Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz Fred23 #47197 üzenetére
RX 570-nél még mindig nem lehet a gyári sw-re bízni a fesz kezelést?
Mi a bevált eszköz?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Fred23
nagyúr
válasz hegegabi80 #47194 üzenetére
Legkésőbb vasárnapig én is beköltözök egy fekete Metis Plusba a Ryzen 2700 + RX 570 ITX kombómmal. Wraith Max hűtővel a procin, hogy egy kis allcore tuning is mehessen. RX 570 már alul van feszelve az inteles gépben, kábé kitapasztaltam már, szóval költözés után nem nagyon kell szerintem majd állítgatni.
-
storm4
aktív tag
-
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy Asus H110S1 alaplapom,amin van egy LVDS csatlakozó.
Arra gondoltam,hogy "hordozhatóvá" (pl.: aktatáskába építve) tenném a konfigurációt és kellene hozzá egy kijelző.
Mit tudnátok ajánlani,illetve pontosan milyen típusú LVDS-kábel és kijelző kellene hozzá?A válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
mpierre
veterán
Jól néz ki a ház, de táv nem sokat ér. Kapható még egyáltalán...?
Sajnos az imedian szoftvert nem fejlesztik tovább (2011-2012 óta talán). A távirányító max bekapcsolásra és egerészésre jó (w10 felismeri), meg a kijelzőt tudod rss hírek megjelenítésére használni. Nekem nem sikerült a kodi-val összeházasítanom a távot.Szerk.: 2017 óta nincs újabb. 8.12 volt az uccsó.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Seep
senior tag
Ha valakinek csak TV melle kell ez meg talan nem volt. SilverStone SST-ML02B-MXR
Van hozza 120-os paneltap es taviranyito is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hegegabi80 #47174 üzenetére
Plusz ott a felár, annyit nem ér.. Jam, az 580-at tudom, hogy tud kazán lenni. Ezért gondolkoztam ezen, ennyit érne még a dolog, FHD játékra elég, és csak van még 1 kis p lusz kakaó a Vega-hoz képest.
És, kényelmesen elfér az itx-ben.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Ispy
veterán
válasz Archttila #47183 üzenetére
Nálam periódusok vannak, van, hogy minden nap kedvem van gémelni, elkap a gépszíj, aztán paccs, egyszer csak elmegy a kedvem és fél évig be sem kapcsolom a gépet. Aztán persze utánna ki kell cserélnem a fél gépet.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #47182 üzenetére
Igy van.
Gyakorlatilag mara mar a filmek es a sorozatok vettek at a jatekok adta kikapcsoladas szerepet. Ezt tetezi, hogy massal is foglalkozom egy ideje, szoval ha van egy kis idom a munka es a gyerek mellett, akkor szeretnek tenyleg kikapcsolodni, nem csak ugy zombulni a PC elott mint az utibbi 1-2 evben, aminek a vege rendre mindig egy alt+f4 aztan irany a kanape, es mar pereg is a Remux.Azert ha a gyerkoc egy kicsit nagyobb lesz akkor szeretnek vele szerelgetni, epitgetni, jatszani, de jelenleg masra sem vagyom mint egy OLED/kolorimeter/HCFR harmasra.
Atom_Ant
Nem vettem semmit, a Ghost meg mindig itt lebeg a szekreny felett.
Seep
A haz arahoz kepest draga. de a szemem azert rajta tartom.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
misirulez
senior tag
elvileg támogatott a 3400g, de majd kell egy bios frissítés is. Szóval meg is rendeltem így, frankü lesz.
Viszont sajnos még így is két szgéppel kell utaznom, és perpill a második egy 12.5 literes jonsbo C2, de nagyon jó lenne ha azt is le tudnám cserélni valami hasonló 2 litere csodára.
egy baj van vele, hogy abban lennie kell egy PCI 4x kártyának. [link](nem játék miatt)
lecserélhetném mondjuk egy 7 literes dan a4-re, de összességében nem érné meg annyit beruházni rá, és csak 5 litert nyernék. a legjobb lenne egy 2 literes mini pc-hez csatlakoztatni, de jelnelgi tudásom szerint ehhez kéne egy m.2 pci konverter majd arra egy nem tudom milyen rizer kábel, és annak még külön táp. és akkor ezt kéne szétszedni minden szállításnál, . Láttam léteznek external gpu házak, amikenk külön táp kell, de azok is elég nagyok. Valami usb-s megoldás amiről tápot is kaphatna lenne a legjobb. De általában ilyen megoldásokat sokat fogyasztó vga-knál szoktak használni amikor laptophoz csatlakoztatják, ami viszont nem ugyanaz mint az én igényem.
Igazából a kérdésem, hogy szerintetek ez kivitelezhető-e, vagy létezik-e olyan egyszerű megoldás amivel egy ilyen kis 2 literes pc-hez lehet csatlakoztatni egy pci 4x kártyát egyszerűen.
Ha nem megoldható az sem baj, végülis ezzel a 12literes házzal is elvagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
3400G
Tegnao Redditen olvastam, hogy Velka 3 tapjaban cserelte a csoka a hangos ventit Noctua-ra es teljesen jo, nem suvit, csendes kis dog lett belole.
Egyebkent 1.2-re van mar pre-order csak sokallom a szallitast...[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Pista0001
addikt
válasz misirulez #47169 üzenetére
Nézd meg azért az oldalukon a támogatott procik listáját, ha a 3400 köztük van, akkor hajrá!
A Chieptec-hez meg csak annyit, hogy az úgy elég drágának tűnik, a "vízben" a 01 és a 03 is 23e alatt van táppal együtt (nem ház plussz táp, hanem gyárilag is szerelik ugyanezeket a házakat ugyanezzel a táppal IX-0x-85W néven).
-
hegegabi80
addikt
válasz hackeeeee #47173 üzenetére
Az 1650 van még tápcsati nélküli, az egy kicsivel erősebb az 1050Ti-nél, és ebből is van LP.
Azért az 580 már tud fűteni is, már az rx570 is most feszelgetem alul egy kicsit, mert felmelegíti a közelében lévő ssd/hdd-t. De ha nem fog nagyon összejönni, akkor mennie kell és vadászok apróról 1650-et. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hegegabi80 #47172 üzenetére
Ha sikerül intezni, akkor szinten msi lesz. Nezzem en is 57pl0et, sot lenne 4gbs 580 is, de pont valami olyan kellene aminek nem kell semmi tap pluszban, kevesebb legyen a kabel.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Úgy nez ki sikerül intezni egy lp 1050tit egész baráti árban. Legalább kicsit combosabb lenne mint a vega 11, es meg elferne. :)
Sati: ismerős érzés, ezert lett nalam az xbox, es par megszokott jatekra a ryzen. :)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Vege a kalvarianak, az alaplap volt hibas. Ezt onnan tudom, szinte mar mindent eladtam a gepbol es eddig senki nem reklamalt sot, a 3800x tulajdonosa mennyekbe van a 4770k utan
Szoval most egy kis pihi van, de csak ami a gaming konfigok illeti, mert nem titok hamarosan uj lakoja lesz a kecses kis szellemnek akik vegre!! egy OLED mellett fognak lakni.
A dontes oka egyszeru: nagyjabol 2-3 AAA cimet toltam ki az utobbi 3-4 eveben. Egyszeruen se idom sem kedvem nincsen mar jatszani ha meg igen, akkor azon kapom magamat, h a DOOM klassic megy estenkent egy kis Duke 3D-vel, aztan hetvegen meg valami Indie csoda szalad a sokszazezres konfigon...
Oregszem na. de ha nagyobb lesz a gyerkoc akkor ki tudja, talan ujra lecserelem a 3400G-t valami komolyabbra.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz enginev3.0 #47131 üzenetére
Node 304
Jelenleg csak a hátsó 14centis gyári venti megy, az első 2db 9 centis ki van húzva. Egy 2 centis masszív szivacson van, és elől alul és felül megy be a levegő valamint a tápnál (Főleg a tápnál jobb oldalt, ott nagyon erősen szívja be a levegőt.2db HDD van benne, és a BAL oldala le van takarva, mert úgy 1°C jobbak a hőmérsékletek.
Felső grafikon a J4105 4 mag átlaga. Alsók WD Red 6TB és 3TB.
Kiugró érték egy 2 órás kb 1 terrás apró fájlos másolás, mikor bekerült a 3TB-os HDD és backup készült.
Kb 12 docker fut, 20 percenként ~1 percig ~100%on pörög a proci (flexget), ezért ilyen tüskés.[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
misirulez
senior tag
válasz Mercutio_ #47165 üzenetére
Én nem tudom ezért kérdezem
gyártó ennyit ír.a ház/tápot, erre cserélhetném, nem tudom az a +30w mennyire lenne létszükséglet.
egyébként a gép irodai munkára lenne használva, játékra soha. Ha ezen múlna akkor ilyen autoboost meg ilyesmiket biosból ki is kapcsolnék.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz misirulez #47163 üzenetére
Azt a csifit nem ismerem, az árban benne van a belső DC-oldali egység is, illetve gyanús, hogy a 3400G belenyal a 100+ W-ba, mivel a 65W ha jól tudom csak a procira vonatkozik, az igp-t terhelve az még külön fogyasztó?
A belső (ha van) rész 12A-s ága mennyit bír tartósan?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Seep
senior tag
Van lehetosegem egy Silverstone rvz02b ablakos verziot venni, jo aron. Szerintetek? Monitor mogott szepen elferne. Viszont akkor a d15 mehetne a levesbe.
-
félisten
Metis EVO már kapható Caseking-nél, Metis Plus árának duplájáért... hát, szerintem ennyiért nem lesz slágertermék idehaza.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ispy
veterán
válasz hegegabi80 #47159 üzenetére
Arra a sötét foltra szeretnék egy kék corsair feliratot, a hogyan még kérdéses.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz hegegabi80 #47156 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy te miként akarod kivitelezni elkészíteni stb.
Hát arra én is, nagyon.
-
hegegabi80
addikt
Akkor megnyugodtam, így van egy kis időm behozni a lemaradásomat.
Jól emlékeztem én, ha már kész lett volna kaptunk volna róla képeket.Nálunk is jó időben sok dolog akad még a ház körül, így csak télen jut ilyenekre időm. Bár az asszony kitalált nekem annyi dolgot, hogy még télen is kell majd előkészíteni hozzá dolgokat.
Ezt a táptakarós dolgot én is felvettem a listámra kövi lépésnek (meg még sok minden mást is)
Azért kíváncsi lennék, hogy te miként akarod kivitelezni elkészíteni stb. -
Ispy
veterán
válasz hegegabi80 #47154 üzenetére
Táptakaró akart lenni, de 1 éve megy az építkezés és még nem költöztünk be, a metis meg vagy 3 hónapja a dobozában pihen, de már csak
napokhetek kérdése a dolog.Egyébként megvettem már a plexit, festéket, hőlégfúvot és a maszkoláshoz csináltattam csini corsair-es matricát is, már csak a ledek hiányoznak a világításhoz, na meg kedv hozzá, hogy összerakjam.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
válasz hegegabi80 #47149 üzenetére
ha átköltözik metisbe a cucc
Azaz kb. soha.
-
Mclovin
senior tag
Erősen filózok egy refhűtős Sapphire Rx 5700-n a kis FD node 202-be...Néztem, kemény egy buildet találtam egy ref XFX 5700 XT-vel, ott nagyon jók voltak a hőmérsékletek. Max elállok 14 napon belül, ha nagyon meleg és hangos.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz erik365 #47148 üzenetére
Általános használatban nem lesz különbség. Az nvme ssd-k általában melegebbek a sima sata3-as m.2 társaikhoz viszonyítva, de ebből sem mindegyik.
Viszont ha az árát nézzük, akkor az adata jobb áron van, de a samu talán minőségibb darab. De az adata se rossz.Sőt a wd blue se rossz, de ha jól emlékszem (ssd topik) az nem teljesen hozza az elvárt sebesség értékeket. Amit max nagyobb fájlok másolásakor lehet érezni, hogy idő után belassul.
Nekem Toshiba van nvme-s, 256 gb-os. Ez meg köztudott, hogy melegebb a többinél. De egy régi passzív vga-ról leműtöttem a bordát, méretre vágtam és rátettem kábelkötegelővel. De majd kétoldalas ragaccsal ráteszem, ha átköltözik metisbe a cucc.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Ide is beírom, hátha hamarabb nézi valaki mint az SSD-s topikot.
Windows-nak valamint egy két játéknak M.2-esből mit vegyek inkább?
ADATA M.2 SSD 256GB SX6000 Pro XGP vagy Samsung 860 EVO M.2 250GB, vagy esetleg egy WD Blue 3D?
Egy MSI b450 gaming plus ac lapba menne.1.4 T-jet M32
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tapasztalatok a Cooler master ML120L-el. 2 ventivel, a SST-SG13B-Q-ben alulfeszelve, fix 3700-on élhető hőmérsékleten szépen elviszi a 3400G-t, úgy, hogy nem kell maxon járatni a pumpát, szerencsére, mert maxon eléggé üvöltős.
Kicsit melegszik a lap, általában 60 fok körül van a chipset is, erre most van pár ötletem, majd megpróbálom orvosolni. Persze nem biztos, hogy el fog férni, de meglátjuk.
Őszintén szólva, kicsit nagy lett, de ez van.
Véleményem szubjektív...
-
-
herrkoser
tag
válasz KaiotEch #47140 üzenetére
V2. Optimum Tech csinált a hűtőről egy tesztet, igazából az győzött meg, hogy ezt vegyem és ne egy 9400f-et a Noctua L9i-vel.
Egyébként ha valaki nem csak játszik, hanem renderel és társai, akkor azért jócskán elkél mellé a nagyobb hűtő, TDP limit nélkül a Prime 95 szépen megmutatta, hogy ez nem egy 65W-os processzor, ha fullosan kipörgeted. Ha valaki csak játszik mint én, akkor 95W TDP limittel nem lesz rosszabb a teljesítmény és láthatóan elég mellé a Black Ridge.
[ Szerkesztve ]
-
herrkoser
tag
Tudtam egy kicsit hosszabban tesztelni a non-k 9700-at a Black Ridge-el, ~23 fokos szobahőmérsékleten, silent bios venti profillal (55 fokig 30%pwm, utána szépen lineárisan 80 foknál 100%pwm). Cinebench alatt feltűnt, hogy hiába Z lapban van, függetlenül a hőmérséklettől visszaveszi 65 wattra a TDP limitet. Long Power TDP limitet Auto-ról kitoltam 95 wattra és 5 egymást követő run után hozott egy 78 fokos max hőmérsékletet. Ugyanilyen TDP limittel és 110 mV alulfesszel átlag pontszám 1%-os hibahatáron belül maradt, viszont a max hőmérséklet 70 fokra csökkent. TDP limit nélkül egyelőre még nem néztem meg mit tud.
Prime 95-öt úgy teszteltem, hogy Short Power TDP limitet kiraktam 200 wattra és 80 secre, Long Power maradt 95 watt. Így teszt elején folyamatosan 150 wattot kért a proci all core 4.4 ghz boosttal, a hőmérséklet pedig nagyjából 1 perc alatt 85 fokon stabilizálódott. 80 sec után visszavette 95 wattra, all core boost 3.9 ghz-re csökkent és 72 fokon stabilizálódott a hőmérséklet. Így hagytam futni nagyjából 25 percig.
Játékok alatt eddig bármivel próbáltam alulfesz után beállt átlag 65-67 fokra a proci. Alulfesz előtt inkább 72-75 volt 1-2 óra függés után. 95 wattos TDP limittel nem vettem észre FPS csökkenést, ráadásul Ryzen 1600X-hez képest kb 25%-kal több fps-em van azokban a játékokban, amikkel eddig is játszottam. Undervolt valszeg mehetne még tovább, full boostnál még mindig 1.3V fölött vesz fel a proci, de mivel csak játszok a gépen, így egyelőre boldog vagyok a hőmérsékletekkel.
Szerk: Asus Realbench 5 run, max 71 fok. Szerintem teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
-
Patice
nagyúr
válasz enginev3.0 #47133 üzenetére
Tapasztalataim szerint elég. De nem csak felül rácsos az előlap, hanem alul is van egy (nem rácsos) nyílás, onnan is kap levegőt.
A két első venti elég jól szív, a hátsó meg jól áthúzza az egész belső téren a levegőt.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Rimuru
veterán
-
enginev3.0
félisten
Node 304be hol jut be a levegő mikor az elején nincsenek lukak?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Archttila
veterán
Igen tudom, viszont azzal is tisztaban voltam, hogy meg mindig sokan keresik Reddit-en a Ghost tulajok, szoval adta magat a dolog.
Lehet lealkudom itt apron azt az egy darabot es...
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Noctua NH-L9i chromax.black hivatalos oldal - [link]
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
-
Archttila
veterán
Ugy tunik ezzel vegervenyesen eldolt, hogy mi legyen az uj CPU hutom. A noctua L12-t sikerult kozel 30.000 forintert eladnom eBay-en, (mar nem gyartjak azert ilyen draga) de ennel oromtelibb hir, hogy az egesz Louqe Ghost project-et ujragondoltam.
Hamarosan jovok a reszletekkel.
Kis kieg info:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz erik365 #47125 üzenetére
Nem igazán.
Ezt a kialakítást arra találták ki, hogy a nagy ellenállású közegen (pl.: radiátor) áthajtsák vele a levegőt, közben erős turbulens áramlást keltve fokozza a hőelvonást.
Ha csak egy perforált rács elé teszed megszűnik a folyatás, esélyes, hogy hangos lesz, mire eléri azt a fordulatot ahol értékelhető levegőmennyiséget mozgatna át rajta.
Keret nélküliség meg a hatásfokát rontja ebben a kontextusban, hiába kelt nyomáskülönbséget, ha az inkább a keret mellett igyekszik kiegyenlítődni, nem a házon keresztül, ami ugye a légáramlást okozná a házon belül.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz erik365 #47121 üzenetére
Szia!
Igen, annak a ventilátornak befelé kellene áramoltatnia a levegőt, a házban túlnyomást létrehozva, ezzel elkerülhető lesz az intenzív porosodás.
A cpu hűtő sűrű kialakítása megkívánja a push-pull felállást, továbbá nem praktikus egy keret nélküli ventilátort szellőztetőnek felszerelni.
Helyedben a cpu hűtőt nem bontanám meg, a gyári teljes keretes házhűtőt szerelném fel a házon kívülre egy ráccsal megvédve.
Értelem szerűen, mindhárom ventilátornak a táp irányába kellene produkálnia a légáramlást.Szerk.: Vagy ahogy gondolod.
[ Szerkesztve ]
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Hétfőre elvileg megérkezik a Metis Plus-om, és nekiláthatok végre az összerakásnak.
Olyan kérdésem lenne, hogy a levegő útját hogy érdemes megcsinálni?
A procihűtő egy Artic 34 duo, ebből az egyik vetit levenném, és sima házhűtőként funkcionálna. Na most az lenne a kérdés, hogy azzal kifelé, vagy befelé fúvassam a levegőt?1.4 T-jet M32
-
ogeza
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy nagyon pici házat kb. mint a Velka3. (3.5 - 4L)
ITX lap + DGPU.
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac + Ryzen 3700x.
SAPPHIRE 11266-34-20G RX 570 4GB GDDR5 PCIE
Tudnátok valami mást javasolni, ami esetleg kapható is?
köszönöm -
herrkoser
tag
Sziasztok,
Csatlakoztam én is az ITX brigádhoz egy Dan A4 házikóval. A konfig ami belement:
I7 9700
Asrock Fatality Z370 ITX
Crucial Ballistix Sport 3200mhz 16GB
Gigabyte RTX 2060 Super
Alpenfoehn Black Ridge
Corsair SF600 Platinum
+2db Noctua NF-A9X14 ventiEddig minden frankó, összeszerelés után pöc-röff indult a gép. Black Ridge hűtő gyári ventijét kicseréltem egy Noctua 92mm-es csodára, illetve a táp alatt is fúj ki egy ugyanilyen venti. CPU idle hőmérsékletek 33-36 fok, a proci gyönyörűen boostol all core 4.5ghz-re. Apex Legendssel bohóckodtam kicsit, alatta 58-65 fokon ment a proci, VGA 75-78 fok. Venti profilokhoz még nem nyúltam, minden úgy megy, ahogy a dobozból kikerült.
-
HookR
addikt
Black Ridge updated AM4 Brackets now on both CaseKing and Overclockers - [link]
"In the event you didn't know, the Alpenfohn Black Ridge cpu cooler has some major compatibility issues with AM4 itx motherboards. CaseKing and Overclockers now have stock of the updated AM4 bracket that should correct the compatibility issue with the MSI, Gigabyte, and ASRock b450 itx boards."▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Archttila
veterán
válasz Atom_Anti #47113 üzenetére
Azt en is mert a 3333-as predatort szepen vitte 3600 es 3733MHz-en is.
Kozeben kiderult, hogy a tap hibatlan, illetve a VGA is szepen teszi a dolgat.
Megneztem masik kartyaval ahogy tanacsoltatok de nem mukodik, csak a annyit jelez a lap, h aram alatt es pont. Sem a debug ledsor, de meg az amugy minden reset utan automatikusan mukodesbe lepo also RGB karacsonyfa ledsor sem vilagit.Ugy dontottem, hogy nem várok en most semmilyen CPU-ra, megkezdem a lap gariztatasat mert szinte 100% biztos vagyok benne, hogy (mar megint) az Asus deszka a ludas.
Jo lenne tudni, hogy vajon a B550-es deszkak is X570-hez hasonlo bazi nagy VRM csodak lesznek picike ventikkel, vagy ott maradnak a hagyomanyos kialakitasnal mert ha igen, akkor szerintem megy fel az Asus aprora aminek az arabol (megint) veszek egy zsir uj Asrock B450-et es elengedem az uj szeriat.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
-
arabus
addikt
válasz Archttila #47108 üzenetére
Próbáld meg egy másik videokártyával előbb. Hiába reseteled így a biost igazán csak akkor áll át ha fő egységet cserélsz. A win is okozhatta. Próbát megér. Nekem is halottnak tünt a lap BIOS sem jött be. Másik kártya után úgy indult mintha semmi nem történt volna.
[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
BullZeye
veterán
válasz enginev3.0 #47101 üzenetére
Tapasztalat van, egy idő után eldobja magát és meghal. external USB- SATA átalakító +1 hibaforrás.
Raspbperry PIn évente 2-t evett meg. Került messzire, főleg ha esetleg NAS a cél, natív SATA-t használj.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Archttila
veterán
A B550-es chipsetes lapok mikor jelennek meg? Valahol azt olvastam, hogy Oktober de szerintem iden ebbol mar nem lesz semmi
-
Ribi
nagyúr
Aki mostanában vett Asrock Fatal1ty B450-et, meg tudná mondani, hogy kell rá kérni bios frissítést, vagy megy anélkül is 3xxx szériával?
-
Archttila
veterán
Egyelore meg semmi. Holnap delelott atviszem a tapot es a VGA-t haverhoz, de procit csak elsejere sikerult szereznem.
A nagyobb gond inkabb az, hogy ha a lap kaka akkor merre tovabb. Asus ertelemszeruen nem kell mivel ez mar a masodik itx deszkam toluk ami elszallt, Giga b450-en harmat a VRM, MSI tokeletes volt de sajnos a VRM itt olyan szerencsetlenul magasra sikerult, hogy nem fer el a 120x15-os Noctua az L12 alatt.
Az uj x570 szeria veszett draga, sipolo mini veni a vrm illetve pch-n ami miatt pokoli magas inkompatibilis, az itx-et mint szabvanyt szembekopo giccsparade az egesz.A vegen az lesz, hogy veszek egy Deskmini A300-at es problem solved.
-
Pista0001
addikt
válasz enginev3.0 #47101 üzenetére
Szerintem M.2 -> SATA adapter is van, akár több portos is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból