Új hozzászólás Aktív témák

• VinoRosso

veterán

válasz Tibiajax #49511 üzenetére

Én is így gondolkodom de számomra máshol van az optimum, pedig én elég érzékeny vagyok a zajokra. Nálam a csontra leszabályozott ventik jelentik a megoldást, minél nagyobb hőleadó felülettel. Jelenleg egy 21L körüli modolt itx konfigot használok 4x 140-es ventikkel, vízzel, két 280-as radival. Ez szinte teljesen hangtalan, minimál szélzaj van csak, amit már elviselek úgy, hogy akár tudok mellette aludni is simán (pl a gázkonvektort ki kell kapcsolnom éjjelre, mert annak a sziszegése mellett már nem tudok).

Ezt tervben olyan 13-14L köré tudnám redukálni, ennél lejjebb viszont szvsz nem lehet menni méretben sehogy sem anélkül,hogy a szélzajt ne növelnénk. Vagy a számítási teljesítményt ne vennnénk vissza. Viszont annyira talán nem is kell, mert 14L köré azért már találni laptop hátizsákot amiben lehet kényelmesen cipelni.
    Egyedüli gondom a gyártással van, eddig esztétikus módon csak a 3D nyomtatott vezió tűnik realizálhatónak, csak azzal az a gondom, hogy a műanyag nem valami tartós, és ha az ember kidob 50-60k-t egy ilyen projektre akkor már megjelenik az igény az örök darabra is. Aluból meg kis műhelyek nem igazán tudják egyben elkészíteni, ilyen összeszegecselt/varrott Frankenstein házat meg nem akarok. Egyszer lesz elkészítve, ezért akkor már azt akarom, hogy legyen tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák