Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz HookR #14220 üzenetére

Köszi a képeket! Csakmár a készből is láthatnánk, akár kevésbé jól világítottat is :)

A VGA ventiknél szerinted ez a jobb hatásfokú, ahogy te rajzoltad, vagy ha inkább a bordával parallel és a kártya mögé van felrakva a venti? (tudom, nálad ez nem fért volna el a vinyó miatt) Így az egy mondjuk 100-as venti egyik fele szellőzethetné a VGA-t, a másik fele a CPU-t.

"ezért feltételezem, hosszirányban tervezted"
    Igen, bár a "kipufogó" lehet hogy oldalt lenne, hoyg ne kelljen az előlapot szétperforálni

"kellően hosszú szalagkábellel a VGA hűtése nézhet akár 'lefele'"
    Ezidáig nem találtam extra hosszú PCI-x kábelt. Talán nem is szeretné a rendszer, hiszen nagysebességű lane-eket kell illeszteni, ahol a határon túl már minden cm számít. A gyár meg nyilván nem adja ki ezt az infót, hogy mekkora lane hosszig van kompenzálva a buszrendszer.
    A VGA kari MB mellé fektetésén gondolkoztam, de akkor semmiképp sem lesz kompakt a rendszer.

"de itt már elengedhetetlen a 12V kikerülésesdi."
    Nem olyan régen elemeztétek, hogy nem minden konfigban működik a plusz 12V-os kocka külön a VGA-nak. Ezt sikerült megnyugtatóan rövidre zárni?

Goose-T:
    500GB-ig igaz, de aki 3-4 vinyót erőltet a gépébe, annak vagy kell a hely, vagy már van egy csomó kisebb a fiókban, ami gyakorlatilag ingyen van, így bármilyen olcsó és új nem alternatíva.
    De tényleg meglepő, hogy 500GB-ig gyakorlatilag egy árban vannak, mégha az egyéb paramétereik el is térnek :)

Mercutio_
    Azért köszi a linket, nekem felkeltette az érdeklődésem egy ilyen igazán kicsi, hordozható laptop.
    Hasonló paraméterekkel eddig csak a számoma felejtős E350-nel láttam gépet (mégha egy 50k-val olcsóbb is volt), vagy az ezeréves használt Lenovók harmadennyiért, de kisebb kijelzővel és HDMI hiányával. Ez a 145k még éppen határeset.

• Goose-T

veterán

válasz HookR #14220 üzenetére

Nem értem, miért ragaszkodik itt mindenki a 3,5"-es vinyókhoz, amikor ott vannak a notivinyók: sokkal kisebb zaj, fogyasztás, melegedés és méret, ami mind komoly tényező egy ITX konfig építésekor. 7200rpm-esnél ráadásul még sebességben sincs különbség (5400rpm-esnél meg árban :) ).

Új hozzászólás Aktív témák