Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
Egyúttal kérdezném itt a "tömeget, hogy vásárolt már valaki NCase oldaláról?
Sügér kérdés, de Shipping opciónál kötelezően az international vonatkozik ide, vagy a simát is elküldik?Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
Első link: http://axp90-x47%20full/ nekem nem hoz be semmit.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz sasNAXO #63280 üzenetére
Ez az SFF nem a megszokott SFF.
Ez kérkelalássan nVidia SFF-Ready! Akkorána kkell lennie, amekkorának ők akarják!
Merthogy csináltak egy ilyen SSF-Ready badge-et, amit rá tudnak paskolni a 151mm-nél nem magasabb, 304mm-nél nem hosszabb és 50mm-nél (2.5 slot) nem vastagabb kártyáikra.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
No, hát -én- azóta is várom a DAN C4-est, de makacsul nem akarja feltámadni magát, pedig sokan ülnek a barlang előtt... Megjegyzem, azóta még jobb lett, csak nincs.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TurboK0 #62900 üzenetére
Megvámolni biztos nem fogják, ha számítástechnikai eszköz, max megáfázni.
Amit mondasz meg azért történik, mert egy gyufásdoboznyi műkörömtől kezdve a fél raklapos árúig mindent úgy küldenek -főleg kínából- hogy 50ft, ajándék, not for resale.
Ezért is változtatták meg a törvényt és törölték el az összeghatárhoz kötött vám(kezelés)mentességet.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
De megszaladt itt az ITX-es diskurzus, no.
Hadd tegyem hozzá, hogy az ITX eredendően nem azért drága, mert a piac szűk, hanem azért, emrt a kisebb terület miatt általában 2-4 réteggel vastagabb NYÁK kell neki, hogy ugyanannyi vezetéket elvigyenek benne, mint az ATX variánsokba. Léteztek régen is 10-12 réteg vastag ATX lapok? Igen, de ott áltaklában már olyan "fícsörök" léptek be, hogy az egyik réteget az átvezetéseket leszámítva telibe hagyták rézzel, hogy a melegebb részekről elhúzza a hőt. Emlékszem mekkora truváj volt, mikor az ASUS egy vesszővonással megoldotta az ITX lapokon felmerülő VRM gondot, hogy az egészet egy kiegészítő nyákra tette merőlegesen a lap szélére. Meg arra is, mikor a BitsPower megcsinálta rá az első monoblokkot, ami a CPU-t a VRM-et és a chipsetet is lefedte Fantasztikus volt.
Aki esetleg kíváncsi, a legelső gamer PC-re is alkalmas ITX alaplap az iBase MI900-as volt, ami teljesértékű LGA775-ös CPU mellé teljesértékű x16 PCIe csatolóval és 2xDIMM rammal bírt. A tuningot persze el lehetett felejteni az elégséges VRM és a Q965-as chipset miatt.
Jómagam jelenleg egy RX7900 XTX-et sanyargatok egy 11 literes kuckóban, szóval a gamer és a kicsi nem feltétlenül ütik egymást, ráadásul ha jövőre kijön a Strix HALO, ami egy 7600-as szintű GPU-val szerelt APU, akkor ez az egész gamer ITX megint átértelmeződik egy kicsit... Csak remélni merem, hogy lesz olyan OEM/SI, ami veszi a bátorságot és elengedi 150-170W környékére az asztali változatot...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz flashpointer #62530 üzenetére
Annak valaki megcsinálta a rövidített változatát. Intro alatt a fejesnél kitörik a nyaka és vége.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #62391 üzenetére
A linkeden az Asus jön be nekem
- Me' balhere vagyok.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #62389 üzenetére
Mi az a minden, amit tudni kell? Én anno emellett döntöttem: ASRock B650E PG-ITX WiFi
Nekem kizárólag gaming-re kellett, az volt a fókusz. Már nem emlékszem, mi döntött az ASRock mellett az ASUS ellenében. Talán az égetett Armoury Crate, ami BIOS-ból tolta fel a malware-t vagy valami garanciális fiaskó, passz...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz AxBattler #62387 üzenetére
Jah, SSD nekem nem számít, abból a méret fontosabb, mint a sebesség. Legalábbis amíg nem a QD1-es sebesség ugrik egy nagyságrenddel.
#62386 sasNAXO: Videókártyák, de abból is a teteje, leginkább talán munkára. Amúgy nem tudom. Jövőállóság volt szem előtt. Majd évek múlva dől el, hogy volt-e értelme...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #62239 üzenetére
Eredetileg csak a procit terveztem vizezni, úgy nem lenne gond az AIO méret, de ha be akarom bújtatni a 7900XTX-et is a körbe, akkor még a 280/45 is trükkös*.
* - Terhelve 55-60°C-os "hideg" víz és/vagy 1200+ pörgő ventik.
Amúgy nagyon faszán kitaláltam ám a víz-kört és a felépítést, csak nincs mibe összepakolni. Ha meg én kezdek el zártszelvénnyel szerencsétlenkedni, abból nem sül ki semmi jó, akarom mondani kicsi.
Volt(ak) itt valaki(k) a fórumon, aki hajtogatott magának lemezből vázat/házat, lehet őt kéne majd megkeresni, mit/hogy/merre az ilyesmikkel...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
No, újra itt, újra házügyben.
Létezik-e olyan kuckó, amibe belemegy egy 34cm hosszú 2-slotos VGA hagyományos elrendezéssel, a másik oldalon pedig befogad egy 280-as/45-ös X-flow radit kér 25-30mm ventivel?
Esetleg olyan szabadon konfigurálható váz, amit be lehet így állítani, aztán majd valahogy talán esetleg leburkolom?
Mert ugyan a Dan C4-SFX-re várok, de az sem ideális.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUN_Sector #62172 üzenetére
Ahogy én látom, ezek már inkább köthetők a pultra tehető bemutatóállványokhoz, mint a tesztállomásokhoz.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz flashpointer #61674 üzenetére
Úgy biza. Nyilván kis rendszernél nem kellenek akkora méretek, de a szabályok egyszerűek. A leghűvösebbtől a legforróbbig növekvő sorba kell rakni az alkatrészeket. A körön belül mindenképp, de lehetőség szerint fizikailag is függőlegesen. Az utolsó (és egyben elgnagyobb) hőtermelő, a GPU után feltágulni amennyire lehet (a meleg vizet nem szabad a körön belül fojtani) és úgy fel szigetelve a radiátor csatlakozójáig. Utóbbira egy 100-120cm magas fűtési alumínium radiátort gondoltam, nyilván korróziógátló folyadékkal és galvanikus elválasztással.
Az ötlet alapja az a tény, hogy a képen látható rendszeren egyszer alakítottam valamit és csak 3 hónappal később vettem észre, hogy a szivattyút elfelejtettem visszadugni, addig nem volt keringetés csak keringés. Kellett hozzá az a felépítés, ami a képen is látszik, hogy a hőtermelőből egyenesen fel megy a víz a hőleadóba és kellett ez a blokk. Az Enzotech Sapphire, ami felépítését tekintve a múlt és a jövő közti átmenet. A mai micro-pin és a régi macro-fin dizánj keveréke a micro-fin. A dolog egyedisége az a jelenség, hogy minél lassabb az áramlás a tüskék között, azok annál hosszabban átmelegszenek -> nő az effektív felület. Ilyen azóta sincs , mert nem szükséges a szivattyúk miatt. A maga korában ennek a blokknak volt a legkisebb ellenállása és ezzel arányosan a legjobb teljesítménye. Bármi, ami ennél jobb volt, legalább 1,5-2x akkora ellenállással bírt a jet-plate miatt.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz flashpointer #61667 üzenetére
A levegőt se mozgatja semmi a passzív rendszerben, mégis elszállítja a hőt. Pontosan ugyanazon elvek alapján meg lehet ezt csinálni vízzel is, sőt, nagyon sokáig csinálták is. Ha jól rémlik épületgépészetben gravitációs fűtésnek hívták a dolgot. Ahogy egy passízv rendszernél úgy itt is vannak szabályok, elvek, amik alapján ez működik, ha betartod, akkor semmi akadálya.
Én anno terveztem a rendszerbe 3-4db 50ft-os méretű szivattyút amolyan failsafe-nek illetve hidegindításhoz, amiknek az lett volna a feladata, hogy amíg a melegoldal nem éri ela kellő hőfokot, addig a víz egy részét visszakeringeti a blokk elé, ezzel biztosítva a minimális áramlást a blokkon belül addig amíg a keringés be nem indul.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Grave_444 #61664 üzenetére
Streacom. Jófajta cucc. Anno a hőskorban voltak itthon is, akik ilyesmire adták a fejüket. Nyilván segített rajtuk, hogy az akkori CPUk, GPU-k nem ettek együtt kW-ot és a színesfémek is megfizethetőbbek vagy legalábbis beszerezhetőbbek voltak.
Nekem személy szerint a hőcsövekkel voltak elvi síkon gondjaim, mert nem sok mozgásteret biztosítanak egyedi építésnél. Amivel viszont foglalkoztam az a mozgó alkatrész nélküli vízhűtéses megoldás. Itt nyilván az egyedi blokkokk jelentették a gondot, mozgó alkatrész (szivattyú) híján ugyanis a relatíve modern, nagy ellenállású megoldások kiestek a pixisből. A másik gond nyilván a méret. Sok hőt nagy felületen lehet erőltetett áramlás (venti) nélkül leadni.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUN_Sector #61291 üzenetére
Nem, az 1U. Un. "Blade" szerverbe való, 1 egység magas, ha ez segít.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Volt szerencsém látni főnök távollétében mata részegre bebaxott kőműves brigádot, akik a belsőépítészeti tervrajz alapján kiöntötték betonból a foltelt is a szoba közepére...
A tulaj maga se tudta, hogy sírjon, nevessen, vagy megtartsa-e poénból.
Végül elbontották. Brigádvezető meglátta, agyérgörcs után egyik hétvégén véső+kalapács kombóval bonttatta szét. Értelem szerűen azok az órák nem lettek kifizetve az elkövetőknek. Volt, aki nem vállalta, azt hétfőn már nem láttuk.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz zed1983 #60915 üzenetére
Szerintem jól döntöttél, hogy nem az alaplapból vágtál.
#60913 mpierre: Nem olyan vészes az. "Sima" 140-es hűtő, csak kicsit meg van dizájnolva. DeepCool Assassin VI. TRUE Copper nem lesz még egy. Az úgy volt ennél nehezebb fél kilóval, hogy méretben a fele se volt. Ha ma vmi ilyesmi dual-towert akarnál úgy megcsinálni rézből az verné a 4 kilót.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz AxBattler #60905 üzenetére
Azt hogy? Elvileg adott a hely...
Úgy, hogy a Jonsbo nem LianLi. -> Ha benne van, már elfér a 210mm-es kártya, de betenni nem tudsz 210-es kártyát, mert nincs akkora nyílás.
Én a Jonsbo N3-mal jártam így, hogy le kellett szedni a merevítőt és szét kellett feszíteni az elő és hátlapot, hogy a 240 hosszú VGA beférjen a max 250 helyre.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz flashpointer #60722 üzenetére
Alátét azon nem segít, ami ennek a baja, mert maga a menet zár rövidre.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUN_Sector #60720 üzenetére
Amúgy nem akarok belevauvau, de mikor nekem nem stimmelt a furat, simán mondták hogy ne hajtsak bele csavart. Strukturális (tartó) funkciója nincs a PCIe csatiknak, nyugodtan loboghat ott, a nyák és a végén a kapocs a lábakkal együtt megtartja.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUN_Sector #60714 üzenetére
A visszahívás nem USA only volt? Mert arra emlékszem, hogy ott Jézus "rájuk küldte" a fogyvédet és arról határozat is született, de legjobb tudomásom szerint annak a szervnek nincs kötelező ereje a határokon kívül.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #60663 üzenetére
ennek a pumpája a radiátorban van az nem igazán jó.
Miért nem?Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #60655 üzenetére
Nem véletlen, hogy EK hűtő van a képen. LiLi nem gyárt hűtést ahhoz a házhoz.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz sasNAXO #60606 üzenetére
Ez a Jonsbo egyik sajátja, a pontos típus must nem jut eszembe. És azért nem U9S, mert eredetileg nem ezt akartam venni, egy csere keretében jutottam hozzá. De amúgy a két hűtő közti árkülönbözet dupláját költöttem el utólag a ventire, szóval önlábonlövés. 5mm híja volt, hogy beférjen a másik hűtő, ami már egy 120-as ventivel szerelt kéttornyos.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Francia91 #60599 üzenetére
Hint: Ami tényleg pótolhatatlan, abból legalább 3 másolat kell, legalább az egyik teljesen offline ROM-on, amit fél-egy évente ellenőrizni kell, hogy ép-e még.
Én emiatt tartok otthon egy klasszik notebook ODD-t. Nem a slot-osat, hanem amin klipsz tartja a lemezt. Lassabb, de cserébe a lemez adathordó részéhez soha nem ér semmi.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
"be még nem kapcsoltam"
#60587 Pista0001: Le, hogy rohadjon meg. Eredetileg amúgy nagyobbat akartam bele, de kb 5mm hiányzik hozzá. Régi Thermalright Silver Arrow 130-as meg már EOL. A Noctua ventiről amúgy le kellett szedni a gumit, mert a vastagabb keret miatt nem lehet beakasztani a tartókat. A kuckó egy Jonsbo N3-as.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
No, tegnap végre összeállt a gép. Kicsit zsufi, de annyira nem vészes.
Itt-ott azért ütköztem apró gondokba, pl a 90°-al elforgatott sata csatik miatt, amik ütköztek a ház egyik lemezével, vagy amik miatt a tápegység egy picit csálén áll, hogy majdnem hozzáér az előlapi panel forrasztásaihoz.
Vinyók még nincsenek benne, be még nem kapcsoltam, ma veszem át Alzából az új háló-kábeleket, mert valamit mindig elfelejt az ember és akkor már kvázi újrakábelezem az asztalt is.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #60475 üzenetére
Akkor még nem voltak megszűnve, mikor eladtam.
Hivatalos úton 3db jött a hazánkba, azért tudtam szerezni, mert ismertem a boltost és előre szóltam neki, hogy kéne.Egyébként ritka egy szutyok hűtő volt. A lemezek semmilyen felületkezelést nem kaptak, ha kesztyű nélkül megfogtad, azonnal odaoxidált az ujjlenyomatod mintája. A lemezek olyan véknyak voltak, hogy simán a hűtőt tartva belevágtak az ujjaidba. A TRUE Copper sokkal minőségibb volt.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #60466 üzenetére
Az is, meg TRUE Copper is. Az évek során volt nálam úgy fél tucat cucc, amit tényleg sajnálok, hogy továbbadtam. TRUE Copper-ből 3000 db készült, Ninja CU-ból 1000 db van az egész világon. DFI LanParty UT X48-T3RS a másik, amit nem keleltt volna. Egyetlen lap volt gyári Thermalright hűtéssel.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #60418 üzenetére
Konkrétan arra szvsz sehogy.
Legutóbbi csörtém alkalmából a LianLi support közölte, hogy nem lehet vásárolni pótalkatrészeket, csak az opciós darabokat, amik az oldalon is fent vannak.
Amúgy meg lehet, hogy itt aprón is találsz szakit, aki csinál neked.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
No, ez a projekt is szárba szökken végre:
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hoffman_ #60344 üzenetére
Nézd, ami engem illet a Chopin kb azt tudja, mint bármelyik Minisforum barebone. Ha tényleg a mobilitás az első, akkor még kevesebbet is, mert a szub-itx alaplapokkal a minis még kisebb is tud lenni, akár brick-el együtt is.
Az, hogy a brick lenne a hordozhatóság legnagyobb ellensége egy kijelző nélküli gépnél megintcsak erőltetettnek éreztem, de ennek hangot is adtam.
Nyilván ez a méret eleve egy leírhatatlanul kompromisszumos játék, szóval nincs túl nagy mozgástér, sok az átfedés.
És van rá esély, hogy egy ilyen csodát veszek Faternak következő gépnek, bár eredendően vmi integrált APU-s holmin gondolkodtunk a méret és a GPU miatt.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hoffman_ #60341 üzenetére
Várjad.
sz: Árát nem vágtam, annyiért tényleg bestbuy, de az ugye se a képekből, se a gyártóból nem derül ki. InWin szereti a jobb cuccait csillagászati áron adni. (Signature series)
Nekem nem oszt, nem szoroz a külső táp, a hordozhatóság meg... Amihez külön kell vinni a monitort, az nem lehet hordozható.
sz2: Nem tudom az miért butaság ,hogy én nem jöttem rá, miért akarja ezt mindenki. Szerintem semmi olyat nem állítottam, ami ne lenne igaz. Feltételeztem.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUN_Sector #60335 üzenetére
Sosem hallottam róla, így gyorsan rálestem, de leírás alapján én nem jöttem rá, miért is akarja mindenbki megszerezni Chopin-t. Látsztólag full generic miniPC, amibe beletették a power brick-et.
InWin design, felteszem limitált számban legyártva 100k feletti árazással.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #60323 üzenetére
De jó lett volna ezt látni, mikor én vettem a H2O-t...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
Kivettem a tápot. Méricskélni nem tudok, de "megpatkolva" kapcsol a relé, felpörög a venti... Itt leírtak alapján megpróbálom visszatenni és ráindítani. Az a baj, ezen a lapon egy szem led nincs, nem tudom mi baja.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Crabface #60007 üzenetére
Nem indul be.
Reggel bekapcsoltam, kimentem mosdóba, mire visszajöttem már nem ment. Nem voltam ott, nem tudom, hogy amúgy elindult-e, nem hallottam, hogy miként leheli ki a lelkét, csak azt hallottam, hogy felpörög minden a POST alatt.
Legjobb eshetőség, hogy a táp döglött meg, aztán jön az alaplap, amire a pwr_bomb van dugva.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Éééés... Megdöglött a gép.
Esti program: hibakeresés.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz rxmiss #59639 üzenetére
Én az ilyen jellegű kihívásokat "szoktam" volt épített vízzel megoldani. Nyilván ebben a méretben nem erősebb egy jobb léghűtőnél, de ha csak annyit érsz el, hogy ez befér és működik, akkor már előrébb vagy. Kérdés, hogy anyagilag belefér-e, mert még olcsó cuccokkal dolgozva is költeni kell ha nem hömbölög otthon eleve egy kazal vizes cucc.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #59467 üzenetére
Rendben.
A blokk dönti el. Én nem tudtam kivenni, hogy melyik a be és melyik a kimenet rajta...
Vannak elképzelések, de az biztos, hogy a szivattyút és az SSD-t nem akarom a CPU alapján pörgetni, mert az a 15.000-et pörgő retek az, ami igazán hangos...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #59400 üzenetére
Vízhőfok? AIO-ban?
Ahogy a szivattyúk igazából nyomattyúk úgy a ventik is inkább fújni tudnak, mint szívni. Bár ha nagyon akarnám azt végülis megnézhetném, ha felülről* lefele fújnak. Elvégre így "szabadon" minden mindegy...
* - Illetve nem, mert ugye nincs csavar...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Összeraktam, a tetején a tartólapot lelazítottam és hagytam, hogy a csövek úgy álljanak, ahogy kényelmes, így első körben ez az eredmény:
Nehezemre esik eldönteni, hogy a radiátor a kevés, vagy az azon átáramló levegő. (De hajlok rá, hogy az utóbbi) Mindenesetre érdekes volt. Star Citizen alatt mikor a GPU kifeküdt, CPU valahol 30-50% közt mocorgott, de a VGA miatt a radiátor melegebb volt, mint amikor a Cynebench csak a procit terhelte 100%-ra.
Ez valamilyen szinten érthető is és talán engem igazol, mikor eredetileg felülről befele fújó ventikkel képzeltem el ezt a build-et.
Nem tudom, hogy belülről kifele radiátoron keresztül meg tudok--e annyi levegőt mozgatni, hogy versenyre kelljek a VGA-val. Szerintem nem...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUN_Sector #59341 üzenetére
Nekem az INWin designer házakkal mindig az volt a bajom, hogy a fenenagy letisztultság közepette nem tudták megoldani ,hogy ne legyen az üveglapon 4 kibaxott thumbscrew...
Tették ezt 100-200k-ért, miközben a Fractal meg 50k-ért sima volt...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #59326 üzenetére
+#59325 mpierre: Máriakenyér...
Bitspower 6mm-el rövidebb, mint az AIO. Azt említettem, hogy egy kiárusításból van itthon tonnányi 10/8-as és 8/6-os kompresszios fitting? Ha már helyszűke meg spórolás. Csak normális csövet nem kapni hozzá.
ÁÁÁÁáááá! Távozz Sátán!
sz: Komolyan mondom b+ custom vízzel fele szopás nem lett volna. Custom vízzel bekúrok 2 90°-os rota csatit a radiba és a ventik alatt elkúsznak a csövek.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
No para, én se így terveztem, csak egyik cumicecid jött a másik után. Nyilván részben önhibából, jobban megnézhettem volna bizonyos dolgokat, de pl az, hogy a gyártó szerint M3-as menetek #6/32-edesek, azt nem lehetett előre tudni. Van, amivel akkor szembesül az ember, mikor csinálná és nem megy.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #59320 üzenetére
Vagy még akkor se.
Amit linkeltél cuccokat jó, de...
-EK nem fér be. (és drága)
-Modultra nagyon faxa, de hiába írják, hogy 40$ az EU/UK posta, kis hazánba 80$+ elkérnek a szállításért egy 99$-os félblokkra. (Egyébként ez lenne a tökéletes)
-Prototypre-ot le kell gyárttatni és kell hozzá egy EK blokk -> drága.
-Byksky-n, Barrow-n nem igazodtam ki. Sokadik alkalommal se töltötte be a műszaki rajzokat, de mivel mindben van tartály is, szerintem azok se férnének be.Sima szivatyú meg önmagában szintén lövésem nincs hova menne be, max DC-LT vagy valami hasonló 3-4mm-en pisilő.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nemár... Innen van a ház, ti ajánlottátok: LiLi A4-H2O. Talán még arról is itt beszéltünk, hogy egy dög nagy épített vizet bontottam szét, ami 2017 óta szolgált, ezért kb csak radi és blokk kéne, hogy épített víz legyen a kis gépben is.
Nem sértésnek vagy kioktatásnak szántam amit írtam, tényleg azt hittem keversz valakivel a radiátor miatt.
#59316AxBattler: Én már arra lennék kíváncsi, hogy milyen használni a gépet.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Szerintem keversz valakivel, a radiátor szó szerint a ház legtetejében van a csövezés pedig oldalt jön ki és felfele áll, hogy a bubik jófele menjenek. Ettől függetlenül technikailag meg lehet oldani, amit írsz, mert a blokk négyzet alapú, a keret pedig ket darabból pattan rá, csak akkor a csövek takarják az amúgy se kicsit elcseszett rögzítés csavarjait. 10+ éve van kisebb-nagyobb megszakítással vízhűtésem, ismerem ezeket a dolgokat.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #59296 üzenetére
Nézd a jó oldalát, a 7950-et már nem kell 60°C alatt tartani, és ahogy megy fel a levegő-víz dT úgy nő a hőleadás. 30/60-as dT mellett a 240/30-as radi annyi hőt ad le, mint 30/40-es mellett egy 360/60-as. Nyilván többszörösen kompromisszumos a helyzet, már csak a VGA-ról leszívott 70°C-os levegő miatt is, de pont ezért akartam eredetileg nem ilyen házat. Az eredeti cél az volt, hogy a 280-as! AIO és a VGA-is friss levegőt tudjon szívni.
#59287AxBattler: Már csilingeltek is, hogy megérkezett a ház előtti AlzaBox-ba a 8g-os Arctic MX-6. Mert hogy -meglepetés- az összes (jó) paszta elfogyott. Ha csak nem akarok Conductonaut-tal rizikózni... Meg van még vagy 30g beszáradt silmore.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #59280 üzenetére
El tudnám, de mire mennék vele? Az kívülről nem látszik, hogy csurdogál-e benne a lötyi.
#59281 FireKeeper: Nemigen van más lehetőség. Így fér el. Ma megpróbálom úgy, hogy a radiátort nem rakom a helyére, hagyom fölfele "kitüremkedni", hogy ne törjenek a csövek. Ha lejutok windows-ig és rendbe tette driver-fronton a dolgait, akkor majd lefogom a csöveket, hogy lássam mi a helyzet.
De ha ez így nem okés, akkor csak a csere marad és nem tudom, hogy mire is kéne... Galahad talán beférne, de ugye a korábban emlegetett "minden is befér, csak nem egyszerre" effektus itt is befigyelhet. Vagy meg kell nézni, hogy tudnék custom vizet betolni, de ahhoz meg egyrészt blokk kell, másrészt meg kizárt, hogy értelmes méretű szivattyú beférjen bárhova is + a szivattyúk általában nem szeretik a 60°C-nál melegebb közeget.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Külsérelmi nyomok nincsenek, mikor a gép nem volt hajlandó indulni, visszatettem az SSD-t és a VGA-t a régibe, most is arról írok. Kíváncsiság okán szedtem most szét a cuccot és ellenben a proci installálásával, most nem csak felemeltem a hűtőt, hanem ki is fordítottam, hogy a pasztát ellenőrizzam/letakarítsam.
Mentségemre szóljon, hogy a tűtés ~ egy héttel azelőtt lett felszerelve a lapra, mielőtt a proci belekerült volna. Addig nem láttam értelmét leszedni a védőfóliát míg a socket-védőkupakra volt fogatva. Az ominózus hét alatt egyik cumicecid jött a másik után, ki is ment a fejemből, a proci berakásakor pedig csak kicsit feljebb lett emelve a hűtő, nem lett meg is fordítva, így nem láthattam, hogy még rajta van...
#59276HUN_Sector: 23 év alatt nekem ez az első.
sz: Ettől függetlenül még lehet a megtörés is probléma:
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #59270 üzenetére
Abban bízom, hogy az AIO nem indult el. Sajna azt nem tudom mondani, hogy maga a szivattyú ment-e, mert mikor a proci megütötte a kellő hőfokot, minden 100%-ra pörgöt. Az a kis pöcsköszörű is, ami 12.000-et forog percenként. Na ,amellett nemigen hallottam semmit... A ventik boztos forogtak, emrt éreztem némi légáramlatot a radi felett.
Még arra tudok gondolni, hogy a lefogato-rendszerrel van vmi gebasz. Eléggé elcseszett egy leszorítója van ennek az Alphjacool AIO-nak.
sz: Hogyazajóku####################....
Kukucs...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest