Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz Vigneau #63809 üzenetére

Ha annyi helyet fel tudsz szabadítani, Scythe Ninja Minit keress aprón. Passzív hűtésre optimalizált, ha a házban van áramlás, akkor jobb esetben nem is kell rá venti, rosszabb esetben csak nagyobb terhelésen kell bekapcsoljon. 2 ventilátorhoz való rögzítődrót jár hozzá, 1 80-ashoz és egy 92-eshez. Gyárilag 1 darab 80-as ventit adtak mellé.

Ha szerencséd van, és megvan minden tartozéka, akkor AMD fronton szerintem tuti jó mindenre is, mert a 754-gyel behozott gyári keretet használja, ami ugyan sokat változott idővel (754/939 2 csavaros, AM2-től 4 csavaros, AM4-től már nem keret, 2 darabból áll, stb), de karmok mérete és pozíciója szerintem nem változott. Ha a processzor magassága változott, ahhoz hozzá lehet állítani, mert 3 fokozatban állítható a leszorító erő.

Intel fronton rosszabb a helyzet. Itt is a gyári rendszereket használja, a gyári csomag 478-ra és 775-re jó, külön lehetett venni olyat, amin a műanyag pöckök elcsúsztathatóak, így 775-ön kívül 115x és 1366 kompatibilis is, illetve talán volt külön 2011-hez való is, de 1200 és 1700 szerintem már nem jött ki a régi Ninkákhoz, az újabbakra meg nem biztos, hogy ugyanúgy kell a rögzítést felszerelni.

"Ős" Ninjám volt, egy rev B-m, meg a Mini, utóbbi megvan még mindig. Szerencsém volt, bár használtan vettem, megvolt minden tartozéka, és az 115x/1366 rögzítés is kapható volt még. :)

Új hozzászólás Aktív témák