Hirdetés
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
válasz
powerup2
üzenetére
Érdekes. Nem vagyok most otthon, de úgy emlékszem, azon működik. Nálam is szakadozott a hang, bár nekem jóval alapabb erősítőm van. Azt vettem észre, hogy ilyenkor az erősítő sem jelzi ki, hogy milyen audio jelet kap. Gondoltam már én is mindenre, kábelt cseréltem, reseteltem mindent, semmi nem használt. És kb ősszel valamikor jött elő...
-
icemad
nagyúr
válasz
powerup2
üzenetére
Én C9-nél szenvedtem ezzel, de csak Netflixnél. A hdmi arc-nál ne az automatikust használd, hanem a PCM-et. Így csak 2.1 hang lesz, de lesz. Másik megoldás, külső lejátszó. Érdekes, hogy pl ha xbox one x-en használom a netflixet, akkor nincs ilyen gondom, pedig a hang akkor is a tévén megy keresztül. Dögöljek meg, ha értem mitől van ez, de engem is baromira zavar.
-
icemad
nagyúr
válasz
norbertoth
üzenetére
Webos 6-ra már lesz Stadia és geforce now. Ennyit hallottam.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Magyarországon mennyibe kerülne egy LG 55 C9-nél a kalibrálás? Itt Hollandiában 99 euró. Csak kíváncsi lennék mekkora az eltérés.
-
icemad
nagyúr
válasz
balazs8907
üzenetére
Bocsi, nem rád gondoltam.
Viszont, ha már itt tartunk, nálad oleden van normális hdr ps4 proval? Milyen tévéd van? -
icemad
nagyúr
A Ps pro-s sráccal mi van? Megoldotta a problémát?
-
icemad
nagyúr
Nekem c9 van, one x-el, semmi probléma nincs. Van itthon egy ps4 pro, ha lesz időm kipróbálom a c9-en. (jelenleg egy 10 éves full hd Samsungra van kötve a játszós szobában.
)
Egyébként melyik játékkal próbálod? Mert a legtöbb játékban is van külön hdr mód, amit játékon belül lehet kalibrálni. -
-
icemad
nagyúr
Csak egy kis érdekesség... Nemrég elérhető lett samsung s10+-on a vezeték nélküli dex mód. Ez asztali környezetet jelenít meg a tévén. Ami egy kis extra, hogy LG C9-nél a Magic Remote távirányítóval is simán lehet kezelni.
Szerintem ez elég hasznos feature. -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Használ valaki házimozit LG c9-el? Hdmi arc-n van összekötve egy Yamaha rx-v379 erősítővel. A tv bekapcsolja az erősítőt, a kikapcsolás viszont nem megy. Van valami speciális beállítás a Cec-hez? Vagy ez ilyen?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Dolby Vision anyagoknál az oled fényt 30-ra vagy százra érdemes állítani? (LG c9)
-
icemad
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Az árazás tényleg eltérő. Egyszer rákérdeztem egy MM dolgozónál, hogy miért olcsóbb a boltban. Azt mondta, hogy így próbálják rávenni az embereket a bolti vásárlásra, mert a 14 napos netes vásárlásoknál sokat buknak, a rengeteg bontott, de visszavitt terméken. Mivel azokat nem adhatják már el újként. Szerintem van benne logika.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. LG C9-nél lenne egy kis gondom. Hdmi kábellel kötöttem az erősítőhöz, de csak 2.1-et küld át. Mindkét eszközön a dedikált Arc portot használom. Az erősítő egy Yamaha rx-v379. Pl tv-n a Netflix appban meg sem jelenik az 5.1 hangsáv. Ha az xbox one x-et direktben kötöm az erősítőre akkor van 5.1. Ez lehet kábelhiba vagy valami beállítás nem stimmel? Arc-t engedélyeztem mindkét eszközön.
-
icemad
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Hogy lenne már meg? Én mindennek kidobom a dobozát. Ha nem így lenne, már egy külön szoba tele lenne.

-
icemad
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy egy nagyobb tévét, hogy szállítanak/mozgatnak egyedül. Vagy akkor 2 ember jön?
-
icemad
nagyúr
Tegnap este megnéztem a Gravity című filmet a c9-en. Elképesztő. Baromira kijönnek a részletek, főleg a sötétebb részeknél. Tátottam a számat rendesen. Teljesen más, mint LCD-n.
Ma este a Vaksötét jön. -
icemad
nagyúr
válasz
Pelican
üzenetére
Szia. Szerintem nézz rá a Logitech Harmony 665 távirányítóra. 10 eszközt lehet vele vezérelni maximum. Nem tudja a magic remote funkciót, szóval szöveget bevinni vele, vagy a menüben matatni macerás, de ilyesmire ritkán van szükség. (meg arra ott a gyári) A beállítása 1-2 óra, de profi cucc. Google homeba is integrálható. 270000 eszközt ismer. Komplex parancsokat is tud. Pl egy gombnyomásra bekapcsolja az erősítőt +tv-t +xbox onet +kiválasztja a megfelelő ki/bemeneteket is. Nem olcsó mulatság, de ár/értékben nagyon jó.
-
icemad
nagyúr
Most reggel gyorsan megnéztem a disney+-t. Endgame lejátszás közben 15-20 MBps között ugrált. Viszonyítani sajnos nem tudom semmihez, ahhoz tavaly ősszel is megkellett volna mérnem. Netflix még maradt 7.62. Az a baj, hogy én látom a különbséget is a minőségben. Ha nem lenne ilyen feltűnő, akkor nem foglalkoznék vele. (pedig nincs is annyira jó szemem.)
-
icemad
nagyúr
-
icemad
nagyúr
Egy elég érdekes írást találtam a 2020-as LG oledekről. Elméletileg gyengébb képességű hdmi 2.1 került ezekbe.
[link] -
icemad
nagyúr
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Nálam a one x már most használja a vrr-t C9-nél.
-
icemad
nagyúr
Szia. Én azt mondom, hogy számítógépes használatra nem a legjobb, pedig nekem is ilyen van. (de én inkább játékra és filmnézésre használom) Megmondom őszintén, hogy a képminőség egészen elképesztő, szóval ez hatalmas plussz. Hdmi 2.1 sem lesz hátrány a jövőben. Ami gond lehet, ha sokáig lesz fix tartalom a kijelzőn. Facebooknál ugye ez adott. Youtubenál és játékoknál nem hiszem, hogy gond lenne. Én úgy csinálom, hogy max 2 óra játék egyhuzamban, utána 10 perc videó. (YouTube vagy Netflix) Játékoknál kikapcsolom az olyan hud elemeket, amik nem fontosak. (persze, ahol lehet választani) Nálam az oled előnye inkább csak lesötétített szobában jön elő, ez sem elhanyagolható. Azt sem írtad, hogy mennyit használnád egy nap ilyen módban. Szerintem 4-5 óra nem gond, de ha napi 10-12 óra Facebook lenne rajta, akkor 1-2 év és gondok lesznek.
-
-
icemad
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Tv-t nem igazán nézünk. Lenne mit, de olyan brutálisan gyenge a jel, kockásodik, akad, hogy inkább hagyom a francba. Pedig nyelvtanulás miatt nagyon kellene...
Egyébként 2020-ban már totál feleslegesnek tartom ezt a logo dolgot. Csatorna váltásnál úgyis kiírja a tv pár másodpercig. Meg a legtöbb ember tudja, hogy épp melyik csatornát nézi. Engem az jobban zavar, hogy egy előfizetéses szolgáltatásnál is ott van. Ilyet csak az hbo go-nál láttam eddig. Se a netflixen, se disney+-on, se sehol nem láttam még ilyet, csak itt. -
icemad
nagyúr
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Válaszoltak az hbo go ügyfélszolgálattól a logó kérdésemre. Van még remény.
Szerintem, ha még pár ember ír nekik, akkor átgondolják a dolgot.
Bemásolom, hátha valakit érdekel.Köszönjük, hogy felkeresett bennünket. A megadott logó a jobb felső sarokban így lett tervezve. Panaszát természetesen továbbítjuk fejlesztőnk felé. Ha bármi másban segítségére lehetünk, keressen minket továbbra is bizalommal! További szép napot kívánok! Üdvözlettel és köszönettel,...
-
icemad
nagyúr
Ha már ez a téma...C9-nél Hbo go-nál, hogy oldjátok meg? Amúgy is elég gyenge a minőség, ha belenagyítok, akkor még rosszabb... Ennyire nem lehetnek birkák az hbo-nál, mif@sznak oda az a logo. Tudom, hogy HBO-t nézek, ha már egyszer azt a programot indítottam el. Írtam már nekik 2 emailt, válasz nuku.
-
-
icemad
nagyúr
Na a foci eb miatt idén nem fognak akciózni...
-
icemad
nagyúr
Ma futottam bele ebbe a cikkbe. Eszerint ajánlott a hdmi 2.1 az új konzol generációhoz.
[link]Hátha valakit érint.
-
icemad
nagyúr
Az a baj, hogy ha az oled sem jó neked, akkor mi lehet jó? Én oled vásárlás előtt teszteltem pár tévét, nálam az oled nyert. Talán a Sony va paneles LCD-n volt szebb a mozgás (a kép nem) , de tényleg minimális volt az eltérés egy C9-hez képest. Az is igaz, hogy én a saját szememmel tesztelek, nem műszerekkel, szóval ez nem mérvadó.
-
icemad
nagyúr
Én csak arra akartam utalni, hogy ha direkt a hibákat keresed, akkor biztos, hogy fogsz is találni. Teljesen mindegy, hogy LCD, qled vagy oled. Tökéletes megjelenítő (még) nincs...
Szerkesztem én is, mert te is szerkesztetted...
mozgókép megjelenítésre részlegesen alkalmasak a mai technológiával.
Ez azért enyhe túlzás, szerintem ennyire nem rossz a helyzet. Sok múlik a forráson is. Pl nekem xbox one x-hez, netflixhez, disney+-hoz teljesen megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Vhiktor