- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Everest / AIDA64 topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Erdei88 #49956 üzenetére
A leírásban szerepel az, hogy...
5. Carbon steel cross umbrella head flat tail (small) x15 -- it can be used for fixation of optical drive and 2.5-inch hard disk.
7. Black sliding wire gasket * 24 - it can be used for the insulation and anti scratch of the contact surface between screw and main board and case.... de nem tudom, hogy ezek 100%-ban helyettesíthetőek-e a manualban szereplő alkatrész helyére? Amúgy valszeg' igen.
Köszi a linket, de sajna még nem tudok Aliról rendelni!
Itthon eddig nem találtam, de majd megoldom.
Mondjuk a piros alkatrészek helyett jobb lenne ezüst, vagy fekete színben kapni, de azt meg egyáltalán nem találom... -
törölt tag
válasz
Erdei88 #49948 üzenetére
Érdekes tény, hogy 1/10-ed áron megszorongatja a nagyokat.
Itt már csak az kérdés, hogy 3 hónap használat után ismét össze engedve az első három helyezettet át alakul-e a sorrend.Valamiért a Nidec és a Noctua is úgy döntött, hogy extra széles és fémmel merevített motor hub-ot használ. Amivel egyben beáldoznak az aktív felületből, ami mögött turbulens áramlás keletkezik, ill. a légszállítás is csökken vele. Cserébe kisebb nyomatékkal, kisebb lökésekkel lehet mozgásra bírni a motort, és a lendkerék hatás miatt egyenletesebb lesz annak a járása, így valószínű hogy elhanyagolható mértékű lesz a motor->lapátokon keresztül kelltet mechanikus zaja, és nem eszi a rotor alacsony fordulatszámon jelentkező remegése/imbolygása a csapágyazást.
Röviden tömören az elérhető legalacsonyabb zajra és tartósságra koncentráltak, beáldozva a hűtés-teljesítményből. -
Mclovin
senior tag
válasz
Erdei88 #49910 üzenetére
Igen, közben találtam reddit egy hasonló konfigot(táp és ház egyezik) is van ilyen kábellel szerelt konfig: [link]
Szebben és jobban néz ki.
Az igazi egy ilyen kábelszett lenne, de sehol nem találom alin, etc: [link]
Lehet az Alpenföhn Atlast is cserélem az Noctua D9L vagy U9S-re, mert jobban szerelhető lesz az egész.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Erdei88 #49635 üzenetére
https://www.alza.hu/cooler-master-masterbox-nr200p-d6110205.htm#parametry
Bár kereső már nem dobja fel, de direkt linken elérhető.
-
válasz
Erdei88 #49584 üzenetére
Végignéztem + az eredeti tesztvideót is, és tényleg tök jó kis ház!
Az egyedüli aggodalmam, hogy a csavarok helyett alkalmazott rögzítő bizbaxok nem kopnak/használódnak/morzsolódnak/szakadnak el egy idő után? Főleg egy enthusiast tulaj keze alatt, aki kb. kéthetente szétkapja a gépet...Még idén átköltözök a Metis-ből a Q11-be, és ha nem jön be, akkor lehet hogy majd erre váltok... illetve ha következő konfigváltáskor nem kapok normális áron Rizsás deszkát, csak mATX méretben, akkor szintén.
-
VTom
veterán
válasz
Erdei88 #49584 üzenetére
Igen, az NR200P tényleg nagyon jó lett
Nálam most ez a favorit: Jonsbo V8
Ha építenék, ebbe építenék. A GPU-ra menne egy 240-es AIO, a CPU-ra meg a legmagasabb hűtő, ami befér a radi alá. Előre egy csendes 200-as, hátra egy 120 vagy 140-es, ami elfér a raditól, és kész.
Nagyon jó kis izomkockát lehetne építeni bele. -
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Erdei88 #46697 üzenetére
Azért ebben a (szállítással együtt) kb. 90 EUR-ban már benne van az AC-DC adapter is. Persze, nem igazán olcsó és költséghatékony így se (az ITX-ezés maga se). Lehet esetleg csak a DC-DC-t kintről venni, és itthon keresni hozzá adaptert. Attól is függ, mihez használnád, én 54W-os TDP-jű procit+sallangjait tekertetem vele. Ha valami alacsony fogyasztású integrált cucchoz kell, lehet esetleg fogni a tápon és az adapteren is még valamennyit, kisebbre váltva.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Erdei88 #46682 üzenetére
Szia,
a magamét én innen vettem: [picoPSU]
Többféle teljesítménnyel is elérhető.
Ez eredeti picoPSU (mini-boxos), európai forrásból.
Aliexpressen vagy az ebay-en is magas az elérhető különféle pico-klónok száma, kedvezőbb áron. Fontolgattam olcsóbb megoldásokat én is, de nem kocáztattam be végül ismeretlen darabra. -
Patice
nagyúr
-
cinemazealot
addikt
válasz
Erdei88 #39354 üzenetére
i3-6100 (nem T-s) konfigom (adatlapomon) üresjáratban 12 W-ot, koppanásig kiterhelve 66 W-ot eszik, de nagy általánosságban szerintem nekem sem megy fel 30-35 W fölé (web-fejlesztek localhost-on futó Apache+PHP+MySQL-lel, Chrome-ozok átlag 10 lappal, Thunderbird-özök 6 postafiókkal, zenét hallgatok...)
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #39354 üzenetére
Lehet hogy csúcsban több, de rövidebb ideig tart a terhelés. IGP-vel, ssd-vel, merész 18-25W, átlag használattal 30W-ot bemondanék látatlanban.
Az öreg T-s i5 Ivy biztos(így megy hetek óta), de a 45W-os i7-es sem igényelne aktív hűtést átlag használat mellett, ha nem lenne mellette HDD... én nem aggódnék emiatt.
-
dugo_
veterán
válasz
Erdei88 #39354 üzenetére
i3-6100T esetleg, 20-ért most is van aprón.
De azért azok az 50W-osok se kajálnak be annyit, Buckey mért G4560-as rendszert műszerrel, nálam pedig a szoftveres mérés is ilyen 29W-os maximumokat jelez a CPU package-re. -
törölt tag
-
Archttila
veterán
válasz
Erdei88 #36821 üzenetére
Most hogy így mondod nekem az S12A Noctua ventivel volt hasonló tapasztalatom. 6 év garit írtak a honlapon, viszont a visszaigazolólevélben már csak 5 szerepelt. Azonnal írtam nekik, hogy ha nem adják meg az eredetileg feltüntetett jótállási időt akkor nem tartok igényt a termékre, és töröljék a rendelésemet. Kis idő múlva kaptam egy módosított számlát amin már 6 év szerepelt.
-
mpierre
veterán
-
Patice
nagyúr
válasz
Erdei88 #32530 üzenetére
Ha eddig nem volt gondod vele, elég volt minden esetben akkor szvsz. MOST felesleges váltanod N3700/J3710 irányba.
Év vége felé remélhetőleg lesz az Apollo Lake-ből valamilyen asztali termék is. Ha nem, akkor várj még egy évet, mert jövőre jön a Kaby Lake utódja a Cannon Lake, ami a következő, teljesen új architektúra. Én a Cannon Lake érában tervezek váltani, vagy esetleg egyel utána, amikor az optimalizált verzió jön ki belőle.
És erre nem is kell sokat várnom: 1-1,5 év. Addig elvagyok az N3150-nel, utána megy NAS-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen routert?
- Asztalos klub
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest