- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Bemutatta a világ legvékonyabb LPDDR5X memóriáját a Micron
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
rxmiss #65858 üzenetére
Én az utóbbi problémát egy huszárvágássa lelintéztem, mikor az ASRock B650E PG ITX-en lehúztam az m.2 ventijét a csatiról. Az a dög 12k fölött tudott pörögni, ha a proci átlépte a 70°C-ot. Most nem visít és az SSD is "csak" 74-76°C*...
* - Már amikor megy a VGA és tolja alá a meleg, mert amúgy simán 60 alatt van. -
TESCO-Zsömle
titán
"Sajnos" közben megtaláltam az igazságot egy kínai nyelvű oldalon.
Nem az ADATA találta fel szupravezetőt, a három HPWR csativól csak egy az, ami ténylegesen az, az egyik PCIe 8p-re alakul át a másik meg EPS 8p-re a CPU-nak.
850 és 1000W az elérhető teljesítmény...
Sejthető volt, minden 1200w feletti táp valamilyen formában már SFX-L...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Vigneau #65844 üzenetére
Én tényleg nem értelek titeket...
A 12vHPWR csatik fölé az van írva, hogy VGA & CPU. Számomra ebből az következik, hogy amiként 2x8p PCIe-ből lehet csinálni 12vHPWR-t, itt ennek a fordítottjával fognak csinálni 2x8-at, pontosabban 2x2x4p-t a CPU-nak.
Ami meg nem M.2 tárolókat illeti, az azoknak való 4p csatiból ott sorakozik kettő a HPWR csatikkal egy sorban felettük a SATA + Molex felirattal...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #65817 üzenetére
Személy szerint én nyáladdzok egy Minisforum árazású, AI MAX-os ITX deszkára...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BalageK #64976 üzenetére
Lemérni nem tudom, mert be van építve, viszont nekem a házban nem volt, így külön kellett megvennem, amit vettem, arra meg ezt írja a LianLi:
90° Reverse to 180° 240mm PCIe 4.0 Riser Cable
Amazon oldalán a kábeleket nézegetve a Dual Revese volt az, ami (kép alapján) fizikailag hasonlított és pont van is belőle 24cm-es... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
zed1983 #64972 üzenetére
Amazon Search.
A konkrét "boltot" nem találtam meg, idealo-ról jutottam oda. Arra figyelj, hogy 24cm-es Dual Reverse kábel kell. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #64970 üzenetére
Játékra egy darabig nem is lesz. Késleltetés miatt kerülik a használatát, mint ördög a szentelt vizet. Emlékeim szerint a 3.0-ának is kellett vagy 3+ generáció, mire 5% feletti lett a csúcs kártyának a hátránya.
Ma ráadásul olyan időket élünk, hogy az igazi csúcs vasakból inkább eldob az ember 5-10% teljesítményt, csakhogy az őrült fogyasztáson nyerjen 20-30%-ot. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
vtommy #64732 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán szabad nekik. A videóban is elhangzik, hogy a FE nem referencia-dizájn. A referencia (amit szintén az nVidia csinált és bocsájtott a partnerek számára, hogy így gyárthattok RTX-et) az a
tradicionális megoldás, amit a partnermodelleknél látsz.tákolmány
De ha kíváncsi vagy, van olyan dolog, amit az AIB-modellekkel meg tudsz csinálni, de a Founders-szel nem: 1-slotos kártya. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #64650 üzenetére
Hogyne lenne! Ott van mind 2022-ben az erős forint mellett!
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64598 üzenetére
Renderelt kép. 12VHPWR csati sincsen rajta, pedig elég biztos, hogy arról kapja az áramot.
A 3 pcb amúgy valszeg még stimmel is, csak azt a diagrammot nem tudom értelmezni ott a hűtésekkel. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64593 üzenetére
Ehhez a képhez magyarázat kell, mert a #1-2-3 alapján nekem ez inkább tűnik valaki találgatásának, mint tényleges diagrammnak.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64588 üzenetére
Nem értem a kérdést. Az a kép egy "robbantott ábra" a #64577-ben látható kártyáról.
Magam is úgy tervezem, hogyvizet rá
, ezért is vagyok elalélva a fél tenyérnyi nyáktól. ne mhittem, hogy +30% fogyasztás mellett lehet méretben kisebb a motyó. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #64583 üzenetére
Ott nyilván az lesz a kérdés, hogy hova fér a radiátor.
Viccet félretéve, 600W... Az még sima házban is fájni fog, ha egyenesen a procira megy.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64580 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
Egyúttal kérdezném itt a "tömeget, hogy vásárolt már valaki NCase oldaláról?
Sügér kérdés, de Shipping opciónál kötelezően az international vonatkozik ide, vagy a simát is elküldik? -
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
Első link: http://axp90-x47%20full/ nekem nem hoz be semmit.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sasNAXO #63280 üzenetére
Ez az SFF nem a megszokott SFF.
Ez kérkelalássan nVidia SFF-Ready! Akkorána kkell lennie, amekkorának ők akarják!
Merthogy csináltak egy ilyen SSF-Ready badge-et, amit rá tudnak paskolni a 151mm-nél nem magasabb, 304mm-nél nem hosszabb és 50mm-nél (2.5 slot) nem vastagabb kártyáikra. -
TESCO-Zsömle
titán
No, hát -én- azóta is várom a DAN C4-est, de makacsul nem akarja feltámadni magát, pedig sokan ülnek a barlang előtt...
Megjegyzem, azóta még jobb lett, csak nincs.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TurboK0 #62900 üzenetére
Megvámolni biztos nem fogják, ha számítástechnikai eszköz, max megáfázni.
Amit mondasz meg azért történik, mert egy gyufásdoboznyi műkörömtől kezdve a fél raklapos árúig mindent úgy küldenek -főleg kínából- hogy 50ft, ajándék, not for resale.
Ezért is változtatták meg a törvényt és törölték el az összeghatárhoz kötött vám(kezelés)mentességet. -
TESCO-Zsömle
titán
De megszaladt itt az ITX-es diskurzus, no.
Hadd tegyem hozzá, hogy az ITX eredendően nem azért drága, mert a piac szűk, hanem azért, emrt a kisebb terület miatt általában 2-4 réteggel vastagabb NYÁK kell neki, hogy ugyanannyi vezetéket elvigyenek benne, mint az ATX variánsokba. Léteztek régen is 10-12 réteg vastag ATX lapok? Igen, de ott áltaklában már olyan "fícsörök" léptek be, hogy az egyik réteget az átvezetéseket leszámítva telibe hagyták rézzel, hogy a melegebb részekről elhúzza a hőt. Emlékszem mekkora truváj volt, mikor az ASUS egy vesszővonással megoldotta az ITX lapokon felmerülő VRM gondot, hogy az egészet egy kiegészítő nyákra tette merőlegesen a lap szélére. Meg arra is, mikor a BitsPower megcsinálta rá az első monoblokkot, ami a CPU-t a VRM-et és a chipsetet is lefedte Fantasztikus volt.
Aki esetleg kíváncsi, a legelső gamer PC-re is alkalmas ITX alaplap az iBase MI900-as volt, ami teljesértékű LGA775-ös CPU mellé teljesértékű x16 PCIe csatolóval és 2xDIMM rammal bírt. A tuningot persze el lehetett felejteni az elégséges VRM és a Q965-as chipset miatt.
Jómagam jelenleg egy RX7900 XTX-et sanyargatok egy 11 literes kuckóban, szóval a gamer és a kicsi nem feltétlenül ütik egymást, ráadásul ha jövőre kijön a Strix HALO, ami egy 7600-as szintű GPU-val szerelt APU, akkor ez az egész gamer ITX megint átértelmeződik egy kicsit... Csak remélni merem, hogy lesz olyan OEM/SI, ami veszi a bátorságot és elengedi 150-170W környékére az asztali változatot... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #62530 üzenetére
Annak valaki megcsinálta a rövidített változatát. Intro alatt a fejesnél kitörik a nyaka és vége.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #62391 üzenetére
A linkeden az Asus jön be nekem
- Me' balhere vagyok. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #62389 üzenetére
Mi az a minden, amit tudni kell? Én anno emellett döntöttem: ASRock B650E PG-ITX WiFi
Nekem kizárólag gaming-re kellett, az volt a fókusz. Már nem emlékszem, mi döntött az ASRock mellett az ASUS ellenében. Talán az égetett Armoury Crate, ami BIOS-ból tolta fel a malware-t vagy valami garanciális fiaskó, passz... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #62387 üzenetére
Jah, SSD nekem nem számít, abból a méret fontosabb, mint a sebesség.
Legalábbis amíg nem a QD1-es sebesség ugrik egy nagyságrenddel.
#62386 sasNAXO: Videókártyák, de abból is a teteje, leginkább talán munkára. Amúgy nem tudom. Jövőállóság volt szem előtt. Majd évek múlva dől el, hogy volt-e értelme... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #62239 üzenetére
Eredetileg csak a procit terveztem vizezni, úgy nem lenne gond az AIO méret, de ha be akarom bújtatni a 7900XTX-et is a körbe, akkor még a 280/45 is trükkös*.
* - Terhelve 55-60°C-os "hideg" víz és/vagy 1200+ pörgő ventik.
Amúgy nagyon faszán kitaláltam ám a víz-kört és a felépítést, csak nincs mibe összepakolni. Ha meg én kezdek el zártszelvénnyel szerencsétlenkedni, abból nem sül ki semmi jó, akarom mondani kicsi.
Volt(ak) itt valaki(k) a fórumon, aki hajtogatott magának lemezből vázat/házat, lehet őt kéne majd megkeresni, mit/hogy/merre az ilyesmikkel... -
TESCO-Zsömle
titán
No, újra itt, újra házügyben.
Létezik-e olyan kuckó, amibe belemegy egy 34cm hosszú 2-slotos VGA hagyományos elrendezéssel, a másik oldalon pedig befogad egy 280-as/45-ös X-flow radit kér 25-30mm ventivel?
Esetleg olyan szabadon konfigurálható váz, amit be lehet így állítani, aztán majd valahogy talán esetleg leburkolom?
Mert ugyan a Dan C4-SFX-re várok, de az sem ideális. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #62172 üzenetére
Ahogy én látom, ezek már inkább köthetők a pultra tehető bemutatóállványokhoz, mint a tesztállomásokhoz.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #61674 üzenetére
Úgy biza. Nyilván kis rendszernél nem kellenek akkora méretek, de a szabályok egyszerűek. A leghűvösebbtől a legforróbbig növekvő sorba kell rakni az alkatrészeket. A körön belül mindenképp, de lehetőség szerint fizikailag is függőlegesen. Az utolsó (és egyben elgnagyobb) hőtermelő, a GPU után feltágulni amennyire lehet (a meleg vizet nem szabad a körön belül fojtani) és úgy fel szigetelve a radiátor csatlakozójáig. Utóbbira egy 100-120cm magas fűtési alumínium radiátort gondoltam, nyilván korróziógátló folyadékkal és galvanikus elválasztással.
Az ötlet alapja az a tény, hogy a képen látható rendszeren egyszer alakítottam valamit és csak 3 hónappal később vettem észre, hogy a szivattyút elfelejtettem visszadugni, addig nem volt keringetés csak keringés. Kellett hozzá az a felépítés, ami a képen is látszik, hogy a hőtermelőből egyenesen fel megy a víz a hőleadóba és kellett ez a blokk. Az Enzotech Sapphire, ami felépítését tekintve a múlt és a jövő közti átmenet. A mai micro-pin és a régi macro-fin dizánj keveréke a micro-fin. A dolog egyedisége az a jelenség, hogy minél lassabb az áramlás a tüskék között, azok annál hosszabban átmelegszenek -> nő az effektív felület. Ilyen azóta sincs , mert nem szükséges a szivattyúk miatt. A maga korában ennek a blokknak volt a legkisebb ellenállása és ezzel arányosan a legjobb teljesítménye. Bármi, ami ennél jobb volt, legalább 1,5-2x akkora ellenállással bírt a jet-plate miatt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #61667 üzenetére
A levegőt se mozgatja semmi a passzív rendszerben, mégis elszállítja a hőt. Pontosan ugyanazon elvek alapján meg lehet ezt csinálni vízzel is, sőt, nagyon sokáig csinálták is. Ha jól rémlik épületgépészetben gravitációs fűtésnek hívták a dolgot. Ahogy egy passízv rendszernél úgy itt is vannak szabályok, elvek, amik alapján ez működik, ha betartod, akkor semmi akadálya.
Én anno terveztem a rendszerbe 3-4db 50ft-os méretű szivattyút amolyan failsafe-nek illetve hidegindításhoz, amiknek az lett volna a feladata, hogy amíg a melegoldal nem éri ela kellő hőfokot, addig a víz egy részét visszakeringeti a blokk elé, ezzel biztosítva a minimális áramlást a blokkon belül addig amíg a keringés be nem indul. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Grave_444 #61664 üzenetére
Streacom. Jófajta cucc. Anno a hőskorban voltak itthon is, akik ilyesmire adták a fejüket. Nyilván segített rajtuk, hogy az akkori CPUk, GPU-k nem ettek együtt kW-ot és a színesfémek is megfizethetőbbek vagy legalábbis beszerezhetőbbek voltak.
Nekem személy szerint a hőcsövekkel voltak elvi síkon gondjaim, mert nem sok mozgásteret biztosítanak egyedi építésnél. Amivel viszont foglalkoztam az a mozgó alkatrész nélküli vízhűtéses megoldás. Itt nyilván az egyedi blokkokk jelentették a gondot, mozgó alkatrész (szivattyú) híján ugyanis a relatíve modern, nagy ellenállású megoldások kiestek a pixisből. A másik gond nyilván a méret. Sok hőt nagy felületen lehet erőltetett áramlás (venti) nélkül leadni. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #61291 üzenetére
Nem, az 1U. Un. "Blade" szerverbe való, 1 egység magas, ha ez segít.
-
TESCO-Zsömle
titán
Volt szerencsém látni főnök távollétében mata részegre bebaxott kőműves brigádot, akik a belsőépítészeti tervrajz alapján kiöntötték betonból a foltelt is a szoba közepére...
A tulaj maga se tudta, hogy sírjon, nevessen, vagy megtartsa-e poénból.
Végül elbontották. Brigádvezető meglátta, agyérgörcs után egyik hétvégén véső+kalapács kombóval bonttatta szét. Értelem szerűen azok az órák nem lettek kifizetve az elkövetőknek. Volt, aki nem vállalta, azt hétfőn már nem láttuk.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
zed1983 #60915 üzenetére
Szerintem jól döntöttél, hogy nem az alaplapból vágtál.
#60913 mpierre: Nem olyan vészes az. "Sima" 140-es hűtő, csak kicsit meg van dizájnolva. DeepCool Assassin VI. TRUE Copper nem lesz még egy. Az úgy volt ennél nehezebb fél kilóval, hogy méretben a fele se volt. Ha ma vmi ilyesmi dual-towert akarnál úgy megcsinálni rézből az verné a 4 kilót. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #60905 üzenetére
Azt hogy? Elvileg adott a hely...
Úgy, hogy a Jonsbo nem LianLi. -> Ha benne van, már elfér a 210mm-es kártya, de betenni nem tudsz 210-es kártyát, mert nincs akkora nyílás.
Én a Jonsbo N3-mal jártam így, hogy le kellett szedni a merevítőt és szét kellett feszíteni az elő és hátlapot, hogy a 240 hosszú VGA beférjen a max 250 helyre. -
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #60722 üzenetére
Alátét azon nem segít, ami ennek a baja, mert maga a menet zár rövidre.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #60720 üzenetére
Amúgy nem akarok belevauvau, de mikor nekem nem stimmelt a furat, simán mondták hogy ne hajtsak bele csavart. Strukturális (tartó) funkciója nincs a PCIe csatiknak, nyugodtan loboghat ott, a nyák és a végén a kapocs a lábakkal együtt megtartja.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #60714 üzenetére
A visszahívás nem USA only volt?
Mert arra emlékszem, hogy ott Jézus "rájuk küldte" a fogyvédet és arról határozat is született, de legjobb tudomásom szerint annak a szervnek nincs kötelező ereje a határokon kívül.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #60663 üzenetére
ennek a pumpája a radiátorban van az nem igazán jó.
Miért nem? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #60655 üzenetére
Nem véletlen, hogy EK hűtő van a képen. LiLi nem gyárt hűtést ahhoz a házhoz.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #60619 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sasNAXO #60606 üzenetére
Ez a Jonsbo egyik sajátja, a pontos típus must nem jut eszembe. És azért nem U9S, mert eredetileg nem ezt akartam venni, egy csere keretében jutottam hozzá. De amúgy a két hűtő közti árkülönbözet dupláját költöttem el utólag a ventire, szóval önlábonlövés. 5mm híja volt, hogy beférjen a másik hűtő, ami már egy 120-as ventivel szerelt kéttornyos.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Francia91 #60599 üzenetére
Hint: Ami tényleg pótolhatatlan, abból legalább 3 másolat kell, legalább az egyik teljesen offline ROM-on, amit fél-egy évente ellenőrizni kell, hogy ép-e még.
Én emiatt tartok otthon egy klasszik notebook ODD-t. Nem a slot-osat, hanem amin klipsz tartja a lemezt. Lassabb, de cserébe a lemez adathordó részéhez soha nem ér semmi.
-
TESCO-Zsömle
titán
"be még nem kapcsoltam"
#60587 Pista0001: Le, hogy rohadjon meg.
Eredetileg amúgy nagyobbat akartam bele, de kb 5mm hiányzik hozzá. Régi Thermalright Silver Arrow 130-as meg már EOL. A Noctua ventiről amúgy le kellett szedni a gumit, mert a vastagabb keret miatt nem lehet beakasztani a tartókat.
A kuckó egy Jonsbo N3-as.
-
TESCO-Zsömle
titán
No, tegnap végre összeállt a gép. Kicsit zsufi, de annyira nem vészes.
Itt-ott azért ütköztem apró gondokba, pl a 90°-al elforgatott sata csatik miatt, amik ütköztek a ház egyik lemezével, vagy amik miatt a tápegység egy picit csálén áll, hogy majdnem hozzáér az előlapi panel forrasztásaihoz.
Vinyók még nincsenek benne, be még nem kapcsoltam, ma veszem át Alzából az új háló-kábeleket, mert valamit mindig elfelejt az ember és akkor már kvázi újrakábelezem az asztalt is. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #60475 üzenetére
Akkor még nem voltak megszűnve, mikor eladtam.
Hivatalos úton 3db jött a hazánkba, azért tudtam szerezni, mert ismertem a boltost és előre szóltam neki, hogy kéne.Egyébként ritka egy szutyok hűtő volt. A lemezek semmilyen felületkezelést nem kaptak, ha kesztyű nélkül megfogtad, azonnal odaoxidált az ujjlenyomatod mintája. A lemezek olyan véknyak voltak, hogy simán a hűtőt tartva belevágtak az ujjaidba. A TRUE Copper sokkal minőségibb volt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #60466 üzenetére
Az is, meg TRUE Copper is. Az évek során volt nálam úgy fél tucat cucc, amit tényleg sajnálok, hogy továbbadtam. TRUE Copper-ből 3000 db készült, Ninja CU-ból 1000 db van az egész világon. DFI LanParty UT X48-T3RS a másik, amit nem keleltt volna. Egyetlen lap volt gyári Thermalright hűtéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Router gondok
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest