- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
emiki6 #64201 üzenetére
5600G-n ha lekapcsolod a PBO-t akkor 20 fokkal esik a hőmérséklet.
Windowsban vezérlőpult -> Energiagazdálkodás -> Séma beállításainak módosítása -> Speciális -> Processzor energiagazdálkodása -> Maximális processzorteljesítményt leveszed 100-ról 99-re. Ennyi. Nem kell BIOS-ban matatni, és újraindítás nélkül vissza lehet állítani ha kell az az extra 10% teljesítmény.
Nálam így NH-U12A hűtővel 50 fok körül mozog maximum. Egyébként 70 fok fölé megy.
-
Vigneau
félisten
válasz
emiki6 #64154 üzenetére
Nagyon aranyos vagy, hogy Te is nekiálltál agyalni az agymenésemen.
Anno a HDMI kábelen kellett így csiszolnom tűreszelővel, hogy be tudjam dugni a VGA-ba. A Kolink Satellite igazából nem volt vészes, ellenben a Cooler Master Elite 110 azért szépen megizzasztott.
Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fog engem is tréfálni ez a méretbeli különbség. Egyelőre megvárom, mit mond roger.smith is a témában. Anno Ő oldotta meg az EVGA deshroud problémám is. Az már megint más tészta, hogy nem lett jobb vele a helyzet. De legalább bütyköltünk.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63988 üzenetére
Bocsánat, nem néztem meg alaposan, valóban hibás a diagram. Tápoknál általában azok az 12V kábel ágak egyszerűek, egyik sor ez, másik sor az, aztán melyik marad ki nem számít (nyilván neked ott van a gyári tápkábel, le tudod ellenőrizni
).
#63992 Mclovin:
Tényleg, arról is csak jókat írtak reddit-en. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63984 üzenetére
Alaplapi 24 pinnél az Y az ilyen feszültség szabályzás miatt szokott lenni (valahogy visszaméri talán a táp minden rendben van-e ha jól értem). Interneten ha rákeresel gyakran van fent hozzájuk rajz/diagram. Mondjuk ezen pont nem jelzi, a duplákat hova kéne kötni.
((Érdekesség, hogy a Corsair SF Gold szériánál még el lehetett hagyni a szabályzós oldalt mindenféle következmény nélkül, szóval ahhoz kényelmesebb kábelt készíteni.Platinumnál kell a táp oldalon mindkettő az Y-ból és (tudtommal) megfelelő helyre.))
VGA 8pinnél mindegyik olyan szokott lenni gyártó függetlenül, az egy "sense pin".
És ahogy BalageK és mpierre kollégák is írták van nagyon ügyes kábelgyáros aprón.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63956 üzenetére
Milyen Seasonic tápra gondolsz? Google első találat egy Seasonic Focus SGX-500 volt, hagyományos Molex Mini Fit Jr. 4.2mm-es csati van rajta, pont mint egy Corsair SF-en (nyilván a kiosztás kérdéses, de a csatlakozó a "szokásos" - mint az alaplapokon).
Alin 5557 4.2mm 2x9 (vagy 2x5) kulcsszavakra keress, gondolom azokat nem találtad meg?Harisnyázottat nem raktam össze, alis szilikon kábelt használtam utoljára. Puha, könnyen hajlik, jó dolgozni vele a kis házakban.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #63913 üzenetére
Megvettem.
Megmértem és az alaplap aljától a TG-ig kb 162 mm a távolság.
A matek kijön, a ps120se 154 mm magas, a lapom a procival 8 mm magas: elvileg pont be kell férjen. Lehet hozzá fog érni, az nem fog érdekelni ezek után.
Hétfőn jön a cooler meg az atx psu bracket, azután tudok elkezdeni beköltözni és akkor kiderül hogy van e szórás a magasságokban - méréseimben és az alá szór e v fölé.
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
válasz
emiki6 #63902 üzenetére
NR200P-vel kapcsolatban: 154 mm-es cooler master hyper 212 vége és az üveglap között egy hajszálnyi hely sincs, nem hogy 4 mm. Az NR200 meg ugyanez, csak mesh panellel. Engedd el.
Házban mi az elképzelés? Lehet hogy ez volt, de akkor átsiklottam rajta. Legyen rajt üveg? Csak fém legyen? Mindegy? Álló, fekvő?
Méret nem számít? Pénz nem számít?
Méretbeli keretek vannak-e? (a tápot olvastam hogy atx legyen)Az a gond, hogy amiket te szeretnél, arra m-ATX házak szolgálnak. Szóval kategóriát kellene ugranod. Ha megnézel pl egy JONSBO TK-2 2.0 TG házat, nagynak tűnik, holott azok a méretek vannak ott, amiket külön-külön te is be akarsz szuszakolni. És még ez is csak 280 mm-es gpu-t fogad.
Vagy vannak az állítható házak, mint a PHANTEKS EVOLV SHIFT. De az meg a gigászi hűtődet nem fogadja.Az ITX ilyen hobbi, itt nem az alkatrészekhez veszünk gépházat, hanem a gépházhoz alkatrészt.
-
BalageK
tag
válasz
emiki6 #63891 üzenetére
A CH170 érdekes ház - és mivel csak mesh, nincs TG, talán jobbnak is tűnik.
Ami nekem a CH160/170 szériával nem szimpi, az a csavarozás - nem toolless.
Illetve a front (avagy oldal) panel belső kábelezése nagy GPU esetén azért nem egyszerű első ránézésre.
De a 170-et ki fogom próbálni magam is. -
BalageK
tag
-
rxmiss
tag
válasz
emiki6 #63872 üzenetére
rovid atx tappal meg jo lehet a ch160, nekem a ref 6800 igazibol a modularis atx tapbol kilogo mazzagok miatt nem fert el.
a huto nalam egy id cooling se-207-trx black, de az 'csak' 157mm papiron, mig szinten papiron a ch160 172mm-t tamogat. -
BalageK
tag
válasz
emiki6 #63879 üzenetére
Kell a kábelekkel is kicsit mókolni, a bracket-et nyomtatni kell, de tudom ajánlani. Jó, olcsó, rugalmas ... de a 158mm hűtőért nem szavatolok :-) Az állítólag 157mm befér az elméleti max 155mm ellenére. Bár lehet, hogy a TG miatt 155 és a mesh oldallap többet enged (ez mondjuk biztos). És olcsó, újként is. Sok sikert! :-)
-
BalageK
tag
válasz
emiki6 #63869 üzenetére
Szerintem a lentebb linkelt DC CH160 is jó lehet, de ami biztosan az, az pl. a jó öreg CM NR200 (P-s és nem P-s) - hivatolasn egy 155mm magas cooler a max, ami bele tud férni, de a mostanim is 157mm..... LL Q58 is jó lenne, de a hűtő magassága erősen limitált. Gondolom a GPU esetén nem csak a hossz érdekes? Kevés erős és 2 slot-os kártya van a jelenlegiek között. A felsorolt házakba 2 slot-nál szélesebb GPU-k is mehetnek.
-
válasz
emiki6 #63714 üzenetére
Tápegység és a VGA közötti interferencia. Kérdés, hogy milyen minőségű a tápegység is? Minél jobb minőségűek az alkatrészek, hatékony a topológia, fejlett a zajszűrés, annál alacsonyabb az esély a CW-re, de, ha túlzottan megterheled, akkor még úgy is van rá esély, csak nem lesz olyan erős.
-
A.Winston
tag
válasz
emiki6 #46738 üzenetére
2019-03-07-est max. GSE Lite-ot kerüld. Mármint nem rossz, csak szerintem tuningnál szívás, ha elkalkulálod magad és reset után nincs profil ahonnan folytasd. Én úgy hidaltam át, hogy windowsba lépés után minden ciklusban csináltam screenshotot ram időzítésekről, amit felküldtem felhőbe, majd ha reset kellett telóról képet megnyitva vissza irkáltam. Szóval megoldható, csak na vicces, hogy pont ezt áldozták be. A színes sárkányos gamer téma hiánya miatt nem sírtam.
Ja igen és lappal kapcsolatban még egy dolog. ha pcie-t használni akarod hűtő választásnál azzal kalkulálj, hogy msi előszeretettel rakja
elb*sz*tt"nem szabvány" helyekre a cpu foglalatot. Vagyis sanszos, hogy betakar majd..(B)(#46740) emiki6
/B)
Nem, kezeli azzal is amit írtam. De amd topicban ötleteket is adnak, ha alaplappap bios para van. -
A.Winston
tag
válasz
emiki6 #46723 üzenetére
Nekem MSI B450I Gaming AC van. VRM-je talán legjobb kategóriában, csak arra figyelj BIOS-t ne frissítsd új típusúra. 3. gen ryzenek szélesebb támogatottsága miatt olyan szinten lett butítva, hogy nem tudsz profilokat se létrehozni. Funkciók megvannak, illetve bővültek is, bár itt-ott felvet bennem kérdéseket valójában mennyire működik (pl pbo igp-n stb..). Legjobban azzal jársz kézzel teszteled ki a lehető legmagasabb beállítást.
Ja egy tipp apu-hoz. Ha elkezded húzni igp órajelét az automatikusan feljebb tolja vsoc-t ami meg kiakasztja vcore-t (simán felviszi 1.55v ig is magától) ha cpu órajelet/feszt auto-n hagyod. Annyi a trükk, hogy kézzel beállítasz ott is fix órajelet, utána ok. Ezt is reddit-en olvastam, elvileg megzavarodik ryzen fesszabályoyzása ha vsoc emelkedik de maghoz nem nyúlnak. Bármilyen fix érték állítással viszont "átáll oc módba" és onnan megint jó.Ez most így talán elsőnek meredek hirtelen, de itt hagyom leüllepedni. Majd megvan a konfig meg elkezdesz játszani vele összeáll a kép. Hűtőnek, ha igp tuningban gondolkodsz mindenképp topflow irányba érdemes elmenni gyári helyett.
-
A.Winston
tag
válasz
emiki6 #46713 üzenetére
OFF-be írom, de nekem is ilyen konfig van. 3400G-nek húzva is elég gyári cooler, hely vagy hang miatt érdemes cserén gondolkodni. Ha csak halkítani akarod, akkor meg egy 120-ast ajálott fölé rakni, ami "lefedi" ramokat is. Azt a micron e-diet pont én reklámoztam ram topicba, hogy gyönyörűen szénné hajtható, de nem tudom mennyien vannak tisztába azzal is, hogy hőmérsékletre viszont érzékenyebb az átlagnál. Szóval zárt házba én javasolnám cpu ventivel megoldani rá a folyamatos légmozgást. Ram tényleg brutál, kár ilyen miatt kiaknázatlanul hagyni képességeit.
-
HookR
addikt
válasz
emiki6 #46707 üzenetére
"Megjegyzem van aprón egy tizestért HR-22, poénból jó lenne egy olyannal összerakni a gépet, mondjuk q34-be, (ha már a pci úgyse kell) már ha ez fizikailag lehetséges...
Persze ez csak egy elborult ötlet."Nem feltétlenül elborult ötlet, csak ügyesen kell kiegyensúlyozni (vagy megtámasztani).
===========================================
Grandeur by MetallicAcid - [link]
Morex T3500 vs HR-02 - [link]
-
törölt tag
válasz
emiki6 #46695 üzenetére
Nekem nem lesz olyan emelt TDP-s konfigom, amihez ekkora méretű hűtőt pont optimálisnak itélnék, inkább hajtson hasznot nálad, mint nálam várja a sorsát.
(#46698) sati: Az. Miután lecseréltem az Intel konfigot, elajándékoztam az alaplapot, processzor az félbetört
Hűtőt és memóriát félretettem.
Azóta egyértelművé vált számomra is, hogy hátralévő életemben nem fogok OC-zi... ami alapból szar annak a magasabb órajel nem segít, ami meg jó, azt nem kell "húzni". Egyre bölcsebb vagyok, na.
-
hegegabi80
addikt
válasz
emiki6 #46689 üzenetére
Ha a metis féle elrendezés lenne jó, csak fektetve, akkor nem sok választások van. Spire Powercube 712 volt nekem is, az talán teljesítené az óhajaidat, de sajnos már nem kapható. A Kolink satellite ugyan az, de most az sincs sehol. Ennek a plus vàltozata van, bár annak az eleje nem olyan szellôs. Esetleg még a Sharkoon QB One jöhetne be a képbe, de oda toronyhűtő nem fér be. Vagy akkor marad a metis és jöhet a dremel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged