Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Üdv!
Olvastam több helyen is, hogy a Thermaltake Core V1 vagy Suppressor F1 gyári 2db HDD helye mellett még valahová fel lehet szerelni további 2db 3.5" HDD-t. Vajon ez tényleg megoldható? Ha rákeresek, nem találok ilyen moddolt képeket. -
félisten
Ryzen 5 4650G und 4750G im Test: Testergebnisse und Benchmarks
Okké, akkor itt most elmarad a tűzijáték, nyugodtan lehet Raven Ridge-el tervezni a DeskMini X300-at. Ami nem baj, legalább olcsóbban kijön a konfig apróról.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
duo
addikt
válasz D1Rect #49569 üzenetére
a végleges elhelyezés nekem is így valahogy lesz. az a kérdésem hogy a telején a perforációnál nem hullik be nagyon a por? esetleg lehet oda mágneses porszűrőt venni ( pl merlintől?)
(az i5 7600-al mi a baj? amúgy meg a diablo II-vel kell játszani és kész )
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
félisten
ASRock DeskMini H470 - gyári oldal
ASRock DeskMini X300 - gyári oldalHírekben:
ASRock’s new DeskMini PCs support AMD Renoir or Intel Comet Lake chips
DeskMini X300 und H470: ASRocks offizielles Renoir- und Comet-Lake-BareboneSzerintem teljesen jól néz ki, ha 50k HUF körül jön (tokkal-vonóval, táppal, wifi antennával, stb.), akkor megfontolandó alternatíva.
Mérete ideális : 155x155x80mm
AMD változatnak kicsit kevésnek találom az USB csatijait, viszont ott 2db M.2 slot van tárolónak, és HDMI-n is tudja a 4K@60Hz-et."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Zoltn
senior tag
"Music is your only friend. Until the end!"
-
hoffman_
nagyúr
válasz DonDennis #49580 üzenetére
1 - 1,5 év már kerekítési hiba de persze egyetértek, én is most váltottam B550-re (bár régebbi Intelről). a lényege az volt a mondandómnak, hogy ha a jelenlegi rendszerrel alapvetően elégedett a felhasználó, akkor most fél-egy év kivárási idő nem nagy ügy. persze ahány PC user, annyi szokás. az én komponenseim pont 360 körül jöttek, most meg megyünk 345 alá... én az ellentéted vagyok, hehe.
A.Winston:
ez igaz
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Erdei88
veterán
válasz AxBattler #49586 üzenetére
Nekem amúgy nagy dilemmám, hogy cseréljem-e le léghűtőre a kompaktom, és akkor a standard felállásban TG panellal használnám, vagy ahogy Optimum Tech videójában látható.
De akkor meg nem sok értelme volt a szálanként harisnyázott kábeleknekAM5 előtt ha jól tudom már csak egy széria lesz Ryzenből, azt pedig támogatja a B450, magam részéről nem sok értelmét látom. A 60 ezertől induló B550 ITX-es lapokat pedig elég drágának tartom
-
-
félisten
válasz Erdei88 #49584 üzenetére
Végignéztem + az eredeti tesztvideót is, és tényleg tök jó kis ház!
Az egyedüli aggodalmam, hogy a csavarok helyett alkalmazott rögzítő bizbaxok nem kopnak/használódnak/morzsolódnak/szakadnak el egy idő után? Főleg egy enthusiast tulaj keze alatt, aki kb. kéthetente szétkapja a gépet...Még idén átköltözök a Metis-ből a Q11-be, és ha nem jön be, akkor lehet hogy majd erre váltok... illetve ha következő konfigváltáskor nem kapok normális áron Rizsás deszkát, csak mATX méretben, akkor szintén.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
VTom
veterán
válasz Erdei88 #49584 üzenetére
Igen, az NR200P tényleg nagyon jó lett
Nálam most ez a favorit: Jonsbo V8
Ha építenék, ebbe építenék. A GPU-ra menne egy 240-es AIO, a CPU-ra meg a legmagasabb hűtő, ami befér a radi alá. Előre egy csendes 200-as, hátra egy 120 vagy 140-es, ami elfér a raditól, és kész.
Nagyon jó kis izomkockát lehetne építeni bele.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Erdei88
veterán
Cooler Master NR200 & NR200P - Answering Your Questions and Comments
Szerencsémre összehasonlítja a Neo Minivel is. Nagyon tetszik az NR200P
-
félisten
válasz A.Winston #49575 üzenetére
Igazság szerint én bízom egy ilyen 30-50W-os teljesen passzív kártyában a 3xxx sorozattól.
Ideje lenne már frissíteni a 1030-at, ami azt jelentené, hogy tudok Diablo 3-azni is.
(Most is tudok, csak a 3840*1080@144hz-at kell hajtania szegény kis kártyának, úgyhogy a 40 FPS nem üti meg a mércét.)(#49580) DonDennis: 30-50eFt-ért szemmel látható mennyiségű kokaint adnak, ez nekem már nem a "mindegy" kategória.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Viktor81
senior tag
válasz kotibor #49570 üzenetére
Szia !
Persze:Most látom, mennyire porosak a bordák, szegénynek bizonyára ez sem segít a hőleadásban...
Ebben van egy ilyen deszka teljesen megpakolva (Wifi-BT modul, mSata SSD, RAM-ok):Fejjel lefelé van belefordítva, hogy a CPU közvetlenül a bordázott alu tömbbel van kontaktban. Ez így megy 5 és fél éve szünet nélkül és keveset hagyom "unatkozni". Megnéztem most az SSD-k max. hőmérsékletét a teljes élettartam alatt: PRO - 65, EVO - 85 fok. Lehet ezt ennél sokkal szebben, elegánsabban, nagyobb teljesítménnyel is csinálni, csak pénz kérdése. Számomra a csend mellett nagyon fontos volt, hogy keveset fogyasszon, hiszen nem akarom kapcsolgatni (itt jegyezném meg, az többet árt, mint a meleg környezet).
Üdv.: V.
-
DonDennis
senior tag
válasz hoffman_ #49579 üzenetére
Hát küszöbön azért túlzás nem? Idén talán jön év végén a befejező AM4-es Ryzen4 majd 2021-ben az AM5, de azért az elég sok idő még, szóval ha az ember akar akkor szerintem váltson aztán max eladja és kb. ha szereti és kitudja használni akkor az a 30-50.000Ft bukó amivel eladja nem is számít. Bár ez az egész nagyban függ a covid és eu árfolyamtól, mert pl. én használom már 2,5 hónapja az új konfigomat de +25.000-be vagyok mert annyit drágultak az komponensek azóta...
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Ispy
veterán
válasz D1Rect #49551 üzenetére
Magamra ismertem.
Pont azon agyaltam, hogy az MSI Z270, intel 7500 kombót lecserélném egy 3600-as rizsára (minek, nem is használom a gépet), mert lassan 3 éves lesz a konfig és még egész jól ki lehetne szállni a használt cuccokból, csak az alaplap 80k-s ára kissé elszomorított, a Z270 50k körül volt annó.
Na meg akkor már a 1060 6gb-t is le lehetne cserélni egy 2060 8gb-re.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
Qkackca
őstag
Azza Pyramid Mini 806 [link]
Ez volt már?http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
A.Winston
tag
válasz D1Rect #49573 üzenetére
Relativ mi szamit elore lepesnek. 3Dben nyilvan nem, de egy aput minimalis meretu hazba is tehetsz, es am4 miatt van egy fejlesztheto platformod is. Mellesleg amit mondtam elerheto 3dm pontra azert komolyan lelepi 1030-at. Nekem ezért volt uj szeria csalódás, mert egy 1050 szintet remeltem.
[ Szerkesztve ]
nincs
-
imibogyo
veterán
válasz Viktor81 #49566 üzenetére
Nekem is volt teljesen passzív gépem (most épül az új, bár ez kis teljesítményű lesz) és teljesen egyetértek. Én még játszottam is rajta asztali i3-al és GTX750Ti-al (Skyrim, Division stb. FHD-ban, alig butított grafikával) egyedül játéknál futottam bele abba, hogy talán kevés a full passzív kialakítás, mert itt azért beleszaladtam 70-80 fok körüli hőmérséklet értékekbe, de efölé egyszer sem ment. Végül úgy oldottam meg, hogy két darab ~800 RPM-es ventit raktam bele kapcsolóval és amikor játszottam, csak akkor kapcsoltam fel őket (már ha eszembe jutott ). Bár nekem nem ennyire összeszedett, szép az összhatás mint neked a gyári házzal, mert DIY házban vannak a cuccok, de összességében nagyon szeretem a kuckót (most is meg van még, de most egy kis teljesítményű "HTPC" van benne, Biostar A68N-5600 alaplappal. Ebben is már csak egy venti van (alaplapi), amitől épp most készülök megszabadulni egy nagyobb bordával karöltve, csak sajnos az alaplapi furatok semmivel sem kompatibilisek így felfogató keretet kell hozzá gyártanom).
[ Szerkesztve ]
-
kotibor
tag
Nagyon tetszik amiket írsz :-), passzív és csendes venti felvetéssel teljesen egyetértek.
A gép van értünk, nem mi értem ez is ott van. Fényképet esetleg raknál fel a gépekről, sokan lehet kedvet kaptak az olvasottak alapján.2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
félisten
válasz Qkackca #49563 üzenetére
i5-7600 van, rajta egy NH-L9x65, teljesen leszabályozva 300-400 rpm-re.
Ez egy node 202-ben, állítva és a fal felé fordítva a monitor mögött.
A vga egy 1030 passzív, gyakorlatilag nulla hangja van a cuccnak, ezt az állapotot szeretném megőrizni upgrade után."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
Mindenkinek építenie kell legalább 1 db passzív gépet életében, ahhoz hogy tisztában legyen vele, milyen az.
Én annak vagyok a híve - PC-esetén - hogy kerüljön a CPU-ra egy méretes torony hűtő, és az abból felszálló meleg, helyére tóduló szoba-hőmérsékletű levegő oldja meg az összes többi komponens szellőzését.
Egy ilyen zárt ház, aminek még a CPU hőleadó felülete is szerves részét képezi, nagyvonalúan eltekint attól, hogy megoldja a szellőzést.
Pedig az ÖSSZES komponens max. disszipációja ami az alaplapra kerül, úgy van méretezve, hogy a környezeti hőmérséklet 50C° alatt van, és a PCB síkjával párhuzamosan nullától eltérő szellőzés várható, ami lehetőleg egyenes arányban lesz a terhelés mértékével.
Ez mind, nem azt jelenti, hogy törvényszerű, hogy ebben a formában egy zárt dobozban tönkre fog menni, ami benne van a dobozban, de nem érdemes kisérteni a sorsot, mert nem lehet mindenkinek egyformán "szerencséje".Lehet üzembiztos Passzív (kényszer hűtés nélküli) gépet építeni, nekem is sikerült már több ízben, de azoknak akik nem tudják megjósolni és befolyásolni a körülményeket, amiben ez működni fog, célszerűbb egy ventilátort beterveznie, és bekapcsolni, ha elveszti a kontrollt a körülmények felett.
Én is ventilátor ellenes vagyok, mert tudom milyen gondokat okoznak, ha van rá mód kerülöm, de abban az esetben lehet ezt megtenni, ha a berendezés kialakítása eleve olyan, vagy magát a berendezést töredék kihasználtsággal fogjuk használni mint amire terezték, tehát a közelében nem leszünk, a gyárilag tervezett alkatrész disszipációnak.Ez nem azt jelenti, hogy félni kell tőle... de törekedni kell rá hogy a legrosszabb esetre is legyen legalább egy működő forgatókönyvünk.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz Oliverda #49533 üzenetére
Szia !
Beleolvastam az utolsó oldalba és nem értek egyet a többiek által leírtakkal. Nyugodtan rakj össze teljesen passzív gépet ! (ha van HDD és/vagy venti, az az én olvasatomban nem passzív). Nekem kettő teljesen passzív gépem van 2015 óta:
1. Gigabyte Z87X UD5H benne i7-4790S és 4*8GB DDR3 + 2*256GB Sata SSD + Seasonic 460W platinum fanless + NoFan CR-95C - ez egy nagy toronyban sok-sok RAID tömbökként külön kapcsolható HDD-vel amolyan storage-ként, tehát csak akkor megy, ha valamit másolok rá, vagy keresek, így nem annyira releváns.
2. ami a Te szempontodból érdekesebb: Akasa Euler S-ben ASUS Q87T Thin mini-ITX lap benne i7-4785T és 2*8GB DDR3L SODIMM + 2*1TB Samsung 850 (egy PRO és egy mSata EVO). Ezt a gépet 2015 tavaszán raktam össze és szereltem fel a szekrény oldalára úgy, hogy a bordák oldalra néznek és a padlóval párhuzamosan futnak, tehát egymást melegítik, a levegő nem tud járni köztük (így adta ki, így szép) Az egészet egy DELL 120 v. 150W-os laptop táp hajtja. Nos, ez a gép 2015 tavasza óta folyamatosan megy, kivéve az áramszüneteket (nem volt sok). Eleinte volt egy kis problémám az EVO-val (RAID0-ában vannak), mert terhelés közben folyamatosan 80 fok körül mozgott. Beáldoztam az 5 év garit, letéptem a matricát, ragasztottam rá egy bordát, ami ráfért és nyertem 15 fokot. A gépen rendszeresen nézek Blu-ray-t, tömörítek videókat (gyakran 4K-t), mennek a böngészők és a háttérben folyamatosan fut a torrent. Soha semmi gondja nem volt ! Néha egy hosszabb videoszerkesztés alatt "kukoricázik" a ház, innen tudom, hogy melege van, de azért "vettem". Ő van értünk és nem mi érte, ez nagyon fontos ! Ha Neked számít a csend (számomra nagyon fontos), akkor nem kell megalkudni. Ezek az alkatrészek porból vannak, nem cukorból. 60-65 fok alatt/körül tartva tovább fogják bírni, mint ameddig meg szeretnéd tartani. Akármikor előjön a passzív téma arról beszélnek, hogyan kell a ventit leszabályozni. Én elmondom: úgy, hogy kidobod a francba. Amiben van venti, ott van légmozgás, por és nem passzív. Nálam leghangosabb a bekapcsológomb, amit nagyon kevésszer kellett megnyomnom (meg a kék LED az elején )
SSD-re borda, alaplapra borda, bár a normális típuson van, a kondi már szilárd, a CPU, meg RAM pedig szintén szilícium, aminek a 60-70 fok vicc. Én is nézegettem az általad linkelt Maxwell-t, csak nagyon randa. Én erre vagyok ráindulva, ebben látom a következő passzív konfigomat, ha az Intel picit magára talál:Ez szabvány Hi-Fi szélesség és senki nem mondja meg, hogy PC-t rejt. Ne félj a passzív géptől ! Minőségi alkatrészekből kell összerakni, figyelni a bordákra (és ha lehet, az elhelyezésre) aztán adni neki. Azért van, hogy örömöt okozzon Neked, nem azért, hogy Te azt lesd, mikor érzi jól magát a CPU, meg az SSD.
V.
-
hoffman_
nagyúr
válasz D1Rect #49556 üzenetére
nekem a 2.5G LAN volt a döntő, illetve ha cserélnék videokártyát, akkor a pci 4.0 lehet, hogy már megtérül 2-3 év múlva. ez majd elválik idővel persze. na meg a vrm nem csirke az 550-es lapokon, konkrétan X570 szint, ami mérvadó lehet komoly cpu mellett.
hűtőt illetően a kompatibilitást le kell csekkolni, de egy Black Ridge és Nocuta slim venti valid opció 60mm alá.
-
duo
addikt
válasz D1Rect #49562 üzenetére
is50 van nekem noctua redux 92mm-el 500 körül forog, és 30-és 34 fok körül tartja a cuccot terheletlenül. netezés közben 40 körül van.pedig csak egy házventi van. csak tápot hallom néha ha elindul fél percre. az igaz hogy én "kis" processzort hajtok a vasban.
(szintén node202)[ Szerkesztve ]
-
Qkackca
őstag
-
-
A.Winston
tag
válasz D1Rect #49556 üzenetére
Hat, ha igp miatt kell akkor 4xxx-es szeria kicsit csalódás. Elvileg ram tuningot jobban birja, de megvagtak feldolgozokat. Mivel konkretan meg nincsenek uzletbe asztaliak sok minden kerdojel, de az kb fixnek tekintheto, hogy amig ddr4 van nagy ugras nem lesz. En 3400G-t tartok egy msi b450I-ben, 3000-es crucial ballistix-ekkel. Ha kifacsarom teljesen IGP 1700Mhz, ram 3733 es kb 5000 gpu score firestrike alatt. Ezt ujabbak se hozzak gyarilag, ahogy eddig lattam. Szoval ha nem lesz valamikor dedikalt ram-os verzio platform valtassal lesz csak komolyabb grafikai elorelepes. Igy viszont szerintem nyugodtan nezelodhetsz most is.
nincs
-
félisten
válasz A.Winston #49553 üzenetére
Az lenne a cél, hogy teljesen ki tudjam váltani a VGA-t, én is a következő Ryzenre mennék rá.
(#49554) hoffman_: Tudod nagyon jól, hogy gigabyte alaplapot nem veszek.
Mit tud az 550, hogy megéri a dupla árat?(#49555) Erdei88: Mekkora hűtő van azon?
-
hoffman_
nagyúr
mondanám, hogy Giga B550I Pro Ax, de neked minek meg nem is nagyon kapni. én az MSI-vel eddig meg vagyok elégedve, bár nem babráltam agyon, illetve a hallásom nem venném mérvadónak. én nem hallottam még cicergést. annyi tuti, hogy B550 vonalon mozogj, ne X570-en, ha itx-ben gondolkodsz. B450 csak akkor, ha féláron vagy alatta tudsz lőni az 550-hez képest.
-
duo
addikt
köszönöm! majdnem tárgytalan ugyanis tegnap hűtést állítgattam új ventiket szereltem be próbaképp. de a lapáknak motorzaja van ráadásul, ha ( valami akasa) elosztóval dogoztam, és úgy nem látta a bios a rendszerventit. na visszaraktam a noiseblockert, öszeraktam a vasat.
és azóta az m2 SSD nem látszik sehol. se a bios se a linux se a win nem találja. ( meg nem is keresi)Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
félisten
Annyira boldog és elégedett vagyok a gépemmel, hogy ideje lenne egy kis önsz0patásnak.
Szóval az i5-7600 helyére kellene valami Ryzen vonalon valami nem cicergő itx lappal.
Gondolom van itt olyan aki már valami ilyesmit használ.
Milyen alaplap + procit érdemes nézni?(#49550) duo: Fektetve nekem is rettenet forró az SSD, de ha az oldalára állítod, akkor rögtön nyersz ~30 fokot.
-
duo
addikt
válasz #16939776 #49548 üzenetére
Én értelek, de terhelés nélkül annyi. az sejtem hogy azt elbírja, de amikor most irtam rá 25 GB adatot (nem nagy fájlok, zenék fotók) felment 81 re na az nekem soknak tűnt. de ha azt mondjátok normális akkor oké.
(axbattler köszi nagyon jok az Alphák, imádom)
igen arról az msi ről van szó.
na igen. majd egy Trackmania-t megnézek 1080ban. (ha odajutok)Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
félisten
Jó kis setup, grats hozzá! (És látom, adsz a hangzásra is!)
Nálam dettó IS40+Noctua kombó az, ami bevált, pedig Metis-ben elvileg több a hely.
Ugye ez a passzív 1030 ment bele? Nálam is ez volt, teljesen okés vas, csak én alapból újrapasztáztam, miután írta valaki, hogy nem veszik el a garancia. Kíváncsi lennék, hogy a 4K-s kijelzőn hogyan mutat esetleg egy 1080p-s játék...Nekem 45 fok körül megy az OEM Samsung SATA M.2 SSD-m, szóval ha írás alatt felmegy 50 fokra, az egyáltalán nem para.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz Mercutio_ #49545 üzenetére
és megérkezett a ház bele költöztem tisztelettel. köszönöm Mercutio!
azt tudom mondani elszoktam én ettől a brand gépezés után. egyszerre volt örömteli munka és szentségelés. de jo lesz ez.
olyan 70% os hogy milyen lesz a végleges formája.mx500 crucial M2 SSD-m van. Az alaplap (MSI b250i pro) alján. milyen hűtés vére rajta szerintetek? 49 fokos.a másik SSD 30-35 idle.
A proci pedig 26 27 fokos szobában 33 35 fok Idle.
És direkt igyekszem figyelni nem placebo tényleg gyorsabb simább a rendszer. ezt én az nvidianak tudom be.
viszont érdekes tapasztalat az is60 borda nem megy bele az alaplap furataiba. nem lehet felrakni.:/ szerencsére volt itthon is 40 arra tettem egy teljes vastagsága noctua ventit (valami szürke igazából rendszerhűtő de teszi a dolgát) még A hűtés n fogok igazítani magasabb lábakat kap meg valamit kezdek az SSD vel és kikötöm az előlapi ledet mert este nagyon durva.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
A csavarok a userguide-os zacsiban, valamint az alaplapi furatokba betekerve vannak, a gumilábak fekvő pozihoz a házon.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Srácok, akinek volt már Node 202-je megnézné, a képek alapján megvan minden komponens? (Fedlap a rácsos nyílással és a talp az állított helyzethez megvan ofc)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
duo
addikt
válasz AxBattler #49540 üzenetére
ez attól van hogy körülményesen fogalmazok elnézést
A dolog egyszerű: túl jó monitort javasoltál, kicsit kevésnek bizonyul a dell. ezért további pénz rálocsolásával, vagy át költöznék egy kicsit nagyobb házba diszkrét VGA-val, vagy eleve erősebb intel rendszert építenék. vagy platformot váltanék AMD alapokon
mindezt a lehető legkisebb méretben a legjobb hűtéssel. (nyilván a maga helyi értékén kezelve azt hogy egy node 202ből mi hozható ki)
egyszerűen nem szeretnék mellényúlni mert most úgy dolgoznék hogy évekig ne kelljen hozzányúlni egyáltalán. ezért a bizonytalanság.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz AxBattler #49538 üzenetére
köszönöm, ez megfontolandó.
Ez kb annyibol jonne ki, mint egy pl. asrock fatality itx egy ryzen3 3200G vel. csak az intel grafikában gyengebb ami nem zavar de a tearingtől hulyet kapok.a budget terv pedig egy msi b250i deszka es atkoltozok bele a 6500Tvel meg bepattintok egy 1030 passzívot.
jelenleg még duracellm tanacsara tesztkornyezetben "homokozok"
de a fenti 3 megoldas valamelyike lesz. melyiket javasolnatoka fentiekből
egy node202-be? (tap modularis lesz ugyhogy lehet férni)Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
félisten
-
duo
addikt
végül hagytam a dolgot. pasztazas utan 25 fokos szobaban 42 fok a proci.ebben a mini hazban. nem rossz ez.
viszont lehet hogy a nagy rendszer megsem ez a gep lesz.
felmerült egy itx-es build. ryzennel, integralt grafikával.(talan a linux is jobban kezeli már.)segitenétek abban mit vegyek? hasznalt es uj is szoba johet.
szempontok: erosebb legyen mint a 6500T, legyen halk hűvös, kicsi. porszűrős.
a haz formaja majdnem mindegy ha tvszekreny fakkjaban lenne akkor (node 202?) ha a tetejen akkor meg.nagyon minimalista/csinos legyen. mint a Dan, csak nekem az mar draga. ide otletem nincs.
es 32gb ramot tennek ebbe is tehat 16gb-s modulokat kezelje.
ami van:hűtés: IS60 borda, noisebolcker eloop 120mm pwm. 2db lepa bol quiet 120mm egy be quiet silent wings2 92mm 3pin.
hattertar. 500gb crucial m2 ssd. bordaval.
keret. 150penz, plusz ha kell vegsosoron.el is adhatom a dellt.nagyon köszönöm elore is.
-
duo
addikt
sziasztok hagy kérdezzek én is talán érintőlegesen kapcsolódik a mini itx -hez. adott egy Dell micro 7050 frissítettem a legújabb Biosra
azóta lényegesen jobban melegszik öt hét fokkal. csinált e valaki BIOS downgrade-et. nem azt a régebbi t csak eggyel vagy kettővel régebbit tennék fel. A BIOS szerint lehetséges a downgrademire kell figyelnem?
köszi
duoEgyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Oliverda
félisten
válasz AxBattler #49531 üzenetére
Most már megvárom az Akasa Maxwell Prót. Annyira eszeveszetten azért nem sürgős.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
kzoltann
aktív tag
Nem tudom láttátok-e. Linus Metalfish S5 configot épit. (bar ez mar micro atx oops)
[link][ Szerkesztve ]
-
félisten
+ Alternatív gondolat: esetleg egy Intel NUC nem lenne jobb? Pl. egy ilyen?
Vagy egy csomó más cég is épít hasonló gépeket, pl. Gigabyte Brix, Zotac, stb., lásd Liliputing.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz Oliverda #49523 üzenetére
esetleg nezd meg a noiseblocker eloop sorozatot. valami német minisztérium megrendelésére fejlesztették. az előző 11literes sff bramd gepemben az dolgozott egy is60 bordán. en a high speed verziot vettem, mert a lenovo biosa az alacsonyabb fordulatszámú/kisebb aramfelvetelű ventiket nem is pörgette fel. es mikor ez dolgozott a gepben, en alig hallottam. a 3m-re lévő akvarium levegőszűrőjének nagyobb hangja volt este pedig az sem hangos
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Oliverda #49518 üzenetére
ezzel nem tudok vitatkozni, ahol a Noctua hangos és zavaró, ott valóban csak passzívval leszel előrébb. meg rendszeres takarításal
lakástól függően nekem a passzív cuccok is azonnal porosodnak a mostaniban.BKV meg MÁV jön mindig a kijelölt dedikált beszállító
ikkval, csak ipari passzív hűtésű teljesítményelektronikát hajlandók elfogadni a metró tenderen, amit aztán tojnak takarítani és le is rohadnak a 3. év után folyamatosan. de az aktív hűtés az sz*r.ui.: elnéztem egy oldallal a topicot, átugrottam vagy 20 hszt, mikor válaszoltam, de most látom, hogy igazából tárgytalan voltam, sorry.
-
-
Oliverda
félisten
válasz hoffman_ #49517 üzenetére
Attól, hogy kicseréltetem, az alap probléma megmarad, vagyis az olykor zavaró zaj, a viszonylag gyors porosodás, illetve az utóbbi miatti gyakori karbantartás, nem utolsó sorban pedig a váratlanul megdöglő ventilátor lehetősége.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
hoffman_
nagyúr
válasz Oliverda #49500 üzenetére
én is javaslom, hogy írj nekik, én release kérdéssel fordultam hozzájuk, instagramon válaszoltak egy napon belül. szerintem a számlával igazolt vétel esetén is simán garizzák neked, csak az RMA form nem biztos, hogy kiterjed a küldés díjára, úgy meg nem feltétlenül éri meg. ezt megkérdezném.
-
Oliverda
félisten
válasz #16939776 #49515 üzenetére
A HDD-t szerencsére már két éve sikerült kihajítani, az átlagos CPU-használat pedig szerintem a 25 százalékot sem éri el. Nincs render vagy tömörítés. A következő konfigban az egyetlen mozgó alkatrész a bekapcsológomb lesz, ez már fix.
-
törölt tag
válasz Oliverda #49502 üzenetére
A teljesen passzív gépet munkára, ahol 50%-nál jobban lehet hajtva a CPU, vagy HDD van a gépben én sem ajánlom.
Venni kell egy olyan házat, aminek a fedelébe bele lehet vágni egy 5-600RPM-re leszabályzott 120mm-es ventilátort, alá meg teszel egy magas bordás Low profile, top flow bordát amit könnyű átszellőztetni, oldalt a dobozon meg kinyomja a levegőt.
Nekem egy Morex 3777 van átalakítva, nexus low 7000 hűtővel, Sflex ventilátorral 8 éve megy!!! -
VinoRosso
veterán
válasz Tibiajax #49511 üzenetére
Én is így gondolkodom de számomra máshol van az optimum, pedig én elég érzékeny vagyok a zajokra. Nálam a csontra leszabályozott ventik jelentik a megoldást, minél nagyobb hőleadó felülettel. Jelenleg egy 21L körüli modolt itx konfigot használok 4x 140-es ventikkel, vízzel, két 280-as radival. Ez szinte teljesen hangtalan, minimál szélzaj van csak, amit már elviselek úgy, hogy akár tudok mellette aludni is simán (pl a gázkonvektort ki kell kapcsolnom éjjelre, mert annak a sziszegése mellett már nem tudok).
Ezt tervben olyan 13-14L köré tudnám redukálni, ennél lejjebb viszont szvsz nem lehet menni méretben sehogy sem anélkül,hogy a szélzajt ne növelnénk. Vagy a számítási teljesítményt ne vennnénk vissza. Viszont annyira talán nem is kell, mert 14L köré azért már találni laptop hátizsákot amiben lehet kényelmesen cipelni.
Egyedüli gondom a gyártással van, eddig esztétikus módon csak a 3D nyomtatott vezió tűnik realizálhatónak, csak azzal az a gondom, hogy a műanyag nem valami tartós, és ha az ember kidob 50-60k-t egy ilyen projektre akkor már megjelenik az igény az örök darabra is. Aluból meg kis műhelyek nem igazán tudják egyben elkészíteni, ilyen összeszegecselt/varrott Frankenstein házat meg nem akarok. Egyszer lesz elkészítve, ezért akkor már azt akarom, hogy legyen tökéletes. -
Tibiajax
nagyúr
válasz VinoRosso #49510 üzenetére
Olivér eredendő problémája, de az egész passzív/nem passzív pc-sztori is eléggé összetett.
sok évem ment el rá nekem is a silent pc-sztorira, hogy az aktuális gépem a nekem megfelelő sebesség mellett minél halkabban működjön, a minél faszább power/noise rációra. sok mindent megtettem az ügy érdekében, kezdve a nyitott open air háztól a teljes nyitottságig (nyilván ez utóbbi már kissé groteszk megoldás volt, de tényleg minden lépcsőfokot végigjártam), yesico passzív tápom már akkor volt (2005), amikor a userek felhasználóinak 90%-a azt sem tudta, mi az a passzív hűtés az infomatikában
én is rájöttem, Olivér is tudta, és sok már tunningos is tudta, a power hőtermeléssel jár. és a passzív rendszer hiába működik adott esetben zajtalanul miután összeraktad, ha elkezdesz vele élni ott lesz az, hogy igen, igen, de azért csak mocskos meleg ez vagy az a borda, csak áll benne a forró levegő, csak jó lesz-e ez így hosszú távon?, jajj csak most annyira ne kelljen már bekódolni egy fél órás videót, mert elkezdenek sülni a kondik
és csak azt lehet tenni ilyenkor hogy rendben, csak egy minimális légmozgást valahogy érjünk akkor el, aminek még mindig zéró zaja lesz, csak hogy éppen moccanjon meg a levegőközeg. rengeteget jelent, ezzel sem mondok újat senkinek.
Olivér is tudta ezt, ezért rakott be noctua-ventit levoltozva, mert az premium minőség.
és akkor innen megy szét a probléma több ágra: a venti 3 év után beszart -->
- na bumm, és? 3évet bírt, ez van istenem, kidobod, veszel kemény 4-5k-ért egy másikat, megint megy néhány évet, valószínűleg, miért kell ebből ekkora gondot csinálni.. de az alatt a 3év alatt sokkal jobb hőfokokat intéz neked, mintha nem lett volna semmi az apró gépházban
- igen, ez tényleg szopás, nekem is volt jópár noctua-m, soha, egyikkel se volt semmi gond, vagy több évet bírtak, vagy eladtam őket, mielőtt bármi is kijött volna.. kifogtál egy "selejt" darabot sajnosbármelyik hozzáállásból is megyek neki Olivér eredendő problémájának, én a magam részéről is csak ugyanoda lyukadok ki, nem dobnám el az legalább egyetlen kis leszabályozott ventit a történetből... kell bele
-
VinoRosso
veterán
Szerintem egy kellően halk bordával és ventivel lehet elérni a legjobb zaj/teljesítmény/hőmérséklet arányt. A bonyodalmak ott kezdődnek ha e mellé bejön még a méret is, mert egész addig könnyen megvalósítható a dolog amíg van hova terjeszkedni.
Mindenesetre full passzíbvba én csak nagyon low power (35W<) alkatrészekkel mennék.
Illetve ha van rá mód akkor csak simán cserélném a NF-A9x14-et egy Swif2-92P-re. Harmad annyiba kerül, leszabályozva hangtalan, és talán 3 évet az is kibír (szerintem többet is). -
Tibiajax
nagyúr
válasz AxBattler #49507 üzenetére
én már javasoltam neki a teljesen nyitott ház lehetőségét, saját példával rukkoltam elő, aminél nyitottabb már nem is lehetne, de nem hajlott a szóra már akkor sem..
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Oliverda #49502 üzenetére
jól sejtem, nem játszol/nem fogsz játszani a géppel?
akkor ugye dedikált vga sem lesz, az mondjuk egy nagy előny..véleményem szerint full passzívan játékgépet megépíteni no way. vagyis, meg lehet, persze, meg lehet szép jutub videót is csinálni ahogy összerakja, meg lezavar egy tesztet, de hosszútávon...
de ha game nem lesz, még össze is jöhet -
Oliverda
félisten
válasz Tibiajax #49501 üzenetére
Ha bezárod a bordát a házba, akkor biztosan. Ezért kell az ilyeneket passzív házzal összerakni. A Streacom FC8 Alpha 100%-os terhelés mellett 79 fokon tud tartani egy 65 wattos procit.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Oliverda #49492 üzenetére
nem jó a full-full passzív cucc, max htpc-nek.. de olyan gépnek, amin dolgozol is - még ha az csak egy passziánsz vagy egy kis cikk-irka firka - be fog fülledni, ha zéró légmozgás van..
higgy nekem, én tudom rutinból. még egy bios-frissítés is fel tudja tolni a hőfokokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Asszociációs játék. :)
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Jól felszerelt Gigabyte B85M-D3H (4x SATA3, 2x SATA2/HDMI, DVI, VGA/4x DIMM/hűtött VRM) + Win10 Pro
- 6x32GB DDR4 3200MHz desktop RAM
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
- Corsair VENGEANCE LPX memória, 16 GB DDR4, 2666 MHz CL16, négycsatornás készlet
- Corsair VENGEANCE LPX 4 x 8GB DDR4 3600Mhz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest