- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
Tibiajax #49511 üzenetére
Én is így gondolkodom de számomra máshol van az optimum, pedig én elég érzékeny vagyok a zajokra. Nálam a csontra leszabályozott ventik jelentik a megoldást, minél nagyobb hőleadó felülettel. Jelenleg egy 21L körüli modolt itx konfigot használok 4x 140-es ventikkel, vízzel, két 280-as radival. Ez szinte teljesen hangtalan, minimál szélzaj van csak, amit már elviselek úgy, hogy akár tudok mellette aludni is simán (pl a gázkonvektort ki kell kapcsolnom éjjelre, mert annak a sziszegése mellett már nem tudok).
Ezt tervben olyan 13-14L köré tudnám redukálni, ennél lejjebb viszont szvsz nem lehet menni méretben sehogy sem anélkül,hogy a szélzajt ne növelnénk. Vagy a számítási teljesítményt ne vennnénk vissza. Viszont annyira talán nem is kell, mert 14L köré azért már találni laptop hátizsákot amiben lehet kényelmesen cipelni.
Egyedüli gondom a gyártással van, eddig esztétikus módon csak a 3D nyomtatott vezió tűnik realizálhatónak, csak azzal az a gondom, hogy a műanyag nem valami tartós, és ha az ember kidob 50-60k-t egy ilyen projektre akkor már megjelenik az igény az örök darabra is. Aluból meg kis műhelyek nem igazán tudják egyben elkészíteni, ilyen összeszegecselt/varrott Frankenstein házat meg nem akarok. Egyszer lesz elkészítve, ezért akkor már azt akarom, hogy legyen tökéletes. -
Oliverda
titán
válasz
Tibiajax #49501 üzenetére
Ha bezárod a bordát a házba, akkor biztosan. Ezért kell az ilyeneket passzív házzal összerakni. A Streacom FC8 Alpha 100%-os terhelés mellett 79 fokon tud tartani egy 65 wattos procit.
-
törölt tag
válasz
Tibiajax #31807 üzenetére
hitvallásom, aminek nem lesz elég egy 3.2/4 ghz skylake, annak 3.8 se
így van, de a fix
3,83,9 az kiegyensúlyozottabb lesz, a képernyőt nézve, mintha a turbo órajelért küzdő, szorzót le fel kapcsolgató CPU-kon futnának a szálak.(#31809) energy4ever: Inkább a VGAt vizezném le, mert egy slim 240-es radi nem fog olyan vízhőmérsékletet hozni, ami tetszene a CPU-nak is. 38-40C°-os vízzel már nem hűtünk CPU-t.
-
törölt tag
válasz
Tibiajax #31802 üzenetére
Mivel nem egy alsó kategóriás VGA és nagyjából 3,8 Ghz-ig skálázódik négy magos Intel CPU-val, ezért ha a leendő lappal, ki lehetne támasztani 3,9Ghz-n a magokat játék közben, akkor az biztos bőségesen elegendő lenne a VGA-nak.
Ha az általam linkelt tesztnek hiszünk, akkor ~1,072V kellhet ehhez az órajelhez, ami a gyári ~1,25..1,28V-os feszültséghez képest sokkal jobban néz ki. NonK+szerencsével még kevesebb.
Idle nem hoz drasztikus különbséget. Játék közben, is kb.: 50%-a fog jelentkezni annak az előnynek, amit 100% terhelés mellett hozna, olyan -2..5 -20..25W előnyre szabad számítani idle/Game alatt.
Nem tudom hogy a mostani H-s lapok tudják-e a max. szorzón tartani az összes magot, ha nem, akkor Z-s lapot néznék alá.
Lehet hogy 25K-ból inkább egy jó léghűtőt vennék, aminek a bordája fél-passzívan elvinné a CPU-t, a hozzá járó két PWM ventit meg felcsapnám a ház tetejébe, a hűtő fölé.
Halkabban és több levegőt húzhat át a házon, mintha a játékvíz radiátorán keresztül tenné.(#31800) Benőke: Az m-sata nem feltétlen kell, pl.: freenas-t ZFS-el ajánlják 8GB-s jó minőségű pendrive-ról futtatni, ssd max boot időt javítja, azt meg 1x kell kivárni.
Viszont csak Intel NIC-et nézz vegyél bele, hosszútávon olcsóbb. És olyan lapot, ami 8GB fölött is kezel memóriát.(#31806) shteer: záporoznak hozzád a kérdések
-
-
válasz
Tibiajax #31775 üzenetére
Javítsanak ki az illetékesek ha hülyeséget írnék, de eddig abban a hiszemben éltem, hogy alulfeszeléshez nem kell Z-s csúcslap, és K-s tuning processzor, hanem megy sima H-s deszkával, és átlag CPU-val. Szóval ezért szvsz nem érdemes plusz tizeseket költened.
Ennyi erővel vehetnél 35W-os csökkentett fogyasztású/órajelű gyári procikat is, bár ezek most mintha eltűntek volna a polcokról...
(#31777) Duracellm...
Köszi, hasznos link! Eddig nem is ismertem ezt az oldalt... -
válasz
Tibiajax #31772 üzenetére
remélem, nem mondtam ezzel semmi új fogalmat...
Csak nem voltam benne biztos, hogy kell-e a tuning, de ezek szerint igen.Szerintem olvass vissza a topikban: többen is súlyosan szívtak az Asus új, s1151-es mITX csúcsdeszkáival; szvsz ASRock-kal, MSI-vel is jobban jársz.
-
viperabácsi
addikt
-
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest