- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- HTPC (házimozi PC) topik
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14211 üzenetére
Frissítettem 4 képpel az ITX-Box 3D albumot, avagy kb. ilyennek kellene lennie a végeredménynek.
- A harmadik, vagyis felülnézeti, burkolat nélküli képen átlátszóvá tettem az előlap mögötti HDD-t, így látható a gumigyűrűs rögzítési lehetőség. 6-ból 3-at meghagytam sima furatnak,hogy kevesebbet kelljen vele dolgoznihátha szükség lesz még rá.
- Még nem modelleztem 92x25mm-es ventit, ezért a képen 100x12mm-esek láthatóak. 25mm vastag venti és a VGA bordája között 4mm távolság marad.
- A két utolsó kép a fazonírozott külsőt szemlélteti. Lényegében szimmetrikussá vált azzal, hogy a két szélső hűtőnyílás egyformán nagy (oldalsó ventikhez igazodva) lett, illetve a felső középre került."VGA:
Helykihasználás szempontjából (minden egyéb szokásos alkatrészt egybevéve) szerinted melyik jobb? Az általad itt használt LP VGA, vagy a flex PCI-x kábellel a deszka alá forgatott VGA? Utóbbi esetben kényelmesen használhatok full height kártyát is..."
Helykihasználás szempontjából (tehát az alkatrészek árával nem számolva) elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen teljesítményű VGA-t és tápot szeretnél. Alaplap alá beforgatni LP kártyát is lehet. Szvsz LP kártya jelenleg kb. a HD7750-ig reális alternatíva (a hosszú nyákos low-profile HD7850*-ektől most tekintsünk el), amit akár DC-DC táp + AC adapter kombinációról is üzemeltethetsz. Szvsz. méret szempontjából a teljes magasságú kártya HD7850-től fölfelé indokolt. Hogy aztán azt érdemes-e beforgatni az alaplap alá, vagy csak szimplán lefektetni mellé, 'vele egy síkba', az az alkalmazott táp méretbeli kívánalmaitól függ, illetve milyen arányokkal rendelkező házban gondolkodsz."...viszont a ventijénél további plusz helyet kér, hogy ne szenvedjen légszomjban. (Jelenleg ezt úgy tervezem megoldani, hogy a VGA passzív lesz és ventivel szellőztetem át a VGA passzív hűtő és a MB nyákja közt kialakuló légcsatornát."
- Oldal irányú átszellőztetés esetén útban lenne a flexibilis PCIe szalagkábel, ezért feltételezem, hosszirányban tervezted, előlapi ventilátorral. Ez esetben milyen tápot szeretnél és hova?
- Elméletileg, kellően hosszú szalagkábellel a VGA hűtése nézhet akár 'lefele' (az alaplaptól távolabbi oldalra). Azt nem tudom, hogy van-e gyakorlati hátulütője. Ez esetben pl. egy SFX táppal megállhatna 70mm-ben a ház magassága.* Megfelelő konfiguráció esetén még akár ilyet is lehetne DC-DC táp + AC adapterről működtetni, de itt már elengedhetetlen a 12V kikerülésesdi.
(#14212) Pista0001: "Érdekesek ezek a vinyó általi rezgetések. A korábbi házi házamban (hehe
) simán fémesen volt az 5 éves Samsung - amik tényleg bármilyen házat be tudtak búgatni - rögzítve és nem rezgette be, egyáltalán nem volt hangja."
Nálam most az SFX táp 80mm-ese, illetve a gyári CPU hűtő ventije van holtversenyben a HDD-k seek hangjával. Passzív DC táp + AC adapter kombóval és CPU hűtőnek leszabályzott 120mm-es ventivel a gumigyűrűs HDD-k maradnának a legfőbb zajforrások. -
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #14211 üzenetére
Az előlap mögött neki vinyó van, nem venti
, és ilyen rögzítésről van szó:
Ennél nincs fémes kapcsolat egyáltalán a vinyó és a ház között.
Két vinyó között szerintem 3 mm már elég lehet. A nyák felőli oldal úgyis be van sűlyesztve és a nyák csak kb a felét fedi, a többi részen nyugodtan garázdálkodhatnak a légáramok.
HookR: Érdekesek ezek a vinyó általi rezgetések. A korábbi házi házamban (hehe
) simán fémesen volt az 5 éves Samsung - amik tényleg bármilyen házat be tudtak búgatni - rögzítve és nem rezgette be, egyáltalán nem volt hangja.
És még egy kicsit ITX-hez kapcsolódó téma. Nemrég olvashattunk egy Seasonic tápról ami általában nekünk túl erős és túl drága. Létezik azonban 450-es, szintén moduláris kicsit olcsóbb (~85 €-ért láttam), és 360-as nem moduláris változata egész jó, 62-65 € környékén. Utóbbit meg is rendeltem, remélem hamar megérkezik és beszámolhatok a tapasztalatokról. DC-DC kapcsolású, tehát úgy működik mint egy külső+panel/pico táp, a 12 V-os ága egyben van, mellesleg akár a teljes teljesítményt is le tudja rajta adni (30 A). Ha valakinek csak a hatékonyság és a csendes üzem miatt kellene külső+panel/pico táp, de az ATX méret nem probléma akkor kiváló alternatíva lehet, akár csúcs VGA-hoz is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Milyen autót vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest