- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kotibor
tag
válasz
Crabface #50758 üzenetére
Gold minősítés.
Régen méregettem minden gépemet, a fogyasztásmérő nem tudja mutatni a pillanatnyi csúcsokat, de mostanában nem megy 2 monitorral együtt full stresszprogamok alatt 250W fölé, moncsik nélkül 200W.
Magyarán egy erősebb procival mondjuk 250W-ot eszik a gép és ha 400W-ig szeretnék menni akkor vga-t tudom még bővíteni, legalább is szeretném hinni.Köszönöm a jó tanácsokat, a táp kérdés másodlagos lesz, van méág rajta 7.5 év gari, max eladom, itt a keletkező hő kérdése volt a legfontosabb paraméter.
Köszönöm a segítséget.
-
kotibor
tag
válasz
Crabface #50754 üzenetére
Igen, vízhűtést láttam sokaknál, de kb ugyanott vagyunk, mert a meleget befele tolja, onnan pedig táp viszi tovább....
Vízhűtésnél ebben a felállásban akkor látnám értelmét ha a ház előlapja felé terelné a meleget, a táp pedig felfelé néz, de ilyenkor a ház előlapja porosodna belülről ami igencsak furán néz ki.
AIO vízpet pedig elvi okokból, a szivattyú miatt nem vennék, max csak akkor ha én magam által cserélhető komponensek lennének :-). -
kotibor
tag
válasz
#16939776 #50753 üzenetére
Ezt is köszönöm :-)
Ezt a 134W-ot nem is tudtam, a matekban jól fog jönni ez az infó.
A ventim nem áll le, minimum terhelésnél is pörög [link] ezzel nincs szerencsére gond.Viszont egy kis matekban kérem a segítséget:
egy (10400-10600) kaliberül proci, ami max 134W-ot harap (28mp ig), 1 db ssd, 2 db ram modul (cca 40W) az összesen legyen 180W.
450-es fent linkelt, jó minőségű táppal hány wattos Vga-t tudok max megtáplálni?Számításaim szerint 200-230W-ig simán elmehetek, ti mit gondoltok?
Ha ez a keret érték wattban meg van, akkor tudok típus alapján belőni valamint.
(jelenleg 150W elméleti maxos GTX 1070-van) -
kotibor
tag
válasz
Crabface #50735 üzenetére
Sziasztok, kérdés:
Silverstone sugo sg13 házban, i5 10400-10600, tehát 65W TDP-s procit lehet léghűtéssel hűteni? Seasonic Focus 450 Gold táp, de nem küldeném bele a meleget, viszont ha fentről szív a táp akkor meg nincs ami kihúzza a hőt....
Lövök pár képet a netről, így érthetőbb lesz.
[link]
[link]Tudom, nem erre tervezték a tápot és nem is akarom kínozni...ha a tábba küldöm a meleget akkor azt a táp hogyan kezeli le? Idő előtt tönkremenne, valami hőszenzor miatt pörgetné a saját ventijét?
Köszönöm,
Koti -
kotibor
tag
válasz
Crabface #50501 üzenetére
Radit lévő venti betolja a levegőt? Ha igen akkor csak a táp húzza ki a meleget?
(nálam is így van egy előlapi venti, proci hőjét pedig felküldöm a tápba....nem sok watt)
Ha az előlapon megy be a levegő szép poros lesz az előlap pár hét után, legalább is én ezt tapasztaltam.
Jó kis összeállítás. -
kotibor
tag
válasz
Grave_444 #50249 üzenetére
Az első venti befelé szív, rugalmas ventirögzítőkkel van felfogatva. A kábeleket úgy vezettem el, hogy vagy alatta vagy fölötte menjenek el, magyarul a minimális légáram útjában ne legyen semmi sem. Egy ellenállás lett beiktatva, így a rendszer teljesen néma lesz a bekapcsolás utá 30mp után, a leszabályozást a BIOS-ban állítottam be.
A gépet alapból mindenre használom, munka, játék egyben. A prociban van erő, ha kell 4x3Ghz-ra húzható még úgy is, hogy -0.1V veszek el tőle...ennél gyengébb gépben ugyanezen kártyával toltam Metro Exodus, Far Cry 5, BF5 stílusú játékokat ultrán (FHD felett picivel).
Sata kábelből ekkora volt, ha rövidebb akkor nem tudom szerelni, színe meg adott volt.
SSD villámgyors, de van a lap alján msata csati is, amin egy tartalék oprendszer is van, ha történne valami :-).
-
kotibor
tag
válasz
#25954560 #50245 üzenetére
Köszönöm, nagyon sokat sakkoztam, hogy mm-re minden elférjen, az oldallapok majd rá fognak kerülni, de olyan jó nézni a technikát.
Kábeleket úgy vezettem el, hogy a gép elején lévő néma ventilátor friss levegőt juttasson mindenhez, így a VGA (ami nem pörög) fel 39-45°C, a proci 31-35°C, ssd 29-33°C. -
kotibor
tag
válasz
Speed® #48281 üzenetére
Táp nem félpasszív hanem csak simán csöndes, folyamatosan csöndben van, procin venti szintén fix. VGA nélkül a két határeset a procinál 30 és 60 fok, kíváncsi vagyok mi lesz ha bekerül a VGA is :-). Tápra 8 év garancia van, de igen én is úgy tudom és mondom mindenkinek, hogy a táp nem erre való, az ne szívja a gép melegét, az csak táphűtésre való, nem ház venti
. ..de mivel a gép szinte 95%-ban netezésre lesz, így bevállaltam.
A tiédnél Intel XTU-t használtál? MI lett a vége? :-) -
kotibor
tag
Direkt terveztem így, jó egy éve az előző is ilyen elrendezésű volt, de az más cooler volt.
Hűvös levegőt tol a táp felé, ha lefele nézne akkor egymástól elszívnák a levegőt :-). 30 fok körül van a cpu idle állapotban, 8-900 rpm-re leszabályozva folyamatos hűvös levegő "mozgatás" van, mind a 4 mag (8 szál) 100%-os terhelése mellett sem ugrik nagyon 60 fok fölé. A kialakításhoz felhasználtam az eredeti felfogatás talpát, ott 51x51-es hálóban furatokkal láttam el, eredeti hátlapi rögzítő felhasználásával csavarok tőnél való meneteltávolítása után, jó kis játék volt a 4 anyag betekerése.
Vga a mostani gépemből egy mini félpasszív giga 1070 GTX kerül, de mehetett volna egy hosszabb és gyengébb is...de ez van itthon.
A jó kis i7 4770K meg eladó sorba fog kerülni, az a terv, hogy ez lesz a fő gép, amire kell (Excel, 3 monitor mese nézés, néha game) meg ez is jó lesz, csöndben, némán.Az OC sem kizárt, szorzómentes a cucc :-).
-
kotibor
tag
Sziasztok,
Pico PSU / Panel tápegység témában ki tudna segíteni, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Kis fogyasztású ITX konfigot szeretnék egy hangtalan táppal meghajtani, de mielőtt berendelnék valami használhatatlan dolgot gondoltam rákérdezek itt is.
Konfig elvi maximális fogyasztás cca. 60-70W.
- a panel táp teljesen néma, nincs zizegés?
- nem kell hűteni?
- tartós, tehát évekig bírja?
- külföldről rendeljem vagy van valaki aki Mo. is foglalkozik ilyenekkel?ill.
- tervben van egy egy hasonló táppal a konfig alá egy gtx 1070 vga (elvi max cca 150W) beépítése is, ilyenkor a 12V-os molex ágak terhelhetőek? (75W Pci-e sínből szedi ki, másik felét meg 1-1 4pine-es molex). Ebben az esetben egy 250W-os pico, 240W-os adapterrel elbírná?KÖszönöm
-
kotibor
tag
Sziasztok,
van esetleg valakinek Sharkoon SHARK ZONE-házzal tapasztalata?
Az arányok, méretek miatt ilyent vagy ehhez hasonló házat keresek, de a leírásában ez szerepel:
SFX/ATX (not compatible with modular ATX power supplies)De neten láttam már ilyet, tehát elvileg elfér.
[link]Akinek van, vagy van tapasztalata kérem segítsen, ettől függ hogy megveszem vagy sem :-).
Elvér benne moduláris táp, ha igen akkor milyen kompromisszumokkal, ha nem akkor miért nemKöszönöm,
Koti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest