- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Na, beteszem ide is, mert büszke vagyok...
Avagy mégegy példa az ITX és HR-02 házasításra: [link] -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paxker315 #46884 üzenetére
Ha lesz időm játszani, akkor én is csinálok tesztet a hőfokokról. Most jelenleg úgy van, hogy a radi 2 ventit kapott, pushpullban, a pumpa standard, az első venti maxon, a hátsó (a kompakt saját ventije) 30-40% körül, ahol még nincs hangja, a táp pedig a lapról szív.
Így egész kellemesnek tűntek a hőfokok, de nem monitoroztam, mert játszani nem volt még időm.
-
-
törölt tag
-
Szerelős videjó a Metis EVO-ról... fenntartom, hogy simán jobb ház, mint a legtöbb "nagy" ITX (250D, Core V1, Suppressor F1, stb.), de valszeg' nekem is fölösleges lesz. Jöhet mégis a Plus.
A fehér Metis Plus burkolata vajon ugyanolyan szálcsiszolt hatású, mint az ezüst és fekete változatoké, vagy inkább matt? Nekem az utóbbinak tűnik...
-
Paxker315
veterán
válasz
shteer #46883 üzenetére
Koszonom szepen! kozben lett hwinfos kep is, azt meg el kell ismernem: nem tapiztam kezzel semmit, igy csak a hwinfo adataira tamaszkodom.
[kép - ha ez igy rendben van, nincs tobb kerdesem!]Kesobb lehet, megnezem 1.35V mellett milyen hofokok vannak, de, emlekeim szerint ~74 korul
-
Paxker315
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy. Ezek nem hwinfos képek (ha kell, hozok azt is, ne azon múljon..), de, aggódom az MSI B450i Gaming Plus ITX Ac alaplap 'hőmérsékletei' miatt (AIDA64 csak "alaplap" hőt ad meg, hwinfoban vannak a pontos VRM adatok, de, az kb. megfelel az AIDA által jelentettnek..)
-0.0875 offsettel használom a procit, nem is 8, csak hat magos, de, nekem ezek a VRM ("motherboard") hőfokok aggasztónak tűnnek. Vagy nyugodjak le a csába?
Negyven perc terheléses teszt után:
[kép] [kép]Nyugtassatok meg, hogy nincs hiba.. : D
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #46878 üzenetére
Szia!
HDD ledet ide lehet bekötni:
Led+(11)
Led-(13)Power ledhez előtét ellenállást (soros áramkorlátozó ellenállás) kell méretezni 5V-ra, mert nincs ilyen funkciójú kimenet, ami direktben alkalmas lenne led meghajtására. Ezért valamelyik szabad GND +5V közé tudod csak bekötni.
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Használ itt még valaki kontron ktqm87 deszkát? Ha igen, eltudná nekem küldeni, vagy magyarázni, hogy ő hogyan kötötte be az előlapi ledeket? Mert nekem a manual alapján nem teljsen világos. A bekapcsoló gomb még megy, de jó lenne bekötni a hdd meg a power on led-et is.
Előre is köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #46876 üzenetére
Hát még én.
Most örülök, hogy jelenleg nem kell bontani, bár ettől még valamikor szét fogom szedni, plusz szerintem a pasztázás sem sikerült túl jól, így valszeg azt is újra kell majd csinálni. De ez lesz az első kör, plusz az, hogy stabil legyen a cucc.
Jelentkezem a fejleményekkel.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #46871 üzenetére
A meleg levegő jelentősebb részének a VGA körül kell kijönnie a házból, a bordás dolgoknak a lapon elég ha valamennyire forog 5 cm-re felette egy 120mm-es ventilátor.
Ha a táp teli része lenne lefelé akkor a front ventilátor és a jobb oldali szellőző tengelyében lenne áramlás, ami a lap átlóján túli, VGA mögötti részeken nagyon alacsony légsebességet fog jelenteni.Röviden: igen.
CPU hőmérséklettel nem lehet baj, viszont a szellőzést megfoghatja a radiátor.
Azon fog múlni a siker, hogy az AIO-n keresztül mekkora mennyiségű levegőt tudsz a házon áthajtani, és ehhez képest mennyi hulladékhőt termel a VGA.Nincs mit, remélem elégedett leszel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #46872 üzenetére
Hangban max fordulaton van egy kis hangja, de számomra még elviselhető.
A proci majd kap kis alulfeszt, mert auton 1.4V körül kap, amit kicsit sokallok. Remélem 1.3V körül tudom stabilizálni, az jó lenne.
Én is kíváncsi vagyok, ha kevés lesz, megy fel a gyári hűtő.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#16939776 #46870 üzenetére
Az AIO-t hagyom standard-on szerintem, had szabályozza a lap, meglátjuk. A venti teljesen jó, max fordulaton is hangtalan, szerencsére. Akkor először megpróbálok ventit fordítani, köszi a tippet!
Gondoltam a pushpullra is, de nem akarom annyira felventizni ha nem muszáj.
A tápot mindenképp fordítsam, hogy valami szívja kifelé a meleget?
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #46867 üzenetére
Ha magasnak találod az idle-load hőmérsékletét és az AIO nagyon alacsony fordulaton ellátja a CPU hűtését, valamint nem lesz attól zavaró hangja, hogy a szívó oldalon van terhelve, akkor elég a ventilátort megfordítani.
De ha ettől annyival zajosabb lesz, hogy vállalhatatlan, süvít a radiátoron a szél akkor a radiátort-ventilátort is meg kell majd cserélni.hackeeeee (#46867), ez a b terv. Ekkor a front venti légszállítása magasabb legyen a táp légszállításánál, hogy a VGA körül - ha lesz -, cserélje a levegőt.
Ekkora 1x már megfordítottad a tápot? ?(#46868) Mercutio_ : A rádöbbenést csak sikerélménnyel viselem jól.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #46867 üzenetére
Vagyis úgy gondoltam, hogy a radi marad itt, és a ventit kirakom előre (bár így nem tudom felfér-e az eleje.. Vagy, csak rakjam rá szívóként a ventit? Az is elég lehet?
Bár lehet, hogy megoldható úgy is, h belül legyen a venti, és úgy fújja át a radit.
Így gondoltad?
Az hoz még, ha megfordítom a tápot?
Sorry, csak gondolkodom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#16939776 #46866 üzenetére
Hát őőő, van benne NVME.
Akkor inkább fordítsam meg? Alapból úgy gondoltam, csak aztán mégsem úgy lett.
Úgy gondoltam, hogy így jobban szellőzik a radi, mert elől nem nagyon van levegő betermelés, csak oldalról. Ettől függetlenül is érdemes lenne megfordítani?
Szóval, akkor ventit előre, tápot megfordítani?
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #46862 üzenetére
Ha majd egyszer szét szeded, a tápot is megfordíthatod. Mert az AIO-n a kifelé fújó ventilátor, nem fog szellőzést produkálni a lap (chipset-VRM) felett. Ha egyszer lenne benne NVMe SSD és netán probléma lenne a hőmérsékletével, akkor az AIO szervezését át kell gondolni, hogy az alaplap alá is kerüljön légáram.
Ezt nem kritikának szántam, ellne vegye az örömöd.
Én is beleakadtam kétszer az IO-shild füleibe, harmadjára sikerült olyan ívre görbíteni, hogy nem akadályozza a lap behelyezését, és mégis ad kontaktot a HDMI csatlakozónak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
válasz
Archttila #46856 üzenetére
Két dolog képezheti az árat: a chipsetnek átemelt I/O chip ára, illetve tervezhették a szokásosnál is kisebb darabszámra megtérülését, mert egy (ár, fogyasztás) optimalizált PCH megjelenése jó eséllyel eladhatatlanná teszi ezeket a x570-el szerelt lapokat.
Jobbára én vagyok a szűk keresztmetszet játékokban, nem a CPU okozta FPS limit akadályozza a sikert.
-
Kar07
tag
Üdv!
Egy kis segítséget kérnék, nem tudom ez a jó topik-e, de úgy látom itt van tapasztalat
Van egy ilyen pico-psu szerű tápom. Ez elvinne gond nélkül egy 65 wattos procit egy ssd-vel és egy 2,5-es hdd-vel?
Külső adapterem nincs hozzá, és ahogy elnézem a 12 voltos tápok árát nem is lesz. Esetleg egy ilyen 150 wattos led tápegység elég lehet? Vagy inkább ebből is nagyobb? -
törölt tag
válasz
Archttila #46846 üzenetére
Nekem akkor még a csendes mATX házban gatya-gumin lógott a 3,5"-os HDD. Ahogy bontottam az EATX játékgépet volt lóvé SSD-re. 2010 vége körül.
Ahogy összeismerkedtem az AV-25 családdal letettem arról, hogy <500GB -ért otthon +1 egy nas-t is üzemeltessek a csend miatt.
Munkahelyen meg nem zavar senkit n+1 doboz.. -
Tótotto
tag
Szia
Koszonom a valaszt.Nem szeretem az uveg oldalu hazakat.
V6?Azt hiszem erre varok egy picit inkabb.Hasznaltba nem igen talaltam Ncase-t.
Neztem a Dan A4-t is.De ez helyett a Kolink Rocket(ha igaz ez a Dan klonja)jobban bejon.De inkabb lehet hogy a V6-ra varok egy keveset.Vagy beesik egy V5 hasznaltba valahol.
Addig beszerzem a dolgokat hozza.
Meg egy kerdes.Tudom van "Milyen asztali gepet vegyek" topik,de mivel mini itx gepet szeretnek magamnak.Ha osszeallitom hogy milyen alkatreszek lennenek benne akkor ti is elmondanatok rola a velemenyeteket?Megis jobban vagjatok ezt a reszet.
Bocsi hogy kicsit hosszabb lett az iras
Köszi es szep napot -
HookR
addikt
válasz
Tótotto #46850 üzenetére
Ha ennyire sürgős, akkor leginkább csak használtra van esély. Amúgy nagyjából jól időzítettél, mert mostanában lett rendelhető a V6 - NCASE M1 - sfflab.com
Nem ismerem a szempontjaidat, de alternatívának vannak például ilyenek is:
- DAN A4-SFX V3
- Raijintek Ophion -
-
Tótotto
tag
Sziasztok
Ncase M1 házat keresek.Sajnos sürgős lenne a beszerzés.Mo-n nem találtam.Tudtok olyan helyet ahonnan 1 hét alatt megjönne?Vagy nem lapul valakinek a szekrényén egy felesleges eladó darab?Legrosszabb esetben a Kolink Rocket lesz de a másik sokkal jobb lenne.
Köszönöm a válaszokat -
vtomi2
őstag
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #46843 üzenetére
Nekem csak a hangjukkal volt bajom, de azzal nagyon. Emlékszem egyszer próbaképp kivettem a 3TB-os RED-et az NCASE-böl és... nagyjából innen datálható a HDD mentesség.
Desktopba NVMe, minden masra RPI4 a gigabitjével és a teljesen passziv 5x C hűtésével. [kép] Nekem egyelőre ez így megfelel, aztán később persze lehet változik a véleményem.
-
törölt tag
válasz
Archttila #46841 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy iszonyat fogja az OS-t a sata HDD, 3,5-ös még durvábban... Sejtésem szerint ez a sata vezérlő sávszélesség osztásának a folyománya, mert a 2.-ik SSD-is hasonló tüneteket produkál, csak lassulás helyett akadásokkal, sejtésem szerint az I/O-jával még jobban megterheli a kapcsolatot (DMI-t) vagy a PCH-t mint a HDD.
Két olyan sata SSD-vel próbáltam, aminek magas a rendelkezőre állása, gyárilag nincs kapcsolati energiagazdálkodás engedélyezve, mindig aktív a sata csatorna és azonnal jön-megy az adat.
A HDD-k: 7200-as samsung F1 desktop 1TB, 7200-as WD RE4 1 TB, 2,5"-en WD-AV-25 1 és 2 tányéros 500GB-os voltak.
Egy P67-es intel és egy X370-es AMD chipseten, teljesen azonos eredménnyel. -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #46838 üzenetére
Azért itx esetében jó lenne elfelejteni a 3.5" hdd-t
Azért itx esetében jó lenne elfelejteni a hdd-t
Így helyes
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #46838 üzenetére
Vagy panel/pico.
Csak alaplapi SSD-vel. Na jó, 1db 2,5" SSD akárhol elfér.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #46831 üzenetére
Hmmmmmm, hát nem is tudom. Bennem kicsit olyan vegyes érzéseket kelt. Nem rossz, nem olyan rossz, de na.
Inkább magasságban hízott volna egy kicsit, mint szélességben, akkor jobban tetszene. Sőt még a szélességéből is lehetne csípni okosan és akkor kisebb matx is mehetne bele.Azért itx esetében jó lenne elfelejteni a 3.5" hdd-t. Ez számomra olyan mint a tápokon a floppy csati. Amikor már ssd-n van rendszer meg game, adattárolásra bőven elég egy halkabb kisebb 2.5" hdd.
Az ATX táp továbbra is jó, és plusz pont a gyárilag beépített sfx átalakítóért.Azt hiszem én még mindig maradok a félkész sima metisnél.
Egyébként ha szigorúan nézzük a méreteket, mitx-be számomra csak sfx táp, 2,5 hdd ssd, és kis vga férne bele a koncepcióba.
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Upgradeltem az RGeek L65 házamat, megjött a perforált fedél. Ég és föld a különbség hőmérsékletben a telihez képest: min. 6-7 Celsius fokkal hűvősebb minden, az m2. SSD kb. 10-zel. Minimális terhelésen 40 C körül/alatt van a CPU, SSD, chipset is.
Eddig a 3,5 mm vtg. alu anyag ha egyszer átmelegedett, tartotta a dunsztot, nem volt hajlandó semmit hűlni. Most távozik felül a meleg szél és nincs ideje átfűteni a házat.
197x197x65 mm. Ez nem túl nagy.... -
válasz
Grave_444 #46832 üzenetére
+ (#46833) HookR
Ja, a 27*27cm-be koppra beférne egy mATX deszka is, csak akkor hol maradnak a ventik, kábelcsatornák, stb.
Valóban kicsit nagyobb, mint a korábbi Metis... szerintem nem a Plus helyére, hanem mellé érkezik: azoknak, akik csak egy picivel többet szeretnének mindenből: hűtés, meghajtók, stb.(#46834) Seep
Senki nem erőlteti, sőt - én legfeljebb ATX házakba raknék vizet.
Egyébként néhány elvetemült már eddig is bekanalazta a kompakt vizet a sima Metis-be, akinek ez a bogara, csinálja!(#46836) Grave444
Nyilván az igényekhez kell házat választani. -
Raijintek Metis EVO - gyári oldal
Mit mondjak, elsőre eléggé meggyőzött, jó hogy nem ugrottam bele egy Metis Plus-ba a moddolt Metis-em helyett.Újdonságok:
- elöl akár 200mm-es venti is belefér;
- gyak. csak széltében "hízott" egy jó 10cm-t;
- külön HDD bracket, 2x 3.5" + 2x 2.5" meghajtó;
- ATX és SFX tápot is fogad, átalakítót gyárilag mellékelnek;
- teljes edzett üveg oldallap.Ami kevésbé tetszett:
- nincs előlapi 3.5mm-es jack;
- porszűrőket nem láttam;
- a mostanában megjelent, ITX házakba tervezett rövid, de husibb, 2.5 - 3 PCIE slot széles VGA-k lehet, hogy nem férnek be, csak 2 slot-nyi hely lett kialakítva, közvetlenül a tetőlap alatt. -
HookR
addikt
A kínai kuckók nevét kihámozni mindig komoly kihívás, remélem sikerült!
X Sans A4-SFX - taobao.com / imgur.com / reddit.com
- DAN A4-SFX klón -
Pista0001
addikt
válasz
Pgraph #46827 üzenetére
Hozzáteszem, ilyen picom van nekem is, jelenleg egy Kabini van ráakasztva 3 db 3,5-es vinyóval (átmenetileg pár hónapja, eredetileg 3 db 2,5-es volt csak), de vitt asztali 2. gen Celeront is szintén ugyanennyivel (alkalmilag, jellemzően csak 2-vel üzemelt, belső hot swap rekesz volt a 3.) úgyhogy valóban masszív darab, de ha nekem itt a hanyatló nyugaton elszáll, elég egyszerűen tudom pótolni.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
AxBattler #46823 üzenetére
Aktív hűtés igényéről nem olvastam ennek a pico-nak, de 12V-on 8A-rel lehet terhelni valóban, a csúcsterhelése viszont 15A. Ezt mondjuk nem tudom mennyi ideig képes tartani. Illetve kérdés, hogy megfuttatva a 3400G-t, az mennyire lép ki a 65W-os TDP keretből, a nevezett adatbázis lekérdezéseknél.
Én egy Pentium G5400-at (54W TDP) hajtok vele, teszt gyanánt párszor hosszabb időre lestresszeltem a rendszert, de nem volt gond. Nekem a kis házban olyan helyen van amúgy a pico, ahol kap egy kis szelet a topflow CPU hűtőtől (nem a 24 pines aljzatban van, mert ott a RAM-tól nem fért el, kis hosszabbítóval elvittem a ház másik, kevésbé zsúfolt oldalára). -
Pista0001
addikt
válasz
misirulez #46819 üzenetére
Nincs velük tapasztalatom, a 65 W TDP-vel kalkuláltam, az alapján bele kell(ene) férnie. Ha 110-120 watt az igény, ahogy dugo_ irja, akkor a "kommersz" darabok ki is esnek, 10 ampernél nem nagyon tudnak többet 12 volton (tartósan).
Esetleg az Asrock DeskMini A300 [link] nem jó? Ehhez a platformhoz tervezték, szóval a betáppal nem lehet gond, ugyanúgy 2 darab 2,5-es háttértárat fogad, M.2 is van, úgy rémlik, és még kisebb is, mint a Chieftec ház. Talán hűtőből fér bele picivel kisebb...
-
HookR
addikt
Mini-ITX képgyűjtemény, szemet legeltetni és ötletet meríteni - [link]
-
Pista0001
addikt
-
misirulez
senior tag
Sziasztok
Ezt a konfigot szeretném beépíteni egy Chieftec IX-03B-OP házba
amd 3400g
MSI B450I GAMING PLUS AC
Noctua NH-L9a-AM4
16gb ramNem játszanék a géppel, főleg irodai munkákat végeznék, illetve erős számításigényes adatbázis lekérdezéseket.
Ehhez keresek egy olyan pico tápos megoldást ami 100-240 ról is tud működni, mivel a szgépet rendszeresen használnám délamerikában is néhol elég mostoha áramhálózatról (gyakran lekapcsol) így fontos hogy a tápban legyenek mindenféle védelmek. Jelenleg még mo-n vagyok így szóba jöhetnek külföldről rendelős megoldások is, vagy a legjobb olyan lenne amit Bp-en meg lehet vásárolni.
Illetve a külső tápos megoldás esetén az is fontos, hogy a termék rongálódása/elvesztése esetény könnyen pótolható legyen ha kevésbé civilizált helyen vagyok (pl.: amazonról, tudjam pótolni)
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
Mclovin #46808 üzenetére
Ez a GV-N166TOC-6GD típusú videókártya. Igen 120 wattjával nem vészes, a legjobb watt/ teljesítmény arány miatt döntöttem mellette. Az ssd hőmérséklet 50 alatt, ami egy meglehetősen melegedős Samsung 970 evo plusznál nem rossz. Úgy csináltam hogy a ház falával érintkezik teljes hosszúságban thermal paddal, így annak át tudja adni hőjét.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #46800 üzenetére
A Noctua NH-L9a-ra gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged