-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
válasz
Oliverda #65539 üzenetére
Csinaltam egy kabelt hozza hogy normalisan lehessen tesztelni az nvmeSSD ventit (sima 4 pin PWM-be atalakito) :
kicsit probalgattam hogy hanyas fordulaton kene jaratni hogy ne hallhato legyen de jo (mert ugye biosbol termeszetesen nem lehet fix rpm-re allitani es felporog barmin van), es bakker 5 fokos kulombseget tudtam merni ha 0-n vagy 16ezren porog... Szoval ennek a 25x25x10-es ventinek azon az 1-1,5! mm-en kene beszivni a levegot is konyomni a semmire mert nemis a bordara megy.... szoval igen ez jar a premium szegmensben , mindenki meg tudja nezni hogy mennyiert. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Oliverda #65616 üzenetére
Ha már KalmX-ek, nekem a kedvencem:
Project ultra-silent gaming PC "Monolith" with Intel Core i5-12400F : r/sffpc -
TurboK0
tag
válasz
Oliverda #65567 üzenetére
Nem feltétlen annyira valószínű, pl. a ryzen 6000 sorozat (Rembrandt) desktopra nem jött ki, és a Hawk Point sem. Lehet volt köztük valami direkt butább ultravékony laptopba tervezett 15W chip ami egyébként sem volt sanszos, de már annyi kódnevük hogy nem tudom őket követni.
A Medusa Point még nagyon messze van.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Oliverda #65532 üzenetére
Kiélvezem hogy innen csak nekem van: 8700g 15-18W idle böngésző alatt, 85-90 watt full terhelésen. De 100+ wattot nem nagyon láttam tőle mostanában
Pár hónapja kapott egy b580-as kártyát is maga mellé, de a fogyasztás igpu használat nélkül sem változik. Szeretik egymást. Én meg őket.
-
mpierre
veterán
válasz
Oliverda #65536 üzenetére
a másik a Thermal Grizzly.
Szerk.: Off.
-
mpierre
veterán
válasz
Oliverda #65534 üzenetére
Bonyolultabb lett a megoldás, de a Cryorig c7 indokolta és azt nem akartam cserélni. Talán túl makacs vagyok...
- Az asrock a hátlapba rögzíti a leszorítót, amit a C7 miatt dobni kellett.
- Tehát ment a hátlap és a leszorító.
- Lett TG hátlap, meg TR "anti bending" leszorító.Hiba lehetőségek:
- AM5 leszorítót túlhúzod, hogy biztosan fogjon a hátlapban.
- A procihűtőt húzod túl, hogy az is megfelelően rögzüljön a hátlapban.Voilá.
-
PROTRON
addikt
válasz
Oliverda #51072 üzenetére
Ötletnek jó, csak megoldásnak nem biztos. Lehet hogy papíron matematikailag tudja(pl órajelben kicsit elmarad a vega 8, ahogy pixel rateben és fogyasztásban is), de akkor is biztos ami biztos ha van PCIe slot, akkor a későbbiekben tudok bővíteni ha nem vagyok elégedett, továbbá az osztott memóriát nagyon nem kedvelem...
Amikor keresgéltem, lehet én vagyok a béna de semmilyen AMD alapú alaplap megoldást nem találtam ami THIN( hisz a cél egy kvázi "laptop") és Renoir procit befogadja, továbbá max 100 ajró és van rajta PCIe slot, fő a biztosság.
Az hogy egyéb lehetőségek vannak rajta azt most nem is említem (soros port, GPIO, lvds).
Egyszerűen a gyártók weblapja sem listázott ki valódi opciókat. Pedig nem zárkóztam el az AMD-től. Ezt az alaplapot amit végül találtam ezt is úgy vadásztam eboyról, végül sikerült 50 ajró+ szállításért elcsípni mivel régebbi generáció. A VGA meg csak 9k huf. -
-
PROTRON
addikt
válasz
Oliverda #51053 üzenetére
Egyedi építésű?
A cél mobil munkaállomás, saját akkumulátorral, 10-12"-es érintőkijelzővel egybeépítve, amin a fedlapban kékfog bill+touchpad figyel.
A minél kisebb súly és a minél vékonyabb kialakítás a cél, úgy hogy azért adott helyszínen legalább fél órát tudjam használni autocadra...bár ha az első akkupakk próbálkozástól nem lesz túl nehéz, bővülni fog.
Azért thin-mini itx, mert annak a magassága 2,5 cm és remélhetőleg 3,5-4cm-be így gond nélkül bele fog férni felette a kijelzővel, amit még 1 karban tartva át tudok érni tenyérrel.
A hűtőegység mellé fog kerülni hőcsövezve ahogy laptopoknál. Meg a VGA is.
Tudom hogy nem egyszerű megépíteni, de meglesz, nem kell engem félteni. -
PROTRON
addikt
válasz
Oliverda #51051 üzenetére
Mint írtam, az már az én problémázásom hogy VGA-t akarok belerakni.
A saját hasonló thin-mini itxemben (kabys intel ) ott van a quadro k620 VGA autocadhez, csak még nem volt időm befejezni hogy mobil munkaállomás legyen, ahhoz kelleni fog egy riser x4 to x16 speckó riser (idehaza nincs, én meg parázok a távolsággal) hogy elfektessem a VGA-t és az egészre kerüljön egy érintőkijelző... -
-
Viktor81
senior tag
válasz
Oliverda #49533 üzenetére
Szia !
Beleolvastam az utolsó oldalba és nem értek egyet a többiek által leírtakkal. Nyugodtan rakj össze teljesen passzív gépet ! (ha van HDD és/vagy venti, az az én olvasatomban nem passzív). Nekem kettő teljesen passzív gépem van 2015 óta:
1. Gigabyte Z87X UD5H benne i7-4790S és 4*8GB DDR3 + 2*256GB Sata SSD + Seasonic 460W platinum fanless + NoFan CR-95C - ez egy nagy toronyban sok-sok RAID tömbökként külön kapcsolható HDD-vel amolyan storage-ként, tehát csak akkor megy, ha valamit másolok rá, vagy keresek, így nem annyira releváns.
2. ami a Te szempontodból érdekesebb: Akasa Euler S-ben ASUS Q87T Thin mini-ITX lap benne i7-4785T és 2*8GB DDR3L SODIMM + 2*1TB Samsung 850 (egy PRO és egy mSata EVO). Ezt a gépet 2015 tavaszán raktam össze és szereltem fel a szekrény oldalára úgy, hogy a bordák oldalra néznek és a padlóval párhuzamosan futnak, tehát egymást melegítik, a levegő nem tud járni köztük (így adta ki, így szép) Az egészet egy DELL 120 v. 150W-os laptop táp hajtja. Nos, ez a gép 2015 tavasza óta folyamatosan megy, kivéve az áramszüneteket (nem volt sok). Eleinte volt egy kis problémám az EVO-val (RAID0-ában vannak), mert terhelés közben folyamatosan 80 fok körül mozgott. Beáldoztam az 5 év garit, letéptem a matricát, ragasztottam rá egy bordát, ami ráfért és nyertem 15 fokot. A gépen rendszeresen nézek Blu-ray-t, tömörítek videókat (gyakran 4K-t), mennek a böngészők és a háttérben folyamatosan fut a torrent. Soha semmi gondja nem volt ! Néha egy hosszabb videoszerkesztés alatt "kukoricázik" a ház, innen tudom, hogy melege van, de azért "vettem". Ő van értünk és nem mi érte, ez nagyon fontos ! Ha Neked számít a csend (számomra nagyon fontos), akkor nem kell megalkudni. Ezek az alkatrészek porból vannak, nem cukorból. 60-65 fok alatt/körül tartva tovább fogják bírni, mint ameddig meg szeretnéd tartani. Akármikor előjön a passzív téma arról beszélnek, hogyan kell a ventit leszabályozni. Én elmondom: úgy, hogy kidobod a francba. Amiben van venti, ott van légmozgás, por és nem passzív. Nálam leghangosabb a bekapcsológomb, amit nagyon kevésszer kellett megnyomnom (meg a kék LED az elején)
SSD-re borda, alaplapra borda, bár a normális típuson van, a kondi már szilárd, a CPU, meg RAM pedig szintén szilícium, aminek a 60-70 fok vicc. Én is nézegettem az általad linkelt Maxwell-t, csak nagyon randa. Én erre vagyok ráindulva, ebben látom a következő passzív konfigomat, ha az Intel picit magára talál:Ez szabvány Hi-Fi szélesség és senki nem mondja meg, hogy PC-t rejt. Ne félj a passzív géptől ! Minőségi alkatrészekből kell összerakni, figyelni a bordákra (és ha lehet, az elhelyezésre) aztán adni neki. Azért van, hogy örömöt okozzon Neked, nem azért, hogy Te azt lesd, mikor érzi jól magát a CPU, meg az SSD.
V.
-
duo
addikt
válasz
Oliverda #49523 üzenetére
esetleg nezd meg a noiseblocker eloop sorozatot. valami német minisztérium megrendelésére fejlesztették. az előző 11literes sff bramd gepemben az dolgozott egy is60 bordán. en a high speed verziot vettem, mert a lenovo biosa az alacsonyabb fordulatszámú/kisebb aramfelvetelű ventiket nem is pörgette fel. es mikor ez dolgozott a gepben, en alig hallottam. a 3m-re lévő akvarium levegőszűrőjének nagyobb hangja volt este pedig az sem hangos
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Oliverda #49518 üzenetére
ezzel nem tudok vitatkozni, ahol a Noctua hangos és zavaró, ott valóban csak passzívval leszel előrébb. meg rendszeres takarításal
lakástól függően nekem a passzív cuccok is azonnal porosodnak a mostaniban.BKV meg MÁV jön mindig a kijelölt dedikált beszállító
ikkval, csak ipari passzív hűtésű teljesítményelektronikát hajlandók elfogadni a metró tenderen, amit aztán tojnak takarítani és le is rohadnak a 3. év után folyamatosan. de az aktív hűtés az sz*r.ui.: elnéztem egy oldallal a topicot, átugrottam vagy 20 hszt, mikor válaszoltam, de most látom, hogy igazából tárgytalan voltam, sorry.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Oliverda #49500 üzenetére
én is javaslom, hogy írj nekik, én release kérdéssel fordultam hozzájuk, instagramon válaszoltak egy napon belül. szerintem a számlával igazolt vétel esetén is simán garizzák neked, csak az RMA form nem biztos, hogy kiterjed a küldés díjára, úgy meg nem feltétlenül éri meg. ezt megkérdezném.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #49502 üzenetére
A teljesen passzív gépet munkára, ahol 50%-nál jobban lehet hajtva a CPU, vagy HDD van a gépben én sem ajánlom.
Venni kell egy olyan házat, aminek a fedelébe bele lehet vágni egy 5-600RPM-re leszabályzott 120mm-es ventilátort, alá meg teszel egy magas bordás Low profile, top flow bordát amit könnyű átszellőztetni, oldalt a dobozon meg kinyomja a levegőt.
Nekem egy Morex 3777 van átalakítva, nexus low 7000 hűtővel, Sflex ventilátorral 8 éve megy!!! -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Oliverda #49502 üzenetére
jól sejtem, nem játszol/nem fogsz játszani a géppel?
akkor ugye dedikált vga sem lesz, az mondjuk egy nagy előny..véleményem szerint full passzívan játékgépet megépíteni no way. vagyis, meg lehet, persze, meg lehet szép jutub videót is csinálni ahogy összerakja, meg lezavar egy tesztet, de hosszútávon...
de ha game nem lesz, még össze is jöhet -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Oliverda #49492 üzenetére
nem jó a full-full passzív cucc, max htpc-nek.. de olyan gépnek, amin dolgozol is - még ha az csak egy passziánsz vagy egy kis cikk-irka firka - be fog fülledni, ha zéró légmozgás van..
higgy nekem, én tudom rutinból. még egy bios-frissítés is fel tudja tolni a hőfokokat -
válasz
Oliverda #49494 üzenetére
Az ennyire végletes, kicentizett rendszereknek sajna ez az átka.
Helyedben átgondolnám a konfigot, és terveznék egy kevésbé zsúfolt gépet... vagy rendeld be a következő Noctua-t, immár normális garival. Most már rendes 60 hónapot adnak rá a PCX-nél is.Szerk.:
Egyébként az Arctic passzív bordái nekem baromira bejönnek. Ha elfér a lapodon, akkor simán bevállalható - akár egy passzív GT1030 mellett is. Persze így nem árt egy 120mm-es ventit ráirányítani a deszkára, de gondolom az egy új házban már nem lenne gond.Vagy a SST Milo házakban az ODD helyére 120mm-es venti valami alacsonyabb borda a CPU-n is megoldás, legalább 1db oldalsó 80mm-es ventivel.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Oliverda #49212 üzenetére
ugy.
remeltem h valaki valt 3900x-re (v most mar akar xt-re) es akkor lesz elado pro, de eddig meg nem lattam seholmas:
egy 120-as kaze flex-et hasznalok most procihutesre, kozvetlenul erintkezve a dynatron t318 hutovel. a proci alatta 75 fokos (neha tobb) es a fentinek a motorja elegge felmelegszik (ertheto modon) ha terhelem a procit.kerdes1: mennyire sokat romlik-e a hutes, ha 1-2mm-rel tavolabb viszem a fentit a bordatol?
kerdes2: mennyivel csokkenhet a venti elettartama h folyamatosan melegben jar, gondolom sem vizhutesnel sem hazhutesnel nincs kiteve ekkora homersekleteknek -
Plexicushio
senior tag
válasz
Oliverda #49177 üzenetére
Haha, pont pár órája néztem ezt a lapot...de az árát csak most látom
egyetlen problémám, hogy nincs (direkt) optikai kimenet rajta
.
Az B550 VISION D meg egyszerűen gyönyörű!
csak ez ATX, lehetne egy mini verziója is, 2.5Gbites lannal dual GbE helyett
Csak a Giga vagy AsRock számora is. -
VinoRosso
veterán
válasz
Oliverda #49126 üzenetére
Szerintem ez tök random, hogy ki milyen lappal szív. Nálam az Asus a legpozitívabb minden tekintetben igaz én Intel vonalon nyomulok főleg. Leginkább Gigabyte deszkákkal/vga-kkal szívtam, pedig azt mindenki dicséri, nálam meg relative sok tönkrement. De pl nem rég adtam el egy Asus lapot, nálam 1,5 évig ment betonstabilan többféle kittel, a vevő meg beletett egy 2x2-es ramot aztán nem indult neki. Először elindult neki 1 modullal, de kettővel nem volt hajlandó, aztán egyszer csak csiribú-csiribá elindult neki a másik is. Igazából abból ahányféleképpen előidézhető valami hibajelenség csak nagyon keveset fed le egy-egy user átlagos használat során.
Minőségre (ha lennének ilyen jellegű infóim) inkább egy nagyker gariztatási statisztikái alapján következtetnék, hogy egyénileg kinek mivel van gondja az kb semennyire nem reprezentatív. -
Archttila
veterán
válasz
Oliverda #49121 üzenetére
En az Asus-al vagyok igy. Gyakorlatilag ha nem out of the box kuka az egesz akkor ilyenek nem mennek neki, hogy restart. Gondolom nem tetszik neka az XMP, ezert dob egy blck screent. Persze utan mar megy, szoval tiszta Simson moci feeling.
Az elozo generacioban az MSI b450 buszkelkedhet a legcombosabb VRM-el.
Viszont a feleselgesen magas VRM borda nagy fail...
-
törölt tag
válasz
Oliverda #49109 üzenetére
eleg jo mar ezeknek a tapoknak a hatasfoka, a jominoseguek alig futenek. persze szep zart hazikoba az is sok :)
a 240-es slim dell-t meg nem lattam, csak a kisebbeket. a tartossagukrol nem tudok nyilatkozni, 65W-osat mar lattam meghalni, de az egyedi eset volt. ahogy Duracellmumus is irja, a klasszikus 240-esek (es a 330-as) bosszantoan nagy felteglak.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #49104 üzenetére
Azon a kompromisszumon elgondolkodtál-e, hogy az alaplap TDP beállításaival bekorlátozd mondjuk 150W-ra a CPU által felvehető max. teljesítményt, hogy egy kissebb max. terhelhetőségű tápegységgel is működjön?
Csak azért mert nekem van 200W (12V-os) és 240W-os (24V-os) Dell tégla tápom. Mindkettő b@szott nagyok és ba@szott nehezek, ha meg tudod valahogy kisebbel oldani, akkor én kerülném ezek használatát.
-
pils00
tag
válasz
Oliverda #49106 üzenetére
AKASA AK-PD120-03MEU 120W utolsó darab 4.390-ért.
Ha mégis elég lenne a 120W. -
törölt tag
válasz
Oliverda #49104 üzenetére
aha, igy ertem miert kell. szerintem a 150W-os jo valasztas lehet.
P/N:4SC18AA - HP 150W Slim Smart AC Adapter (4.5mm) a teljes neve, de talan a product number jobb. van tobbfele is, a slim dizajnjat is valtoztatjak idonkent.
uj DELL 240W vagy a 130W-os , csak gyozze oket megfizetni az ember, esetleg talalni hasznaltat.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #49097 üzenetére
kell mind a 200w? 150W korul vannak slim kulso tapok hp-tol es delltol is, szerintem sokkal szebb, ha szamit. bar nalam a tapok tipikusan eldugva laknak.
ahogy mar irtak is, esetleg belso ac-dc-ben is gondolkodhatsz, ha van hely a hazban. a ledszalagok 12V-os meghajtoja kicsi es hatekony tud lenni, de akkor masik dcdc kell neked. de leteznek pl 24V-os belso kockak a meanwell-tol is, az jo a hdplexhez.
-
mpierre
veterán
válasz
Oliverda #49086 üzenetére
A hardware compability fülön felsoroltak pl...
-
Pista0001
addikt
válasz
Oliverda #45211 üzenetére
Kb 6 éve van egy mini-box-os 160XT-m, ebből legalább 3-4 évet ment már 24/7-ben, eleinte Sandy Celeronnal, 2 darab 3,5-es vinyóval, +1 2,5-es SSD, + alkalomszerűen egy harmadik 3,5-es rackben, belépőszintű VGA-val (nem ment az integrált, valószínűleg pár láb görbe volt a foglatban), egy ideje A4-5000-rel, 2 db 2,5-es vinyóval, +1 SSD. Hogy a többiekhez képest milyen, azt nem tudom.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #39122 üzenetére
sztem csupan arrol van szo h legyartatott egy ekkora szeriat (5 db?) es horror aron volt, de bevallalta, mert foglalkozik sok mas ilyesmivel is. ha megnezed a forumon a hozzaszolasokat, mas sem nagyon akarja ennyiert megvenni. en komolyan elgondolkodtam rajta h mind az 5 db-ot egyben adja-e ennyiert, de attol tartok nem
a kiralysag az lenne, ha a leiras es meretezes alapjan mi is tudnank ilyet gyartani/gyartatni. gondolom Mo-n kevesebbol kijon. csak persze elozetesen le kene dumalni a projekt tulajaval -
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #37381 üzenetére
AC adapterre támaszkodó gyári házaknál sajnos nem jellemző a dual slotos, akár 75W fogyasztású LP bővítőkártyára méretezés. Már az is kisebb csoda, hogy a Silverstone az SFX tápra épülő ML05 és ML06 után odafigyelt a felhasználói visszajelzésekre és piacra dobta az átvariált belső elrendezésű ML06-E és ML09 kuckókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Yettel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Filmvilág
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magyarított Android alkalmazások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged