- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14207 üzenetére
"A "Get a Life"-ot meg nem értem. Ez vmi játék volt anno?"
Hogy a név honnan ered, nem tudom, de a ház a Super Mario féle gomba egy korai, pixelesebb ábrázolásának megtestesítése."Kész van esetleg a dobozod? Már rég nem látam róla progress reportot.
"
Nem véletlenül.
Az akkori képeknél azt írtam, hogy az előlap minimális átalakításával a mögé rögzülő HDD is kaphatna gumigyűrűs felfogatást (nem csak az alaplap alatti). Végül egyszerűbben lett megoldva. Mivel eleve ráhagyással méreteztem számára a szélességet (előlap belső kimarása), elegendő volt a két HDD tartó lemezdarabot 2 mm vastag helyett 1 mm-esre cserélni.
Szükség is volt a gumigyűrűre, mert a masszív ház felerősítette a HDD hangját. Azóta számottevően csöndesebb, ám cserébe a ház nem tud hűtőbordaként funkcionálni. Itt jön képbe a 2db oldalsó 92/100mm-es venti hely. Jelenleg 1db 92x25mm-es, 930rpm-re leszabályzott venti gondoskodik a 2db HDD, valamint egy időközben a PCIe slotba beugró, műanyag burkolatától és így gyári ventilátoraitól megfosztott, passzívvá vált HIS HD7750 iCooler LP alu bordájának szellőztetéséről. Majd veszek mellé egy másikat, csak mostanáig nem tudtam, hogy pontosan milyen VGA kerül bele, azaz a 25mm vastag venti elfér-e, marad-e véglegesnek.
Ezen kívül változni fognak az alaplap és az alsó HDD rögzítésért felelős kereszttartók úgy, hogy a 3.5"-es HDD előrébb kerüljön és mellé még épp elférjen 2db 2.5"-es meghajtó. Így lesz fix helye az SSD-nek, ami jelenleg a ház mellett szomorkodik.
Ezáltal a házikó 2db 3.5"-es és 2db 2.5"-es meghajtó befogadására lesz alkalmas, a 2db 92/100mm-es venti és a low-profile VGA mellett. Illetve az oldalsó ventik helyére opcionálisan továbbra is mehet harmadik 3.5"-es HDD, ha netalántán kedvem szottyanna megsütni a VGA-t.(#14208) zodo: "Lassan de biztosan halad az IBM mini DIY projekt."
De nem ám a babérjaimra törni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- Asus ROG STRIX X299 E-Gaming / Beszámítás OK!
- Gigabyte AORUS B650M Elite AX
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest