- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #61199 üzenetére
Igen, néztem én is, (vacilláltam) de az azért nagyobb valamivel, és így úgy voltam vele hogy ha lehet minimalizálni akkor minimalizálom. Egyébként 10k plusz lett a többlet a T8-hoz képest meg a várakozási idő, így bevállaltam a kalandot..
Illetve nekem a T8-ban még az annyira nem tetszett hogy elöl teljesen zárt, bár gondolom szépen kompenzálja a tetején ezt a venti. A C24-et nem rendeltem volna meg én sem de így hogy lett 25-ös, VGA-t sem kell cserélnem.
-
Hanok
senior tag
Megszállt ma az ördög.
Az asszony egyszer tutira kinyír, még szerencse hogy viszonylag sokat kell rá várni..
Rendeltem ma egy házat a közeli Kínából
Nagyon jókat írnak róla, néztem itt ott vásárlói/reddit véleményeket.
Ez a verzió 9.9 liter 249*249*160mm de sajnos ebbe nem fér bele 250mm-es VGA viszont láttam fent egy videót amiben egy C25-ös modell van pont emiatt. Viszont ezt sehol nem árulják. Mint kiderült belpiacos az a méret, de sikerült a shop-al lebeszélni hogy küldenek egy 25-ös verziót ami 10.3 liter és annyiban tér el hogy hátrafelé 7mm-el nagyobb. 135mm-ig fér bele CPU hűtés. Nagyon izgulok hogy milyen lesz. Ha valakit érdekel van itt egy viszonylag korrekt kis videó, alkatrészekkel, hőmérsékletekkel. [link]
Tavasz végén pedig ha minden igaz jövök a részletekkel is. -
HUN_Sector
őstag
emagnál (partner) van chopin max: [link]
60k + 6k szállítás (de legalább van) -
HUN_Sector
őstag
Aki jobban konyít hozzá. Ezek a tápegység védelmek megfelelnek a tűrhető átlagnak?
[link] -
Pista0001
addikt
válasz
Czimby #61188 üzenetére
Mini-box Pico psu 160XT vagy 150XT. Ment nálam éveket hasonló funkcióval 24/7-ben, 3 darab 3,5-es (2×7200, 1×5900 rpm) vinyóval is megbízhatóan indul. 3 lemez egyidejű felpörgése azért felvesz pár ampert, mellesleg 12 volton, ezért nem ajánlok kisebb pico tápot (4A 12V-on többnyire csak). A 12V-os kocka pont jó hozzá. Magyar kisker forrást nem tudok, én ebay-en vettem 11-12 éve (nemrég néztem, forgalmazzák a mai napig), most egy B550/R5 5600G-t hajt.
-
Czimby
addikt
Üdv az uraknak!
ITX alapra építek NAS-t, ehhez kérnék táp ajánlást!
Pico PSU vagy paneltáp, 120-160W bőven elég/sok is.
A gép 10W TDP alaplap + SSD + 3.5HDD, szóval 20W-nál többet kb sosem venne fel.
12V-os tápom van itthon 10A-es, szóval csak maga a panel kellene.
És lehetőleg tartós megbízható, hiszen 24/7 menne. -
Dapro
senior tag
látom téma volt a formd t1, én csak ajánlani tudom, egy picit nagyobbra váltottam de lehet visszaváltok ha új konfigot rakok össze. vagy ha épp el nem adom idő közben mert az volt a terv és csak porosodik
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #61183 üzenetére
Olvastam az alsó ventiről szóló véleményed, mint ahogy minden mást is, amit tapasztaltál. Egy próbát megér. Nálam elég hideg a padló, hátha lehet belőle profitálni.
Természetesen két 2.5"-s SSD-ről van szó, szépen mellényomtam a telefonon.
Régen használtam Pattex szalag ragasztót is, van azonban szerelőkeretem is. Meglátjuk, mire jutok. Ami még mozgatja a fantáziám, az a két 12cm-es venti lehetősége előre.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #60799 üzenetére
Rajtad felbuzdulva holnap én is próbálok majd valamit alkotni.
Egyelőre a CPU hűtés egy fekete stock gyári hűtés lesz, amit az i3-10105F-hez kapott az Asszony, az IS-50X V3 még várat picit magára.
A másik gondom majd az lesz, hogy hova rakom a C6-ban a 2db 3.5"-s SSD-t, ha előre is teszek ventit. No, majd valahogy csak kiadja magát.
-
imibogyo
veterán
válasz
sasNAXO #61169 üzenetére
Igen ez abból az időből való terv, amikor még csak egy gépet használtam (se NAS, se több külön gép), így a rengeteg nagy méretű anyagom tárolását is egy gépben gondoltam anno megoldani.
PROTRON: tényleg lassan annyi idős, elég rég nem foglalkozom már komolyabban gépépítéssel, tervezéssel.
Pista0001: igen elég sok tervem volt anno, és jó pár meg is valósult, de a legtöbb az sohasem öltött alakot kifogytam a lendületből és anno az egészségből is, aztán valahogy nem kezdtem újra... Ezt a faházat most is használom "HTPC"-nek, de az asztali és a műhelygépem most már bolti. Még a tartalék (szimulátoros) gépem is egy régi gyári szerverházban van, egyelőre jobb hely híján a műhelyben ez is, mert az asszony kitiltott a házból a projektoros-szimulátorozás helyigénye miatt...
-
HookR
addikt
Changwang (畅网) AMD-7735HS / 7840HS / 8845HS / 7940HS hivatalos oldal - [link]
- FP7 (LGA1700 rögzítőfurataival) / PCIe 4.0 x16 (x8) / 2x M.2 / 9x SATA / 4x 2,5Gb Intel LAN / USB4 Type-C -
viperabácsi
addikt
Na végre össze állni látszik !
-
Mozgolódás Apuéknál? [link]
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
imibogyo #61167 üzenetére
Van az a batárnagy passzív Noctua, az csak megforgatható, nem?
Szerk.: Ez: NH-P1.
Ami a tervet illeti, egy dolgot nem értek, egy néma gépbe vinyót rakni..? -
imibogyo
veterán
válasz
sasNAXO #61166 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam én is. Full passzív gépnél sokkal praktikusabb a másik bordaelrendezés, mert fektetett gépháznál felfelé, de még álló háznál is oldalra sokkal jobban ki tud szellőzni, mint ami ezen van...
De például ha az ember egy egy-ventis felépítésben gondolkodik, akkor is a "függőleges" borda a szerencsésebb (ez még mindig egy kidolgozatlan, kezdetleges terv, kéretik nem megkövezni). Persze megoldható ezzel is ez az elrendezés 90 fokkal elforgatott alaplappal, de akkor meg kérdés, hogy a procihűtő elforgatható-e...
-
Felkerült a Palit oldalára a megvágott, 6GB-os RTX3050-ek specifikációja, köztük a gyártó teljesen passzív modellé is: RTX 3050 6G KalmX
A képeket nézegetve kicsit meh érzése lesz az embernek, feltűnik a spórolás a korábbi, GTX 1650 alapú passzív modellhez képest:
- 2xDP + 1xHDMI csatik helyett itt most 1xDP + 1xHDMI + 1xDVI a felállás;
- a borda az előző modell esetében teljesen egyedi tervezésnek tűnt, az új meg olyan, mint bármelyik aktív/félpasszív típusnál, csak épp' lefelejtették róla a ventilátort és a műanyag burkolatot.
Nem lesz egy emlékezetes darab, főleg ha még drágábban is akarják adni a félpasszív modelleknél.
-
HUN_Sector
őstag
Raijintek Ophion 7L
Elég bestbuy ára van, holott kifutott. Még a szállítási költséggel is nagyon baráti.
EMAG partner
[link] -
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #61162 üzenetére
A prolima samuel 17-ből kiindulva terveztem volna nagyobb ventit, mint a borda... Ott 120-as megy arra kis gyöszre.
120-as terveztem a vga-ra is, mert a 2 db 92-es nem fér el a merev csövek, fittingek és kábelek erdejében a 170 mm hosszú bordán. Lehet, hogy tesztelem a samuel 17-tel....vaaagy tesa-val kitakarom a 120-as ventit, mint némelyik tápnál történt. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #61161 üzenetére
Ncase M1 háznál volt olyan venti rendezés, hogy ajánlott volt deshruod esetén hogy alul fújja ki a meleget. Nekem NR200-ben volt egy ideig így, működött de asszem 5-10C volt amikor fújtam inkább. Ki kell próbálni, én utólag arra gondoltam ha nagyobb bordájú kártyám lett volna akkor lehet jobb lett volna (több esélye lett volna leadni a hőt), valamint ha sokkal jobban passzolóra tervezem meg ahogy a venti volt a borda előtt (a borda kisebb volt mint a venti, tehát mellőle tudott szívni levegőt -> nem hűlt úgy).
-
mpierre
veterán
Ha már feljött a szó a deshroud-ról, akkor mennyit számíthat, hogy a vga bordára felrakott venti nem a bordán fújja át a meleget a vga-ra, hanem a bordán átszívja és a ház oldalán keresztül kitolja?
A push - pull "probléma" megvan a vízhűtés miatt. Ellenben ha így raknám fel a ventit a még meg sem vett vga bordájára, akkor nem a radiátoron lévő 2 db venti "fűtené" fel a vizet a vga által termelt hőmennyiséggel. (Idle nem okozhat komoly vízhőfok eltérést, ellenben terhelve a vga-t már igen.) Vélhetően a passzív hűtésű ddc hőmérséklete is esne pár C°-t.
-
zed1983
őstag
válasz
hegegabi80 #61154 üzenetére
A miénket nem tesszük, de az asszony már kíván a sok csereberétől
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #61158 üzenetére
ezekkel képben vagyok, a full réz verziók nagyon tetszenek, de akárhogy néztem, az L12 a legjobb még mindig hűtésben. és vagy én rakom össze mindig sz*rul, vagy gyári hibás darabom van, de én nem érzem különösebbe jónak, csak épp elégnek, még a 3600/5700X CPU-kon tesztelve is. én nem értem, hogy mert valaki i9-et berakni alá...
szerk.: megkövetem magam, jobban rá kell néznem az AXP100-ra, gyorsan keresve most egyet megint. bármennyire is Noctua fanatikus vagyok, lehet, hogy beférne egy A12x25 az AXP-100 fölé és úgy valószínűleg ráverhet az L12-re. na erről még keresek több infót. elég vegyesek a tapasztalatok redditen.
ui.: az igazi ultimate megoldás egy VLP memória lenne, akkor beférne a 25mm-s Noctua az L12 alá. már DDR4-ben sem találtam ilyet sehol, nem hogy DDR5-ben... sajnos az már szerver...
-
Horvi
őstag
Köszi szépen mindenkinek a tanácsokat, a drog hasonlat találó volt
Nekem a Ghost-nál max az volt a gondom, hogy a mostani kártyám nem fér bele rendesen(3070 FTW3) csak úgy hogy a backplatet leszedtem meg a műanyag keretét és még úgy is passzírozni kellett.Gondolkodtam előtte, hogy 3070-es FE kari menne bele, de ott meg a hőfokokkal van gond. Akkor már kellene bele a custom spine ami megint egy vagyon, szóval a Ghostban a modularitást hiányolom kicsit.
Procihűtőből egy black ridge van amúgy is egy p12 slim ventivel a tetején és az tök jól belefér. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #61153 üzenetére
2.5 slotos az inno3d gpu-d? Nem fér be a 2.25 állásban? Oda még elfér az L12, nekem is az van. Nekem valamiért úgy rémlik, hogy a Ghost S1 is csak 2.25 slotos és azért gondoltam hogy ugyanoda be lehetne dobni átalakítás nélkül...
(Ráadásul ugye a T1-nek szellősebb rácsa van elméletileg mint a Ghost S1-nek.) -
hegegabi80
addikt
Szerintem NE vedd meg!
Miért? Hát csak mert.
Komolyra fordítva nekem nem volt egyik sem és nem is lesz, pedig szívesen kipróbálnám.De most akkor megint megvenni a házat, át szerelni bele, mindent. Aztán kiderül, hogy valami még se passzol bele, akkor mehet a csere. Aztán tovább lehet rajta megint agyalni, melyik legyen az új alkatrészt stb. Aztán összeszereled hőfokok véletlen nem lesznek jobbak vagy kitudja, de aztán agyalsz rajta, hogy min változtass. Esetleg feldob a net egy másik kuckót, ami még jobban megtetszik vagy cpu hűtőt stb.
Ez egy katasztrofális őrdögi kőr, spirál stb. sose lehet belőle kikerülni. Olyan mint egy drog, egyszerűen csak kell, kell és kell. De legalább a nem szervezetünket tesszük tönkre.
-
hoffman_
nagyúr
na ez király ötlet, köszönöm. tegnap már eljutottam odáig, hogy körbe kéne nézni a header-ek terén, csak még az nem volt meg, hogy mit keressek. más kérdés, hogy plusz egy pcie takaró helyet is varázsolni kell mellé : )))
#61150, sasNAXO
nekem T1-ből volt egy v1.1 és bár a Ghost maradt, azért bánom, hogy eladtam és nincs polcon. a mostani usb-c kiadásból egy Titan nekem is elférne... egyébként a héten számoltam utána pont, hogy nem lennék előrébb vele, mert amint átrakom 2.5 slot gpu-t fogadó állásba, máris nem fér be a 66mm L12... csak a Black Ridge, amire nem akarok váltani csak emiatt#61144, Hanok
az SG13 max GPU hosszt nem néztem meg, akkor valóban marad az X2, az határeset. 4070/4070S hűtéshez bőven elég, a TiS esetén lehet, hogy már nem, ennek utána kéne nézni más fórumon is, de még elég kevés TiS-re az ilyen beépítés. -
L4D1K
őstag
válasz
hoffman_ #61128 üzenetére
Hali.
Az alaplapokon sztem teljesen elfelejtik majd a coax / optikai kimenetet, de az alaplapi tüskét nem hagyják le.
Nézd meg a kiszemelt alaplapon, hogy van e rajta spdif tüske.
Ha igen, akkor nincs más dolgod mint venni egy kimeneti toldót. Nyilván itt minőségben lehet eltérés.
Pl:
https://a.aliexpress.com/_mtRJaQ0Vagy külső usb kártya.
-
sasNAXO
aktív tag
Ryzen 5600X, RTX 3070, itt picit részletesebben.
Bár hoffman_ kolléga pont most írt egy nagyon jó RTX 4070 tippet amit valszeg bele lehetne rakni a 3070 helyett (és szintén deshroudolni reddit alapján), csak éppen nem játszok annyit, hogy megérje foglalkozni vele.Komolyabbra fordítva a szót: a Ghost S1 nagyon jól van összerakva. Nekem mkII van, tehát régebbi, de szerintem nagyon rendben van. Viszont a T1 jövő állóbb és szintén minőségi cucc. Nincs annyira egyben - cserébe lehet variálni a helyfelosztást - de összességében nagyon minőségi az is. Most a V2.5-öt néztem én is, nincs értelme váltanom (főleg nem egy beszerezhetetlen V2.1 titániumról), de tetszik.
(És szerintem nem is annyira vészes most az ára.) -
Horvi
őstag
válasz
sasNAXO #61147 üzenetére
Neeeeee ezt most miért kellett?
Milyen konfig van a T1-ben? Mert látom, hogy deshroudolt a vga és a cpu hűtőn sincs felül venti.
HUN_Sector ez a bajom nekem is, hogy kattogni fog rajta az agyam.
zolika15 akkor úgy látom rá leszek beszélve, már csak a Ghostnak kell új gazdát találnom akkor. -
Horvi
őstag
Srácok légyszi beszéljetek le/rá a Formd T1-re
. Nagyon piszkálja a fantáziámat de nem tudom, hogy kell-e az nekem. Egy Ghost S1-et váltana.
Akinek esetleg volt mindkettő az tudna írni pro/kontrát? -
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #61143 üzenetére
Igen, 3 hete pörög nálam ez az alaplap. Szerencsére nincs, konfigomat az adatlapomon láthatod. Én például pont ezért nem vettem ASUS-t több más indok mellett. Amikor a 11. gen inteles platformom akartam cserélni nézegettem ott is az ASUS-t, hasonló volt a helyzet, mondom akkor legyen AMD dettó ugyanezeket olvastam redditen. Nyilván nem általános meg van akinek hangtalan de nem rizikóztam. Egy Asrock H570M-ITX-et váltott ez a lap és ugyanúgy megvagyok vele elégedve mint a mostanival. Hozza azt amit kell, semmi több
Annyi hogy ugye ez nem E-s lap szóval nincs rajta PCI-E 5.0 ha ez szempont a jövőre nézve. Engem azért nem érdekelt mert szerintem az elkövetkezendő években nem lesz olyan teljesítményű VGA ami be is fér a házba, plusz igényelni is fogja azt a sávszélt.
#61141hoffman_: Jaaaa. nekem az X3 nem fér be, SG-13-as ház olyan 26-27cm-ig működik VGA fronton. Én [erre] gondoltam, most sima 4070-ből ez van bent 25cm és vígan befér.
Egyébként baromi csendes, nem bántam meg és még ebben a kis házban is olyan 60-63 fok. Csak kérdés hogy plusz 80-90W hogy viselkedne ezzel a hűtővel, ezen a kis helyen.Amúgy szépen passzol a házba az X3...
Jól mutat, mintha oda tervezték volna.
-
válasz
Pista0001 #61140 üzenetére
Jó, hogy szóbahoztad a Shuttle-t, most rátaláltam a dGPU-s slim gépük második, husibb verziójára, ami már 2 slot-os VGA-t is fogadhat... LGA 1200 proci mellett.
Shuttle XPC slim XH510G, illetve Shuttle XPC slim XH510G2Mindkettő kapható idehaza, 2 év garival, és teljesen jó DeskMini alternatíva.
Gen11 Intel CPU-val 4.0-ás a PCIE x16 sín, szóval RX6400 sincs visszafogva benne... -
hoffman_
nagyúr
az X3, éppen befért, ha egy miliméterrel nagyobb, nem tudom becsúsztatni. vállalható kompromisszum pont, nekem mindenképp. halkabb is, mint a deshroud EVGA, ez meglepett. szerintem ennél erősebb vasat nem nagyon lehet a Ghost-ba rakni, tophat nélkül. egy TiS vagy egy 4080S alulfeszelve még talán elmegy benne, de szerintem az már hangos/meleg lenne zavaróan.
#61139, HookR
igaz, úgy gondoltam, hogy a két 'As' betűs. csak az MSI bénázik realtekkel. -
HookR
addikt
-
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #61135 üzenetére
A fő eltérés az a felső M.2-es Gen5 + a hűtő nagyobb rajta, nekem ez például jól jött az SN770-et szépen hűvösen tartja nem kellett külön hűtő. Több gyorsabb USB port. Illetve a biosban többet tud elvileg. Redditen még decemberben olvastam hogy az A620-ban nincs sok lehetőség pl. a feszültségek állítására. Aztán lehet azóta változott.
#61136hoffman_ : Teljesen jó...Várjál mert lehet az asszony is hallotta
Ezt csak csendben szabad..
Ez amúgy Inno Dual?
-
HookR
addikt
ASRock DeskMeet X600 hivatalos oldal - [link]
- 168 x 218,3 x 219,3 mm (8,04l) / Túlnyúlásokkal: 168 x 221,6 x 236,1 mm (8,79l)
- AM5 -
hoffman_
nagyúr
nem főne meg, így fut 4070 Super a Ghost S1-ben.
ha esetleg meggondolnád magad : ) -
Hanok
senior tag
Lehet. bár pont formálisan tette.
Van belőle A620i-is ha gondolod.
#61131HUN_Sector : Jól néz ki, tetszik
#61062Mclovin: Köszönöm, valahol meg is kell állni, nagyjából azon a szinten lett amit szerettem volna.... bár most hogy egy ilyen Inno3d 4070ti Super is beleférne elgondolkodtam
Mennyire főne meg belül minden is
Monjuk a 4k élményen biztos hogy dobna
-
hoffman_
nagyúr
valahogy nem találtam meg az Asus B650 variánst, csak a válaszod előtt épp. köszi. Asus lapok ráadásul Intel lanosak. ez még mindig nem az igazi a gyártók részéről 130-ért...
Pista0001:
félmegoldás, az AVR-be megy az optika, nem raknék be az elé semmit.
igen, ez eléggé leszűkíti a dolgot. -
HookR
addikt
Most lám csak, hogy ez az alaplap még formálisan nem tette tiszteletét a topikban.
Hallatlan illetlenség! Skandalum!
=================================================
ASRock B650I Lightning WiFi hivatalos oldal - [link]
- AM5
================================================= -
HUN_Sector
őstag
Elkészült.
Egyelőre a cpu idle módban 45 watt (3400g) ideiglenesen beüzemelve.
Majd ha megjön a 3600, átszerelem a gyerek gépébe az alaplapot, onnan meg ide jön egy 1150-es socketű i5 4460 filmezős htpc-nek.
Meglepődtem, de legalább 2 cm hely van még a ventinek az üveg előtt, holott ennyi helyet nem ígértek(nh l9i amd van benne)
-
-
hoffman_
nagyúr
ti találkoztatok cikkel, hírrel, ami az alábbi speckók mentén utal érkező alaplapra? nagyon szeretem a mostani lapom, de ha CPU-t váltanék, nem találok az alábbiaknak megfelelőt, nem hogy MSI-ben, máshol sem:
- mITX
- AM5
- spdif kimenet
- intel lan (ezt el tudom engedni)egyedül a ROG STRIX Z690-I GAMING WIFI-t találom, de ez Intel és nem mellékesen 170 pezeta, ami nevetséges. a mostani lapom 80 ezrén is húztam a szám 3 éve és ez az Asus gyakorlatilag semmivel nem tud többet. vicc, amit a mid/high itx vonallal csinálnak.
-
Pista0001
addikt
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Halad a hálószoba-PC project. Silverstone ML06BE pipa, Silverstone SX600G pipa, Asus ROG Strix B360i gaming úgyszint, i5-9400F, 2x8GB Crucial DR4-3000, Kioxia nvme 500 adott. Már csak procihűtőt és egy GTX 1650LP-t keresek
Utóbbi dosztelég lenne, de ezt a Giga GT1030D5-öt már nagyon cserélném.
Ha a 4060LP beférne, még azt is beszerezném. Képek hamarosan, de még nem fotogén a lelkem.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #61117 üzenetére
Van mááásik...
DP-vel másik monitoron megy, köszi.
Másik HDMI-vel nem próbáltam, a másik géppel rendben van az a kábel (B550, 5600, 2×16, 6650XT).
Francia91: Végre valami jó hír...
A processzor "csere" miatt volt amúgy némi hiszti az ftpm miatt, szóval esélyes, hogy nem én pattintottam először procit a lapba... Szöveges hibaüzenet volt, azzal nem bírt el a Dell. Na mindegy, ráakasztom a Win 10-es vinyót, aztán ha minden ok, akkor visszadugom a Dellre, és meglátjuk.
-
Pista0001
addikt
Asrock B550M-ITX/ac alaplapban R5 5600G 2×16 giga 3600 cl18 RAM-mal.
Ez mennyire szokásos nyavalyája?
Ugyanezzel a monitorral a másik gépem (ugyanilyen alaplap, sima R5 5600-zal és RX6650XT-vel) problémamentes ugyanezzel a kábellel. Hogyan tovább? Elvileg minden új, az alaplap dobozában a komplett belsőség fejtetőn volt, de fene tudja, hogy visszáruzva volt-e... -
Mclovin
senior tag
válasz
HUN_Sector #61114 üzenetére
NR200(p) esetén mindenképpen a mesh oldallapban gondolkodom, riser nélkül. Valószínűleg lesz majd a CPU upgrade hamarosan, jól jönne egy torony (r5 5600 -> r5 5700x3d vagy 5800x3d)
ha valakinek van eladó, jöhet a PM. Ahogy néztem sajnos retired lett és sehol sem kapható.
-
HUN_Sector
őstag
-
Mclovin
senior tag
válasz
hoffman_ #61111 üzenetére
Nos igen, másik meg hogy eléggé szeretem meshyt (eladni most már nem fogom, max mellé vennék még egy házat). Jó áron jutottam hozzá egy Gigabyte Gaming rx 7800 xt-hez, de ha nem veszem vissza a fogyasztását 220-230 watt körülre akkor benéz a hotspot hőfok 90c fölé és és elég agresszív a venti profil (tudom, Gigabyte alsó polcos cucc). Elől most két AC p12 max dolgozik, itt nem tudom, hogy lenne-e értelme cserélni más ventikre.
-
Pista0001
addikt
-
Mclovin
senior tag
Valakinek esetleg lenne ötlete, hogy melyik házak (SFF méret ha lehet) rendelkeznek a legjobb hűtéssel, airflow-val? Különsösen a GPU-ra koncentrálva. Eddig nálam a CM NR200 tűnik a befutónak, de hátha valakinek van még ötlete. Intertech IM1 pocketem volt már, de valahogy megrekedt a hő a ház alsó felében. Igaz akkor még egy slim ventit sem tudtam betenni az akkori GPU alá.
-
válasz
HUN_Sector #61106 üzenetére
... és gondolom egy 8700G is ott pörög.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #61105 üzenetére
Pedig az eredményeket alá tudom támasztani, lapul nálam is egy 1650 meg egy 1650 super a szekrényben. Szóval valósak az adatok, CP77 alatt mindenképp.
Gondolom a driverektől sok függ. A 1650 egyébként remek kis kártya, csak mostanság rossz a pr-ja, mert a 1050 után nagyobb számot vártak az emberek -
válasz
Vigneau #61101 üzenetére
Raijintek Styx-ből létezik teli oldallapos, még optikai meghajtója is lehet.
#61103 HUN_Sector
Ezeket a számokat hogyan hozták össze?
Más tesztekben nem éri el egy GTX1650, vagy egy (PCIE 4.0-ás) RX6500XT szintjét; pl. Computerbase, Hardwareunboxed, stb.APU topikban már pörög a téma...
-
HUN_Sector
őstag
8700g apu teszt
[link]
hozta a gtx1650 erejét -
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #61100 üzenetére
Kár, hogy a V9 ablakos. Nem szeretem mutogatni a ház bendőjét...
A C6 formavilága tetszik igazán. Még hasonló konkurenseket próbálok fellelni, aztán 7 év után költözés a SilverStone Kublai-ból. Ráadásul nem kell normál mATX méretnél kisebb lapok után kajtatni, viszont maradhat a kis méret. 5.25"-s cuccokat amúgy sem használok, csupán 3.5"-s SSD-ket.
A Cooler Master Elite 110 meg ellesz a korábbi GEN4 konfigommal továbbra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest