- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házi hangfal építés
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
gordonfreemN #60833 üzenetére
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
gordonfreemN #60759 üzenetére
Szia és köszönöm. Nekem is a standard hifi polcra beférő ház kellene nagy GPU-hoz. De a Node 202 nem tetszik, Silverstone-ok sem annyira. Arra lennék kíváncsi, hogy valahogy bele lehet-e szuszakolni 3,5"-os merevlemezeket, mondjuk a videókari alá.
-
válasz
Menőség, és az ára is beállt mostanra! Külön plusz pont az old school Nokiáért!
Egyedüli bajom a ház mélységével van, nálam max. 32-33cm-es ház férne el.Jó, hogy tettél külön szűrőt a tápra, ezt én is tervezem!
Most nézem, a GPU pont jól tolja felfelé/kifelé a meleg levegőt!
A procinak nem lenne ez ugyanígy jó, pl. egy Black Ridge-el? -
válasz
Szép, vagány! Tetszik!
-
viperabácsi
addikt
válasz
gordonfreemN #60616 üzenetére
nincs jelentősége, de ha nyugodt akarsz lenni támaszd alá a kártyát pl egy radírral vagy hasonlóval , ami nem visz át rezgést a házra.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #60581 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
gordonfreemN #54687 üzenetére
Igen, GD09-es Silverstone. Bőséges a hely benne, és nagyon jó szellőzés építhető ki
Alapjáraton meg totál néma a gép, hiába forog benne egy rakás venti
Nagyon jó kis házikó, jó volt bele építeni a gépet -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51892 üzenetére
de mit csináljak 180w-tal mikor a gép felét eszi?
tegnap megjött a 3800x ahogy nézem még azt is kiszolgálná 160w-os dc-dc
egyébként a dellnek volt - lehet van is -, 200-240w-os 12v notebook töltője, azt ilyen 5-6-7-8 ezrekért dobálták aprón már sok éve is
hp-ból nekem 19v körüli van, de az is 200-240w, dokkolók mellé sokszor pár ezer forintokért lehet ilyet lőniszerk:
AxBattler
az akasát nem találom sehol
a jonsbo tetszik, azt kivéve hogy hátuljára állítva tudnám elképzelni
halálom mikor a ház mélysége nagyobb a magasságánálPROTRON
az asrock mini konfigról - deskmini - nem tudod meggyőzni?
2l az egész, egy atx táp mérete, ára is teljesen korrekt, ház+alaplap+táp 55-65e, attól függően amd vagy intel alapú
simán elfér monitor mögé is, és kraftosabb cpu is mehet beléjük, kis ügyeskedéssel akár némán -
L4D1K
őstag
válasz
gordonfreemN #51735 üzenetére
Köszi a tanácsot
Másik elképzelés még egy barebone pc lett volna, de ott még magasabbak az árak
-
Seep
senior tag
válasz
Csak arra irtam ajanlatot amit kert a kollega. Szemely szerint en is a lassan forgo Noctua ventilator + bohom nagy borda hive vagyok.
-
PROTRON
addikt
válasz
Szerintem pontosan ezt a házat kereste a kolléga, most nézem hogy 3 hete volt táppal 22k-ért használtan HA-n.
Mellé a proci terén T-set 8k-tól tud szerezni, szal az eredeti 30k-s budge' meg is van, csak hűtő nélkül. Ha nem ragaszkodik a T-s procihoz, akkor abból talán tud olcsóbbat szerezni, ami valmivel melegebb, de azt meg elvileg biosból lehet orvosolni és akkor már beleférhet egy rendes használt low profil cpu hűtő. -
Seep
senior tag
válasz
gordonfreemN #51718 üzenetére
Igen, jok, a corsair arulja kulon is a kabelszettet.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51711 üzenetére
én el lettem volna Gold táppal is, de miután kipróbáltam a gyári Corsair PT kábeleket, szerintem maximálisan indokolt az árkülönbség, nem csak a beltartalom miatt. ég és föld szerelni a két kábelt egymáshoz képest, ilyen pici házakban óriási előnye van a szálanként harisnyázottnak
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51709 üzenetére
szerk.: most látom, rendesen kéne olvasnom, a PT és Gold volt keverve.
-
Seep
senior tag
válasz
gordonfreemN #51703 üzenetére
A corsair Sf platinum tapokhoz egyenkent "sleevelt" kabeleket adnak, tehat nem szallagkabel.
-
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51700 üzenetére
nem én mondom hogy ára van a passzív működésnek/hangnak, ez tény
silent is gold ( :
nem véletlen hangosabb a seasonic és nem véletlen ad emellett több gart, ugyanez igaza corsair-re, nem véletlen halkabb de kevesebb garral
a gold corsair is halkabb mint a seasonic, ha kevesebb terhelésig is tud passzívan menni, és ennek ára van
ez sfx méret, minden alkatrész nagyobb hőterhelésnek van kitéve mint az atx verziókban, kondik csak egy dolog
az egy külön történet, hogy a 105 fokos japán kondi egy gyűjtőfogalom max, ott is vannak minőségi eltérések, ahogy az fdb venti sem jelent semmit, egy jobb golyós akár jobb mint egy belépő fdb
tedd mellé, hogy a seasonic 120x120x65, a corsairek 120x100x65, tényleg nagyon pici - ezek gondolom nem tűntek fel elsőre, még jobban át tud melegedni, ventije is csak 90-es, a seasonicban 120-as van -
corsaireknél még a kábel érdekes, nagyon rövidek, láttam neweggen ebben sokan beleszaladtak, emelett nagyon merevek is, hiába "design kábelek", de funkcionalitásban azért lehetne sokkal jobb is
tesztoldalakkal vigyázni kell
mostani lapomnál egyik szerint megrángatott 3900x mellett 6x fok a vrm, másiknál már elég volt ehhez 3700x is, mivel nálam a 3100 eléri az 50-et, így valahogy szkeptikus vagyok 3900x mellett 6x-ben, pláne ott kiemelték hogy bármilyen légáram nélkül...aha persze, van az a pénz hogy ezt mondják ( : és mindkettő nagy oldal
ki kell ezeket próbálni, sajnos egyre kevesebbszer esik egybe a nagyobb tesztoldalak eredménye is a valósággal -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51698 üzenetére
a 250w tényleg költői túlzás ( :
a cél minél olcsóbb
a crosair 450-es gold sfx 32-3e ft, de az nem sokáig passzív
a platinum most 47e ft 450-esben, az 180w-ig passzív, 250w környéki ezekből meg ugye nincs, ami bőven sok is lenne neki
ha pénz nem számít én is a 450-es platinum corsairt mondtam volna
emellett megjegyzem, az enyém 3 hetesen megdöglött ( : ebből használatban maximum 24 órát volt, legnagyobb terhelés egy 2080s ftw3 volt neki, amit 24/7-ben vinnie kellene gond nélkül - nyilván nem amiatt halt meg, utána még üzemelet többször, aztán kb egy hét szűnet és csak búgott mint a búgócsiga, jelenleg egy hónapja szervizben, elvileg már napokban visszakapom vagy cserélik -
én mindkettőt szoktam ajánlani tápoknál, egyik az ára miatt oké, másik a hatásfoka/hangja miatt drágábban, sokaknak ez megér nagy felárat is
egyik sem gagyi, a seasonic puritánabb és kilépve a passzív módból jóval hangosabb, az 10 év garos, a corsairekre 7 év gart ad a corsair az sfx-ekre - nyilván a sokáig tartó némaságnak/kvázi néma működésnek ára van hosszabb távon az alkatrészekre nézve -
a gold verzió pedig kb egy liga a seasonic-kal, áruk is hasonló -
válasz
gordonfreemN #51645 üzenetére
Még valami: Van valami tapasztalatok alapján javasolt AIO ? Esetleg lapos cpu hűtő?
-
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51603 üzenetére
Logout cikk ebből biztos nem lesz, mert annyi idő nincs, régen még volt, de hoztam egy döntést, hogy a ph-zásra elpocsékolt időt sok sok millió forintra váltom, és a ph-zás helyett az üzlettel foglalkozok. Na ez így is lett
Kellett kis idő, amíg az elején kialakult, mi és hogy célszerű, a kezdetek kezdetén még a kockás füzet volt a menő, de az pár év után kezelhetetlen volt, végülis mindent abszolút szakértelem nélkül, magam raktam össze a weboldaltól az adwords kampányig, szóval leglaább rálátok minden részre.
Nekem muszáj volt az adatbiztonságra törekedni, 17. éve importálok amerikai autó alkatrészeket, asszonnyal itthonról dolgozunk, tulajdonképp ülök a gép mellett reggel 8-tól éjfélig, eközben valamikor jön telefon, sms, e-mail, messenger üzenet, hogy van egy ilyen- olyan autóm, ez az alvázszáma, ezekre az alkatrészekre van szükség. Ekkor létrehozok a megfelelő mappában (pl most üzlet->rendelés->2021->03) egy jegyzettömb fájlt, hogy 0307KovácsBélaSiófokCorvette.txt amiben az alvázszám, elérhetőség, alkatrész igény, annak beszerárai, eladási árai, beszerzési hely, usd/huf árfolyam benne van, majd ha ebből megrendelés születik, akkor a végén a sokból megrendelt alkatrészek listája, végösszeg, vevő név, cím, telszám, stb stb, elmentem. Ez onnantól fent van a mappában, és akármelyik géppel, innen 300 km-re akár menet közben telefonról megnyitható, messengeren, mailben kompletten tovább küldhető. Ezekből készül egy heti rendelős, ami összesíti a heti megrendeléseket, van az online számláknak kimenő- bejövő mappa, bejövő ügyfélfotók, kimenő robbanttt ábrák (karikázd be, neked melyik alkatrész kell) stb stb.
Namost egy ideje annyi ilyen fájlt kell generálni, hogy akár egy napi adatot is képtelenség fejben tartani, max órák alatt kereshető vissza minden üzenetekből, mailekből, az meg annak fényében, hogy az erre szánahtó időt a kereső tevékenységtől venném el, aranyat érő árban van.
Szóval ahhoz, hogy a dolog működjön, holnap reggel is, nem lehet egy helyen, nem lehet mentés nélkül dolgozni. Nekem erre épül minden, akár 6-8 évre vissza tudok keresni bárkit, mit vett, mikor vett, mennyiért vett, mire kért árat, stb stb.És akkor vannak még a privát fotók, pár apróság, adatbázisok, mindenféle autó manual, robbantott ábrák, stb stb, amik 17 éve gyűlnek.
Na de ne offoljunk, ez már nem ITX függő dolog, viszont emiatt nekem egy kisméretű, de erős gép is elég egy NVME SSD-vel, és indul a buli holnap reggel 8-kor, nem kell 3-4-5 lemez, raid, meg ilyen marhaságok, az fogja magát, szétesik, melegszik, pénzt visz el, áramot fgyaszt, helyet foglal. Nagyon nagynak, percenkén sok sok lekérésnek kell lenni, hogy bárhová 4-5 lemezes raid kelljen
-
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51599 üzenetére
Nálam is pont így van, a gépben lévő egy szem SSD csak egy C meghajtó, a másik szobában a nasban (épített gép) ott figyel egy 6TB-os HDD, aminek bizonyos mappái fel vannak csatolva, megnyitni, keresni, oda- vissza másolni pont ugyanannyira gyors, mint ha az a gépben lévő HDD-n történne, tehát egy táp által komplett elhalálozás, alaplap meghalás, vinyó gond itt csak a C meghajtómat érintené, amit 15 perc alatt újratelepítek, a szerveren viszont megmarad minden adat, elméletileg.
Hogy ez az elmélet inkább gyakorlat legyen, van egy másik épített gép, ami a szülőknél van lepakolva, emiatt földrajzilag és fizikailag is el van különítve, annak egyszerű feladata van, minden munkanap hajnali 2-2:15 között bekapcsol, és csinál erről a szerverről a megfelelő mappákról egy 1TBos HDD-re egy mentést, pontosabban csak felülírja a változásokat, utána kikapcs.
Az is megy, hogy egy mappában egy jegyzettömb file-ba egy csomó szöveg mellé beteszek egy szem pontot, felismeri, és felülírja a régit.
Ez a feladat a 2-es szervernek havi összesen 450 perc üzem, évente kemény 90 órát növekszik a HDD üzemideje, a hardver sincs elhasználva, viszont ott is lehet besurranás, tűz, villámcsapás, és annak másodlagos hatása is.
Mivel a nason lévő fájlokat kívülről is el kell néha érnem, így ha az 1-es eszköznél tűz, áradás, táp baj, HDD meghalás, besurranó tolvajlás, villámcsapás esete állna fent, a 2-es eszköz még mindig megőrizte az összes fontos adatomat, ha a 2-essel történne ezek közül bármi, akkor ott az 1-es, csak veszek egy vinyót, tápot, alaplapot, és rányomok a mentés gombra.Mindenféle soklemezes, de egy helyben tárolt megoldásnak régóta csak hátránya van a két fizikailag- földrajzilag elkülönített megoldásokhoz képest, a fentebb felsorolt sok sok eset egyike se védhető ki több lemezzel.
Azt már nem is mondom, hogy itt az 1-es szervernél telekom net van, arrébb a 2-esnél pedig digis, szóval ha egy markoló elvág egy vezetéket, vagy csak busz dönti ki 3 sarokkal arrébb a villanyoszlopot, akkor 2-300 km-re innen még mindig van esélyem, hogy mégis hozzáférjek azokhoz az adatokhoz, amire szükségem van.
És ez működik így kb 8-10 éve hiba nélkül. Eszköz- vinyóhibám sosem volt, 3 évente cserélem a HDD-ket még a gari lejárta előtt, villámcsapás másodlagos hatása volt, oszlop kidöntés, sima áramszünet, internethálózat- lehalás szintén volt. És mindig minden elérhető maradt.Áramszünet ellen egy jó kis 1KW-os szünetmentessel védekezem, ami gyárilag külső akksis, és egy 55Ah-s autó akksi tolja a belső hálóba a feszköt, ha nincs áram, a buszos oszlopkidöntős esetnél reggel 7-től délután fél 3-ig ment bent minden, de ugye az oszlopokon lévő erősítők ettől még nem kapnak áramot, szóval kifelé már nem jut el a jel. Ha akarnám, ezt még lehetne mobilneter routerrel kombinálni, de a 2-es szerveres megoldás több szempontból is jobb.
A 2-es szerver egy 15 ezer forintos eszközzel is megoldható, egy második vinyó megint nem tétel, szóval még árban is kedvezőbb így meogldani, mint egy soklemezes valamit hallgatni állandóan zúgni. -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51593 üzenetére
meglássuk' ( :
hűtőre azt szoktam mondani egyszer kell megvenni, évekre lebontva már nem is drága - na most pl használtam vagy két-három hónapot és cserélhetem-
ahogy egy jó táp sem, de ezektől eltekintve persze drágák amikor ki kell csengetni az árukat, ha azt nézem hogy silent is gold' - nekem biztos - ...akkor viszont nem drága
most kivételesen a lapra költöttem többet, de a látvány és hőmérsékletek, az összkép kárpótolilyen a shadow rock lp-vel a b550i aorus amin 120/25-ös kaze flex van
nehéz eset ( :
viszonyításképp a b450m s2h kb 500g és az "keskeny" matx lap
azt nem értem, a szintén gb gyártmányú passzív gt 1030 mért nem 17cm, mért 17,5, így túllóg egy kicsit a lapon, de ha marad ez a konfig véglegesnek az utolsó "lamellát" levágatom ( : -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51587 üzenetére
ááá, úgy két dolog hibádzik:
eltűnt a kihívás ( :
és nem látom a gépet
ne kérdezd mért, de én szeretek néha ránézni
nem mondtam hogy nem tetszik, azt mondtam többször láttam felbukkanni noctuával kapcsolatban búgó szót, nem csak itt, ezért kérdeztem rá, de sajnos nem cáfoltad meg
azért próbálok úgy vásárolni hogy minél kevesebb dolgot kelljen visszavinni, mert az én pofám ég a gyártók hülyesége miatt
de ha mást nem a noctuából a ventit eladom ha tényleg búg, cw-zik vagy bármit csinál a motor, és megy rá flex, az is egy megoldás
egyelőre talonban van a shurikennel együtt
később egyébként eszembe jutott a lapért fáj 60e ft-ot kiadni..az olcsó lapom 20e ft, a ninja drágább volt ((( : és ezek a kis lp hűtők is igen izmosak árban, de ugye ha jó az ember nem csak az árat nézi, mert egyébként irreálisa nagy pénzek ezek ventikért/hűtőkérthegegabi80
azt tisztázzuk már, olyan nincs hogy 60 fokos vrm
olyan van hogy pontos cpu, órajele és terhelés mibenléte mellett hány fokos a vrm
ryzen 3100 3,6ghz-en termeli az áramot kategória - 45w alatt megáll, leginkább 40 sincs - , amelyik lap ehhez 60 fokos vrm-et produkál kódolásnál vagy ótvar vrm réslege van, vagy hitványul van rajta a vrm hűtő - pláne hogy nálam aktív hűtést is kapott -, de ugyanez igaz a játék alatti zen 3600 és 70 fokos vrm-re is
eléggé szembetűnő az eddigi reakciókból - és neten talált véleményekből is - hogy elég nagy annál a lapnál a minőségi szórás, akár fetek miatt, akár a gap pad minősége vagy annak rögzítése miatt - én nem szedtem le, nem az én dolgom, "bütykölni" szeretek de gyártói defektet helyrehozni nem, ha az is volt a gond, nem tudom -
és nagyon örülök hogy nálad nincs cw, majd vedd meg alzából a visszavitt lapomat és meghallod hogy annál van ((( : - persze zárt ház lehet lefogná, de nálam "pőrén" van fülemtől fél méterre -
b550i is itx és teljesen más világ, találsz róla bőven tesztet, megoldották amit kell, persze jóval drágább is
a gyártók a zen 3xxx-től kezdték igazán komolyan venni az amd-t, ez meg is látszik a b550 lapokon, nagyot ugrottak minőségben..és árban is ezzel együtt
én örültem volna a legjobban ha jobbat mondhatok a b450 i aorusról, hűtőt sem kellene cserélnem ( : de sajnos én ezeket tapasztaltam az én példányommalhoffman_
ami most van ventim azzal max ekvivalens lehet bármelyik, jobb nemhangban 500rpm-ig biztosan
amúgy nekem is tetszik a barna noctua, az is elegáns a maga módján, b450m s2h barna alapjával jól is mutatna
flexeknek is tetszik az egyedi színe ha nehéz is volt vele megbékélni hogy nem sok mindenhez megy, na ehhez a b550i aorus laphoz pl megy -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51585 üzenetére
kérdeztem/mondtam hogy hallottam ezt a búgás dolgot noctua ventikről, de mivel nekem még nem volt nem tudom
azt is mondtam a big shuriken 3 designja nem tetszik, pont ezért lenne esélyes a noctua, ami viszont tetszik
venti ha búg megoldom, eladom, aztán megy rá szájt' venti
ami fájó noctuában és tényleg fájó, hogy 25-ös venti lefogatót nem adnak ahhoz a qrva drága hűtőhöz, 15-ös ventikkel semmi tapasztalatom - pl a shurikenhez sikerült olyan csavart is adniuk amihez mehet a 25-ös venti ha valaki nem a gyári 15-öst akarja használni -
vszonyításképp az sw3-as ventik cw-je üvöltött a flex ventik cw-jéhez képest, szóval de igen nagy szám, pláne hogy azok 4e ft körül mennek, a non-pwm-ek meg sokszor 3e alatt..nem 8-10e-ért ( :
vettem egy rgb-s flexet, már sok nap után tűnt fel a "cw", annyira elhanyagolható volt, de azért feltűnt, ha éjszaka gépezek akkor kihallom, megint más dolog egyébként nappal nem hallottam, de az sw3-asokat simán nappal is..na nálam az a drága de legalább sz@r kategória -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51583 üzenetére
én mondok/mondtam:
Scythe Kaze Flex
semmmilyen hangja nincs 500rpm-ig , mondtam előbb is ( : - azt is mondtam van több darab és a többinek van némi motor cw-je, de azt átlag füll már nem hallaná, enyém meg olyan amilyen ( : egynek viszont semmilyen motor hangja sincs, azt használom az lp shadow rockon
egyébként sztem közel noctua noctua szint, még a színbeli sajátosságuk is megvan először a mugen 5 miatt ismertem meg a gyártót - japán - , aztán a ninja 5-tel, van róluk bőven teszt, meg lehet nézni hangban/hőfokban hol vannak a "nagyokhoz" képest, főleg a ninja - na annak az egyik ventijét használom most -
mondanám hogy felveszem, csak ugye a semmilyen hangot nehéz
én kimondottan hangb_uzi vagyok, ha belenyomod a füled lehetne mérni 1-2-3dB-t talán
tegnap este volt az hogy ment a gép avx alatt, inkább már éjszaka, légtisztítót is kilőttem, nem zavart a világ zaja sem ( :
és a fülemtől fél méterre levő gép sem mivel teljesen némán dolgozott, cw sincs most sehonnan, ha a noctuának bármilyen motorhangja van akkor nálam kuka, ingyen se kell az olyan, barátom is hozott jó ventiket, vissza is vitte
az sw3-asokban is nagyot csalódtam, nagyon szép hogy viszonylag nagy fordulatig szélzaj nélkül dolgozik, csak amikor ciripel a motorja akkor megette a fene az egészet, 9-10e ft-os ventik
ugyanakkor a a shadow rockhoz pure wings2-es venti jár és annak nincs motor hangja ( : de nyilván random, a következőnek már lehet lenne - találtam egy yt tesztet, ott sw2 és sw3-akat hasonlított a tag, és az sw2-seknek még nem volt semmi cincogás a motorból, de sw3-aknál ugyanúgy nála is megvolt a cw-szerű dolog -
nekem ez a hobbim, nem kompromisszumos némaság - hogy "néma" de egyébként búg vagy cw-zik - hanem némaság, egyrészt mert kihívás, másrészt mert zavarnak az ilyen hangok ( :
viszont utálom ha vissza kell vinnem valamit, úh. akkor esélyesen noctua vonal kimarad, vaaaagy teszek rá flex-ból 15-öst, van nekik is, maga a noctua hűtő az tetszik, azt nem értem egy nyomorult 25-ös ventihez lefogató mért nem fér bele abba a csekély árba ( :egyébként nekem a 40e is fájna egy alaplapért, fájt is, mert a "régi" olcsó lapom ha fekete alapú lenne nem barna esélyesen nem cserélem, soha nem vettem drága lapokat, de az itx móka drága, ez van
maga módján elegáns, főleg a fehér crucial ramokkal, ahhoz még a flexek szürkés-kék ventije is passzolt - mondjuk megy a b550i laphoz is - arról nincs még képem fenn - ilyen volt a b450 i aorus+shadow rock 2 mellett
ott azért látszik hogy mennyire lefedte az egész vrm-et a hűtő és merőlegesen kapta a légáramot az nvme részleg is, mégis pocsék hőfokok voltak, viszont arra a lapra jó a shadow rock két állásban is ahogy a képen látszik bármilyen ram elfér mellette, b550i-n már a komplett io shield miatt olyan állásba nem lehet szerelni
de nem csak a vrm-ben jobb, a wifi is sokkal jobb benne, intel ax200 - antenna nélkül van net, a b450 i wifijével nem volt -, külön vettem volna az olcsó laphoz, alzán gb kivitelben 17,5e ft ( :
backplate az nagyon baba, dupla m2 is jól jöhet, és ebbe tényleg nyugodtan belepattintanék 16 magot is mert bírja - hogy azt hogy hűteném némán lp hűtővel az már más kérdés :d -, így azt mondom simán megérte a felárat, pláne hogy semmi cw, de lehet ez is egyedi
erre a lapra azt mondom na igen, lassan állhatok neki komolyabban megtervezni a standet a géphez, drága volt, de legalább nem sz@r ( : mint manapság sajnos már sok minden
egyébként ez sem tökéletes
argb engem nem érdekel, de láttam azt többen szidták, ezért kpróbáltam, tényleg hitvány ( :
illetve valami alaplapi usb 3,2 akármi kimenet nincs rajta, de engem ez sem érint, mondjuk optikai kimenetet még el tudnék képzelni, de ms hiányosságot nem aláltam, hangja is nagyon jó
ha ezek nem fontosak valakinek de am4-et akar itx-ben ezt a lapot nyugodtan veheti, lehidaltam, 80dkg a lapocska pár g híján, "van benne anyag"és tényleg minőségi, az a vrm meg sok atx lapot is megszégyenít...na meg az ára is, ez a szépséghibája, de ha 3 évre lebontom évi 20e ft, az már nem sok
-
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51580 üzenetére
b450m s2h...20e ft ( : az egyik legolcsóbb 450-es lap minden gyártó közt, elvileg 5+2 fázis de biztos nem 50a-s fetekkel és a soc részen nincs borda sem
ha érdekel zen topikban találsz vele eredményeket, sajnos azt kell mondjam sehol nincs hozzá a b450 i aorus hőfokokban - az biztos nem ami nálam volt - , tuningban sem lehet jobb, sőt rosszabb kell legyen a magas hőfokok miatt - valaki mondott tegnap 70 fokot 3600-nál játék alatt zen 3600-nál, az is borzasztóan rossz vrm hőmérséklet olyan terhelésnél -
láttam a guru 3d-s tesztet, de láttam ák-s véleményt ahol 100 fokos vrm-ről is beszélnek, szóval a fentebbi:
vagy hitvány a gap pad-ezés - az is no comment -, és/vagy random fetekkel szerelik, passz
de nagyon meleg volt az nvme/chipset rész is
a b550i-n valódi 6x90a fet van vcore részre, nem duplázott meg egyéb mesék és 2x90a soc-nak, már ez magában megérne 8-10e ft-ot, szóval nem bánom hogy ilyen balul sült el a b 450 itx aorus nálam, akkor is ha a natúr alu bordái jobban tetszenek ( :noctua ventim még nem volt, azt láttam tübben említenek valami búgó hangot
most kaze flex van, tényleg semmi hangja 500rpmig 5cm.ről sem - de van több is, némelyiknek van kis cw-szerű motorhangja, nemrég sw3 ventiket hoztam és mindnek cw-szerű motorhangja volt de erősebb, barátom is hozott más gyártásból, azoknak is volt hangja -
láttam a fekete noctua ventit, laza 9 v 10e ( : hűtő se olcsó, de ha tényleg jó letojom
de sajnos cserélnem kell a hűtőt, a crucial ramokat meg akarom tartani
az nem szimpatikus a noctuában, hogy 25-ös ventit nem lehet rászerelni, legalábbis én nem láttam olyan akasztót hozzá, ezektől a 15-ösöktől nyilván azonos fordulaton kisebb légáram sikerül -
hoffman_
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51537 üzenetére
már megörültem, hogy a 80mm-re írtad, hogy van slim, de azt sajnos továbbra sem találom náluk
-
törölt tag
válasz
igen, en is ilyet hasznalok az offtopik hazamban
es en is 5-os csomagban vettem. jol bevaltak.
-
tlac
nagyúr
válasz
na ennek már jobb ára, csak persze a slim-et nem lehet kapni
-
PROTRON
addikt
válasz
Látom van belőle slim kivitel(felárért, de még elfogadható kereteken belül), a mobil munkaállomásomba majd lehet megnézem.
Még a tuti az lenne ha 6cm átmérőjű extra slim is lenne, de olyat sehol se találok. -
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #51469 üzenetére
Silverstone RVZ-01, FT-03?
Chieftec BT-04, BT-02?
Árakat, elérhetőséget nem néztem, csak ötlet szinten.pinnacle: Lenovo M92p Tiny van nekem, i5-3470T-vel, 2x4gb ram, 500-as sshd, egészen kellemes. Használtan már egész jó árakon is ki lehet fogni (az újabbak is időnként), szerintem, bár az utóbbi hónapokban mintha ezek is drágultak volna.
Személy szerint az igp driverével nem vagyok kibékülve illetve a hűtőventinek van ilyen pulzáló hangja időnként felerősödik-visszahalkul-felerősödik-visszahalkul. Vagy a csapágyazásra gondolok, vagy a vezérlésre, csere ventit nézegettem, az olyan 6k körül lenne.
Meg egy 500-as ssd jó lenne, de viszonylag ritkán használom, nem napi szinten, így egyelőre még nem viszket annyira a fejlesztés.
Az újakból én is a VivoMini-vel szemezgetek, de inkább a Ryzen 5-össel, a Thinkcentre M75q is szimpi az m92p után. Csak még a költség-élmény faktort nem látom realizálhatónak.Valami egyéb tapasztalat a laptopról? Szimpinek tűnik.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51472 üzenetére
Erre a helyzetre is van egy B. tervem: Mi lenne, ha csinálnál a Milo 06-nak egy Diy fedelet, amire rá tudod tenni (fektetve) a full-height VGA-t egy rövid flexibilis riserrel, mint átmeneti megoldás? Ha meg lesz hozzá low-profil VGA, szimplán belerakod azt és ráteszed az eredeti fedelét.
Ez egyszer olcsóbb mint új házat venni, és még azzal is kecsegtet, hogy az eredeti feladatához mérten optimális keretek között lehet tartani a ház méretét/térfogatát. -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51472 üzenetére
ml07? lattam h full height kell
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51469 üzenetére
majdnem pontosan leirtad a silverstone milo szeriat
bar kicsinek nem mondanam.
kockahazbol is van egeszen rovid is, az sg13 meg a core v1 ilyesmi
-
BalaG
aktív tag
válasz
gordonfreemN #51464 üzenetére
Értem talán ez a legjobb valasztas akkor! koszi!
sztivo:
azok a NUC gépek 300 körül vannak sajna amibe RX vega vanannyit nem adok érte
-
dugo_
veterán
válasz
gordonfreemN #51403 üzenetére
Arra nagy hirtelen nem tudok mit írni, de húgomnak 2 hét alatt megjött januárban a kínai műszempillája.
Én is csodálkoztam.
-
duo
addikt
válasz
gordonfreemN #51409 üzenetére
jaaa. 80-as van merlinnél de az meg nem mágneses
. mondjuk ránézésre jobb minőségű, mint a mágneses.
-
duo
addikt
válasz
gordonfreemN #51403 üzenetére
silverstonet rendeltem alzáról. [link]
de merlinnél is van elvileg -
dugo_
veterán
válasz
gordonfreemN #51395 üzenetére
Innen vettem anno 12-eset, az tök jó volt minőségre, méretpontosságra:
[link] -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51385 üzenetére
A levont tanulságom annyi, hogy a jó minőségű kínai - a végén - közel annyira jön ki, mint egy német/angol cucc.
Mert ott nincs akkora technológiai fegyelem, pl.: egy német gyártású alkatrészből legrosszabb esetben vennem kell 24-28 darabot, ahhoz hogy 8 teljesen egyformát találjak, a következő 8db ettől +/-1 digit-re van, a többi +/-2 digit-re, és csak 1-2 szélsőséges érték ami megy a kukába. Kínaiak között ennyi darabból még érték párokat vagy hármasokat válogathatok össze, de abból legalább 8-10-et egymástól 1-1 digitre lévő értékekkel. -
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51387 üzenetére
Az se rossz. Én ilyenekt nem hallok meg, se felszerelés, se idő, azt viszont látom, ha nincs kép a hdmi miatt.
Sajnos ez ma már a mindennapos dolgok közé sorolható, a kilós kenyér 90 deka, a fagyi, dinnye, csirkemell, sör se annyi amennyi. Erről szól a világ sajnos.
-
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51385 üzenetére
Ilyenekkel van tele az ebay is, én meg autólakatrészeket importálok az usából, na ott látni igazán, mennyi különbség vna egyik- másik gyártó terméke között. :D
1 centért ölni tudnának...
Persze, mindig van jobb, de pl erre ellenpélda, hogy eddig minden kábelemen minden arany fent van, holott az elvemet követve sosem adtam kábelgyártó nevéértpénzt. Hogy ellenpélda is legyen, itthon, boltból vett 15m-es hdmi-t, ami mindenféle szép lerás, és az ígéretek ellenére nem volt jó, pedig a többi komponens hibátlan volt, ezt tapasztalva a német amazonról vettem olyan kínait, amiben már egy optikai szál fut a két fej között, azóta is hibátlan. Árban fele alatt volt. [link]
Szóval attól, mert olcsó, nem biztos, hogy rossz is.
De itt van a banggoodon vett itx házam, aminek az árát vissza is fizették.. Akkor ingyen volt, mostmár kezd tetszeni.Na jó, még mindig adobozban van...
Na de ne offoljunk. -
Oliverda
titán
válasz
gordonfreemN #51365 üzenetére
Erről a képről nehéz kivenni, de szerintem ezen is a négyes van, csak nem látszanak az első hely furatai.
Szerintem jól megcsináltad, illetve örülök, hogy jó helyre került a ház.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51362 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
gordonfreemN #51362 üzenetére
Anno én is kb. ilyesmire gondoltam, de szakember híján végül elmaradt az átalakítás. Lehetett volna annyi eszük a tajvani tervezőknek, hogy négy helyett három meghajtósra tervezik azt a keretet.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51355 üzenetére
Ez egy "olcsó" HTPC ház, ennek a kategóriának minden kínjával meghintve. Mivel nem szokás ezeket gyakran szerelgetni, ha jól néz ki meg szokták neki bocsájtani, ha valami nem következetesen van benne megoldva. Volt tapasztalatom a HTPC kategóriában árban a másik véglettel is, ott is ez a gyakorlat működik.
Maga a design >5 éves, szerintem akkor még a kanyarban sem voltak a moduláris SFX tápok.Van egy harmadik lehetőség is, a 4-es HDD keretből csinálhatsz 3-asat vagy 2-eset, vagy ha csak ssd-t használsz, le lehet munkálni a felső részét teljesen, elég csak az alsó lemezt és az L alakú résszel (csavarfülekkel együtt) kell megtartani. De ha van lemezhajlító gép a gyárit érintetlenül hagyhatod és csinálhatsz kisebbet, ami mögött elférnek a kábelek és csatlakozók.
Ha már a led-et cseréled, akkor az összebarátkozáson ténylegesen túljutottál.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51309 üzenetére
Azt hiszem megértettem mi a probléma. Az optimális eredmény víziója nélkül, idő és erőforrás hiánnyal csak arra számíthatsz, hogy szerencséd lesz és a megoldás talál meg téged.
Nincs is értelme optimalizálni, amíg nincs mire. Ezért egy ilyen built for worst-cases & future-proof-ing dobozkát javasolnék beszerzésre: [link]#51310 &rew: A plexi egész jó szigetelő és mivel hajlamos rá, kezelni kell, hogy a ventilátor lapát/levegő molekulák, por össze dörzsölődésé ne okozhasson benne töltés szétválasztást. Ne csinálj véletlenül egy ESD-t előállító, villámokat szóró gépet az alaplap fölé.
Akkor áldásomat adom. Arra törekedj, hogy ha nem fedi a bordát a ventilátor, a motor-hub ne a borda közepére kerüljön, mert ott nem csinál szinte semmit a ventilátor.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51307 üzenetére
Ne haragudj, elmaradtam a válasszal.
A rácsot ki lehet cserélni az oldallapban mélyebbre, régebben fém modelleket csináltam, nagyon könnyű megmunkálni.Ha kicsi lapos dobozt szeretnél nézni, akkor ne a beépített táposat válassz, kis méretben a kis ventilátorral ugyan úgy szívni lehet, azt azért nem ajánlom.
Ha már meg van a HDPLEX, akkor ki kellene ötölni hogy akarsz-e majd low-profil dvga-t. igaz ebből a fajta házból gyakorlatilag nincs kínálat.
APU-s megoldáshoz bőven jó lesz ez a DC-DC, mondjuk ki lehetne indulni abból, hogy milyen vastag top-flow hűtést tennél rá.? -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51161 üzenetére
Nekem munkahelyen
ESD-s pákám és ón-szippantóm van valódi fa asztal és olyan széket használok ami nem műszálas, és levezeti a töltést. Amikor leülök két kézzel megérintem a védőföldet, utána a készülék házat, utána a PCB-n a legnagyobb fém felületet (GND), ami a maradék töltést is szétteríti, így a feszültség különbség minimális.
Otthon fűtéscső, szalagpadlóra leülök, megérintem a padlót és a talpaim kétkézzel, majd a gépházat két kézzel, majd az alkatrész legnagyobb fém felületet.
Mindkét esetben szerintem a környezetben sertepertélők hozzák-viszik magukkal a legnagyobb ESD veszélyt, szólni kell nekik is, hogy bírjak ki hogy nem jönnek oda, "veszélyes munka" folyik.Tapasztalatból mondom hogy nagyon nehéz megértetni az emberekkel, amíg nincs rendszerben gondolkodás, nem látják át, addig gyak. hiába mondod hogy vigyázzanak vele, mert egyszer eszébe jut, többször meg nem.. Ezért látom feleslegesnek felhozni, annyit ér mint a
vigyázzunk az értékeinkre. -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51158 üzenetére
Abban adok neki igazat, hogy a kommersz alkatrészek nagyobb részét igyekeznek felhasználó állóra készíteni, tehát az rendelkezik valamilyen szintű ESD védelemmel alkatrész/BUS szinten. Így ha nem csinálsz közepes/nagyon nagy marhaságot, akkor mint user, eséllyel nem fog az feltűnni, hogy ki-be szerelés alatt "kicsit" megcsapkodtad az adott alkatrészt.
Nekem érzékenyebb dolgokhoz, érzékenyebb helyen is hozzá kell nyúlnom, de pár egyszerű szabály betartásával minimálisra ~0,01%-ra lehet csökkenteni a valódi ESD balesetek előfordulását.
-
válasz
gordonfreemN #51156 üzenetére
Elektrosztatikus kisülésért szerintem igencsak meg kell küzdeni otthon. Össze lehet hozni, de akarni kell.
-
válasz
gordonfreemN #51146 üzenetére
Ha egyszer elszáll emiatt valamim, majd váltok. Amíg nem, addig meg abban a hitben élek, hogy a helyén kezelem a kérdést.
Össze is raktam a gépet, de még csak működik, a forma nem az igazi. Holnap este majd kivágom az oldallapot, és gyönyörű lesz.
Precision Boost Overdrive-ot próbált már valaki ilyen kis kakaóval és 3400G-vel. Beírhatok 80W-ot PPT Limit-re? (SoC power)
-
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51129 üzenetére
Egy analóg kábel tök más tészta, mit a digitális jelátvitel, és ez a teszt szigorúan a HDMI kábelre korlátozódott, mert ott volt a folyamatos érv, hogy kácsa kábelt vegyél, az a tuti, de senki se tudta megmondani, miben. Digitális jelátvitelben nem lehet különbség. De ettől függetlenül tehetünk próbát, kíváncsi vagyok, mit hallasz.
Nekem is van 15m-es HDMI kábelem, amiben már ügevszálban meg a fény, a két végpont között meg adó és vevőegység dolgozik, erre feltétlenül igaz, hogy észre lehet venni, ha meg van fordítva, ugyanis fordítva egyáltalán nem működik.Amúgy ez a hallás dolog nem hitbéli kérdés, én csak azt írtam, egy ponton túl bármennyit szórhatsz a hifibe, nem fogod meghallani a pluszt. Tehát nem kompletten értelmetlen, hanem egy ponton túl.
Na ne offoljunk.
-
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51127 üzenetére
Nem különösebben érdekelnek azok az emberek, akik nem tudnak tényeket lerakni az érveik mögé, a hifi egy bizonyos ponton túl márpedig ilyen. Meg persze a 30K-s HDMI kábel is, meg még sokminden más is. A vaktesztre akkor se mert egyikük se jelentkezni, amikor pár éve valamelyik, talán a projektoros csoportban 150 ezer forintot ajánlottam, ha bármelyik jelentkező a saját otthonában, a saját rendszerén 10-ből 3x eltalálja, az ő drága kábele, vagy az én 500Ft-os ábelem van-e bedugva.
Szóval hagyjuk azokat az embereket, vitázhatunk a semiről, de nekem már rég nem cvélom, hogy bárki meggyőzzek a magam igazáról. Én persze nyitott vagyok mindenre, meggyőzhető vagyok, de tények nélkül keveseknek sikerült még. -
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51099 üzenetére
Ez brutál cucc, de csakúgy, mint egy drága HDMI, ahol nem zöldebb a fű és nem élesebb a kép a legolcsóbb, de működő kábelhez képest, itt is megbukna a többség a vakteszten, ha egy töredéke értékű eszközzel lenne összehasonlítva.
Szóval elismerésre méltó a cucc, de ez itt inkább a lehetséges maximum belepréselése egy dobozba, nem hallható probléma miatt lett idáig fejlesztve a cucc, itt már nem az utolsó cintányér lecsnegésével volt a baj... :D
Ez is egy irányzat, figyelemre méltó. Amúgy tudni, milyen rendszer fut rajta? -
Panthera
őstag
válasz
gordonfreemN #51099 üzenetére
Másik topicból tudom hogy ilyen lehetőségek is vannak, de nem szeretném az egész rendszer bekerülési költségét tekintve még 1,5-2* annyiért PC-t venni.
#51103 &rew:
Ha a hdplex-re gondoltál, az nagyon bejövős. -
Crabface
senior tag
válasz
gordonfreemN #51071 üzenetére
Nem karcolódik annyira, mint gondolnád. Mondjuk nekem a matt fekete oldallapokkal volt használva, nem a kristállyal.
-
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51011 üzenetére
csak nem a 3-assal ( :
PROTRON
jah
csak ne zavarjon hogy az egy one s, ami 4l+
és porszívó a pötsköszörős' két ventis lp 1550/1650
de valóban, befér kisebb házakba is
no mérnök úr, hova küldhetem a számlát? ( : -
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #50933 üzenetére
Ezt már láttad? [link]
-
tippm86
tag
válasz
Szia!
Én eddig a legkisebb házat amiben low profile 1050ti volt az ez:
[link]
Elméletileg tápnak csak egy picoPSU-160-XT van megadva. -
imibogyo
veterán
válasz
gordonfreemN #51007 üzenetére
200W-os DC tápegység és egy X1-ATX-180W-os paneltáp volt benne (12V-on 10A max., ~120W terhelhetőség). A fent említett konfigot (G1820, majd i3, mind kettő kb. 55W TDP) tökéletesen elvitte, de amikor belekerült a GTX750Ti is (~50W fogyasztás), akkor már csak IDLE, netezős, filmezős gépként bírta a paneltáp normálisan. A processzornak a betáp csatijára direktben kellett megadnom a tápegységről a 12V-ot, vagyis meg kellett kerülnöm a paneltápot mert enélkül vagy nagyon melegedett a paneltáp játék alatt, vagy egyszerűen kikapcsolt a gép pár perc után. Kevés volt a 120W-os keret. A DC direkt betáppal viszont elég sokáig használtam mindenes gépként, úgy már nem volt vele semmi baj. De ma már lehet 400W környéki paneltápot is venni...
Amúgy 4790k-val (88W TDP) is ment ez a tápegység/paneltáp kombó teljesen passzívan (itt a 4790k lógatta a lábát, azért bírta passzívan). De később amikor bekerült a 4790k mellé is az új alaplapba a GTX750Ti (~50W fogyasztás), akkor már jöttek a gondok.
Egyrészt ez a konfig már el sem indult egyáltalán a paneltápról még BIOS-ig sem tudtam eljutni DC direkt betáplálás nélkül. Meg sem mukkant. Sajnos a gépről megmaradt képeimen ez még nem látszódik kiépítve, de a lényeg, hogy először a már meglévő 200W-os tápegységről oldottam (volna) ezt meg, mint az előző konfignál, de hamar kiderült, hogy egymagának ez a konfig már túl sok (netezés, filmezés alatt is már melegedett a LED tápegység valamennyire, de játék alatt simán forró lett). Ekkor kapott még egy 150W-os DC LED tápegységet a konfig a ház orrába, ami csak az EPS csatit táplálta a processzor mellett. Ekkor használható lett megint a gép, de azért ez már csak vergődés volt részemről... Másrészt a processzornak (ennek mindenképp kellett) és a videokártyának is (ennek csak a biztonság kedvéért) adtam egy-egy 800 RPM-es ventit (lényegében még mindig néma volt a gép, de búcsút inthettem a passzívságnak). És ha ez még mind nem lett volna elég, akkor (szerintem) a paneltáp kihegyezettsége miatt itt már megjelent a CW, amit nem bírok elviselni.Vettem egy "nagy" BeQuiet ATX tápegységet, amit azóta is megelégedéssel használok ez az egész paneltápos cucc pedig belekerült egy integrált 4 magos AMD-s gépbe és most ez a család netezős (és passzív) gépe.
-
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #50967 üzenetére
ez nem túlzás
ott adott egy hw - vagy ahogy most is több -
ott is van kókány, de jóval kevesebb
amíg konzolnál kell x teljesítmény, sok esetben pc-nél kell 1,5-2x ugyanahhoz a végeredményhez, tisztelet a kevés kivételnek
ez olyan mint a mac-ek, sz@ros 8gb ram felér pc-nél 16gb-tal, mmár eleve egy egész más rendszer
úh. hajrá, aki series s paraméterekkel gépet akar építeni, lehet csűrni-csavarni, sehogy nem jön össze
a bq lp hűtője még elég is lenne némán - nem a gyári ventijével - egy 3xxx 8c/16t-hez max 3,6ghz-ig
de a vga-n elvérzik a dolog, még ha egyedi hűtésű 1650s is kerülne bele, és marad a táp kérdése is
nem véletlen nem gyártanak ma már max 70w-ig passzív vga-t, mint a 1650 kalmx, az még épp működik
csak úgy eszembe jut mindig amikor nézem milyen pici most a pc a passzív gt 1030-cal - ház nélkül, és az atx tápot "nem látom" ( : , aztán rátéved a szemem a kis s-re, és rájövök hogy az tényleg piciszerk:
80e alatt nem nagyon fogsz találni, használtan is annyi az áruk amit elkérnek értük
egy jó ideje amd cpu-ból hiány van, mindennek felment az ára, ezeket a 4650g-ket meg eleve nagyítóval kellett keresni
biztos van belőle 4c/8t verzió, de sokkal olcsóbb az sem lesz, igpt ott nem ismerem mit tud
gordonfreemN -
duo
addikt
válasz
gordonfreemN #50958 üzenetére
Humble.
tudom nem ket liter, de elég decens hardvert lehet bele tenni. nezd meg a blogot.
-
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #50960 üzenetére
ez ilyen, persze nem is olcsóbb így, de legalább ha egy eszköz esetleg kihullik még marad másik
drágábban de alternatíva lehet a 4650g
jó ramokkal - legalább 3600@cl14 - már gtx 1050 környékén mozog
de ritka, drága, és az ilyen ram is drágább, bár 2x8-as kitnél még nem olyan nagyon -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #50958 üzenetére
a kettő nem egy, a három nem négy ( :
114e ft volt az s, elfér mellé egy pc ami mindenes
emellé meg elfér egy notebook is ami hordozható
egyik nem váltja ki a másikat, de ha játékra kellene pc már eszembe nem jutna a pc, jaj de szépen mondtam :d
- szerencsére fps-ekből is besokalltam, max megnézek egyet néha, röhögök egyet ezismilyenbéna' és törlöm - -
válasz
gordonfreemN #50951 üzenetére
Vegyél konzolt, ingyenes a Warzone, még előfizetés sem kell hozzá!
-
törölt tag
válasz
Szoftveres mérésnél egy regisztert olvas ki, ami praktikussági okokból max. 100ms gyakorisággal történik, ahhoz hogy ezzel a módszerrel gyorsan-pontosan meg lehessen állapítani egyetlen tényező átlagát, ahhoz a mintavételeknek 1ms-enként kellene történnie és a regiszterben 100 mérés összegének kellene megjelennie a következő kiolvasásra.
Erre a precizitásra, kifelé, - ahhoz hogy meg lehessen állapítani hogy fusson, ne fusson a power-limit idő számlálója nincs szükség -, elég ha a processzor a VRM-től elvárt teljesítményt állítja be, ezért nincs közéjük +1 szoftveres réteg beiktatva.
Így szoftveren keresztül nem kapod meg a processzor aktuális fogyasztását, csak 100 mérés után el kezd a szoftver által kiolvasott adat közelíteni, jó esetben a valósághoz.A chopin-hoz: Bronz tápokról sosem nem volt szokásban lekapcsolni a kényszer hűtést, szerintem folyamatosan jár a 40mm-es ventilátor benne.
Jó kérdés. 2 slot-os low profil kártyához valamilyen HTPC jellegű silver stone házat néznék, a legkisebb is meglesz 6-7 liter, amiben sfx tápegységnek helyet csináltak.
Ebből olyan ami paneltápra lenne kigyúrva sorozatgyártásban nem nagyon volt/van. -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #50931 üzenetére
Szia!
Aida terhelés teszt: 2db ivy mag+HT 3,5Ghz-en ~35W, a HD2500 igp +10W konnektorból, ITX lapban, paneltápon keresztül általam mért fogyasztások. Számolhatod úgy, hogy ennek teljesítménynek a 80-82% a DC 12V-on a felvett teljesítmény.
-
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #50928 üzenetére
Azt írja, hogy az van neki, akkor pontosan tudja mit tud, nem?
-
Panthera
őstag
válasz
gordonfreemN #50928 üzenetére
Nem egyre gondolunk? Írtam is, hogy a TDP-je 55W.
Duracellm: köszönöm!
-
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #50923 üzenetére
Az Athlon 3000g érdekel vagy az i3-3250?
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #50904 üzenetére
Attól még, hogy a DC csatlakozót kicseréled olyanra, ami 10A-terhelésre üzembiztos még tudod külső, földfüggetlen kimenetű AC-DC-ről működtetni.
Erre én is láttam példát, de ezek olyan berendezéshez készültek, amik más helyen/csatlakozón nem lennének leföldelve, de ezek a vezetők nem vezethetnek áramot (eshet rajtuk feszültség) üzem közben, különben a tápvezeték működne úgy mint antenna, ami az RF részt szétsugározza.
#50905 Kvardlipot: ami a IX-03-b-hez külön megvehető "85W"-os paneltáp és 7A-es AC-DC egy modern, max. 50W-os két magos 2C/4T processzort+SSD-t simán elbír.
A brick+paneltáp opcionális és 16,2K magában, a házat külön tudod megvenni.
Más: majd jövök beszámolóval a nofan-ról, elsőre elég pazar.
-
Panthera
őstag
válasz
gordonfreemN #50914 üzenetére
Van egy ITX lapom i3 3250 CPU-val, ezt szeretném beköltöztetni egy kis lapos kuckóba. Egy SSD lenne még a gépben, 4-8GB RAM mellett. A proci TDP-je 55W. De zene alatt ennek csak töredékét érné el.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #50901 üzenetére
Szia!
Úgy látom értesz az elektronikához így a "nehezebben emészthető" változattal hozakodok elő:
Az eredeti táp maradjon, hiszen nem fogsz pci-ex kártyát üzemeltetni, ami igényelné 20->24Pin-es ATX csatlakozót, illetve a CPU fogja felenni a teljesítmény 80-90%-át, meghozzá 12V-on, ezért kézenfekvő arra törekedni, hogy ez a teljesítmény ne menjen át a DC-DC-n.
A vázolt megoldásodat tovább egyszerűsíteném:
Feltétele hogy választasz egy olyan 12V-os AC-DC-t ami kiszolgálja teljesítményben, majd:
Cpu 12V-os táplálását egy jó minőségű - a már meglevő DC-DC 12V-os kimenetéről vezérelt - relén keresztül, közvetlen az AC-DC kimenetéről megtáplálod. Feltételezem a jó minőségű DC csatlakozót és védő diódát a relé tekercsén.Ezt még lehet tovább egyszerűsíteni*:
Nem kötelező külön ki/be kapcsolni a CPU 12V-ot, hiszen a CPU tápellátást vezérlő IC-t az alap funkciókat vezérlő rész engedélyezi/tiltja az alaplapon, ami a st-by feszültség megjelenésétől kezdve már aktív.*Az egyszerűbb verziót egy H61-es intel alaplapon ki tudtam próbálni, amit két 150W/12V-os AC-DC hajt meg, az alaplapot egy pico psu 160xt-n keresztül az egyik, a CPU-t direktben a másik tápegység.
Ha érdekel egy kevésbé költséghatékony megoldás, tudok adni kipróbálás erejéig egy 160xt tápot és egy 192W-os brick kit-et:[link].
-
zodo
nagyúr
válasz
gordonfreemN #3887 üzenetére
"Ára 18k alatt lenne jó."
Ennyiért, nekünk is jó lenne.
Ennyiért egy alsó-közép kategóriás Atom-os alaplapot kapsz.Te igényedhez kb. 41.000 forintot kell összehoznod egy Asus M4A88T-I Deluxe vagy minimum 33.000-et a Sapphire IPC-AM3DD785G lapra.
(#3888) toldy
Hoppá, lehet, hogy tévedtem az Asus lappal kapcsolatban.
Akkor csak a Sapphire lesz a nyerő. -
toldy
őstag
válasz
gordonfreemN #3887 üzenetére
Erre csak egy lap alkalmas ami ithhon is beszerezhető ( nem mintha külföldön sokkal több lenne). Az EZ a lap, de ez sem 18 hanem 32k.
Itt topicban is van egy , meg vannak vele elégedve. De nincs benne magfeloldás ( csak hogy félreértések elkerülése végett) többi lapot ismerve szerintem jó ár érte.
Házat gondolom egyenlőre marad a régiben, késöbb vagy lian li pc q08,q11( ezekbe normál atx táp) illetve sg05/06.( ezekben van 300w sfx táp)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest