- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Fred23 #57306 üzenetére
van egy hasonló felépítésű itx-ben is, aminek felül van szellőzése is a kártya felett
Chieftec BT-06B-250VS -
válasz
Fred23 #57308 üzenetére
Tippre pont befér, legrosszabb esetben le kell reszelni az aluból 1 mm-t.
Forrás videó.viperabácsi: Hűtési teljesítményben kábé egyformák. A Prism annyival tud többet, hogy gyorsabban pöröghet a ventije, így hajszállal jobban tud hűteni, de azonos venti fordulatszámon egál van, miközben a Max kisebb.
-
-
-
tippm86
tag
válasz
Fred23 #51232 üzenetére
Te tudod... szerencse vagy tényleg bír ennyit. Erről az jut eszembe amikor még autószervizben dolgoztam, hogy gazdag apuci gyereke próbálja megmagyarázni, hogy nem azért gyulladt ki az egy éves autója,mert 55W-os izzó helyett betett 100W-os izzókat mert jobban lát vele sötétben és különben is már két hete betette őket...
-
válasz
Fred23 #51212 üzenetére
A jövőben az ilyesmire figyelni fogok: az ASRock egyszerűen irreálisan magas feszt ad a procimnak alapból. Hogy lehet ilyen BIOS-t nyugodt szívvel kiadni?!
Szóval állhatok neki az undervoltolásnak...ITX lapon legalább figyelhetnének az ilyesmikre, ha máshol nem is! Gondolom, nincs mindenki képben az adott prociról, de 1.45v fesz van auto-n a 3400G-hez!
-
törölt tag
válasz
Fred23 #51185 üzenetére
azert ennyire nem lesz nagy szam.
probalok szerezni korkivagot, ha nem sikerul, akkor dremel.
jobb lenne profival vagatni (plazma, vizsugar, stb), de nem talalok ertelmes aron. imibogyo meg tul messze van
kulso tapkocka + hdplex a tap.
azon gondolkodom h valami gumi v muanyag elvedot lehet kene tenni ra, hatha jol nezne ki es eltakarhatna a vagas tokeletlensegeit.jo kep sorrel es hajoval is.
bar hajohoz nem rum dukal? -
duo
addikt
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Fred23 #51145 üzenetére
A probléma létezik, csak nálad még nem jelentkezett szerencsére.
Ritka amikor feltöltődik / kisül az ember, de pl ha van autód, nem bőrülés van benne, seregsz forogsz beüléskor, kiszálláskor a sejhajodon, utána nem javasolt megfogni egy alaplapot, inkább egy gázcsövet/vízcsapot/fűtéscsövet ha fém.
De ez azon is múlik, milyen a ph értéked, mennyire vagy izzadós, mennyit ittál aznap, stressz stb. -
Rick4
félisten
válasz
Fred23 #51055 üzenetére
Oké, bár ez nem csicsa gép lesz, egybeépítem a régebbi dolgaimat, kiszórom, nekem jobb, mint darabokban, hobbiból keresgélek hozzá pár cuccot, összepakolom, és örülök, ha életre kel a technika... mindig így csinálom, aztán valaki jól jár.... Egy Asrock Q1900B lap, egy 64-es SSD, és egy 1TB-os WD red kellene beleférjen.
Majd látjuk, mennyire kell nyomni a fedelet rárakáskor.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Fred23 #51031 üzenetére
Nocsak, én pont ezzel szemeztem tegnap.
Csak én Alin láttam, picit talán olcsóbban (és néhány vásárlói fényképpel ellátva).
Az összkép tetszik, csak a fenéklemezén rondák azok a kiálló csavarfejek.
-
törölt tag
válasz
Fred23 #50467 üzenetére
siman. ha jol latom a hazban nincs is semmi bonyolult alkatresz, amibe beverhetne a fejet. talan kicsit kozel lesz az oldallaphoz es nincs rendesen kilukasztgatva a haz h konnyen szivjon levegot. attol fuggoen h mit hutesz vele, vagy erosebb kereszthuzat kell (lehet erosebb venti oldalra) vagy tobb lyuk a hazra a venti fole.
az egyik kedvenc ventim ez a phanteksszerk: megvan mar? az alaplapra tuti ramegy?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Fred23 #49832 üzenetére
Szintén fehérvári. Az a helyzet, az utólagos gányolást nem szeretem
Ahhoz nagyon pöpec szakembernek kell lennie, hogy azt mondjam rá, hogy "na ez igen".
Egyébként nézegettem a metist, 40 körül üveges is van már belőle. De a formája valahogy nem igazán olyan, mint amit egész nap néznék. Nem rossz, nem rossz, csak egy csipet valami hiányzik belőle, amit nem tudok hova rakni. Hiányzik a "must have" érzés. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Fred23 #49679 üzenetére
Ezt láthatóan nem ugyan arra a mértékű használatra szánták mint a B450-ed, mert ezen alig van kondenzátor a CPU körül, cserébe felraktak annyi mosfet-et, ami kiadja magas hatásfok mellett a CPU által kért áramot. Ebből a kettőből következtetve szerintem arra a feladatkörre van kihegyezve, ahol a CPU IDLE-ben tölti az idejének jelentős részét. Ezért vélhetően sima belépő, HTPC-célú lapok lesznek ezek, nem éppen a "Gaming" szint.
Nem állítom, hogy nincs átjárás a két megoldás között, de érdemesebbnek gondolom inkább mindkettőt megtartani, támogatni, mint a b450-et az A520-al leváltani a kínálatban és árban. De ennek csak addig látom hasznát, amíg a B550-es lapokat le nem küldik arra az árszintre, ahol korábban a "komolyabb" B450-es lapokkal vadásztak vásárlókra, mert akkor ez az ár-érték érzékeny réteg, aki eddig "kényeztetve volt" hasonló lelkesedéssel megveszi a B550-es lapokat is.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
Fred23 #47203 üzenetére
A power limit mennyi nálad?
Én azt hagytam 0-án, 1.05V-on 6 és 7 state-nél, 110-115W fogyival 70 fok körül. Bár ez játék függő is, mert amelyik nem terheli annyira (pl. régebbi) 65 fok 100W fogyival.
Ha feltoltam teljesen a powert, akkor zabált rendesen, progi szerint felment a fogyi 140-150W-ra is.
Egyébként még majd megpróbálom lejjebb is vinni ha kell.Egyenlőre ez marad, aztán majd ha aprón akad jó áron 1650 vagy később 1650 Spuer, akkor kipróbáljuk azt is.
Véleményem szerint azért kb ugyan olyan erősségű karinál a zöldek hőtermelésben és fokban jobbak. Az aló v. középső alja szegmensben biztos, eddig olyan karijaim voltak
Mercutio_: Ha csak a feszt vesszük lejjebb, akkor hűvösebb egy kicsit és a fogyi is kevesebb, de nem lesz fps csökkenés. Legalább is nálam nem volt.
-
Speed®
titán
válasz
Fred23 #46733 üzenetére
117mm a PCBtől. szóval ebből vond le a kupakig mérhető távot.
Single slot VGA..létezik 1070 is (Katana), de 1650 a reális max.
Persze moddinggal és riserrel lehet ügyködni, kérdés megéri-e.
Nálam tervben van a moddingolás, év végére talán elkészülök.
A 4860EQ kap egy AF Heidit, egy 1050TI meg a Tr HR-03GTt,
ha sikerül úgy meghajlítanom, ahogyan az elképzelés igényli.. -
Nerazim
őstag
válasz
Fred23 #46556 üzenetére
Szerinted ha a tápod 1 egész centivel hosszabb lenne, még úgy is be tudnád tenni az 1050 Ti-t valahogy?
Mármint úgy érted, ha a beszerelt állapotában nézve magasabb lenne? Nem. Semmiképp. Így most kb. 1-1,5 cm van és pont rálóg a tápkábel kivezetésére. Ha még nagyobb lenne a táp akkor nem férne be ez a vga vagy nagyon elcsavarodna. De ha 1-2 cm rövidebb lenne a vga akkor lehet beférne a nagyobb táp is. -
hegegabi80
addikt
válasz
Fred23 #46393 üzenetére
Ezt én is néztem, de nem volt túl nyerő számomra.
Úgy látom neked is ezek a keskeny slim házak jönnek be. Nekem is tetszenek, most is LP vga van a gépembe, tehát bele is menne. Csak egy bajom van velük, nagyon mély, fölösleges az ODD hely, rövidebbre is meg lehetne csinálni és a hdd mehetne előlap mögé. -
Mercutio_
félisten
válasz
Fred23 #46395 üzenetére
A Tracernél az About Brand mondjuk...
-
hegegabi80
addikt
válasz
Fred23 #46387 üzenetére
Mindenképpen teszek majd fel képeket, de most első körben metisbe fogok beköltözni, csak még a tetejét kéne szellőssé tenni.
Én amit kiszemeltem az Acer veriton d661, ha az alap elrendezése maradna, táp felül, akkor mindenképp rövidíteni kell a házon. Vagy van még egy régi masszív P4 gépház, az meg mehetne az újabban szokásos lap, vga egymás mellett rieser megoldással. -
Shin Chen
tag
válasz
Fred23 #45039 üzenetére
Szvsz az eksztrém nyerészkedés és haszonlesés Magyarországon kissé túlzóbb mint a környezőbb országokban. Nekünk minden ingyé' kéne vagy 'akciós' és 'kedvezményes' áron. Annak tudatában, hogy ezen kifejezéseket a gazdaságban már csak marketing szlogenként használják, a pénztárca valós tartalmára semmilyen hatással sincs....Mint anno a mamutokkal... csak 4 embert taposott el és nem 6ot mint általában.. lol milyen sikeres vadászat volt!
Másik meg, nem tudom ki/mi frissíti ezeket az árakat a weblapokon, de végső soron informatikai jellegű a probléma, amit "az árváltozás jogát fenntartjuk" jeligével jogilag lefedték magukat. Ha személyesen bemész a boltba és eltérés van a rendszer és a polci árazás között akkor jöhet a nav meg nébih meg fszom tudja mi kispolgár b*z*tató hivatal, és küldik a 100k+ összegű bírságot.Hogy ne legyen OFF:
Tudnátok ajánlani alumíniummal foglalkozó céget, esetleg szakit aki kisebb lemezdarabokat megmunkál?
Munkahelyről bepróbáltam metisbe az 1,5ös alu lemezeket, de otthon nem tudom szépen kifúrni/darabolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen széket vegyek?
- Raspberry Pi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged