Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
97bandy
tag
Sziasztok!
Tervben lenne egy tévé "okosító" gépezet összerakása, minimális anyagköltségen, mondjuk nagyon max. 40 ezerből legyen menetkész. Annyi lenne a szerkezet feladata, hogy windows alatt youtube-ról a 1080p-t, plexen keresztül pedig a 720p-t stabilan tudja lejátszani. (bár az oprendszer lehetne linux is, de én azt tapasztaltam, hogy ott erősebb vas kell a folyékony videózáshoz)
Namost tegnap gombokért elhoztam egy AMD E-350-es Asrock lapkát, de ez már nagyon halvány erre a feladatra (azért megtartom, játszani jó lesz )
Mit gondoltok, integrált procis lapból van esetleg olyan, ami már el tudja látni ezt a feladatot normálisan? Esetleg érdemesebb egy kész NUC-ban gondolkodni?
A házat magam építeném, a táp valami paneltáp lenne, de venni kell.
J3355 vagy valami hasonló kaliberű már jó lehet nekem? Ezeknek meg lenne az az előnye, hogy bőven akad hozzájuk itthon ram.
Köszi a válaszokat. -
Seep
senior tag
-
Strezi
őstag
280 AIO val szerelhető házra van tippe valakinek? Fractal design Nano v. Hasonló megvásárolható érdekelne
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Nirvanus
aktív tag
Na nem bírtam ki. Az X470 kapott 200GE-t, azért nem 3200-at, mert gyors ddr4 nem volt boltban (és mert jelenleg kisebb a büdzsé házvásárlás miatt). Vicces, hogy az fm2-es konfigból átpakolva a 850pro pöccröff bootol és stabil, egy órácska alatt meg mindent leszedett (azért kerül majd rá új rendszr). Holnap meglesem, hogy elég-e a kis Athlon arra, amire szánom. Ha igen, nyugdíjazom a 9020sff-et. Végre, 2intel 2amd itthon.
[iTX-or-GtfO!]
-
Mercutio_
félisten
OFF-ba rakom, mert....Adott a Streacom házam, ami ezüst szálcsiszolt előlapú.
Mivel rég nem használtam és a polcon áll, így némi por került rá, gondoltam, mosószeres ruhával letörlöm az előlapot, majd megszárad szépen. Sajnos nem így történt , bizonyos szögből nézve olyan mintha szálhúzás helyén "homályos" lenne, van erre valami bevált megoldás?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
kzoltann
aktív tag
válasz hegegabi80 #48184 üzenetére
Elvileg rámegy, de lehet kell hozzá ez a spéci rogzito szet.
[link][ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Nos úgy néz ki, hogy egy GIGABYTE B450I AORUS PRO WIFI lap lesz a befutó.
Erre rá fog menni a Black Ridge? Mert ugyebár nem tudni melyik lapokon is van gond. -
törölt tag
najo, nem birtam tovabb. megrendeltem a socket3647-es asrock deszkat mentsegemre szolgaljon, hogy a koltsegek mar sokkal jobban nem szallnak el, mert:
- kicsi ssd lesz benne, mert csak az oprencernek es a futtato kornyezetnek kell a hely, mindent halorol csinal, tehat a hattertar viszonylag olcson meguszhato (m.2 nvme 120-256G kozott, eleg ha olvasni furge),
mod: viszont az alaplap alatt lesz, tehat jo lenne nem tul forrofeju ssd-t berakni,
- memoriat most nem kap 64G-t, csak 32-t, abbol is egy 16-os modul mar van,
- 40G-s halokartya megvan,
- processzor megvan (bar kell majd kiserletezni, allitolag nem megy ES/QS procikkal, de van C-terv is)
- tap, haz megvan, szegeny broadwell-emet lakoltatom ki.nagyon cakkos lesz huteni, de ha semmikepp nem megy ertelmes hangero mellett az S4 Mini Classic-ban, akkor atkoltozik az sg-05-be, menetiranyba allitott hutessel es rendes huzattal. ket dolog biztat: HT jo esellyel ki lesz kapcsolva, bar azzal meg jatszom; nem kap (egyelore) AVX-es terhelest, talan egy-ket fokot nyerek azon is.
viszont most mar tenyleg feluti nalam is a fejet a topik altalanos problemaja: jo lenne regebbi alkatreszekbol penzt csinalni
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz hegegabi80 #48180 üzenetére
A2600-ban nem fogsz csalódni, nem vállaltál be egy 1600@2600-at? Vagy használtan vetted?
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
hegegabi80
addikt
válasz kisza25 #48177 üzenetére
Áh köszönöm már el is oszlattátok a kíváncsiságomat az apuk iránt, maradok az rx570-ednél.
Kipróbálom az AM4-et, 2600 már megvan, aztán meglátom. Ha jó és nem szívok vele akkor maradhat, ha nem jön be marad a jelenlegi i3-as felállás.
Aztán lehet még az ajánlott Asrock itx lapot is megkockáztatom, aztán egy darabig leállítom magam. -
-
kisza25
félisten
válasz hegegabi80 #48166 üzenetére
Én kipróbáltam, már 2 éve, egy hétig nem volt meg.
Még az rx 550 is nagyon alacsony FPS számot tud fullHD esetén és az 20-30% al gyorsabb, mint azaz APU.
A minimum egy rx 560 -gtx 1050 amivel már lehet valamit kezdeni, de azonos áron ott van az rx 570 ami 50%-al gyorsabb, ha az új árakat nézzük, használtan 20-25eFt van rx 460/560 4GB és 25-35eFt egy 470/570
Ha pici géppel, vagy notival szeretnél játszani, akkor majd ha kiforrja magát ez lesz a megoldás.Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kerobi
senior tag
Köszi a tippeket, választ azt hiszem megpróbálom egyedül megcsinálni mert külföldön élek már rendeltem nagyítót meg precíziós csipesz t úgyhogy majd meglátjuk köszi.
-
mpierre
veterán
válasz kerobi #48171 üzenetére
Cink_Elek. Igen komoly tapasztalata vagyon...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
félisten
válasz kerobi #48171 üzenetére
Nekem Cink_Elek javította a H110N-emen az elhajlott lábakat, azóta is hibátlanul működik!
Ha nem nagy a hiba, akkor ált. helyben javítja, kb. 2-3 cigi után kézhez is kapod![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kerobi
senior tag
Sziasztok én írtam korábban hogy a rendszeren összeszerelés után mindig újraindul. Szétszedtem újra és megnéztem a processzor alatti lábakat az alaplapon. Az egyik kicsit el van hajolva. Felvettem a kapcsolatot a beszállítóval aki azt mondta hogy küldjem vissza nekik az alaplapot ők elküldik a gigabyte nak és ők egy hónapon belül visszaküldik. Ez nekem óriási veszteség mert itt van egy csomó alkatrész amit tesztel nem kell. Vagy az van, hogy visszaküldöm nekik és várok egy hónapot, rendelek addig egy másik alaplapot ezt meg majd megpróbálom eladni vagy megpróbálom visszaállítani a lábat nem több mint egy fél mm hajlás. Ti mit javasoltok járt már így valaki?
-
VinoRosso
veterán
Nem éri meg vesződni vele, ha hozzádvágják akkor is jobb eladni és venni az árából valami jobbat. Az egyetlen valamire való APU az i7-8705G, de az is baromira drága a tudásához képest.
Ha kis gépet akarsz szerintem inkább vegyél valami barebone házat és tegyél bele egy LP GTX 1650-et.Pl optiplex 7010 SFF-eket ház+táp+lap+DVD ROM kombóban 10-15 körül dobáljék apróban, ehhez veszel egy 2500S-t vagy 3470s-t , némi ramot meg egy SSD-t és meg is vagy. Egy nagyobb hátizsákban elfér, minden játékot elfogadható minőségben visz és 70-80kból megvan.
-
hegegabi80
addikt
-
törölt tag
Lehet ésszerűbb lenne az apu-s kitérőt kihagyni, és egyből egy CPU-dGPU párossal kezdeni a tervezgetést. Remélem segítettem a problémádon.
[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
... vagy egpu, ha már ott a full x16 slot
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
hegegabi80
addikt
Nos mindig elkalandozok egy kicsit AM4 apus rendszeren pl egy 3400G-s alapokon egy asrock itx lappal. De valahogy nem merem rászánni magam, mert ahogy nézek teszteket, azért nem mindenhol domborít rendesen a kis vega benne. Bár a legtöbb játékot, amit használok vígan elvinné, de azért van amivel szenvedés lenne. Viszont apu-val egy kis apró gépet lehetne összedobni. Max ha jönne valami új game, akkor mehet bele plusz vga, feltéve ha befér a mini házba.
-
kzoltann
aktív tag
válasz AxBattler #48158 üzenetére
Nekem héten érkezik K39 itx ház (szerintem a velka 3 annak a rebrandelése) és FSP500W táp (Enhance 600W-t is rendeltem de szerintem az SFFTek srác egy ideig nem fog még szállítani főleg a mostani Kinai virus miatt)
Pont ezt a noctua modot akartam megcsinálni, de kiváncsi leszek milyen lesz nélküle.
(R5 3600, GTX1070-t kell majd hajtania) -
VinoRosso
veterán
válasz AxBattler #48158 üzenetére
És véletlen nem a Noctua szopnzorálja? Nem tudom elképzelni, hogy egy a táp által elvárt RPM-en pörgő 40-es venti halk legyen.A hang nem annyira a venti tulajdonságainak köszönhető, hanem hogy egy kis résen kell áttolni nagy légáramot. Ha meg leszabályozta azt a gyári ventivel is lehet egy LNA beiktatásával, csak az nem fog elég légszállítást biztosítani.
-
törölt tag
válasz viperabácsi #48146 üzenetére
picivel korabban kitalalhattad volna van egy 150W-os HP tapom, csak nem hasznalom... megnezem azert h mennyi lenne a postazas, ha eleg a 150W.
egyebkent 240W-os HP es 330W-os alienware viszi a gepeimet. -
imibogyo
veterán
-
A.Winston
tag
válasz imibogyo #48156 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy engem anno itt leoltottak, hogy a komolyabb brickek által nyújtott teljesítmény nem annyira egészséges 12V (stb) mellett jack dugóknak. Részben emiatt, de keresgélés közbe találtam, hogy egész komoly közönsége belső acdc tápoknak is. Ott kimenetet lehet direktben kötni eps/pcie csatira (ha 12V-os épp) és úgy a legegyszerűbb atx pico is elég lehet.
nincs
-
imibogyo
veterán
Ahogy Duracellm... is írta, az járható út. És szerintem a Picobox 16-24V-os, szóval nincs vele gond 24V-os táppal sem (kicsit jobban fog melegedni).
De szerintem hasonló árban, mint egy jobb 24V-os led tápegység, lehet kapni normális minőségű 180W-os külső kockát is, de van 200W-os is. Ennél olcsóbban nem fogsz kijönni akármilyen más megoldással sem. Szerintem még a 180W-os is elég lenne neked. Előbb fog a pico táp egyenkénti ága elfáradni (mint az én esetemben a 4790k mellett), minthogy a tápnak a teljesítőképességével legyen bajod.
-
Ribi
nagyúr
válasz hegegabi80 #48151 üzenetére
Meg kérdéses lehet mennyire tesz jót az elektronikárnak, hogy a venti folyamatosan termeli az ellenáramot.
-
törölt tag
Dokumentációban benne kell lennie, hogy tól-ig mekkora tartományban fogad feszültséget a bemenete, ha szerencséd van egy 24V-os AC-DC-t (mint a led táp, csak 24V-os kimenettel) be lehet terelni ebbe a tartományba.
Ebből egy kis kézimunkával a fix 19V-is megoldható, annyi kompromisszummal, hogy a kimenetből kinyerhető teljesítmény arányosan csökkenni fog a csökkenő kimenő feszültséggel. -
hegegabi80
addikt
válasz AxBattler #48141 üzenetére
A 22.6 cm hosszúsággal nincs gond, pont befér. Ennél a lapnál a pci slot a cpu mellett van, így a vga is kipipálva. A 22.1 cm szélesség a macerásabb. Sfx táp megy bele, amit az atx kereten a ház eleje és plexis széle felé kell eltolni. Így talán a táp mögött elfér majd a normál magas memória, és a tápcsati. Ha netán mégse, akkor távtartóval kb 2cm-rel kitolom a ház elejét. Ezt már láttam neten styx-nél alkalmazva. Így a táp is előrébb tolható. A sata csatik és ház usb csatija lesz még érdekes.
Jah és az alaplap tartó konzolon kivágtam azt a kidudorodó részt, mondom az is útban van, nem kell az oda. Aha egyből vesztett egy kicsit a merevségéből, de nem vészes, úgy is két végén rögzítik a csavarok.
Aztán lehet a végén még sem a metisbe kerül bele.[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz AxBattler #48145 üzenetére
40-es venti mindenképp k..va hangos. Flex ATX ezért felejtős. Amin gondolkodtam korábban, hogy lehetne-e kukázni a gyári ventit és 1-2 leszabályozott 80-as ventivel az oldalán megfelelő hűtést adni neki, de gyanítom az meg nem férne be a Velkába (vagy talán ha 12mm vastag).
-
-
félisten
válasz imibogyo #48144 üzenetére
Most ezt nézegettem: Silverstone SST-FX350-G + Noctua A4X10 FLX
Mondjuk ez a mutatvány alsó hangon 30k HUF + egy elszállt gari; FSP flex táppal költséghatékonyabb lehet.Aztán mindig ugyanott lyukadok ki: térfogatra ezek a megoldások nem kisebbek, mint egy normális SFX táp, akkor meg minek szenvedni?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
imibogyo
veterán
válasz kotibor #48128 üzenetére
Én már évek óta egy itteni fórumtárstól (használtan) vásárolt 180W-os, külön hűtés nélküli paneltápot használok, egy 220W-os passzív LED tápegységgel meghajtva. Semmi bajom nincs vele (Celeron G1820 + GTX 750Ti párost is hajtott ATX lapban (i3-al is volt használva)). A megfelelő túlméretezéssel a melegedéssel sincs gond, és az én példányom néma is. Most egy HTPC-ben használom tovább, mert az i7 4790k már sok volt neki ( ), ahhoz kellett egy "normális" tápegység. Hamarosan abból is jön egy passzív variáns, de még a paneltápos megoldást sem vetettem el, direktbe megtáplált processzorral.
-
félisten
válasz Crabface #48142 üzenetére
És a tápnak nincs útjában?
A táp mögötti SSD tartót ki tudod így használni?
A deszka aljában lévő csatikat hogy éred el? Sokszor itt kapnak helyet az előlapi portok, gombok csatlakozói, de sok esetben a SATA3-as aljzatok is."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz hegegabi80 #48135 üzenetére
22.6 cm x 22.1 cm - ezt hogy a fenébe tudod betolni a Metis-be?
(#48134) Speed(R)
AM4-es rendszerre akkor váltanék, ha APU-t akarnék használni... akkor meg nem kell VGA, abból a pénzből inkább megvenném az Aorus-t, apróról."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kisza25
félisten
válasz hegegabi80 #48129 üzenetére
A RAM-ot inkább a CPU-nak kell szeretni, mivel abban van a RAM vezérlő, nem a lapon, bár lehet a lap bios is befolyásolja.
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
viperabácsi
addikt
válasz hegegabi80 #48135 üzenetére
Az asus deszka helyett inkább egy
GIGABYTE B450M DS3H -t vettem volna.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
törölt tag
Szia!
Az első eseted jól fekszik egy egyszerű paneltápos megoldásnak, mert relatíve olcsón lehet úgy túlméretezni az alkatrészeket, hogy utána hosszú évekig ne legyen vele gond. Második esetnek SFX/ATX tápegységgel javasolt nekifutni, mert árban, megbízhatóságban, hatásfokban is jobb lehet, mintha külön AC-DC-vel és paneltáppal kísérelnéd megoldani.
-
kotibor
tag
-
hegegabi80
addikt
válasz Speed® #48134 üzenetére
Nem kizáró ok, de szerintem ott jobban melegednek, mint pl a cpu közelében ahol kapnak is egy kis szellőt.
Az asrockot néztem én is, sőt az említett félnél pont, és a biostart is be tudja szerezni 28K-ért. De igazándiból már rendeltem tőle egy Asus Prime B450M-K-t, csak nem hagy nyugodni az itx dolog, bár ezt az asus lapot is be tudom tömni a metisbe.VinoRosso
Egyébként egy darabig biztos maradna a 2600, sőt még egy 1400 is elég lett volna nekem vagy 1500x is. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
ASROCK B450 GAMING-ITX/AC 33000 Ft
GIGABYTE B450I AORUS PRO WIFI 36500 Ft
(redgoat/HA)Ha a hátlapi M.2 nem kizáró ok, a VRM rendben van az AsRockon, ha az, akkor Aorus..pacek kis lap szvsz, egyedül a VRMbe lehetne belekötni, de nem mindenki akar R7 OCt ITXben ugye..mondjuk topflow hűtővel (C12P) a 2700at szépen bírta nálam, a 2600 meg sima liba.
-
VinoRosso
veterán
válasz hegegabi80 #48131 üzenetére
Én a VRM miatt nem aggódnék, hacsak nem tuningolod szénné a lapot. Ryzen 2600 TDP-je 65W, ezt röhögve vinnie kell még hűtés nélkül is. Biostar nem gyárt(ott) gagyi lapokat, régebben prémium brandnek számított, mostanában kicsit eltűntek úgyhogy ebben annyira nem vagyok up to date.
-
törölt tag
amig nem valaszolnak az igazi szakertok, addig itt vannak az en tapasztalataim:
- a panel táp teljesen néma, nincs zizegés?
amit eddig hasznaltam, nema volt. hdplex-ek es a realan LR-1005. (a hdplexek csak akkor sipolnak ha pl rovidrezarod oket)
- nem kell hűteni?
de. nem. attol fugg. megfeleloen tulmeretezett paneltap eseten altalaban nem szukseges dedikalt hutes neki, de muszaj h legyen valamekkora legaramlas, hiszen pl a hdplex-ek jo nagy hutobordaval jonnek, de ha nincs hova leadni a hot, akkor meg vagy love. ha biztosra akarsz menni, csinalj kicsi huzatot, akar egy leszabalyzott 40mm-es ventivel.
- tartós, tehát évekig bírja?
az elso LR-1005-om meg mindig megy. egy regi hdplex 250-esem viszont nemreg faradt meg. nem lattam meg panaszkodni senkit h tipukusan rovid lenne a paneltapok elettartama. gondolom ugyanaz igaz rajuk, mint a hagyomanyos tapokra: a komponensek minosege es a terheles/homerseklet sokat szamit.
- külföldről rendeljem vagy van valaki aki Mo. is foglalkozik ilyenekkel?
itthonrol is tudsz szerezni, de az igenyeid fogjak eldonteni.plusz gondolkodnivalo:
mivel hajtod meg? 12V-os bemenetu paneltapot valasztasz v szelesebb bemeneti tartomanyut (pl 16-24V)? ha van jo 12V-os tapkockad, akkor nem valasztasz-e rogton olyan alaplapot, aminek csak ez kell? elvagy a kulso tappal vagy az acdc is menjen be a hazba? -
hegegabi80
addikt
válasz viperabácsi #48130 üzenetére
elvileg egy Alpenföhn Black Ridge topflow hűtené a 2600-át egy 120-as slim ventivel, így jutna elég szellő a vrm-nek is. Bár attól még lehet gyengébb minőségű alkatrészekből, mint a drágább itx-es társai.
-
viperabácsi
addikt
Azzal a vrm hűtéssel szerintem felejtős .
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
hegegabi80
addikt
Esetleg használ valaki biostar x470nh lapot, vagy hasonlót? AM4 -nél ez a legolcsóbb itx-es lap, és még ez is elég borsos áron van számomra, na meg a hátoldalon lévő m.2 ssd se nagyon tetszik ám nekem.
De ha esetleg vállalható darab, akkor megfontolom.
Na meg a ramok is érdekesek, a nekem lévő g.skill-ek nincsenek benne a listában. E miatt nem igazán akarnék memóriát cserélni. Bár elvileg ezeket a g.skill ramokat elég sok lap szereti. -
kotibor
tag
Sziasztok,
Pico PSU / Panel tápegység témában ki tudna segíteni, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Kis fogyasztású ITX konfigot szeretnék egy hangtalan táppal meghajtani, de mielőtt berendelnék valami használhatatlan dolgot gondoltam rákérdezek itt is.
Konfig elvi maximális fogyasztás cca. 60-70W.
- a panel táp teljesen néma, nincs zizegés?
- nem kell hűteni?
- tartós, tehát évekig bírja?
- külföldről rendeljem vagy van valaki aki Mo. is foglalkozik ilyenekkel?ill.
- tervben van egy egy hasonló táppal a konfig alá egy gtx 1070 vga (elvi max cca 150W) beépítése is, ilyenkor a 12V-os molex ágak terhelhetőek? (75W Pci-e sínből szedi ki, másik felét meg 1-1 4pine-es molex). Ebben az esetben egy 250W-os pico, 240W-os adapterrel elbírná?KÖszönöm
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
Crabface
senior tag
válasz kerobi #48118 üzenetére
A noctua gyári ventijén a fém felfogató, pont fordítva van, mint, ahogy lennie kéne.?Melyik irányba fúj a noctua venti? Ha hátrafelé, akkor a hátsó toronyhoz kell rögzíteni a fém pecekkel úgy, hogy a venti motorja feküdjön fel a lamellákra...
Ha ilyen közel van a hűtő a gép hátuljához, szerintem teljesen felesleges oda még egy ventit rakni pluszban...
[ Szerkesztve ]
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Qkackca
őstag
válasz kerobi #48121 üzenetére
Arra gondolsz a rossz rögzítéssel, hogy ha a helyén van a venti akkor nem tudod meghúzni a csavart, ha meg nincs bent a venti, akkor meg tudod, csak nem könnyű felrakni a ventit?
Akkor azt hiszem egyet kell értsek veled D9L esetén ugyanez...
Én úgy csináltam, hogy a venti teteje egy síkban van a hőcső tetejével (szóval kb fél centit túllóg felfelé a bordán), és úgy sikerült be is csavarni a csavart, meg a venti is nagyjából a helyén van. Bár sok szerelés esetén lehet elnyalom majd a csavart. Igaz így a vrm borda kicsit kevesebb szellőt kap, de nem tervezek nagy tuningot, így meg oké.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
kerobi
senior tag
válasz Qkackca #48120 üzenetére
Tudtam rögzíteni kicsit le kellett feszíteni az alját és nagy nehezen be tudtam nyúlni és rá akasztani a ventilátort egyébként egy i9 processzor van a borda alatt. Iszonyat rossz tervezési kivitelezés a noctua hűtőt alig tudtam rá fogatni mert rövid a rögzítőcsavar szerintem már szét kentem teljesen a processzoron a hűtőpasztat. elvileg kész vagyok csak piszkosul nem merem bekapcsolni a gépet.
-
Qkackca
őstag
válasz kerobi #48118 üzenetére
Jó, de mit szeretnél? Ezt, így ebben az állapotban rögzíteni? A jobboldali bordához nem lehet?
Szemre jónak látszik. Ház venti meg nem feltétlenül kell ebben az esetben, de nem tudom milyen alkatrész van a borda alatt, milyen irányba szeretnél szellőzni.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
-
-
Archttila
veterán
Ez aztán a custom GPU cooling Ugy látszik egyre többen unják a gyártók által használt gyatra tejfölös doboz megoldásokat
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
$p@rr0w
őstag
Üdv! Vett mostanában valaki ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX lapot? Friss biossal adják, menni fog az R5 3600 benne bios frissítés nélkül?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
dugo_
veterán
válasz kerobi #48101 üzenetére
A tápot kivéve nincsenek kőbe vésve a ki- és befújási irányok. Nyilván van egy irányadó alap, de onnantól neked kell kitapasztalni, hogy a konfigodat összességében és 1-1 alkatrészt vizsgálva mikor lesz átlagosan a leghűvösebb és/vagy legcsendesebb.
Metist lehet úgy szerelni, hogy fentről be, hátul ki, a táp 80mm-es ventije pedig úgyis kevesebb levegőt mozgat a két 120-asnál, kevéssé kavar be. Vagy megfordítva hátul be, cpu venti szívón a bordán és a táp felé ki. Játssz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple TV+
- Xbox tulajok OFF topicja
- Windows 11
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest