Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz Mercutio_ #14224 üzenetére

Ez a konstrukció nem ideális sorozatgyártásra (sem a ház szerkezetének, sem az alkatrészek felhasználóbarát hozzáférésének szempontjából), a kompakt méret mellett a megvalósíthatóság volt a legfőbb irányelv, a tervezésének idején rendelkezésemre álló megmunkálási lehetőségek figyelembevételével. Inkább amolyan 'proof of concept', vagy prototípus.

(#14225) mintAdarab: "A VGA ventiknél szerinted ez a jobb hatásfokú, ahogy te rajzoltad, vagy ha inkább a bordával parallel és a kártya mögé van felrakva a venti? (tudom, nálad ez nem fért volna el a vinyó miatt) Így az egy mondjuk 100-as venti egyik fele szellőzethetné a VGA-t, a másik fele a CPU-t."
    Annyi bizonyos, hogy egy erre megfelelő VGA borda oldalról történő átfújásához erősen javallott valami légcsatorna, ami behatárolja a légáramlás irányát. Aztán hogy melyik a jobb hatásfokú, illetve számottevő-e a különbség, azt leginkább a gyakorlat tudná megmondani.

"Nem olyan régen elemeztétek, hogy nem minden konfigban működik a plusz 12V-os kocka külön a VGA-nak. Ezt sikerült megnyugtatóan rövidre zárni?"
    Második 12V-os kockában én személy szerint soha nem gondolkodtam. Az én horizontomon a 220V-os Dell DA-2 jelenti a maximális fogyasztási keretet, amiből a 130W TDP-jű HD7850 még kigazdálkodható. Gyenge láncszem a DC táp 12V-os ága, ezért kell azt kikerülni, amire pillanatnyilag a picoPSU + DA-2 tűnik alkalmasnak (net szerte több működő példáról lehet olvasni, többek közt magyarról is). Az LR1106 12V-on 10A-e valamilyen kompatibilis 120/150W-os adapterrel lehet jó alternatíva 12V kikerülésesdi nélkül.

(#14220) HookR: "Ez esetben pl. egy SFX táppal megállhatna 70mm-ben a ház magassága."
    Ezt eredetileg az oldalra fektetett VGA esetére akartam írni.

Új hozzászólás Aktív témák