Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer #21341 üzenetére
az ára is
-
zserbox
őstag
válasz
masterful87 #21247 üzenetére
még 1x leírom:
nekem van a kérdező által írt 3 obiból kettő: tamron 17-50 és canon 15-85 IS
ergo saját tapasztalat alapján írok és nem csak ész nélkül dicsőítem a tamron 17-50-t
azonosra rekeszelve teljes képen (képszéleket is beleértve) közel azonos részletesség (60D-n használom)
kisebb CA, kicsit nagyobb hordó torzítás 15mm-n a Canonnál, viszont pontosabb fókusz nem hektikus ami azért a tamronra néha jellemző.
a képminőség nálam nem a laborban elvileg elérhető legjobb képminőséget jelenti, hanem életszagú helyzetekben való tesztet ahol bizony a pontos, gyors és megbízható AF elég fontos, hiába szuper jó a felbontóképesség ha amire beáll a fókusz addigra az alany a terem másik végében van és kapok egy homályos képet vagy el se kattintom.
plusz fontos a becsillanás kezelése melyben a canon sokkal jobb.
valamint a pontszerű fények esetén kapott csillag kinézete. Mindkettő 7 lamellás, de f22 körülre rekeszelve teljesen máshogy viselkednek. -
zserbox
őstag
válasz
aleister #21237 üzenetére
nagyon frankón elbeszélünk egymás mellet.
neki még mindig canon kell ergo hagyd már a nikont.
nem tudom mit akarsz bizonygatni, jó obi a 17-50, de azért van jobb és megbízhatóbb is természetesen több pénzért. amiben jobb a fókusz motor, képstabi, több lamella stb...
ha nem így lenne akkor senki nem venne mást erre a tartományra... -
zserbox
őstag
válasz
aleister #21230 üzenetére
"Teljesen rapszodikus fényviszonyok mellett is pontosan talál a fókusza" ezt nehezem hiszem el erre mondtam, hogy egy gyűrűs usm motornak nyomába se ér. A pontos és gyors AF-nak elég sok köze van a képminőséghez amiben a 3rd party obik sose lesznek gyári minőségűek főleg usm nélkül.
"Simán hozza a 400k-ba kerülő, majdnem kétszer ilyen nehéz Nikkor 17-55 f2.8 szintjét" - erről nincs infom nincs nikonom de két apró tényről elfeledkezel, a nikon 55-ig megy 50 helyett...ergo max képminőségben hozza ugyan azt amúgy meg tök más világ .
jó kis obi a tamron, de helyén kell kezelni...
szerk: (#21236) torzo jogos -
-
zserbox
őstag
válasz
masterful87 #21074 üzenetére
F értéket nem váltunk, a gyuutav 1.5-1.6 szorzója miatt kisebb a mélységélesség fullframen
-
zserbox
őstag
válasz
BobChemistry #20985 üzenetére
épületfotózásra tele?
meg milyen a nagy fókusztávú obi? nem inkább gyújtótávú? -
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer #20966 üzenetére
csak nem 3ad áron
akkor már a 17-55 IS USM-hez hasonlítgasd a 15-85 IS USM-et, árban és felépítésben az egy kategória -
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer #20963 üzenetére
-
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer #20960 üzenetére
írtam
-
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer #20958 üzenetére
hát pedig a 15-85 nagy királyság, többet van a vázon mit a mindenki által dicsért tamron 17-50,
hasznos ám a 15mm-s nagylátó(apsc-s 24-105 L obi kb.) -
zserbox
őstag
válasz
Fotonhámozó #20874 üzenetére
de igazából se a samyangok se a tokina se a sigma 18-35 nem felel meg neki mert nincs benne IS, szóval konkrétan ha jóval több pénzt szánna rá se lenne olyan, még L-es obiba sincs.
neki kb egy 15-50 1.8 IS kéne 100k alatt -
zserbox
őstag
válasz
BobChemistry #20804 üzenetére
17-85-öt NE, az egy kalap sz*r, 15-85 teljesen más kategória
kinti képekhez akkor nem feltétlen kell a nagy fényerő se -
zserbox
őstag
válasz
BobChemistry #20797 üzenetére
canon 15-85 IS?
én nagyon szeretem, tökéletes mindenes obi. (csodás képminőség, jó stabi és masszív felépítés)
oké nem fix f4 -
zserbox
őstag
válasz
Deadzone41 #20571 üzenetére
nálad csak nyitott rekeszen nagylátószögnél és nagy tárgytávolság esetén jött elő vagy általános?
mert akkor beépített tilt shift van benne -
zserbox
őstag
válasz
Deadzone41 #20568 üzenetére
visszanéztem LR-ben a képeim a tamron 17-50-re szűrve, 17mm-s állásban. minél tágabb rekesznél és nekem nincs ilyen hibám.
-
zserbox
őstag
válasz
Deadzone41 #20481 üzenetére
nekem is van ilyen obim, nem csak hasból írom
a szűk rekesz nálam nem f5-nél kezdődik -
zserbox
őstag
válasz
Deadzone41 #20478 üzenetére
ez kérlek nem mi a fasz jelenség hanem egy 60ezer forintos 3rd party objektív legtágabb rekeszen, nem tudom miért vársz L-es minőséget.
szerintem.
-
zserbox
őstag
válasz
Deadzone41 #20476 üzenetére
én nem látok rajta semmilyen brutális fókusz sík elcsúszást, valami homogénebb, szabályosabb geometriát kéne fotózni azon jobban látszana, plusz exif adatok se lennének rosszak.(de a CA-t nézve gondolom 2.8-on készült)
-
zserbox
őstag
-
zserbox
őstag
a canon 85 1.8-ak milyen áron mennek használtan?
-
zserbox
őstag
válasz
fattyu #19916 üzenetére
nem tudom, a leírtak alapján én rosszabbra számítottam, egyáltalán nem látom vészesnek a 85 1.8 szereplését, nem egy 2x annyiba kerülő L-es obihoz kell hasonlítani.
sztem simán korrigálható a lilásodási hiba (színhelyes, kalibrált monitorról nézve) az éjszakai autós meg tök nem életszerű számomra (ott volt nagyon durva, de sztem nem csak ezzel az obival lett volna ilyen) -
zserbox
őstag
válasz
imyourfriend #19883 üzenetére
hát igen ezt én is nézegettem csak a canon 70-200 2.8-hoz hasonlóan meg van a maga súlya
képminőségben a 85 f1.8 vagy a 100 f2 jobb?
-
zserbox
őstag
apsc-re portrézáshoz mi lenne jobb?
85 1.8 vagy 70-200 f4? vagy esetleg más ezek használt árában? -
zserbox
őstag
válasz
krisz12356 #19718 üzenetére
elég nehezen, mivel fel se megy az ff-re a 18-55 mivel más a bajonett....(Canon)
-
zserbox
őstag
válasz
krisz12356 #19714 üzenetére
akkor mondjuk várjál addig amíg kiderül, hogy mire kell...
-
zserbox
őstag
válasz
krisz12356 #19709 üzenetére
eddig én is visszafogtam és nem írtam, de em tudtam megállniaz egész fényképezőben az objektív a lényeg, nem a váz
az objektív adja a képet az képezi le a tárgyat és attól függ kb minden, a szenzor azt már csak "dokumentálja"
ergo pont hogy obi vásárlás lenne a prioritás és nem a váz
nagyon nem vagy képben, hogy leszel te fotós ha ennyire alap technikai dolgok nincsenek meg? -
zserbox
őstag
válasz
imyourfriend #19450 üzenetére
(#19446) Clemi, (#19447) imyourfriend
ezzel csak magatokról állíttatok, ki szegénységi bizonyítványt
egyikőtök kemény egy nap használat után megmondja a tutit, a másik meg lehet kifogott egy hibás darabot
(de lehet hogy user error és képtelen fókuszpontot választani)és egyből osztja az észt, hogy szar...gratulálok, okosak vagytok! -
zserbox
őstag
modell (nagyrészt portré) fotózásra az adatlapomon lévők közül mit vigyek?
gondolom elsődlegesen 50 f1.8, mellé még 15-85 vagy inkább a tele? -
zserbox
őstag
válasz
imyourfriend #19219 üzenetére
akkor sztem túlmelegszik az érzékelő, és ha már bemelegedett és nem vársz a 2 kép között akkor már alacsonyabb iso-n is produkálja (csak tipp)
-
zserbox
őstag
válasz
imyourfriend #19216 üzenetére
szenzor túlmelegedés esetleg
-
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer #19201 üzenetére
elég jónak tűnik, nem bánom, hogy eladtam a Canon 10-22 USM-em
-
zserbox
őstag
a canon 10-22-nél jobb képminőséget ad egy tokina 11-16 2.8(nem a II verzió) azonos rekeszen?
mert volt egy canon 10-22-m, de enyhén szólva nem voltam elégedett a képminőségével.
teszteket olvastam már, személyes tapasztalatra lennék kiváncsi -
zserbox
őstag
canon 15-85-el van valakinek tapasztalata?
képminőségben hogy viszonyulhat egy tamron 17-50 2.8hoz? -
zserbox
őstag
válasz
role_of_72 #18045 üzenetére
Jó tisztázni, mert én a tamron 17-50 f2.8 nonIS-ről -
zserbox
őstag
válasz
role_of_72 #18041 üzenetére
használtan vettem
nem porosodok a zoomolástól
2.8-on is bika az 50 1.8-amhoz hasonlítva is korrekt
fókusz állványról halálpontos 2.8-n is, de kézből a kis mélységélesség miatt, meg mert biztosra megyek 3.5-től használom, meg azért is mert kicsit rekeszelve állat
színek lefojnak kb. a képernyőről.
OS az nincs nekem a képstabi nélküli van( tesztek alapján az IS-es szarabb, mert teljesen más felépítés)
ugyan ezt venném, bár a canon 17-55 IS USM tuti jobb csak annak a használt árának 1/3-áért vettem -
zserbox
őstag
válasz
role_of_72 #18039 üzenetére
nekem van egy, mi a kérdés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Politika
- Mobil flották
- CPU léghűtés kibeszélő
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-11320H - 16GB - 512GB - GTX 1650 - Win11 - 2év garancia
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest