- Milyen monitort vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volband
tag
Elképesztően gyönyörű pc-n, a fejlesztési fákért odavagyok (bár az újdonság varázsa hamar elillan), az istenségekben van potenciál, meg úgy az egész játékban is. Van pár tetszetős QoL előrelépés, bár pár visszalépés is.
Az, hogy több úton is ki lehet elégíteni az igényeket, szintén érdekes.
Pár mutató, pl. boldogság és tűzveszély kissé érthetetlen számomra. Mit jelent egészen pontosan az, hogy +/- 200 boldogságom/tűzveszélyem van? Semmi értelme ezeknek a számoknak: csináljanak egy 5-ös skálát, amin az egyik véglet a minden klafa, a másik véglet pedig a pandemónium.
Az viszont egy napnyi erőteljes ko-op maraton után is látszik, hogy nincs olyan sok hús még a csonton. Nem igazságos az 1800-zal 1:1 párhuzamot vonni, hiszen kapott 4 szezonnyi DLC-t, de az olyan játék lett, mintha vidámparkba menne az ember. A 117 egyelőre csak egy városi fesztivál, de a készítőket ismerve nagyon jó lesz majd ez is.
A földi csatát nem próbáltam, mert mindenre nem jutott volna idő, úgyhogy inkább a többi aspektust nézegettük.
-
Norb79
addikt
Igen, a hajók az egyes szigetekhez vannak rendelve, ha építesz egyet, akkor annak a szigetnek a lakosságából veszi ki a legénységet.
A +1000 az baromi karcsú amúgy is. Nagyon túltermelésben lehetsz, először azt rendezd, hogy plusz 10-20ezerben legyél, meg legyen alapszintű lakosság az adott szigeten pluszban sokszáz, és után kezdjél olyasmibe, ami a lakosságot és a profitot is csökkenti.
-
PC-n. Van1.5 millám, +1000-ben vagyok, megy a luxizás, mindenki boldog.
A meglévő 2 hadihajóm mellé elkezdek gyártani még 6-8-at, erre a +1000-ből mínusz lesz, hirtelen durván mínuszba megy a lakosság és innen minden menthetetlen.
Nullára radíroztam a fő szigetemet. Minden letöröltem róla. A hadihajókat beáldoztam. Így is -200 a lakosság és viszi a pént, mint az állat... -
Ahogy elkezdek hadihajókat gyártani, összeomlik minden. Mitől lehet?
-
Norb79
addikt
Most ingyenes hétvége van.
-
Di Natale
senior tag
Van valami hír, hogy több frakció is bekerül a játékba? Egyiptom, görögök, Karthago?
-
Norb79
addikt
Kontrollert tudsz csatlakoztatni a telefon/tabletra, azzal ugyanolyan élmény, mint konzolon. Ha van gamepass előfizetésed a Microsofttól, akkor még másik hw se kell, tudod direktben felhőből játszani (ehhez meg kell venni az xboxos verziót is a játékból, nincs benne a gamepassos játékok között, de ha megvan xboxra, akkor a saját példányod tudod játszani felhőből), sőt ha bluetoothos egérbill van a telefonra/tabletre kötve, akkor azzal is tudsz játszani, de a kontrolleres irányítás is elég jó.
-
Valahol azt írják, hogy fut androidos tableten, de a fejlesztő oldalán nem sorolják fel a platformot.
Mit gondoltok, létezheg valahogy? -
PTM
senior tag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Szerintem megoldják úgy, hogy a stick segítségével mozgatod az egeret. Az Anno 1800 és Age of Empires 2 Definitive például játszható a Deck-en. De nekem nincs ilyen gépem, én is csak a Steam oldalán vagy külön a játékokra keresve tudnám megnézni a részleteket.
-
PTM
senior tag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Az Anno 117 nem támogatott a Steam Deck-en. Ez később változhat, mert a demo még például működött.
A Steamen meg tudod nézni mindegyiket amelyik érdekel, a Steam Deck Compatibility alatt a játékok adatlapján. -
Jónak tűnik, köszi szépen!
-
turbulencia8
addikt
Ez az Anno 117 vagy egyáltalán egy stratégiai játék Steam Deck-en vagy hasonló konzolon kényelmesen játszható?
-
Norb79
addikt
Lepörgött pc-n és xboxon is a kampány. Kicsit félkész feeling, meg kicsit zavarja a szépérzékem, hogy a lakosságot kiszolgáló/tuningoló épületek nagyon eltérő szélességűek, így az anno1800ban kialakított település mintáim mind kuka, ami komoly csalódás és persze a legjobb dolog, mert így minden előrelépés új izgalom.
Tűkön ülve várom az egyiptomi kieget, szerintem azzal lesz teljesen kerek.
Sajnos belenéztem utána viszonyítási alapnak az anno1800ba ismét és az hirtelen elnyelt 300 órát.
-
Norb79
addikt
https://youtube.com/shorts/GR0v0LWgtlE?si=Dz_yXzxnOljzAR4O
Kurvajó tutorial shortsokat csinál a srác. -
homerhamm
veterán
Kár, hogy itt nem lehet tornyot mászni.
-
Norb79
addikt
válasz
turbulencia8
üzenetére
Már kapott is 15%os leárazást.
Nagyon jól sikerült darab valóban!
-
cami][us
őstag
Az 1404 volt a csúcs, ami utána jött azt akár el is lehet felejteni.
-
PTM
senior tag
Nahát. Ubisoft ide vagy oda, de ez egy kellemes darabnak látszik a tesztből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Rap, Hip-hop 90'
- Linux kezdőknek
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Asus ROG Destrier Ergo gamerszék
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 24GB 1TB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest