-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
havenday #60631 üzenetére
Persze puding próbája az evés, lehet tévedek.
Elvileg le kell tudnod szerelni gari vesztés nélkül, pont ezért mert vannak alaplapok amire az SSD gyártója által felapplikált bordával nem tudod felszerelni.
A garancia matrica a borda alatt, magán az SSD-n kell legyen.
De lehet youtubeon találsz vidit az SSD+heatsink típusod "disassembly"-jére keresve.Ha boltban veszed át a cuccokat, jó lenne megkérdezni azért hogy tudnának-e eladni neked 1-2 M.2 SSD rögzítő csavart biztos ami biztos alapon, ha jófejek, ekkora vételnél simán ingyen adnak.
Mert lehet hogy standard menete van mégis az Asus bordának és akkor ahelyett feltudod egyben szerelni a saját összeállításod. De van hogy direkt kiszúrnak a vásárlókkal. -
PROTRON
addikt
válasz
havenday #60627 üzenetére
A kollega szerintem nem keresett rá a konkrét típusra youtubeon.
Ezt a Samsungos bordát az alakja miatt nem nagyon lehet berakni másik borda alá.
Ennél az alaplapnál "magasságban" építkeznik az ASUS az M.2 slotokkal, külön "daughter-boardok" segítéségével.
Ezeken az Asus gyári bordához beépítve van a csavar, tehát ha egyedi bodával szerelt SSD-t akarsz használni, nem biztos hogy rendesen le tudod csavarozni.
Az Asus bordája alá nem működik ez a "thermal pad is olyan vastag" meglátás, mert a Samsung 990 PRO-n lévő gyári borda más alakú, nem tudod majd felrakni az asus bordát a samsung borda tetejére. [link]Mellesleg az SSD thermal padok általában 1-2 mm vastagok, nem 5 mm-esek, az már alkar vastagság.
Az alsó daughter boardra, tehát a második M.2 slotra fel se tudod majd szerelni a Samsung bordájával, mert végképp elveszíted a felsőbb rész rögzítését.
TLDR.: szerintem nem fogod tudni egyből összeszerelni, az is valószínű hogy le kell szerelned a Samsungos bordát az SSD-ről.
Ezért szoktuk a "Milyen SSD-t vegyek" totyikban mindig azt javasolni hogy olyan SSD-t vegyenek, amihez nincs borda mellékelve és inkább egyénileg megoldani a bordázást.
De ha valakinek van tapasztalata, vagy ábrával be tudja mutatni a megoldást, örömmel veszem az ötletelést, de én így látom a youtube videók alapján.
-
VTom
veterán
válasz
havenday #35064 üzenetére
Szia!
Nekem z170i pro gaming kapom van, kiváló lap!
Én nem adnék ki +30k-t az impactért, a pro gaming mindent tud amit kell.Nagyon jó tuningra is!
A házam suppressor F1, ezt is bátran ajánlom, bár fontolgatom az előlap cseréjét core v1-re, mert most az tetszik jobban, csak sajnos külön nem lehet venni. Öröm szerelni a házat egyébként, már vagy ötször átépítettem mióta megvan
Ha visszakeresel a topikban, képeket is találsz.
Ha kérdésed van jöhet pü -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest