk. Hallatszott is a ciripelés, de halkan. Ezért is furcsállom a sajátom ilyen erős ciripelését. No meg sokan írták már itt is, és más fórumokban is, hogy 2m-ről már nem is hallatszik. Kb. 10-ből 9 ember azt mondja, hogy nem hallja. Szerintem kibontani nem fognak neked TV-t, max. ha van kiállított darab, meghallgathatod. De akkor is benne van a pakliban, hogy amit megveszel, az más lesz. Persze nem lebeszélni akarlak.
Itt a fórum tetején van ez a "gyorskeresés itt", oda írd be, hogy ciripelés.
-
Celeborn
tag
Látom, még senki sem reagált semmit, de nem is baj, mert már azért valamelyest változott a véleményem az első benyomás óta. Tegnap ugyanis volt újabb 10 percem próbálgatni a TV-t, mielőtt a brazil sorozatok elkezdődtek volna...
Egyrészt, kiderült, hogy a DVB-T adás az ami fakó, úgyhogy normál módban nézem, kissé megemelt kontraszttal, így már jó.
Aztán készítettem egy-két képet az X-Men és a Verdák HD verziójából (egyelőre nincs semmi a nappaliban ami lejátszaná az mkv-t), majd a pendrive-omról megnéztem őket a TV-n. Teljesen jók. THX módban néztem, és szép kontrasztos, jók a színek. Főleg a Verdákban.
A pendrive-omra felmásoltam még egy Csillagkapu epizódot is, amit előzőleg megnéztem a gépemen is (7. évad - Feltámadás). Direkt kerestem egy olyan jelenetet, ami jó sötét. A film végén egy épület alatt, sötét folyosókon futkároznak, majd jön egy párbeszéd, ahol az egyik ember arca félig árnyékban van. A monitoromon itt alig láttam valamit az emberke arcának sötét feléből, de TV-n ugyanitt ki lehetett venni részleteket is belőle.
Ez meglepő volt számomra ugyanis xboxnál ennek fordítottját tapasztaltam. Direkt egy olyan pályát választottam a Force Unleashed 2-ből, amiről tudtam, hogy az előző LCD TV-n totál sötét volt, és fel kellett nyomnom a fényerőt 75%-ra, hogy lássak valamit (monitoron egyébként simán látok mindent a pályából). No hát a plazmán is egységesen sötét volt a pálya, és a fénykardok fényén kívül szinte semmit nem láttam. Annyi különbség volt, hogy itt a sötét az nem az egységes sötétszürkét, hanem egységes feketét jelent.Ez a csillagkapus élmény után ugyebár elég érthetetlen. Nincs tippetek, hogy miért lehet? A régi LCD-n volt olyan, hogy HDMI - fekete szint. Lehet, hogy itt is ilyesmit kéne keresnem? Csak mert nem találtam. Nade azért nem csak rosszat tapasztaltam a játékkal kapcsolatban. Ott mászkáltam a vak sötétben (azért felhúztam +10-re a fényerőt, hogy lássam legalább merre kell menni), aztán amikor jött az ellen, elnyomtam egy force lightning-ot (ez az amikor a csúnya bácsi kékes lilás villámokat szór az ujjaiból). Na hát ez azért megdöbbentő volt. Nagyon durva volt, ahogy a kékes lilás fény megtöltötte a szobát. Iszonyat kontrasztos volt. Még el kellett nyomnom pár villámot, csak azért hogy élvezhessem a látványát. Aztán ez volt az a pillanat amikor megjött az anyu és feltette a kérdést: "megy már a film?". Szóval itt véget ért a kísérletezésem.
Összességében azt látom, hogy valóban szép kontrasztos a kép, szép a fekete, csak ezt a játék közbeni sötétséget magyarázza el nekem valaki, hogy hogy lehet kiküszöbölni a kontraszt megtartása mellett. Ja, egyébként a játék közbeni HD-s átvezető videó is nagyon szép volt. -
Celeborn
tag
Hali!
Végre én is vettem egy ilyen TV-t, viszont kissé el vagyok szontyolodva. Megmondom őszintén, nem ezt vártam. Eddig mondjuk csak a DVB-T TV adást és pendrive-ról avi-t néztem rajta. Ja meg voltak tesztképeim, pl. olyan, amin fekete háttérrel különböző fekete árnyalatú négyzetek voltak, stb. Ezekből kiderült, hogy ez bizony meg tud jeleníteni olyan árnyalatokat is amire a korábbi LCD nem volt képes. De TV-zés közben mégis nekem olyan fakónak tűnik a kép. THX módban nézem, mert azt ajánlotta mindenki, de valahogy nem az igazi. Ráadásul kontrasztot nem lehet állítani. Legalábbis én hiába húztam fel akár maximumra a kontrasztot, nem történt semmi változás. A gamma állítására se reagál semmit a TV. Ami viszont érdekes, hogy Normál módban viszont simán lehet állítani gammát is, kontrasztot is. Így már ki is lehet hozni kontrasztos képet, csak úgy meg túl sok lesz a fekete. Szóval nem értem. Az én szememmel van a baj? Aztán amit pláne nem értek az az Élénk színek opció. Akármilyen sémát használok, ennek az opciónak semmi hatása. Ki-be kapcsolgathatom, nem történik semmi. Feltettem a legfrissebb szoftvert, hátha azzal van a baj, de így sincs változás. Viszont amikor pendrive-ról néztem filmet True cinema (ami leírás szerint a THX-nek felel meg) módban, ott már lehetett állítani gammát, de kontrasztot ott sem. Összegezve, nekem kicsit fakó és sötét a kép. Először azt hittem, hogy beragadt az öko mód, de nem, mert ki-be kapcsolásakor azért látszik némi különbség. A monitorom egy S-PVA paneles Samsung 971P, ami szintén kicsit sötétebb a többi TN Film paneleshez képest, viszont nagyon szép a kontrasztja és a színei. Mellékesen azt is a prohardveren javasolt beállításokkal használom...
A másik ami talán még jobban bosszant, az a ciripelés. Én már sok üzletben néztem ezt a TV-t, de szerintem egyszer sem ciripelt ennyire. Vagy csak én akarom ezt elhinni... Minden esetre ma reggel pl. 13-as hangerőn néztem a híreket a TV2-n 3 és fél méteres távolságból és simán végig hallható volt a ciripelés. Ha csend van, teljesen betölti a nappalit. Szerintetek ez így normális?
Szerettem volna ha az új TV birtokában csupa pozitívat írhatok, de sajnos nem jött össze.
Azért a tesztképek szépen szerepeltek, meg ma ha lesz időm, kipróbálom, milyen rajta XBOX-ozni. Hátha csak a TV adás miatt ilyen negatív az első benyomásom. (a korábbi LCD-nél szerintem a set-top box feltúrbózta a kontrasztot és a szaturációt)
-
Celeborn
tag
válasz
M_AND_Ms #633 üzenetére
Tehát nem úszom meg a set top boxot. Azért ez bosszantó, hogy ott egy TV amiben benne van minden ami kell, de a szolgáltatónak ez nem jö, vedd meg/béreld a sajátját. Ami egyébként még rohadt hangos is, a helyet foglalja, meg egyébként is minek... Ahh, bosszantó. DVB-T meg sajnos nálunk még nincs.
Na és tényleg, mi van ezzel az mkv lejátszással? Sok helyen olvastam erről, de még sehol sem írták le konkrétan, hogy most megy, nem megy, és mit kéne tenni, hogy menjen. Itt a tesztben is utaltak rá, hogy elvileg megy, más fórumban is olvastam (angolul), hogy valakinek megy, de nem írta le, hogy mit tett érte...
-
Celeborn
tag
válasz
Pityke78 #619 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy valahol azt olvastam, hogy csak FAT32-t tud. De ha nem is olvastam volna ilyet, akkor se tartanám valószínűnek, hogy tud NTFS-t. Egyébként nekem is ugyanez volt a gondom az XBOX-al. Lejátsza az mp4 file-okat, de a FAT32 korlátot csak úgy lehet átlépni, ha ketté szedem a file-t.
-
Celeborn
tag
Úgy rémlik, hogy 260 rugó volt. Nem olcsó hely. Úgyhogy ha végül úgy döntök, hogy befektetünk egy ilyen TV-be, akkor azt Budapesten tesszük.
Egyébként kis adalék: tegnap felhívtam a UPC-t, hogy megkérdezzem, működne-e a digitális TV szolgáltatásuk ezzel a TV-vel, de amikor olyanokat mondtam, hogy DVB-C tuner, meg h264, és társai, érezhetően nem tudták, miről beszélek. Kb. fél órát voltam vonalban, ezalatt több emberrel is beszéltem, és végül azt mondták, hogy mindenképp kell settop box, de szerintem még mindig nem értik, hogy én miről beszéltem. Ezek után küldtem nekik email-t is a kérdésemmel, hátha eljut valami műszakis emberhez is, de még nem jött válasz. Esetleg nincs valakinek ilyen tapasztalata? DVB-T-ről olvastam, hogy ott valamit trükközni kell, hogy Németországot kell megadni, vagy mit... -
Celeborn
tag
Na, voltam az IDEA-ban, és ott volt egy ilyen TV kiállítva, de ki volt kapcsolva. Elmondtam az eladóknak, hogy mire lennék kíváncsi, és láthatóan lázba jöttek a kérdéstől. Hamar lejött, hogy ők Panasonic pártiak. Gyorsan becsukták az ajtót, lenémítottak minden készüléket, és 3-an nekiálltunk fülelni, hogy vajh ciripel-e. És ciripelt.
De mondjuk 2-3m-ről már alig észrevehető a ciripelése, és ha hangot is ad az ember a TV-re (és miért ne tenné), akkor nem lehet hallani. Egy DVD lejátszó hangja erősebb. Aztán, hogy legyen egy kis technikai demózás, bekapcsolták mellette a 6-os szériás LED háttérvilágítású Samsung TV-t, hogy annak milyen a képe. Azt le kell szögezni, hogy mindkét TV alapbeállításon ment és így a Samsung színei eléggé elb... valótlanok voltak. A tenger színe, vagy a hegyoldalban a zöld az valami nagyon irreális volt. A Pana színei teljesen rendben voltak. De azért gondolom, hogy hangolással lehet finomítani a dolgokon. Az egyetlen dolog, amiben nem is vagyok biztos, hogy jól láttam: mintha a Samu képe élesebb lett volna egy leheletnyit. A fák leveleinek apró részletei mintha jobban látszottak volna rajta, de mire jobban megfigyelhettem volna, mindig jött egy snitt, és elbizonytalanodtam. Úgyhogy ítélje meg az, akinek több ideje volt ilyet tanulmányozni. Nade igazából teljesen mindegy is, hiszen az a LED TV eleve jóval drágább is, és teljesen más technológia.
Viszont az Xbox-os kérdésem még mindig él. Hát itt senki sem játszik?
-
Celeborn
tag
Köszi a választ. Ez bíztatóan hangzik.
És a játékokkal kapcsolatban amit írtam, hogy LCD-n a sötét árnyalatok egységesen "feketének" látszanak, hogy fest a G20-on? Pl. az Alan Wake-ben ugyebár elég sok jelenet játszódik sötétben, és LCD TV-n azt se tudtam, hol vagyok. Meg Assassins Creed-ben is amikor föld alatt nyomulok csak nagyon felemelt fényerőnél látom, hogy merre kell menni. -
Celeborn
tag
Hali!
Éppen TV vásárlás előtt állok, és meglehetősen rákattantam erre a TV-re. Viszont ez a ciripelés, és beégés dolog látom, még mindig elég vitatott. Úgy látom, kénytelen leszek valahol személyesen megvizsgálnom egy ilyen TV-t, mert ha ne adj isten veszek egyet és kiderül az idegesítő ciripelés, akkor tuti megkattanok. Engem a set-top box zúgása is zavar, de mondjuk egy ventillátor zúgás még mindig jobb, mint egy sipolás, vagy hasonló. Meg akkor most ez a beégés tényleg elmúlik ha normál filmet nézek rajta?
No meg 2 dolog van ami miatt inkább a plazmában gondolkodom. Az egyik, hogy xbox-ozni szoktam (bár nem túl sokat), és bizony ha sötétebb helyeken mászkálok egy játékban, akkor sz..t sem látni a képből, még ha éjszaka játszom sem. Persze, ha felnyomom a fényerőt akkor látok, de azzal elég ramaty a kép. Több full HD-s LCD TV-n is játszottam már, és mindegyiknél jelentkezett ez a probléma. Ha a monitoromat (S-PVA paneles) dugom rá, azon viszont frankón látni minden részletet. A másik dolog pedig a HD filmek nézése. Eddig mindig szaggatott a kép, de gondolom ez a 24p támogatás hiánya miatt volt. Ezek a dolgok vajon plazmán másképp vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó TX-P42G20E modelljét tesztelve vizsgáltuk meg a plazmatechnológia előnyeit és hátrányait.
- Google Pixel topik
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest