Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _seth_

veterán

Korábban is észrevettem, hogy kissé túlmelegszik a víz és nem úgy kapcsol a venti ahogy kellene azaz 93-98 fok között konkrétan sehogy sem de ha leállítom akkor hűt, gyújtást ráadva leáll a venti, felette pedig teker de csak a klíma külsője és ritkán a hűtővíz belső ventije is. Ma a kerepesi úton a belső sávban úgy gondolta az autó, hogy kiengedi a hűtővizet, folyt mindenhol így arra tippeltem, hogy ennek annyi... de igazából a motorvédő burkolat miatt azt nem láttam, hogy konkrétan hol ereszti, újra feltöltve elnyelte a vizet, majd ismét rátöltve már rendben volt. Kapásból az olajat néztem meg, hogy habos-e de rendben volt és a hűtővíz sem volt kipufogó szagú. Újra feltöltve kezdetben voltak benne buborékok de miután beállt már egy sem így azt is kizártam, hogy a kipufogó gázt dolgozná bele a hűtővízbe. A hőmérsékletre figyelve pesti dugóban fűtéssel minden rendben volt és még 92-93 foknál sem volt gond, hazafelé már alatta volt bőven mivel lehült a levegő.

Jól tippelek, hogy a venti kapcsolója lehet a ludas? Esetleg a fentiek ismeretében lehet hengerfejes vagy hengerfej tömítés gondja? Hazafelé 173 km alatt nem volt vele már gond. Mivel hirtelen csak ásványvizet tudtam venni így az van benne de már van desztvizem is 10 liter így holnap lecserélem amennyit csak tudok, mit kellene még tenni vele, hogy ne okozzon kárt a nem megfelelő hűtőfolyadék?

Új hozzászólás Aktív témák