- HDD probléma (nem adatmentés)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Autós kamerák
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MSI reintroduces old Cyclone design cooler
Mit találtak a pinyóban az MSI takarítói!
Nem foglalja a helyet a műanyag borítás, csak a natúr borda: SKTC A07-szerű rácsos, riser-es mini szendvicsházakba pont ideális lehet! -
Pista0001
addikt
Persze, rengeteg módon meg lehet mókolni a dolgot, de azért csak jobb lenne, ha lenne gyári megoldás.
A 03-ból sajnos kiköltözik az A4-5000, sajnos elhalálozni látszik.
Így annak a hdd-tray-e felszabadult ehhez a géphez, máris rendezetten van benne 3 lemez. Termeszetesen minden adott még egynek, kivéve maga a lemez.
Hogy aztán mi lesz a 03-ban, azt még nem tudom. Említettem, hogy van még egy pőre lap, de ahhoz is kéne hdd tray sajnos, és külön nem lehet kapni. Próbáltam itt is szerezni, más neveken is fut ez a típus, többen használnak ilyen/ilyesmi házban 2,5-es (vagy 3,5-es) lemez nélküli konfigot, de senki sem akarta eladni nekem.
-
PROTRON
addikt
Na linus is felébredt mini itx fronton
[link]
Kedvencem a "but for the amount of money you'd have left over you could probably track down a tailer to fashion a suit for it out of fine italian leather"
Amúgy elég buták voltak hogy nem raktak be a billzet alá egy légcsatornát hogy oldalra elvezesse a VGA forró levegőjét és ne melegedjen fel a billzet 60 fokra... -
HUN_Sector
őstag
Beszereltem a chieftec csn550 sfx modulár tápot, jobb híján most diablo 4 alatt próbálom nyüstölni. Hangja kb olyan, mint a 450-es fsp tápnak volt, a kábelei kellően hosszúak. A kábelcsatlakozók viszont elég nehezen csatlakoznak be szerintem
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #60688 üzenetére
ezt párszor el kellett olvasnom, mire felfogtam, hogy mire gondolsz
szerintem azt a lemezt, amit hiányolsz nem lenne nagy cucc helyettesíteni valamivel
sőt akkor már használhatnád a teljes helyet is és elférne 3 db 2,5"-es is
de lehet még a lemez sem kellene, hanem csak felcsavarozod vagy rögzíted a fedlapra valamilyen módonezzel a módszerrel a bővítőkkel együtt alul, felül, plusz belül, összesen beférne 8 db is
-
Pista0001
addikt
Van ugye a gyári hdd tartó lemez. Meg vannak azok a távtartók, amikkel kiemelheted, hogy 3,5-es lemezt tegyél bele. Na, ha 2 ilyen lemezed van, akkor megteheted, hogy a gyári helyre a kiemelőkkel rögzíted az egyik lemezt, a másikat meg csavarokkal a kiemelőre, ahogy neked van. Tehát az egyik lemez a gyári helyén lenne, ahogy a sima alap fedéllel van, a másik meg ahogy neked. Ha ezekből a csavarhelyekből, ahova a hdd tray megy lenne alul is, akkor az alsó fedelet is lehetne erre a magas fedélre cserélni, és úgy oda is elférne még egy távtartókkal. Sajnos a magas fedélhez csak odd rögzítést adnak, hdd tray-t nem.
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #60686 üzenetére
Az előlapot most csak tippelni tudom, szerintem menni fog. Rég szedtem szét annyira.
itt ez a 4 csavar fogja
[kép]Október végén le akartam csapni egyre aprón, de elvitték előlem. Mondjuk azzal abból a szempontból nem lettem volna előrébb, hogy 5350-es Kabinival és AM1 Asrock lappal adták, amivel szintén eljátszadoznék
ne is mond, én is rá szoktam keresgélni itx-es cuccokra, akkor is, mikor egyébként már nem lenne rá szükségem
Annó régen próbálkoztam én is ilyesmivel, de nem értek annyira hozzá, hogy jobbra tudjam beállítani, mint ahogy egy gyári router működik.
én a gyári routereken sem használtam nagyjából soha a gyári firmware-t
de egyébként még egyszer már nem annyira kezdenék neki, hogy x86 alapon építsek routert, nagyon sok szívás és munka van veleAmi még sajnálatos szerintem ezzel a házzal, hogy magas tetőt nem árulnak úgy, hogy odd tartó helyett hdd tray a melléklet.
ezt nem értem, mit értesz a hdd tray alatt? kivehetőre szeretnéd?
-
Pista0001
addikt
Vagy legalább alacsonyabb kondikat tenni oda, vagy ilyesmi.
Az előlapot most csak tippelni tudom, szerintem menni fog. Rég szedtem szét annyira.
Ja, úgy ok. Annó régen próbálkoztam én is ilyesmivel, de nem értek annyira hozzá, hogy jobbra tudjam beállítani, mint ahogy egy gyári router működik.
Kéne nekem is még egy, van még egy "játszós" lapom pőrén. Ahhoz szerintem a gyári táp is jó lenne, de táp nélkül is jó, van még egy momentán haszontalan PicoBox 160XT-m.
Október végén le akartam csapni egyre aprón, de elvitték előlem. Mondjuk azzal abból a szempontból nem lettem volna előrébb, hogy 5350-es Kabinival és AM1 Asrock lappal adták, amivel szintén eljátszadoznék
Ami még sajnálatos szerintem ezzel a házzal, hogy magas tetőt nem árulnak úgy, hogy odd tartó helyett hdd tray a melléklet. Meg az, hogy az alaplap alatt az elő és hátlapon nincs hdd tray hely. Ha ezek lennének, 2 magas tetővel akár 6 darab 2,5-es hdd férne bele, ami ekkora méretben elég f*sza nas alap lenne.
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #60681 üzenetére
Elképesztő, hogy ilyen szarul van kiszámolva ez a táp ehhez a házhoz.
igen, kellett volna még egy fél centi az elejéhez
Az IX-03B-ben a másik oldalon van a bekapcs gomb a ledekkel, az jó eséllyel elérne a front panel tüskesorig.
valóban (van egy olyan házam is, eredetileg ahhoz akartam volna a tápot venni
)
ezzel adtál egy ötletet, hogy megfordítva is fel lehetne szerelni az előlapot és ha függőlegesen van használva a ház, akkor a felirat sem lenne fejjel lefele
(vagy ha vízszintesen, akkor még át lehetne fordítani a házat is, de akkor az alaplap lenne felül fejjel lefele)Grat a kompakt építéshez, de mégis mi célt fog szolgálni így 1 darab 3,5-es lemezzel?
köszi, router + torrent
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60682 üzenetére
Nekem volt abból a chieftec tápból 450-es, van benne anyag az tuti, dög nehéz volt. Ha jól emlékszem bekapcsolásnál felpörgette a ventit, aztán szépen leállt. Utólag jöttem rá, hogy fan stoppos, már azt hittem elromlott. Játék alatt kapcsolt be csak, de én nem igazán hallottam.
-
HUN_Sector
őstag
Függetlenül az aktuális gépház méreteimtől, már mindig sfx tápot veszek. A jelenlegibe atx is beférne, de magasra tettem a mércét sfx + moduláris felállással. Amit rendeltem gépház sose jön meg, pedig ahhoz sfx-l moduláris táp lett volna, így vennem kellett egy alternatívát. Így találtam rá a chieftec compact csn-550c (550w) tápra, 26-27000 ft körül fut most. Jövő héten bepattintom a jonsbo c6-ba, megnézem hogy muzsikál (A 650-esre van zajosság miatti panasz a ventinél, de az 550-nél nem olvastam, meg a videók sem szóltak róla)
A gari azonban csak 2 év (Bár az új kocsimra is csak annyit adtak) -
Pista0001
addikt
Bitang jó áron vetted, grat!
Elképesztő, hogy ilyen szarul van kiszámolva ez a táp ehhez a házhoz. Én nem a gyárival használom, úgyhogy ilyen gondom nincs, csak másmilyen.
Az IX-03B-ben a másik oldalon van a bekapcs gomb a ledekkel, az jó eséllyel elérne a front panel tüskesorig. Ebből a szempontból amúgy megvédem őket, a 01 gomjához eső sarokban van a legtöbb alaplapon, vagy legalábbis az előlap felőli él mentén. Nálam speciel 5-ből 5 lapon ott van, de ugye nincs Gigabyte-om.
Grat a kompakt építéshez, de mégis mi célt fog szolgálni így 1 darab 3,5-es lemezzel?
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #60429 üzenetére
Látszott a képen, hogy nincs neki lyukon. Lehet, hogy neked szerencséd volt a gyártási szórással, a ram slotok talán beljebb vannak, mint neki a 24 pines tápcsati, vagy ilyesmi.
összeszereltem egy másik Chieftec ix-01b-120w-ot is (durva, olcsóbban vettem, mint 1 éve önmagában a tápot, valami utolsó darab lehetett - kb. 20k)
itt is elfért a paneltáp, meg az alaplap egymás mellett, de amúgy nagyon hátra kellett nyomnom a lapot, mert éppen, hogy csakGigabyte z87n-wifi
i5-4590T
ID-Cooling IS-30a front panel kábelei továbbra is nagyon rövidek, így hosszabbítani kell...
nekem sem teljesen esik a lyukra
ezt csak utólag láttam meg, mert ki kellett csavarnom, hogy a földelést is bekössem
de ettől még erőltetés nélkül visszacsavarható voltnagyon közel van cpu hőtőnek a bordái a vrm kockáihoz, de nem ül fel rá, egy vékony papír kényelmesen közé megy
-
sasNAXO
aktív tag
Asrock J3455B-ITX alaplap esetén bios hack kell, hogy ne 10 perc alatt álljon fel az xpenology rendszer. Nem tudom az általad linkelt Asrock J3355B-ITX érintett-e a dologban...
-
mpierre
veterán
válasz
viperabácsi #60670 üzenetére
Ha nem csak aio-ban gondolkodnál: Aquanaut. (Sajnos én már későn találtam rá) EKWB FLT80 lett helyette, de az kb megöli az a4h2o vga tároló részét és csak 170mm-ig terjeszkedhetsz. Ott elég szegényes a lista, ha modern cuccot akarsz 170mm-ig.
3060ti -> egyes példányok moddolhatóak a inRobert-es "aftermarket coller"-rel.
A4000 -> ugyanezzel a hűtővel méretcsökkenthető
6600XT -> ha épp akad aprón 1 kopteres az asrock-tól.
Kb. -
duo
addikt
ez egy felpassziv táp, nekem sosem kapcsol be. valaki irta fentebb, hogy meg lehet forditani. a tápot vagy a ventit megfordítani.
amugy lehet h kifogom próbálni. de alapvetoen 35fok. tidal+netezes közben.
szoval nem létkérdés. akkor lehet erdekes ha van egy komolyabb VGA a rendszerben -
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #60670 üzenetére
Szia!
Ezt a listát már biztos láttad, ha mégsem, akkor érdemes meglesni: [lian Li A4h2o aio lista ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #60668 üzenetére
Köszi a tippet !
Fentebb volt egy link ahol taglalták melyik cooler melyik generácíós pumpa. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
viperabácsi #60663 üzenetére
Egy időben volt egy hasonló problémám (4 slot-os GPU beállítás SSUPD-ben, maximum 53mm CPU hűtő magasság, Alphacool Eisbaer LT240 lett belőle, nagyon elégedett vagyok vele).
Ha más gyártók AIO-ról nézel teszteket és ott leszedik róla, akkor általában kiderül, hogy hanyadik generációs Asetek blokk lapul a díszlet alatt, amelynek a méretei pedig az Asetek oldalán fent vannak. Nyilván ez több utánajárást igényel, de a Mini ITX életet nem kell bemutatni, mindig ilyen.
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Még a Synology topicban írtam anno, mert szerettem volna beszerezni egy DS220+ de kb mindenhonnan eltűnt, és helyette persze drágábban megjelent a DS224+ (155.000 ft)
Amire használnám a NAS-t:
- Torrentek seedelése (0-24)
- PLEX
- Filmek lejátszása nvidia SHIELD pro 2019-en (4K min 40-60 Mb/s adat sebességű rls-ek)
és így kb ennyi. Semmi "privát" adattárolás, nem lesz róla semmi játék indítva, de még netezésre sem használnám.
Viszont itt szóltak rám, hogy inkább egy mini pc-t (NUC) kellene néznem, ami erősebb is lenne, és az ára se lenne ennyire durva.
No igen, jó is lenne, kicsi is, viszont azzal meg az a bibi, hogy nem lehet hozzá csatolni több db 3.5 HDD-t, max csak dokkolóba, azt meg kihagynám.Ekkor tudatosult, hogy lehet inkább mini gépet kellene összerakni.
Erre tudtok ajánlani egy megbízható mini-ITX alaplapot, ami mondjuk beépített cpu-val rendelkezik? Még semmi ház, ram, táp nincs kinézve hozzá.
Op rendszer egy win10, vagy XPEnology lesz feltéve rá.
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60665 üzenetére
Nem olyan a szivattyú kamra kiképzése , nem jó a hatásfoka , azt olvastam valahol.
zed1983 : NZXT Z53 az igazi , csak már nem kapható.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ennek a pumpája a radiátorban van az nem igazán jó.
Miért nem? -
zed1983
őstag
válasz
Az összes 240-es coolermaster jó elméletileg
-
viperabácsi
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #60661 üzenetére
Az a gond , hogy minden gyártó a max blokk magasságát adja meg , így elég nehézkes a választás.
zed1983 : ennek a pumpája a radiátorban van az nem igazán jó. -
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #60660 üzenetére
A fractal 240es jó bele azt hiszem lumen a neve: [link]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
viperabácsi #60660 üzenetére
A normál mérethatáron belül lévő AIO-k mellett még azok is a számításba jöhetnek, ahol pl. mágneses rögzítésű dekoratív elem van csak a blokk tetejére rögzítve, azt eltávolítva rengeteg modellnél megvan a megfelelő magasság.
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60659 üzenetére
Nem csak lili nem hanem kb a jelenleg kapható 240 es AIo -k 2 % felel meg
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #60655 üzenetére
Nem véletlen, hogy EK hűtő van a képen. LiLi nem gyárt hűtést ahhoz a házhoz.
-
HookR
addikt
Ha már így szóba került, nincs valakinek véletlenül Thermalright AXP90-X36-ja, amitől megválna?
Úgy látom nem egyszerű beszerezni. -
viperabácsi
addikt
Létezik , hogy Lian Li -ék annyira mellé lőttek AIO-ban , hogy a Dan H2O házukba nem fér bele a saját AIO 240 hűtésük , mert a pumpa magasabb ?
Lian Li GALAHAD 240 v2
Műszaki részletek:Radiátor:
Méretek: 273 x 123,5 x 27 mm (hosszúság x szélesség x magasság).
Csőhossz: 400 mm, hüvelyes
Hűtő/szivattyú:
Méretek: 87,1 x 74 x 62 mm (hosszúság x szélesség x magasság)A pumpa max 55 mm , radi + venti 55 max
-
Mclovin
senior tag
53mm max magasságig mi lehet a legjobb topflow CPU cooler a piacon? AF Black Ridge?
-
duo
addikt
válasz
viperabácsi #60646 üzenetére
fu nem tudom, a szerzőt kellene megkérdezni. azt hiszem wadjin néven van a PH!-n megnezem neked.
szerk:
igen Wadjin. nov.25-en lepett be utoljara. -
HUN_Sector
őstag
hú mennyit szívtam ma. Csak nem ment be a hátlapi m2 csavar. Nem volt benne távtartó. Mire rájöttem, hogy én hüyle azt csavarral előre raktam a hűtőbordás rész alá, thermal pad fölé, borítólemez alá. Mire szétbontottam a c6-ot...
-
havenday
tag
válasz
HUN_Sector #60634 üzenetére
Megoldódott, még nem szállították ki, visszamondtam, rendeltem szintén a 990-es szériából borda nélkülit
-
duo
addikt
válasz
sasNAXO #60640 üzenetére
van itthon még egy fekete is bedobozolva
gondoltam én is rá, csak nem tudom nem kevés e az 5 mm légrés. (mondjuk nem szokott bekapcsolni a ventije)
amúgy kvajó kis ház. az elfin meg kizárólag GPU nélküli vasaknak van. illetve tápkockás megoldásokhoz. és igen Tominak megszaladtak az árai, de az arrése nem. sokkal drágább lett a festetés, meg pl azoknak a nikkelezett rézkockáknak a beszerzése. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #60641 üzenetére
Theez Humble, ha jól tudom magyar gyártmány, régen hirdette a gyártó itt aprón.
Nem találom már, meg nem is tudom melyik kolléga volt. Azt nézem van új dizájnja azóta, az elfin.
SHOP – Theez Designs (Az aprós árak jobbak voltak régen.)
-
duo
addikt
no uraim. készen van a 4600G átépítés.
a kábel munka nem a legszebb, viszont igy van nagyon szép hely a levegő akadalytalan aramlasanak. alul besziv felul kifúj(2slim arctic venti). közepén a buszma nagy noiseblocker (high speed version) leszabalyozva meg elintezi a réz cryorigot. a rögzítő drautokat a mugenrol loptam.
erzesre semmivel sins elmaradva a 2700hoz ahogy olvastam is, sőt. cpu linux alatt idle 5-6w.
Hőfokok. idle 29, elég sokáig, aztan az üzemi hőmérséklet 31.22 fokos szobában.
eddig elegedett vagyok.
a mugen for scale 🙃
-
Hanok
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #60586 üzenetére
Jól néz ki!
Olyat nem lehet hogy én csak a tetejét kérem?
Pont jó a mérete és a belső elrendezése az Silverstone SG-13-hoz képest.
Valami hasonlót ilyen design-al el tudnék képzelni. Főleg hogy 25cm-ig belemegy VGA, a 4070-em is elférne benne.
-
HUN_Sector
őstag
Ami azt illeti megnéztem az oldalát. Leírás és kép alapján full ugyanaz a kialakítás, mint a z590-es lapomon
marketingszöveg: M.2 HŰTÖBORDA-TÖMB
Az alaplapi M.2 helyek a chipset vastag hűtőbordái közé vannak beágyazva – ez a helytakarékosság jól kitalált módja. A hűtési hatékonyságról egy miniatűr aktív hűtési megoldás gondoskodik, ezért a nagy teljesítményű meghajtók is folyamatosan csúcsteljesítménnyel működhetnek.kép:
Az ssd támogatás fül alatt az mz-v9p1t0 ssd családot pedig tesztelték. Szerintem jó lesz, de hamarosan megtudjuk.
-
PROTRON
addikt
válasz
havenday #60631 üzenetére
Persze puding próbája az evés, lehet tévedek.
Elvileg le kell tudnod szerelni gari vesztés nélkül, pont ezért mert vannak alaplapok amire az SSD gyártója által felapplikált bordával nem tudod felszerelni.
A garancia matrica a borda alatt, magán az SSD-n kell legyen.
De lehet youtubeon találsz vidit az SSD+heatsink típusod "disassembly"-jére keresve.Ha boltban veszed át a cuccokat, jó lenne megkérdezni azért hogy tudnának-e eladni neked 1-2 M.2 SSD rögzítő csavart biztos ami biztos alapon, ha jófejek, ekkora vételnél simán ingyen adnak.
Mert lehet hogy standard menete van mégis az Asus bordának és akkor ahelyett feltudod egyben szerelni a saját összeállításod. De van hogy direkt kiszúrnak a vásárlókkal. -
PROTRON
addikt
válasz
havenday #60627 üzenetére
A kollega szerintem nem keresett rá a konkrét típusra youtubeon.
Ezt a Samsungos bordát az alakja miatt nem nagyon lehet berakni másik borda alá.
Ennél az alaplapnál "magasságban" építkeznik az ASUS az M.2 slotokkal, külön "daughter-boardok" segítéségével.
Ezeken az Asus gyári bordához beépítve van a csavar, tehát ha egyedi bodával szerelt SSD-t akarsz használni, nem biztos hogy rendesen le tudod csavarozni.
Az Asus bordája alá nem működik ez a "thermal pad is olyan vastag" meglátás, mert a Samsung 990 PRO-n lévő gyári borda más alakú, nem tudod majd felrakni az asus bordát a samsung borda tetejére. [link]Mellesleg az SSD thermal padok általában 1-2 mm vastagok, nem 5 mm-esek, az már alkar vastagság.
Az alsó daughter boardra, tehát a második M.2 slotra fel se tudod majd szerelni a Samsung bordájával, mert végképp elveszíted a felsőbb rész rögzítését.
TLDR.: szerintem nem fogod tudni egyből összeszerelni, az is valószínű hogy le kell szerelned a Samsungos bordát az SSD-ről.
Ezért szoktuk a "Milyen SSD-t vegyek" totyikban mindig azt javasolni hogy olyan SSD-t vegyenek, amihez nincs borda mellékelve és inkább egyénileg megoldani a bordázást.
De ha valakinek van tapasztalata, vagy ábrával be tudja mutatni a megoldást, örömmel veszem az ötletelést, de én így látom a youtube videók alapján.
-
havenday
tag
válasz
HUN_Sector #60628 üzenetére
Köszi, megnyugtattál
-
havenday
tag
Sziasztok, most rendeltem egy ASUS ROG STRIX Z790-I GAMING WiFi alaplapot, amibe rendeltem egy 1TB SAMSUNG 990 PRO M.2 NVME SSD MEGHAJTÓ HŰTŐBORDÁVAL (MZ-V9P1T0GW) eszközt, ami 5mm rel vastagabb, mint a hűtőborda nélküli társai.
Be fog az férni vajon a lapba? -
zed1983
őstag
válasz
Szia!
Ez milyen ház? -
trog
tag
válasz
viperabácsi #60584 üzenetére
A fenti 14es venti húzza kifelé, és minden hőmérséklet rendben van, de azért kösz a laptop HDDs tippet. Gondoltam rá én is hogy melegedhet, de konkrétan nem melegszenek annyira mint az Aerocool házam aljában ahova gyárilag mentek az előző házban. Bár játszani sem igazán szoktam és a proci sem melegszik egyáltalán úgyhogy egyelőre jó így.
-
tlac
nagyúr
válasz
viperabácsi #60623 üzenetére
tudom, rettenet drága egy normálisabb itx-es am5, akartam én is váltani rá, de letettem aztán róla
most már szerintem megvárom a következő szériát belőle
olcsóbb nem lesz az se, de ha már annyi pénzt kiadok érte, akkor legalább legyen modernebb -
viperabácsi
addikt
HA váltanék akkor csak PCI-e 5.0 lenne a lap , mert ennyit kiadva már nem igazán szeretnék egy darabig gépre költeni.
AM5 :
LAP : Asus ROG B650E-I kb 120k
RAM : G.SKILL Trident Z5 Neo 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5N KB : 54K
Proci : Ryzen 5 7600 KB : 85K
Ez KB 313K
És bele a majdan eljövendő Leg erősebb G-s Proci
Ez lenne amit ebben el tudnék képzelni.
Amire most használom a gépet , arra elég lenne a lapomat cserélni egy Asus B550 itx re ( gépem az adatlapomon ) , A táp már úton van felém egy Corsair SF600 platinum személyében .
Ház megvan Lian Li Dan A4 H2O x4
Már a lapon kívül csak egy 240 -es AIO kell ami elfér a házban. -
tlac
nagyúr
válasz
viperabácsi #60611 üzenetére
am5-ből nézted a Gigabyte A620I AX-t?
"legolcsóbb" itx és tudja, amit keresel -
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60620 üzenetére
Az igen szépen passzentos
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #60619 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
Végül két eset van :
1 : Asus ROG STRIX B550I Gaming
2: ASRock B550 Phantom Gaming ITX
Bár az Asrocknál a derékszögű sata port nem előnyös a Lian L A4 H2o x4 házban. -
viperabácsi
addikt
válasz
gordonfreemN #60616 üzenetére
nincs jelentősége, de ha nyugodt akarsz lenni támaszd alá a kártyát pl egy radírral vagy hasonlóval , ami nem visz át rezgést a házra.
-
hegegabi80
addikt
Esetleg adattárolásra ott a NAS, bármely gépről elérhető, így a kliensbe elég egy m.2 ssd.
Bizonyos időközönként mentés róla és kész.
Én a 3,5" már csak adatmentésre használom, szerencsére nincs sok mindenem egy (500-as és 250-es elég) néha előveszem, adatokat átmásolom és kész.NAS-om nincs, de routeren ott lóg most már a külső hdd, azon van minden elérhető cucc, erről készül most már a mentés.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #60581 üzenetére
-
válasz
viperabácsi #60613 üzenetére
Akkor M.2 SSD a gépben, háttérmentésnek meg 3,5" vinyó külső házban. Problem solved. Ha nagyon adatot kell menteni, akkor negyedévente előveszed, addig meg a fiókban pihen.
-
válasz
viperabácsi #60611 üzenetére
"pontosan egyre inkább eljár a gépben tartott vinyók ideje ."
A 3,5"-osak még jó ár-érték arányúak, én is vettem nem is olyan rég többet is. A lila WD kifejezetten csendes. De amúgy lassan biztos kiszorulnak majd desktopról.
-
viperabácsi
addikt
pontosan egyre inkább eljár a gépben tartott vinyók ideje .
Más AM4 itx lap Az asus b550itx -en kívűl amelyiken legalább 2 monitor csati van és van előlapi USB 3.2 Type-c csatlakozó ?
Egyenlőre hanyagolnám az AM5 öt kb 500k lenne lap proci ram -
válasz
hegegabi80 #60593 üzenetére
Notebook vinyót én ma már nem vennék. Szerver minőségű ssd apróról 2 tb méretben 25 péz / db. Aztán az csendben is van meg nem is fűt annyira.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sasNAXO #60606 üzenetére
Ez a Jonsbo egyik sajátja, a pontos típus must nem jut eszembe. És azért nem U9S, mert eredetileg nem ezt akartam venni, egy csere keretében jutottam hozzá. De amúgy a két hűtő közti árkülönbözet dupláját költöttem el utólag a ventire, szóval önlábonlövés. 5mm híja volt, hogy beférjen a másik hűtő, ami már egy 120-as ventivel szerelt kéttornyos.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Jó lett! Milyen procihűtő(borda) az? (És miért nem U9S?
)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #60600 üzenetére
Esetleg még egy offsite backup.
Szerk.: bocsánat, látom írta Pista0001 közben hogy külön, csak nem tűnt fel, hogy lapozni kellett volna. -
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60600 üzenetére
És a 3 másolat is földrajzilag elkülönítve, ha lehet, 3 külön kontinensen.
Annyiban egyetértek viperabácsival, hogy az ilyen adatokat én se tartanám/tartom a gépben. Nekem is vannak 3,5-es vinyóim, és nálam se gyakori amúgy a vinyóhalál, de az egyik titka a dolognak, hogy nem tartok 3,5-est fontos adatokkal a gépben. Ha épp kell valamelyikről valami, vagy épp lementenek valamelyikre valamit, ott a dokkoló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Filmvilág
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest